Ako sa vám podarilo schudnúť?
Baby prosim vas, uz som skusila asi vsetko, hlavny problem je, ze ak nevidim ziadne vysledky, hned to vzdam. Ale od zajtra idem zasa na to, uz aj keby som nemala cely den jest nic.
Takze co vam naozaj pomohlo, kolko kg za aky cas a co presne ste jedli, nejedli, ako cvicili.
Co som neskusila je trener, tomu by som sa chcela vyhnut.
Za kazdy prispevok dakujem, verim, ze ma to namotivuje.
Moja vysnivana predstava je 10 kg za 5 mesiacov. Z vahy 74 kg , vyska 175.
Donedavna som brala alventu.
@natalienka12 Ved prave to, ze na kalorickych tabulkach su uvedene hodnoty jedal za predpokladu, ze si ich pripravujes doma a presne vies, co a kolko toho v nich je.
@akiana Hlavne v skupine Cesta k mojej premene keď niečo také napíšeš, že obedové menu má cca 1000-1700 kalórií, tak ťa ukameňujú, hlavne niektoré expertky. A ešte milujem, keď dotyčná napíše, že nevie, prečo nechudne, veď ona sa stravuje "zdravo", má teplý obed v reštaurácii.
@natalienka12 Moja oblubena mantra je "priberas, lebo jes malo". Toto su ozaj niektore schopne zadriet po tom, co autorka vymenuje denny jedalnicek priblizne o hodnote 2500 kcal.
@akiana vidíš, aj expertka vyššie napísala že hovädzie varené na hubách, tarhoňa a uhorkový šalát je úplne v pohode obedové menu a má len 560 kal. Sa smejem na tom.
@akiana presne presne v tej vyššie menovanej skupine sú presne takéto expertky, minule tam jedna napísala že má 135 kg a že čo zjedla dnes približne, na obed teplé jedlo s polievkou, na večeru tiež nejaká vára, ale všetko bez gramáže a jedna expertka jej napísala, že "toto je strašne málo na 135 kg babu" bez toho aby vedela, či si tej ryže dala na obed 100g alebo 400g, ale hneď vyhodila rezultát, že musí viac jesť, lebo keď bude málo jesť tak neschudne. Nuž, zákony fyziky platia všade na zemeguli, ale na modrom koňovi zázrakom nie.
@natalienka12 Jedine tak mala porcia, ktoru si pripravis doma na vodnej pare a kvalitnom olivovom oleji. V restike pridaj tak 1000 k tym 560. Ja nechcem zniet ako keby som mala nejaku obsedantnu psychozu s ratanim kalorii, ale pri chudnuti sa treba pozerat realisticky na to, ze sme zvyknuti fakt jest ovela viac, nez nase telo potrebuje.
jedine pravidlo - prijem mensi ako vydaj. ci ten rozdiel zabezpecis jedlom, alebo navyse pohybom je na tebe.
a to ti hovorim ako fitnes trenerka a vyzivova poradkyna ☺️ ak nepocitas kalorie nejaky cas a nevies odhadovat jedlo tak nejedz vonku a var si. tazko sa odhaduje kolko pouzili oleja atd a tuky vedia pekne navysit kalorie ani nevies ako a zrazu nie si v deficite, ale v pluse
@akiana Presne tak, ja to veľmi dobre viem, len tu to nevysvetlíš.
@natalienka12 Ono jedlo a priberanie je vseobecne taka citliva tema, lebo mat nadvahu v drvivej vacsine pripadov znamena, ze dotycny nema dostatocnu sebakontrolu, co sa tyka jedenia, alebo vseobecny prehlad o tom, co za den zje. A to je tazke priznat sama pred sebou, nie este pred okolim. A to aj uplne anonymne. Baby tu uplne bezne pisu o financnej negramotnosti a zlom hospodareni, o chlapoch co stratili kontrolu nad pitim, o nezelanych tehotenstvach v dosledku zanedbania ochrany. Ale zodpovednost nad vlastnym jedenim vie prevziat maloktora, a to je prave prvy a najdolezitejsi krok k uspesnemu chudnutiu.
@elizabet173 polievky vacsinou vynechavam, obcas si dam vyvar. a nejem iba salaty, ale ani hranolky. snazim sa vyberat taky ten stred. dnes napr kuraci platok s ryzou
@natalienka12 tak to si mimo. chodim na normalne menu a v kazdom jednom je na vyber salat.
@natalienka12 logicky asi nebudem jest syr a hranolky , to nemusim davat do kalorickych a viem ze to ma milion kalorii. natalienka neviem kde zijes ale kazdy komentar viac a viac odveci. a kazdy sa nestravuje v 5 eurovych vyvarovniach, v nasom meste su normalne restauracie s dennym menu a striedame ich podla toho, na co mame chut
No tak pises, ze si skusala vsetko. Evidentne si neskusala vypustit tie kaloricke bomby, ktore denne obedujes. Mozes samu seba presviedcat, ze tvoj kaloricky prijem je v poriadku, ale potom neviem, preco sa ti nedari schudnut.
@natalienka12 a to, ze ak som si nebola ista vybrala som to s najvacsim poctom kalorii si si uz neprecitala vsak! Ved staci tu byt premudrela a vybavene 😂
Mne to v pohode fungovalo, ale asi nechodim do restik kde nasilu pchaju aj do mineralky olej, ako sa to snazis prezentovat 😂
Autorka: mne je uplne jedno, co jes a kolko jes. Podstatne je, ze nechudnes, postavis sa na vahu a chytas nervy a potom sa prejes. To si opisala ako svoj problem. Ked sa ti neda poradit, tak si papaj co chces , ked ti chuti.
