Ako sa mám zbaviť popôrodného bruška?
Ahoj, som 3 mesiace po cisárkom s dvojickami. Chcela by som vedieť aká je časová tolerancia že sa bruško scvrkne späť, prípadne kedy je vhodné začať s brušákmi. Nosila som aj sťahovací pás ale moc to nepomohlo.
A ešte jedna otázka, ako často je vhodné meniť umelé mliečko, ked bábätku nesedí.
Za odpoveď Ti vopred ďakujem
A ked uz som teda tu, dam aj nieco o svojom bruchu...pri prvom tehu som bribrala 20 kg, 10zislo hned v sestonedeli. pri prvom som si mliecko odsavala a davala ho z flasky...mliecko sa vsak okolo 3mes postupne strati uplne lebo to neni to prave.Maly mal 4mes a ja ceresna som bola zase teho. Byt tehotna s takym malym deckom, ktore sa uci chodit za roky a vsade vylieza, neni ziadny med ale aj napriek tejto nevydanej aktivite priroda si nasla cesticku a znova bolo pred porodom 80kg.Druheho maleho som kojila vo velkom, posledne aj dva mesiace kojenia som vo velkom zacala cvicit,, zumba, posilka, teabo a riadne. Malemu to bolo jedno, mlieko mu chutilo, ani nemizlo, na silu som ho musela odstavit, mal velke zuby a strasne ma hryzol.Od vtedy cvicim,ked si davam pozor tak som spokojna, som stihla ale akonahle zacnem vyzierat,vaha ide ako teraz po vianociachl. Som po dvoch cisarskych, skoro za 2r. Brusko mam stale vypukle, ked sa vela najem tak jak v 5mes...podla mna najdolezitejsia je drezura v jedle a zdravy zivotny styl, nevecerat, ziadne kolace, slanina, knedle, malinovky...
@iron nuz kazdy by sam mal vediet, co so sebou robit aby bol fit a pacil sa sam sebe.
Inac prave dnes som pozerala dokument, kde rozpravala Martina Moravcova, ze pocas tehu pribrala 30 kg a tazko sa jej to zhadzovalo. Veru a vrcholova sportovkyna musela "slapnut do pedalov" a poriadne cvicit vo fitku aby sa kileciek zbavila. A musim povedat, ze pocas cvicenia sa mi velmi tvori mliecko. Musim rychlo domov utekat, lebo to doslova tecie.
@janulienka83 ,úplne vážne 🙂
@puhinka tak to je super. Tak to nám treba už len pevnú vôlu a trpezlivosť.
ahojte kocky, inak ja som sportovala roky a vrcholovo ale teraz som ako maslo za cca 3 roky tehu a kojenia. ziadny sval a ovisnute brucho. nielen brusaky ale hlavne aerobna cinnost ako beh alebo plavanie su super na chudnutie, lebo telo sa potrebuje zbavit tukov vsade nie len na bruchu. ale cvicenie bez upravevej stravy a naopak nestaci.
nemate niekto vlastnu skusenost kedy ste zacali cvicit po 2 cisarakoch. ja sa este bojim maly ma len 4 mes. vdaka
@janulienka83 ,hlavne tú trpezlivosť...ja som napísala,že som tak robila po dobu 7 mesiacov
@puhinka ak sa môžem spýtať, tie brušáky si robila normálne až so sedu? Lebo ja som pozerala aj nejak tak, že len skrčiť nohy do pravého uhla a zdvíhať sa len do polovice. Skúšala som robiť tieto a brucho sa napína, len idú robiť ľahšie. Ako teda najlepšie? By som sa do toho asi pustila.
Rodila som síce normálne, ale tiež mám 20 kg viac ako pred prvou dcérkou a brucho jak v piatom mesiaci ☹ a rada by som s tým niečo spravila. Pôvodná váha to nemusí byť (48kg), ale takých 10 kg dolu by bodlo. Pri prvej som pribrala 24 kg ale nástupom do práce v 5-tich mesiacoch malej váha išla sama na 52kg, čiže mi zostali 4kg. Ale pred druhým tehu som si to nejak blbo zaokrúhlila na 60 (moja výhovorka bola že to je vekom, mala som 30 a to je taký zlomový vek), potom pribrala 12kg v tehu, a teraz sa pasujem so 66 kilami.
