Ako sa mám zbaviť popôrodného bruška?
Ahoj, som 3 mesiace po cisárkom s dvojickami. Chcela by som vedieť aká je časová tolerancia že sa bruško scvrkne späť, prípadne kedy je vhodné začať s brušákmi. Nosila som aj sťahovací pás ale moc to nepomohlo.
A ešte jedna otázka, ako často je vhodné meniť umelé mliečko, ked bábätku nesedí.
Za odpoveď Ti vopred ďakujem
no ja som nieco viac ako rok po porode, a aj ked som schudla to brucho nejak este stale mam. 😠 a obavam sa, ze inak nez cvicenim- spevnenim to nepojde 😝
Cvicit uz mozes, ak je rana zahojena, ale s brusakmi by som bola este opatrna.
Ja patrím tiež k tým mamičkám, ktorým ostalo po pôrode dosť veľké brucho. Po prvom dieťati som sa dostala do pôvodnej váhy v 8. mesiaci, ale to som nemohla malú kojiť a cvičila som. Teraz pri druhom mlieka mám dosť, tak stále posúvam obdobie so začatím cvičenia. Ale rada by som sa zbavila nadbytočných kíl. Hoci viem, že to pôjde omnoho ťažšie ako pri prvom. A teória o tom, že kojením žena schudne, nie je v mojom prípade pravda, teda nezaberá to vôbec.
Takže aj ja poprosím o radu čo s tým 🙂
stravou.
@cany1 ani u mna neplati,ze kojenim sa chudne.mam 6-mesacnu dcerku,po porode som stratia 15kg a este 10 je na mne,vsetko je ok,mohlo by aj ostat,ale to brusisko mam obrovske,vyzera to na taky 7-mi mesiac tehotenstva.Uz ma ide porazit zakazdym,ked prejdem okolo zrkadla,zadok mrnavy a brucho velikeee,vsetky rifle so mna padaju.Najhorsie je ze mam brucho velke,tvrde hore pod prsiami a dole mam upadnute s jazvou,co ma operovali pred 8-mimi rokmi.Aj by som cvicila,len sa dokopat a zacat.
@mbavlsikova ja som zacala sem tam cvicit po 6m od sekcie..ale slo to hrozne pomaly..posledne 4kg navyse som chudla skoro 4mesiace..nakoniec pomohla drasticka dieta a za tyzden bolo vsetko dole 😀 teraz asi 5x do tyzdna byciklujem pri Panelaku cca 40min..a k tomu robim brusaky..bez nich to nejde..
ja som schudla po prvom dieťati rýchlo a do roka som vážile ešte menej, po druhom som schudla za mesiac 20kg a teraz po treťom mám ešte 10 kg a brucho a nejde to dolu...hm asi len cvičiť🙂
ja mam dva cisarske za sebou, kym som kojila bola som na vahe spred tehu ale po tom ako som prestala kojit som velmi rýchlo pribrala skoro na vahu pred porodom :( a brucho je na tom najhorsie, dnes som 2m po porode a uz idem dačo so sebou robit, upravit stravu a cvičit zumbu a crossfit zrejme tiez
Baby aj ja s pripájam ja som tiež po komplikovanej sekcii a veru na cvičenie som sa neodvážila tiež mi po malom ostalo brucho :( ako som sama o sebe pevnejšia ale nikdy som nemala brucho 😵 a teraz ☹ ja som pribrala pri malom 19kg 😕 a na burchu mi to ostalo nie všetko ale predsa a teraz čakáme druhé som zvedavá snažím sa hlavne nevečerat !ale aj tak sa cítim každým dnom širšia ma to ubíja 🙄
