Ako sa neprejedať sladkým a schudnúť?
Ahojte..prosím poraďte mi ako sa neprejedat sladkým atď..som zo seba zúfalá..vážim 103 kg a chcem schnúť aspoň na 80 do konca tohto roka..je to reálne? Chodím 3 krát týždenne cvičiť do fitka kardio + silové dokopy hodinku ,.doma keď som tak mávam okolo 7-8 tisíc krokov sladké nepijem pijem čistú vodu
Len problém je to vyjedanie až prejedanie sa.. poraďte prosím bez hejtov ak sa dá.. pekný deň prajem ešte ✌️
Vločky s proteínom, puding, všetko sladké. Zmeň to za slané raňajky aj desiatu. Budeš mať menšiu chuť na sladké.
@koniarova a kde mám potom hľadať bielkoviny?
Zeleniny môžeš zobkat koľko chceš a chlapa popros nech také veci doma neje, nech si dá v práci a nerobí ti chute.
Sladke nesmies kupovat a samozrejme ani ostatni clenovia domacnosti by nemali pred tebou vyjedat aspon zo zaciatku,kym si na to nezvyknes. Tym,ze prestanes vyjedat sladke,schudnes aj 10 kg,to je hadam dostatocne silna motivacia. Ja som pred rokmi prestala sladit cukrom, jest sladke a 6 kg odislo same,ale nemam nadvahu,takze u teba to moze byt aj viacej. Vsetko je v hlave a v nasom nastaveni. Zatni sa a spln si sen.
@taktotedanie kľudne buď negatívna napíšem sem na konci roka či som schudla na 80 alebo nie 😁
Clovek ti chce poradit v dobrom , nevies ani podakovat a este si aj ironicka, neprijemna a utocna
Komu niet rady tomu niet pomoci
Pekny den
Cukor je závislost. Tiež s tým bojujem momentálne. Ráno si dám trošku sladkeho a počas dňa sa snažím uz nejesť. Sladené nápoje nepijem, všetko bez cukru aj kávu atď .. tiež potrebujem zhodiť aspoň 15 kilo. Cvičiť síce nechodim ale denne mám 15000-20000 krokov .. ale postupne chcem nejaký silový tréning zaradiť nech nie som ako zelatina
@taktotedanie na tom čo si napísala ako posledné som nevidela žiadnu radu len samé nepríjemnosti ale asi si tak vychovaná sa vyjadrovať čo už každý je nejaký, pekný deň aj tebe
@candii držím ti palce veľmi 🩷 zvládneme to
Ďakujem, zvládneme určite 🫶
Bielkoviny? Vajíčka, grecky jogurt, cottage, tvaroh, syr, strukoviny, mäso, orech, semienka, tofu a aj tie ovsené vločky. Ale nie pravidelne ráno so sladkými prídavkami.
@koniarova ďakujem 😊
Ja viem o com hovorim, za 5mes som schudla 19kg pokial si to nepoukladas v hlave nemas sancu do buducna schudnut tak ako ty chces a natrvalo
idealne doma sladke nemat. Ked uz to sladke silou mocou musis tak si povedz, ze mas 1 malu tycinku (napr. devu) a tu si rozdel pocas dna. Ak sa nudis a potrebujes stale nieco zut tak skus si vziat do prace nakrajany kalerab, mrkvu, salatovku, jablko, par orieskov, cucoriedky (nieco co ti chuti). Pozor na velke mnozstvo suseneho ovocia a hrozna (to tiez nie je zdrave). Nezabudaj na maso. To si mozes kombinovat s roznym salatom (zelenina bud surova alebo varena, pecena . Maso ti doda bielkoviny a zasyti ta tak nebudes mat potrebu prejedania sa. Skus si pripadne varit aj caj.
@taktotedanie ahoj ako sa ti to podarilo?
