icon

Ako sa mám zbaviť popôrodného bruška?

mbavlsikova
9. jan 2012

Ahoj, som 3 mesiace po cisárkom s dvojickami. Chcela by som vedieť aká je časová tolerancia že sa bruško scvrkne späť, prípadne kedy je vhodné začať s brušákmi. Nosila som aj sťahovací pás ale moc to nepomohlo.
A ešte jedna otázka, ako často je vhodné meniť umelé mliečko, ked bábätku nesedí.
Za odpoveď Ti vopred ďakujem

p.j.jacky
9. jan 2012

Ahoj ja som skoro uz 8 mesiacov po sekcii a brucho mam stale ako v 5mesiaci.Dokonca bolestive.Ked si dam stahovacie nohavicky,celu noc nespim,ako ma boli podbrusko.Takze cvicenie je nemozne .Mam stoho celkom dost velke mindraky,ale neviem co robit.Gyna mi povedala cvicit...

tehua
9. jan 2012

to asi zavisi aj od veku. ja som rodila v 26ke cisarskym a do tyzdna mi brucho skoro zmizlo. ale to bolo asi zlcnikovou dietou, jedla som jeden suchar denne, den po porode som mala o 5 kil menej ako ked som otehotnela...
ale aj rok po tom ked som si lahla nabok, tak mi brusko stieklo na postel :D
ono to uz asi nejako k materstvu patri.
tedaaa... modelky tiez maju deti a modelkuju dalej, lenze oni maju opatrovatelky, kym sa ony potia denne v posilnovni a capkaju na seba drahe kremiky 🙂))
ja som sa zmierila s tym, ze budem obycajna mama s bruskom

tulina77
9. jan 2012

@mbavlsikova neboj, zvladat sa to da, hlavne s usmevom, nekricat na malych ani samu seba vnutorne nestresovat. rady davaj jednym uchom dnu, druhym von... zabezpec si vela pomoci (muz, mama, svokra, opatrovatelka, gazdina....) a ked nemas v ramci dna ziadnu pomoc, lahni si aspon jeden denny spanok deti odpocivat aby si mala silu a energiu. A vsetko zvladnes, babatka budu postupne vacsie a samostatnejsie a ty coraz skusenejsia... ale chapem ze postava ta rozosmutnuje... mala si velke brucho? ja som bola dopredu aj do stran, bolo to hrozostrasne, posledne tri mesiace som prelezala doma na pnke, nemohla som ani vstat sama, bol to dost brutal. mono tehu je podla mna brnkacka, aj ked sa daktore baby urazia ked si to precitaju 😉

tulina77
9. jan 2012

@heln ano, mas pravdu, cisarsky nie je sranda, ved je to velka brusna operacia a ostavaju po nej nasledky a rizika, teda, verim ze aj po prirodzenom porode ostavaju nasledky, ale to nemam ako porovnat z vlastnej skusenosti. Pred tehu som cvicila s osobnym trenerom v posilke a vysledky boli super viditelne - vtedy som si uvedomila, ze vsetky tieto hviezdy co vidime v casopisoch maju okolo seba fakt tim ludi - trener, vizazista, odbornik na stravu... alebo ina moznost v ramci porodu cisarskym si daju brucho rovno upravit, odsat tuk a tak. potom nie je tazke vyzerat akoby ani nerodili 😉

tatmamina
9. jan 2012

ahojte, ja som po prvom pôrode schudla na pôvodnú váhu s pred tehu behom 4 mes., všetko bolo ok, kým som sa nevrátila do práce to mala dcérka 2 roky a tam som za 6 mes. pribrala 9 kg (práca v kancelárii) !!!!!! strašné 😢 😢 😠 , doma som sa nedonútila cvičiť ani som vlastne nemala čas, dialkovo som ešte študovala VŠ; takže kilá ostali (9 kg navyše) a vyzerala som strašne; potom som otehotnela, po pôrode išli kilá dole samé pomaličky, keď mala malá 6 mes. začala som chodiť cvičiť 2 x týž. ; teraz má malá 16 mes. a ostali mi len 3 kg navyše ale to brucho je strašné, staršia dcérka sa ma občas opýta, či budeme mať ešte jedno bábo???? stále kojím, ale najhoršie je že cez Vianoce som pribrala 3 kg, takže teraz bojujem so 6 kg navyše!!! dietu nevydržím držať, asi by som mala viac cvičiť ☹

helimama
9. jan 2012

@p.j.jacky
@tehua no babulky, ja som už 9 mesiacov po treťom cisárskom a brucho stále ako keby som ešte stále bola tehotná, nie a nie sa ho zbaviť, lekár mi odporučil cvičiť až po pol roku, lenže po cvičení ma vždy bolí okolo jazvy 😒

tatmamina
9. jan 2012

určite je potrebná veľmi, veľmi pevná vôľa a sebazapretie, trochu obmedziť sladkosti, jedlo a pridať viac pohybu a cvičenia a mali by ísť kilá dole ☹ ; viem, že by sa malo piť veľa tekutín, zaženie to aj pocit hladu , ale to bruško asi ostane, nevadí.... veď zato máme doma krásne detičky a myslím, že tie stoja za to "krásne" brucho, čo nám ostane 😀 😀

marcelilina
10. jan 2012

ja som pol roka po porode schudla som velmi rychlo kojenim kazde 2 hod.pravidelne kojenie schudla som este viac ako ked som otehotnela ,no len prisli Vianoce kolaciky a uz 3 kg hore ale aj tak som este 1 kg menej ako som otehotnela a chcem sa opytat este som necvicila odkedy mozem cvicit po sekcii???