Nikdy som neriešila žiadne diety, cvičenie ani nič, vždy som mala dobrú postavu a teraz neviem čo so sebou, si pripadám jak stará tetka ☹ Tak snáď sa mi podarí do leta niečo vybojovať, lebo ja nemám žiadnu pevnú vôľu, tak uvidíme koľko mi to odhodlanie vydrží.
a som rada že som našla túto tému, aspoň sa necítim tak blbo, že len ja nechudnem, lebo akoby zázrakom sú okolo mňa všetko maminy (a je ich veeeľa) čo vyzerajú ako modelky krátko po pôrode, žiadne brucho, len ja jak taká kysňa sa cítim. Tak vidím že nás je viac, hoci vy to máte určite ťažšie tým že ste mali cisárske a tam je to cvičenie predsa obmedzené, ja som len hnilá a pažravá. Teda ale už nebudem!
@lucia80 ,až do sedu,spočiatku som mala ruky za hlavou,ku koncu keď už som ani necítila,že niečo robím som mala ruky na hrudi a ešte som zvykla,keď som sa opaľovala na dvore,tak som zdvíhala nohy...ale to iba ak sa mi chcelo,no a malo to ten istý efekt ako brušáky,lebo celé telo muselo byť prilepené na zemi...
a raz za čas som zobrala malého a dávaj ho na hrádzu si zakorčulovať s kočíkom ...aj to len občas a raz do týždňa chodím na power jógu 🙂
@puhinka vďaka za radu, tak to ty máš ale pohybu a pohybu. Ja skúsim zatiaľ len tie brušáky a skúsim poctivo každý deň a uvidíme či to niečo prinesie. A samozrejme vynechám sladkosti a výdatné večere.
Inak včera a dnes som skúsila tie brušáky až do sedu, no ale poviem ti, 30 sa zdá byť takto akože máličko, ale po takých asi 7 som sa už ledva zdvihla a do 20 som to ledva dokvákala. Takže začnem s 20-tkou a potom radšej pridám, však by som umrela inak.
@lucia80 ,presne 🙂 zdá sa to málo...ja 4.mesiace po cisárskom som urobila ledva 5 brušákov aj to som si pomáhala rukami 😀 teraz je to v pohode...niekedy by som zmákla aj dvojnásobok,ale nechcem si to sprotiviť 🙂
a včera som necvičila,bo som si dala o šiestej falošný guláš a až do desiatej som mala kyselinu :D tak dnes som si dala 25 min. na stacionárnom 🙂
a jóga je úplne najlepšia na vytvarovanie postavy 🙂
veľa ľudí si myslí,že to 15 minút len sedíš a medituješ...táto power jóga je omnoho dynamickejšia a namáhavá na celé telo...odporúčam 🙂 trvá to asi hodku a na druhý deň je svalovica aj na tých miestach kde ste ju v živote nemali,ale prosperuje na celé telo,imunitný systém,chrbticu...myslenie...a vždy keď idem od tiaľ,tak som ako vymenená,nabitá pozitívnou energiou 🙂
@lenca30 mne doki povedal po siestich mesiacoch zacat s tym na co sa citis, ale nezatazovat prilis specialne len brucho. Cize nejaku celotelovu aktivitu. Ja som mala dva prirodzene a posledny cisarsky. Pri normalnom prirodzenom porode ta moj doktor posiela do telocvicne rovno po sestonedeli. Takze on vobec nie je nejaky setrivy, ze kym kojis nemala by si cvicit, blbost.
Ja som mala ked mal maly styri mesiace teraz vyslovene este bolesti aj pri obyajnom vstavani. Kychnut normalne utrpenie. ALe mala som s cisarskym hned aj dalsiu operaciu cysty, takze viac hojenia.
Cca po osmich mesiacoch pilates, bikram (alebo inu) jogu a nieco aerobne.