@candii nastavila som si KT ( trochu trvalo kym som sa s tym naucila pracovat a kym som sa naucila vazit a zapisovat), mala som prerusovany post 16/8 , zacala pohybom ( kocikovanie) najprv 2km, potom 4km, neskor 6km, teraz cvicim denne bud hodinu kardio alebo 15km na eliptiku ci stacionarnom bicykli na co mam chut , pridala som protein a prestala jest blbosti, pijem 3l denne len cistej vody
Dnes je presne 5mes a ja mam o 19kil menej a pokracujem dalej, 20kg bola moja meta za rok chudnutia takze som sama zvedava ( kedze chudnem dalej) ako to dalej pojde dole ta vaha
Podotykam ze v rodine nikto iny dietu nedrzi, nesla som z nejakej extremnej xyz vahy a ked je oslava alebo teraz sviatky tak KT nezapisujem vobec a doprajem si aj kolace aj tortu aj chlebicky a ine pohostenie ( cim sa metabolizmus nastartuje a chudnutie ide lahsie) to som si aj sama na sebe odsledovala
Takze sama som zvedava co bude za dalsich 5mes ….
Autorka, nič v zlom, ale podľa mňa to nezvládneš. @taktotedanie Ti nenapísala nič negatívne. Iba pravdu. Výhovorka, že manžel kupuje domov sladké a čipsy. Zajedaš podľa mňa nejaký iný problém a nie si v hlave nastavená to zvládnuť. Mali by Ťa v tom podporovať, alebo choď do nejakého programu, kde sa budete ťahať.
Neboj sa, nie si v tom sama. Aj ja sa napchavam sladkosťami, asi som závislá. A potom sa vždy hnevám sama na seba aká som sprostá, a načo som to jedla😁😁
@autor mne pomaha jedenie dostatku bielkovin, vtedy mam chut na sladke mensiu. Zasadne nejem sladke hlavne jedla, okrem rannej kase (bez cukru) s ovocim, teda sa vyhybam buchtam na pare, knedlickam, zemlovkam, nakypom. Sladke si davam 2x denne ku kave, ale tak, ze teraz na Vianoce 1 medovnik, 1 linecke. Mam 5 jedal denne, pomedzi to nevyjedam, staci mi to na to, aby sa mi udrzala hladina cukru a neprepadal ma vlci hlad. A najlepsie je doma nic sladke nemat.🙂
nahrad sladke ovocim. medom...
Ja mám šťastie, že ja nie som extra na sladké, koláče,… Ale je zase pravda, že mávam dni, žeby som doslova žrala všetko čo ľúbim a mám doma. Ono všetko je aj o pevnej vôli.
@panonia sladidlá nie sú vhodné pre ľudí, ktorí netrpia diabetom. Raz som sa na túto tému bavila s výživovou poradkyňou u nás v meste a povedala, že radšej nesladený biely jogurt s nakrájaným ovocím, ak mám chuť na sladké ako tie výrobky so sladidlami. Ona ponúka aj krabičkové jedlá a sladidlá nepoužíva. 🤷🏼♀️
@elvenprincess Neviem čo je zle na prirodnych sladidlach ako je xylitol alebo stevia. Tie maju aj pozitivne účinky na organizmus. ..v podstate som aj ja taka výživova poradkyna ked som zdravotna sestra s VŠ😁.
@panonia ospravedlňujem sa, nepochopili sme sa. Myslela som, že máte na mysli umelé sladidlá. Pretože ich ešte aj v dnešnej dobe žiaľ pchajú aj tam, kde by nemuseli. Napríklad detské vitamíny. Raz sme také dostali a keď som si prečítala zloženie, leteli do koša. Nebudem dieťa pchať umelými sladidlami. Samozrejme, tie vami spomenuté sú v poriadku a stéviu som aj ja využila počas choroby dieťaťa, keď nesmelo do čaju med kvôli tráviacim problémom. ☺️
Ahij mam rovnaký problém a momentálne mi dosť pomohla keto dieta po 2 dňoch nulová chuť na sladké ;)

Nejes lebo si hladna ale preto, ze sa nudis!
Tak ked si v praci nieco rob a nie tam len sedis a pchas sa ako prasiatko z valova
Nemas to usporiadane v hlave takto nikdy neschudnes a aj to co si doteraz schudla za chvilu priberies spat a este viac k tomu
Extremne kaloricku stravu nevycvicis to sa do toho fitka chodis zbytocne len promenadovat