tehua
10. jan 2012

@helimama mne povedali, ze mozem cvicit kolko chcem, pokial ma to neboli. ze ta bolest je limit. ked ju uz citis, prestat cvicit.

natalienkan
10. jan 2012

chcemschudnut som po porode pomaly 2 mesiace a nevbiem aku dietu a cvicenia popri malej mam zacat robit poradte nieco ucine...dakujem

cany1
10. jan 2012

@koc1nka možno niektoré baby budú pohoršené, ale ja som skúsila vybrať aj jednu dávku tabletiek na chudnutie. Išlo skôr o psychiku, lebo cvičením tie kilá idú pomaly. Tie tabletky mi pomohli za mesiac dať dole 4kg, čo mi stačilo.
Malého ešte stále kojím, večer sa už snažím nič nejesť, ale 10kg stále na sebe. Fakt hrôza, keď sa človek pozrie do zrkadla a vidí ako sa to telo zmenilo počas tých tehotenstiev. A nič nemôže robiť. Pri dvoch deťoch som rada, že si nájdem čas na oddych a nie ešte na cvičenie. Snáď deti budú samostatnejšie, tak aj ja si nájdem čas na seba. Všetkým babám držím prsty.

shadows324
10. jan 2012

@miskachrumka ahoj aj ja by som chcela schudnút ale nedari sa som 3 mesiace po štvrtej sekcii, čas na cvičenie nemam vobec,tešim sa s mojich drobčekov a ked sa mi raz podari schudnút tak budem určite rada

skolara
10. jan 2012

jednoznacne pilates cvicenie 😉

ericka_f
10. jan 2012

@bibap ahoj, ja som na tom presne tak isto, tak si drzme palce :(

bibap
10. jan 2012

@ericka_f hej drzme si palce... snad to pojde dolu

ja som sa dnes vybrala do Kliniky cinskej mediciny kde mi povedali, ze mam odidenu slezinu, ze to kvoli jej absolutnemu vycerpaniu nefunguje organizmus tak ako ma..
:((

sue
10. jan 2012

Hmm...no ja som kg tak isto ako pred tehu, ale bruško - ako keby koža ostala natiahnutá, takže keď sa trošku viac najem alebo čosi podobné, tak hneď je bruško... neviem...ak poradíte nejaké cviky alebo čokoľvek - vždy som mala brucho prevrátený lavór a teraz 😖 niežeby mi to trhalo žily, ale ak má niekto nejaký trik, budem straaaaašne rada 🙂

l.i.n.
10. jan 2012

ono po tych cisarskych je to podla mna individualne, ja som po cisarskom po troch mesiacoch pomaly ani nevedela, ze ma rezali, po polroku bez problemov zacala robit brusaky, sice postupne pomaly, ale zacala, ale tak mne napr. doktorka na prehliadke po sestonedeli povedala, ze vobec nevyzeram ze som bola tehotna-co sa tyka stiahnutia maternice a ostatneho...a brucho sa inak ako tvrdym treningom alebo plastikou nikdy podla mna neda do stavu pred detmi...teda pokial nejste heidi klum...🙂, kamoska zas stonala este rok po porode ze ju ta jazva stale boli....

puhinka
10. jan 2012

3 alebo 4 mesiace po sekcií som začala brušákovať dosť veľké brucho...po 7 mesiacoch kedy som denne robila 30 brušákov som mala bruško (podľa manžela) ako Tyson 🙂
chce to odhodlanie a pevnú vôľu 🙂

krtica11
10. jan 2012

aj ja sa pripajam som po sekcii 15 mesiacov mam povodnu vahu ale to brucho ostalo aj mne 😒

diusik
11. jan 2012

@puhinka to ma zaujalo,ty si robila LEN 30 brusakov denne a tvrdis ze to pomohlo?To sa mi nechce verit.Nie je to proste len genetika,ze si mala ploche brusko aj pred tehotenstvom?Brusakmi si myslela tie sed-lahy?Fakt len 30?Ja som schopna urobit aj 150,a stale mam pocit ze to je malo,ze to urcite nic nespravy a to ma aj dost odradza,ale ked ty hovoris ze pomoze aj 30?!