@akiana Ako vidis, ona to za kaloricke bomby nepovazuje a nemieni sa tych jedal z restauracie ani vzdat. Vsak su to “normalne” jedla. A potom chyta stavy zurivosti, lebo vaha neklesa. Chcela som jej este nejake grify poradit, ale zbytocna namaha.
Ja som vyradila cukor a to nie len sladké ale aj ten skrytý cukor.
Momentálne som so svojou váhou spokojná, mám toľko čo na strednej 😁
@natalienka12 Uplna klasika toto. Priberam, nechudnem, ale moj jedalnicek je naprosto v poriadku. Hadzat hrach o stenu.
@banalu Autorka pise, ze si v restike objedna napriklad kuraci platok s ryzou. Odhliadnuc od kuracieho platku, v restike dostanes tak 3 kopceky ryze, co je asi 250g = 875 kcal. A to je ryza varena vo vode, dochutena len solou. V restike sa ryza pre chut robi na oleji/masle, takze pridaj 200-300 kcal, to mas 1100 kcal. A teraz kuraci platok 250g = 250 kcal cisteho kurata a pridaj maslo, muku a omacku. Takto moze mat jeden restauracny obed v klude 1500-1700 kcal, co je cely denny prijem pre zenu, ktora nerobi profesionalny sport. No a ked sa niekto takto prestravuje kazdy pracovny den, zacne priberat. Co sa ti nezda?
@akiana to kde davaju take davky? Standardne je bielkovinova priloha 150 g a sacharidova 200 g a vzdy pisu gramaz tak sa po zrelom uvazeni mozes rohodnut ci spraces 300 g ryze alebo jednu kopku nechas na poslas kosu 🫣
300 kcal z masla, ved by muselo byt 50 g v tej davke ryze len masla - to ktora restauracia si dovoli do obedoveho menu na jednu davku 50 g len masla do jednej davky ryze?
Akoze nehnevaj sa na mna tie cisla su prehnane, nehovorim, ze varia bez tuku ci neprilepsuju alebo 50 g tuku na len na prilohu...
ale tato debata sa zvrhla na totalnu somarinu a chytanie sa za slovicka a dokazovanie kto ma vacsiu pravdu 🤷♀️
@natalienka12 dakujem aj za ten pokus poradit. Ale kedze ty si domyslas a nechapes pisanemu textu, pises mi rady odveci a tu sa stracame. Necham si poradit ale ak tu tvrdis nieco co som nepisala, tak nie dakujem.
Nikde som nepisala, ze sa nevzdam restauracneho jedla,. Ale hej, ak ty poznas iba vyvarovne za 3 eura, tak jasne ze nechapes , ze su aj restaurecie , kde su v menu aj ine jedla ako hranolky, strapacky a mukou zahustena polievka.
Ja zijem v krajskom meste a su to rozne restauracie, ale ja sa v ziadnej nestravujem. K ostatnemu sa uz vyjadrovat nebudem. Ty na to prides casom sama.
@akiana hej to moze byt. Priloha mava 180-200 g ale ano ak to smahnu na maslo , uz to nevyzera byt take ok na chudnutoe ako sa zda.Maso okolo 120g.
Toto samozrejme nejedavam kazdy den. Skor som pod normalnym jedlom myslela toto, ako rezen a majonezak.
@banalu hej tie gramaze v menu byvaju nizsie
@akiana skus napisat co nie je kaloricka bomba.
Pre mna to bolo skor,ze: vyprazane, majonezove, mucne
Normalne: ako som pisala skor kuracie,ryza,zelenina - asi tu bude ten problem, ale hovorim, nejedavam to denne
Dietne- salaty
Úprimne? Nežrať a cvičiť🤷♀️.
Nikdy som si nepočítala žiadne kalórie, nesledovala príjem výdaj, len som do toho šla sedliackym rozumom plus som začala cvičiť. Doma. Najskôr podľa Fitshaker, neskôr a teraz podľa Janyho Landla.
10 kg za 5 mesiacov pri tvoje výške a váhe je totálna hovadina.
Mne trvalo 10 kíl kľudným tempom schudnúť viac ako rokz ale držím si to ďalej bez nejakej snahy.
Dôležité je počúvať svoje telo. A to nie sú kecy. Keď mám chuť na sladké, dám si sladké. Keď som týždeň pred menzesom unavená, tak necvičím. Ale sú zase dni, keď si na sladkď ani nespomeniem a keď cvičím ako drak. Pristupovať k sebe s láskou. Potom to pôjde.
A ešte...vys*ať sa na čísla na váhe. Radšej si sleduj centimetre. Aj tak je dôležitejšie než číslo na váhe to, ako celkovo vyzeráš 😉.
Baby skor po tom co vsade citam, nechapem, ci je lepsie jest tak ze dodrzujem prijem v tabulkach, alebo ci jest pravidelne 5 mensich porci, alebo dodrziavat aspon 16/8, alebo teda jest tak, ze budem uplne pod bazalom.

@akiana a nie iba čalamáda, aj ten uhorkový šalát čo nahodila @banalu že 51 kal. No určite v reštaurácii je výdatne dochutený cukrom, octom, prípadne aj troškou oleja, aby dobre chutil. Určite to nie je nastrúhaná uhorka s troškou soli a citróna.