Mne pri prvom synovi každý hovoril,že kam sa chcem ponáhľať,že 9mesiacov brucho rástlo,toľko isto mu trvá kým zmizne.po 13mes.mi došlo,že to nie je pravda,začala som držať diétu,cvičila som,hlavne brušáky,začínala som 50denne,končila 350denne a za 3mesiace som schudla 10kg a vrátila sa na váhu spred tehotenstva.Pri druhom synovi som pribrala o 5kg menej,ale brucho mám stále hrozné,tiež vypadám jak v 7mes.,visí mi,je jak želatina,no otras.začala som zase držať diétu,cvičiť,ale o dosť menej,ako predtým,lebo toho času je už podstatne menej´,ide to síce dole,ale hroooozne pomaly. ☹ 😝 potrebovala by som spraviť asi jedálniček "na mieru",ale kto mi ho spraví.... 😖
@mbavlsikova ahoj, aj ja som po cisarskom s dvojickami... plne chapem tvoje obavy o postavu. Tu je moj nazor - podla vyjadrenia lekarov sa boky ktore sa rozsirili tehotenstvom vratia do polroka spat, nie je potrebna ziadna extra snaha. Mne islo brusko (a vaha) dolu iba v sestonedeli samo, potom sa vaha takmer nehybala 5 mesiacov a brusko sa zmensovalo pomalinky. Avsak som znova otehotnela (to mi ostalo z 30 kil po dvojickach este 10) a teraz mam nove tehu brusko 🙂 casto rozmyslam nad tym kedy budem mat znova 55 kil a rovne brucho... asi uz nikdy ☹ a este ma napada ze casto som citala a hovorili mi ze pri dvojickach nie je ziadna maminka tucna, ze to sa vsetko vybeha a vylieta okolo deti a to je podla mna iba mytus. Kopec dvojickovych mamiciek co som stretla neboli veru ziadne modelky ale riadne zenske so silnymi rukami, ved denne nosis dve 10 kilove deti, tazky dvojickovsky kocik, nakupy... tak tazko budes asi etericka bytost. Ja to beriem tak, ze zmenena postava patri k materstvu, obzvlast k dvojickam. Stahovaci pas - podla mna po cisarskom je nevhodny, rovnako ako namahave cvicenie na brucho. Brucho si mas praveze setrit, ved jazva sa hoji dlho. Podla mna sa porad s lekarom, pripadne s rehabilitacnym lekarom, vela rad co je bezne dostupnych su iba pre bezne porody, nie operacne. Umele mliecko ked nesedi mi radili v lekarni ze sa moze menit kedykolvek, ale treba dat pozor aby dieta neprestalo jest uplne, lebo niektori nie velmi velki jedaci odmietaju inu chut mlieka ako su zvyknuti a potom skoncis s uplnym nechutenstvom.
@tulina77 dakujem za vycerpavajucu odpoved a mas moj obdiv, ze po dvojkach si znovu tehotna tak skoro, je to dost zaberak a hlavne ked ti moc radia znamy co mali len jedno dieta, to ma ide dost vytocit. Jednoducho klobuk dolu. A ako to zvladas prosim ta 🙂 😉
fú, som rada, že o tom píšete, ja som necelých 6 mesiacov po sekcii, váha sa mi vrátila mesiac po pôrode na váhu ako pred otehotnením, aj keď mám pár kíl navyše, ale myslím, že tučná nie som, len to nešťastné brucho mám tiež veľké. so stravou by som teraz neexperimentovala, keďže kojím a cvičiť by som aj cvičila, ale keď cvičím, tak ma bolí brucho (rez) a hlavne v noci. blbo sa spýtam, ale spýtam, je bolesť normálna tak dlho po sekcii? či som len hypochonder? 😅 🙂
@tulina77 som rada za názor 🙂 , lebo ma ľudia okolo tlačia do cvičenia a tiež som dostala sťahovací pás, ale osobne si myslím, že dôležitejšie je nech sa to dobre zahojí, ako veľkosť brucha, poznám totiž pár žien po sekcii, ktoré začali cvičiť a rozišiel sa im rez.