puhinka
11. jan 2012

@diusik hej...30 denne...sady-lehy...pred tehu som nemala ploché bruško...práveže po tehotenstve mám lepšiu postavu ako kedy koľvek pred tým,vážim menej ako na strednej...no ale k tomu som bola celé dni s malým vonku na prechádzkach a v lete som vypila 6 litrov vody denne...no a schudla som 7 kg 🙂...keď cvičíš každýý každučký deň,stačí málo...
zo začiatku,keď som robila 70 denne,tak ma to nebavilo a odpudzovalo,pretože toho bolo veľa a vždy som si hľadala výhovorky,len aby som nemusela...buť to bola MS,alebo choroba,alebo vždy niečo...keď som začala robiť menej,ale každý deň,tak sa hneď začal zjavovať efekt 🙂
teraz som už dlhšie necvičila,ale po vianociach som začala znova...robím znova 30 denne a 15 minút som na stacionárnom bicykli,pijem len čistú vodu a po šiestej siedmej nejema a už je vidno,že niečo robím 🙂 bruško sa zase sťahuje 🙂 a váha tak isto klesá 🙂

puhinka
11. jan 2012

@diusik a kebyže mám robiť 150 brušákov denne ,tak si to hodím...fakt ťa obdivujem 🙂

cat
11. jan 2012

ja som /tiež po 2 sekciách/ potrebovala asi pol roka aby som schudla všetko čo mi ostalo navyše, včetne brucha. Chodila som 2x tyzdenne do Estetiky -odtučňovacieho štúdia http://www.estetika-sk.sk/, plus brušáky som robila aj doma, poctivo každý deň /ale aspoň 100/ a všetko šlo preč. Jasné že aj s upravenou stravou. Naozaj to chce len pevnú vôlu, nežrať- s prepáčením, ale jesť, jest 5-6 krát denne, piť vela vody a výsledok sa dostaví. Držím palce 😎 Keď sa zatnete teraz- je január- do leta sa môžete výrazne zmeniť.
Jaj a ešte toto: ja som začala makať až keď malo mladšie dieťa rok. Po druhej sekcii mi ostalo necitlivé spodné brucho okolo rezu, vraj mi poškodili povrchové cievy či nervy či čo. Už sa to nezmenilo a nezmení, je to vyše 3 rokov..

vianne
11. jan 2012

@matveja ta dieta mi pripomina oddelenu stravu, nie? 🙂

martinkaa
11. jan 2012

@puhinka presne tak a ovocie skor doobedu, lebo telo potrebuje viac energie. Poobede radsej zeleninku 🙂

matveja
11. jan 2012

v podstate áno....tá dieta má: 1 deň- bielkovinový: mäsko chudé, ryby, mliečne výrobky nízkotučné+ zelenina a veľa tekutín, 2 deň- škrobový: zemiaky, ryža, fazuľa, hrach, cícer....., 3 deň- uhľohydrátový: cestoviny s omáčkou zeleninovou, na večeru povinne 1kus torty, alebo zákusky 2 ks+ 1 tablička varovej čokolády, 4 deň- vitamívový: celý deň rôzne ovocie...každý 29 deň celých 24 hod. len vodu a bilinkové čaje...počas diety mnoho ovocia a zeleniny konzumuješ.

diusik
11. jan 2012

@puhinka no normalne si ma inspirovala,od zajtra zacinam! 😀 inak tiez sa stravujem podobne,ziadne sladkosti,mensie porcie castejsie po piatej max siestej vecer nic.No len mne tazko tie prechadzky s dvoma malymi nemam moc kedy...

puhinka
11. jan 2012

v lete to pôjde,uvidíš 🙂

dufka31
11. jan 2012

Su brusaky dobry napad?Som 14 mesiacov po porode a ked som bola u zenskej a opytala sa na ne mi povedala ze brusaky nie( ale to som bola asi 7m.po porode) aby som sa nejakonenamahala tamdole a brusaky uz vobec nie, lebo jedneho dna budem trpiet inkontinenciou...Ja papam oddelenu nejaky stary typ a uz mam 8-9 kil dole,ale teraz casto svindlujem.🙂 Ide to mam uz o 3 kila menej ako ked som otehotnela. 🙂 Ale pred tehu som pribrala 5 kil:D ani neviem ako :D. Takze do svadobnej 67micky este 3 kila. Drzim vsetkym palce s chudnutim a peknym bruskom. Baby ako riesite strie? Co zisli nejake kila a dost z bruska kusok akoby sa zmensili a hlavne pupok vyzera viac ako pupok. Viete nejaku stranku www na nejake cviky po porode na brucho, stehna???Dakujem za odpoved,papa.

halime
11. jan 2012

@puhinka to by maa zaujimalo ci drzis aj nejaku dietu. Ja som nikdy. Nebola chuda, po porode som tiez vyzerala lepsie ako kedykolvek predtym a aj som dost cvicilla ale pred vianocami mii rupla chrbtica, takze uz dva mesiace sa obzieram a sedim :(((( a hold uz som zase na zaciatku :(((