@laetela ahoj ja som pri prvom dietati tiez pribrala 20 kg a zhodila som 14kg ale ovisajuce brusko mi zostalo a odstriekovala som si mliecko do roka a pol kym som nezistila ze som tehotna, a pri druhom som pribrala 18kg a zhodila som 10 kg a to som ani prveho pol roka poriadne nejedla a pribrala som to hned skoro vsetko naza ☹ a to mam malu sice starsiu ale nechodila takze som ju po vsetkych doktoroch stale nosila na rukach a ona je tazka... a to este aj maleho tak som mal zaberacku na obi dve ruky...a mala je narodena skor a az predpar mesiacmi nam zacala chodit a to uz ma skoro 16kg este polroka dozadu mala 14-15kg a stale na rukach... a teraz chodime vonku aj som chodila na prechadzku maly chodi a teraz aj ked sme pred domom s malou chodim za ruky... manzel chodi robit prec takze som vo vacsine sama s nimi a nemam cas chodit nikam- chodila som aj na zumbu ale nemam na to cas aj ked to je len raz za tyzden...rozmyslam nad posilnovacou vezou alebo nad stacionarnym bicyklom co by ste mi poradili? a moja vaha teraz 75kg raz som hore ale max 76kg a raz dole 74kg som po dvoch cisarskych, ale potrebujem zhodit a neviem ako, prosim si poradte mi a vopred dakujem 🙂
skusala som to s brusakmi po prvom porode v pohode ale po druhom to po par dnoch som dostala take krce v bruchu ze som sa dva dni ani skoro nehybala a lebo som nevladala... a muz povedal dost...aj teraz ma sem- tam raz za par mesiacov tak picha v bruchu az nenormalne... ale co by som nevydrzala 🙂
Tamustek mas toho dost, riadny treing aj bez cvicenia ...ja by som to na tvojom mieste riesila nejakou pani opatrovatelkou a sup ist si zacvicit a hlavne vypadnut od toho vsetkeho na chvilu a nacerpat nove energie na deti...Aj ja byvam casto sama doma viac dni za sebou a neni to ziadny med, viem co robia nervicky, ked je vsetka zodpovednost len na tebe.. Teraz je to uz lepsie s mojimi chlapcami, ked idem cvicit a sme sami doma, pride ich postrazit svokor. Deti nachystam a hodinu uz nejakko vydrzia :D Ja som mala ten minuly rok hrozny, nikto ich nechcel strazit lebo sebinko bol urevanec-nemohla som ist ani do druhej izby. Jedina mi strazila kamoska-za 3ecka jedno cvicenie. Bolo to pre mna vykupenie, lebo mi uz doma sibalo. A aj som sa zle citila, kojila som a nemohla som velmi dietovat. Inak tiez som po dvoch cs. Na domace cvicenie by som si obrala orbitrek alebo stepper
Inak vsimli ste si, ze vacsina tu piseme, ze mame problemy s vypuklim, prip. uvolnenym bruskom, co sme po cs....Nieco na tom bude. Aj moja kamaratka, ma super postavu, este aj po porode ju mala lepsiu ako ja hocikedy, ale brusko? Ked sa naje tak jeako v 5mes, kazdy sa jej pyta, ci uz bude dalsie...
@mbavlsikova ahoj, ja som zacala cvicit az po 14 mesiacoch po porode, ale nie z dovodu kojenia, ci zdravotnych problemov, ale z dovodu narocneho dietata, pri ktorom sa mi skor nedalo. ale zial, darmo som cvicila polroka, a to v priemere 2-3x tyzdenne po 40-50 minut v zenskom fitku, moja vaha si nedala povedat. nezhodila som takmer nic. nejake to kilecko, co sa vobec neprejavilo, kedze mi po porode ostalo 10 kg 😢 😢 😢 😢 😢 dnes uz ani neriesim, komu sa nepaci, nech sa nepozera 😀 😀 😀 a zmena UM u dietatka? nuz, my sme od 5.mesiaca boli na UM, na nutrilone, ktory mne osobne strasne smrdel od zaciatku, ale mala ho pila a pohoda, ani ju nezapekalo, ani ziadne problemy, ale z dovodu, ze mi smrdel a ked ostal vo flaske dlhsie ako 5 minut, tak flaska smrdela ako splasky, tak som vymenila asi pred mesiacom za francuzske mliecko a vanilkovy sunar. obe mlieka akceptuje, pije, nesmrdia, takze pohoda. ale podotknem, ze dnes ma mala uz 2 roky 😒