@heln ja som po sekcii tri roky a stále ma to pobolieva ☹ a tiež súhlasím že cvičenie a namáhanie brucha je pre matky po klasickom porode a nie po sekcii 😉 ne stačila správa že ked to velmi preženiem stačí sekunda prasne mi jazva a je možne vnutorné krvácanie :/ je to potrebné ? ☹
@mbavlsikova Moj syn ma skoro 5 rokov a brusko mi odporodu zostalo a mam ho stale 😝 😀
@kukucg 😒
@mbavlsikova nuz ale zmierila som sa s tym a teraz cakam az zase narastie 😵 😉
mam za sebou 2 cisarske starsia dcerka ma 6 rokov a brusko stale ostalo 😒
Ja som po spontánnom pôrode 7 mesiacov a mám na sebe ešte 10 kg navyše...snažím sa teraz o 90 dňovú diétu, pri ktorej je garancia 18- 25 kg úbytok hmotnosti...v podstate sa môže konzumovať všetko, len sa nesmie kombinovať....napr. keď je deň mäsový tak jesť na obed mäso so zeleninou, keď je " prílohový deň ", tak jesť len zemiaky, alebo ryžu...Ono to má naozaj niečo do seba....za 6 dní mám dole 2 kg a to zjem viac, lebo nepotrebujem schudnúť 18- 25 kg, ale iba 10 kg...je to fajn 😀
@matveja túto diétu som skúšala držať,ale vydržala som len 2týždne.teraz držím ani nie diétu,ale skôr je to nejaký životný štýl,ktorému verím viac,ako všetkým diétam,ktoré som držala,lebo je to overené: http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=6540
ahojte, tak ja som tehu nabrala 25 kilo, mala tazku sekciu a po porode od stresu pribrala dalsich 10. Ked som prestala kojit mala som neuveritelnych 104kg :(((( za 3 mesiace som cvicenim dala dole 10 kilo a makam dalej, tak snad to pojde. Bohuzial ked som bola v 3mes. tehu tak som vazila 70 kilo, a teraz mam 94, tak sa mi ten ciel dat dole este 24 kilo minimalne zda absolutne nerealny :((((((
mne po porode zostali 3 kila navyse z povodnej vahy a pocas kojenia som pribralal dalsich 7. teraz som 8 mesiacov po porode a stale mam tych 10kg navyse. skusala som cvicit ale to mala bola stale nervozna , mlieko zmenilo chut. takze pokial budem kojit mozem na cvicenie zabudnut a ked som sa snazila upravit stravu tak som schudla tak max 2 kila. ale to stale kolise.
@miskachrumka ale nie tri roky po sekcii,
Ja rozmyslam po dvoch sekciach nad plastikou brucha, najma kvoli vylezenemu a nie velmi vabne vyzerajucemu pupku. Tema: https://www.modrykonik.sk/forum/plasticka-chirurgia/mate-skusenost-s-plastikou-ovisnuteho-brucha/
ja som 5 mes. po sekcií a brucho mám stále ako tehulka, zmenšuje sa veeeelm máliilinko, ked so sebou do leta nič neurobím, tak si budú myslieť, že čakáme druhé.... 😖
ja som na tom tiez zle 😒 2 ,5 roka po porode mam brucho ako v 7 dmo mesiaci pocas tehotenstva som pribrala 35kg a zislo mi len 21 kg ostatok stale mam raz 3-4 kg dole raz naspät 3-4 kg a stale brucho ako v 7 dm mesiaci..do cvicenia sa mi moc nechce teda nevladzem rano o 5 tej vstavam do roboty tam cely den sedim (ekonom) potom vyzdvihnut malu zo skolky,domov varit -upratat až sa spamätam je 9 hodin idem malu umyt a spat a je 10 a som KO :( a víkdend tiez sobota od rana upratujem co cez týžden zanedbam a v nedelu som šťastná , že chvilu oddychujem... 😖
@mbavlsikova Brusko po sekcii trenovat asi moc nemozes a tri mesiace po nej by som to asi este ani neriesila, je skoro, rana z vonku moze byt zahojena, zvnutra to tak byt nemusi. Nie nadarmo sa hovori, ze minimalne rok po cisarskom neotehotniet. To bude asi platit aj na brusaky.
Vela sa da upravit stravou - normalne si sadnut ku stolu a 5x denne sa najeste, ranajky - müsli, desiata - jogurt/ovocie - normalny vareny obed (nie XXL porcia) a ani mikrovlnkova chutovka (aj ked je to pri dvoch detoch tazke) - olovrant toast s maslom a par rajcin a vecera podla chuti, kludne aj 2x varene ak kojis, tak to spalis.
Ako pisu baby, niekedy dojde k prepadu brucha, stane sa to pocas tehotenstva, co sa uz ani sportom neda dat spät, vtedy pomoze mamoplastika. Stoji cca. 1500€, takze je to zaplatitelne, Ale treba si to rozmysliet, ja osobne som mojmu bruchu dala teraz 1,5 roka po druhom babu a oplatilo sa, zasa je to tak, ako ma byt...
@mimonenka1 držím palce ked porodím druhe babo a už budem pevne rozhodnutá že už by sme nechceli tak by som aj ja nad tím porozmyšlala ale nejak to neriesim mam super muža ktoremu sa paci moje brucho také ake je a ked sa mne osobne zhnusí tak možno sa dám aj ja na to 🙂

to by aj mňa zaujímalo, som rok po pôrode, stále dojčím a tiež mi zostalo brucho 😢