Ako pôsobí hladovka na zdravie a orgány?
Už tu taká téma bola. Ale keď do nej aj napíšem tak ona nevyskočí hore a tým pádom ju nikto nevidí. Jedná sa o túto:
https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/ako-dlho-ste-vydrzali-nejest-2/
A ja som tam dal komentár:
Mňa by zaujímalo ako ste sa cítili tí čo ste nejedli dlhšie ako 2 týždne. Ja som si o tom čítal info a vraj telo najprv spáli glukózu, keď sa minie začne ketóza (vraj prestane pociťovať hlad) a posledná fáza je autofágia kde už začne brať zo svalstva. A vraj to môže poškodiť orgány. Takže nič vám nebolo?
Na druhej strane sú tie reakcie že niekomu to vyliečili srdce, niekomu cukrovku, niekomu rakovinu… Lebo tým pádom vyhladujete aj tie škodlivé bunky. A je rozdiel keď niekto neje ani nepije ani neprijíma vitamíny… Ale čo tak keď pitný režim je dodržaný, berú sa vitamíny, len sa proste neje.
Ak to robíš kvôli peniazom, nie je to riešenie na tvoju situáciu. A zo zdravotných dôvodov neviem či sú takéto extrémne riešenia dobrý nápad. Radšej jesť vyvážene alebo si dať kratší pôst ako týždeň alebo dva vkuse
@thunderdome to nemozes takto robit, ze tyzden bez jedla a potom sa plnohodnotne najes, odpalis si ladviny.
@thunderdome neviem čo ťa k tomuto zmýšľaniu vedie ale vykašli sa na to. Nedopadol by si dobre.
@thunderdome Nevydrzim bez jedla ani 2 hodiny, nie to 2 tyzdne 😅😅.
@thunderdome Nerob to...iba si privodis zdravotne problemy. Ja netvrdim, ze sa to neda, urcite ano, ale k tomu sa treba vytrenovat roky fyzicky aj psychicky, ako aj nejaki mnisi, ktori to dokazu, hlavne kvoli dlhodobym skusenostiam s meditaciou.
Skor je otazne, preco si nevies najst pracu?
@thunderdome ovela bezpecnejsi je post raz do tyzdna. Hladovku a posty si musis nastudovat. V podstate kolko dni hladujes, tolko dni trva navrat na povodnu stravu. Nemozes sa po tyzdni natrepat jedlom u vasich. Skor sa s nimi dohodni, ze ti niekde zaplatia obedy. Si ich syn, mas problemy so zaradenim sa do spolocnosti, snad ti pomozu.
@thunderdome po 6 dnoch sa nemozes najest len tak. Lebo tvoj traviaci system skolabuje. Su ludia, co takto aj umreli. Pri hladovke do 3 dni mozes zacat jest hned vsetko. Inak plati pravidlo, ze kolko dni nejes, tolko dni sa zacinas rozjedat. Najlepsie je zacat so stavami, potom dusenou zeleninou atd. Nastuduj si stranku https://liecebnehladovanie.sk/
Ja som bola najdlhsie o hlade 10 dni, vydrzala by som aj dlhsie, ale cakala ma dovolenka all inclusive a potrebovala som sa do nej rozjest.
Ak chces dodrzat post tych 6dni, tak sa nemozes naladovat maminym obedom v nedelu, to by ta zlozilo. Po poste musis zacat postupne pridavat potraviny. Najskor vacsinou cista ryza, alebo vyvar, aj to male porcie. Nie polievka a rezen so salatom 😁.
Teba k tomu vedu financie? To nie je najlepsi dovod. Ked chces post, tak je najlepsie s cistym vedomim preco to chces. Vacsinou je to ocista tela, ale nie, ze nemam na chlieb.
Nájdi si prácu a neries kraviny.
@thunderdome nijak špeciálne som ťa neodhalila len si ťa pamätám z iných tém 🙂
@thunderdome u mna je to síce iné. Bola som bez jedla viac ako týždeň a ani kvapka vody,ale mne kvapkali v kuse infúzie. Ležala som v nemocnici s akútnym zápalom pankreasu. Ale čo je dôležité a to som chcela aby si vedel. Keď má prepustili bola som totálne vyčerpaná a doma som nevládala sprqvit nič a to aj napriek unfuziam ktoré mi stekali v kuse celé tie dni. Nepokaz si zdravie,ale pýtaj radšej Eura od rodičov poprípade sa tam chod prestravovat každý deň.
@thunderdome radšej požiadaj o pomoc rodičov,ako vymýšľat také hlúposti a hazardovať do zdravím.
@thunderdome nič proti ale toto už hraničí s psychickou poruchou. Všimla som si už pár tvojich diskusii ale takéto rozmýšľanie nie je normalne
@alikaa
mňa prekvapilo, že mu tu zatiaľ všetky ženy slusne píšu, inak sa tu takíto posielajú, pochopiteľne, kade lahsie. Tak som pozrela preto jeho profil. Tiez uz by som napísala vselico, len nic dobre. Robila som v kaviarni, kde mali taky sociálny projekt. Oi. tam robil aj jeden autista asperger. Urobil co bolo treba ale hlavný kuchár mu všetko vysvetlil a musel sústavne kontrolovať. On krajal uhorku a zo super uhladnych kúskov skončil tým, že tam hodil uz pol uharku. On doslova potreboval osobného asistenta extra pri tej práci. A keby neviem co mu je, tak rýchlo na to veru neprídem. Nik sa na neho nehneval, fakt tam bolo na toto dobre prostredie. Ale ako masaker pre tých naokolo.
@thunderdome v utulku bezdomovcov sa vies najest. Urcite su nejake moznosti.

Ozaj chceš byť dva týždne bez jedla? Čo ťa preboha ženie k takýmto rozhodnutiam? Veď dnes sa dá krásne schudnúť a jesť v princípe všetko.