@laetela vidis to, ja som rodila prirodzene a vsimla som si na sebe, ze mam roztiahnutu panvu a boky, ale nechutne a niezeby sadlom, ale vyslovene "povolili" pri porode kosti a nazad sa uz nedali ☹ ☹ ☹ ostali mi 4 konfekcne cisla navyse. zial, kosti uz nazad nenapravim, aj ked sa potrham, takze sa zo mna urobila taka mensia hrusticka 🙂 🙂
Aj ja som po 2 pôrodoch. Po prvom ostali 2 kilá a po ďalšom asi 3kilá. Nie je to veľa, ale všetko mi ostalo na bruchu. Niečo som už schudla, ale pribrala som to späť. 😢 😢 😢
Som tu po dlhšom čase, ale.....dievčatá 😉 mám nápad. Čo keby sme si tu vytvorili stávku, ktorá dosiahne skôr svoju vytúženú váhu?????? 🙂 Podľa mňa je to lepšie ak nás bude niečo iniciovať k chudnutiu.... A ešte by sme si mohli vymyslieť nejakú odmenu.. 🙂 Tak ak by ste mali záuejem, napíšte....Budem rada 😅
hej drzim oddelenu po starom...doobeda len ovocie a ovocne stavy obed oddeleny cize maso zemiak a ryza nie priloha je dusena zelenina alebo zeleninovy salat a pozor aj na kaloricke zalievky a vecera salat..ako olovrant si davam sojove mlieko bohate na vapnik a vitaminy a papam aj Ccko, Bkoplmex obcas Ecko a najnovsie pipulky proti padaniu vlasov. Ked chces poslem ti jeden clanok len mi posli email dnes je uz kopec oddelenych ale ja som pri tej starej spred 5 rokov. Osvedcila sa mi neraz. Nove su take ze lenzeleninovy den ale ja musim mat cez den nejake masko. A rybu raz dvakrat v tyzdni. Nic si z toho nerob ani ja som nikdy nebola ze stihla. Momentalne mam 66,9 a ide to dole ale teraz aj oddelena a aj viac stresu. 🙂 Vraj na 64 vyzeram stihlo co mi ludia vraveli tak snad sa tam dopracujem. Odpurucam hkavne vysadit sladkosti a nesladit ani caj. Ja kavu odkedy som cakala malu som uplne vysadila a vobec mi nechyba. A posledne...pijdem caj HANASAKI na chudnutie nestoji tak vela maju ho v kazdej poriadnej lekarni, samozrejme nesladit ho. Mozno aj on kusok zabera si myslim. A ked mas babo navar kolko len zje ziadne dojizdacky za nim mne to brzdilo chudnutie ked som za malou dojedala aj ked malo. Vela stastia v chudnuti!papa
@laetela dakujem, ja tiez rozmyslam nad orbitrekom, alebo stacionarnym bicyklom...musim "posluchat" a manzel ked sa vrati... druhy raz tak sa ho spytam 🙂nemam koho ku detom- sestre uz staci ked je pri nich kym idem do mesta len na nakup... aj ona ma rocneho maleho a este ku tomu kedze nam aj mala chvalabohu uz zacla pred par mesiacmi chodit tak ma pak blazinec a ja bordel v celom dome ked odchadza 🙂 a ja mam este aj rodicov aj svokrovcov v praci... ☹
@tamustek ahojte. Ja som pri prvom tehu nabrala leon okolo 8kg a po porode som bola chudsia ako pred tehu, teraz sa mi ale podarilo nabrat skoro 20kg, nieco porodom odislo 15 kg ale este zostalo. Ja som xacala cvicit pred 2mi mesiacmi - najmenej 4x do tyzdna - posilovanie a kardio na striedacku plus som zmenila strwvu. Cvicim doma vdaka playstation 🙂 dost to motivuje. Bez upravy stravy ale tie kila dole nepojdu baby - treba sa zatat a ist - ja ,am zatial dole nieco cez 5 kg - teraz sme boli na dovolenke takze tam som len cvicila a dost sa prezierala... neschudla som sice nic, ale na moje prekvapenie ani nepribrala. Takze cvicenie je fajn na formovanie, spevnenoe a udrxiavanie postavy, na chudnutie treba ale zmenit zivotospravu - zial...
Skvely DOMACI workout na brucho!! Cvicime len vlastnym telom! A naozaj funguje

Ahoj Dusika11 dakujem ti pekne za radu, ja mam knihy uz dve knihy o vychove,Ako naucit deti pravidlam a Ako spolocne s rodicmi zvladat vychovne krizy- samozrejme su tiez v cestine a su velmi nezazivne, kupila som ich koli malemu-kym este len sam likvidoval bezbranneho braceka, ale teraz ked uz mame doma double trouble, musim prejst na iny level...