Ako sa zbaviť večerného žutia pri televízii?
Ako sa zbaviť tohto zlozvyku? Snažím sa cvičiť každý deň , pár krát do týždňa behám,ale padne večer, decká idú spať a ja musím niečo žuť 😃 pred tým som hrdinka, šak čo dám si a hotovo,a potom samozrejme výčitky 😁
Neprejedam sa ,ale skôr tak že čipsy, arašidy, dnes napr 2 ks syrovy pagáč, no proste aj keď veceriam okolo 7-8 okolo 10 si musím niečo dať. Spávať chodím okolo 12 . Ako mať pevnú vôľu ?
Tak si nakrajaj mrkvu, kalerab, uhorku a daj si k tohu trochu humusu alebo dip z bieleho jogurtu a byliniek 🤷🏼♀️
@kiwi3 Neboj sa nezdochol som ja, nezdochneš ani ty. Žiadny jojo efekt. Telo si zvyklo na nový stravovací režim a funguje ďalej. A to aj keď som napríklad na turistike.
Zvieratá jedia aj jedenkrát denne a neumierajú. Jedlo 5x denne je dôsledok života v blahobyte a nie naších potrieb. 😉
@kiwi3 Keď máš 50 kilo a môžeš jesť čokoľvek, tak tvoj metabolizmus pracuje na 100%. Večer sa v kľude najedz a zapi to fľašou vína. 😉
Ja to už bohužiaľ robiť nemôžem. Musel som nájsť novú rovnováhu pre svoje telo. A som rád, že sa mi to podarilo svojou vôľou. Preto každému hovorím - je to možné. Len treba chcieť. 😉
Aj ja to mam presne takto.A s nástupom do práce sa to nezmenilo. Deti vyrástli,viac starosti, a večer mam relax-Chrumkať pred TV,a niekedy vínko tak ako ty 1- 2 dl.Asi naozaj pomôže len nájsť si iný relax.
@andreatytler vtom asi máš pravdu. Lebo napr keď mam ťažký deň, alebo som veľmi unavená, alebo mam smútok,tak ani nepomyslím na to víno.
@tomika Tak to mas podla mna velmi dobre nastavenu psychiku ze automaticky vypnes navykovu latku zo svojho relaxu ked pridu problemy.
Bud vyhryzat oriesky, zeleninu, dat si do termohrnceka horuci caj (nieco na nocny relax, ako medovku a spol.) a pomaly popijat, alebo zacat nieco robit rukami.
Ked pracujes rukami, mozog je vacsinou dost zamestnany a nepotrebuje dalsiu zastupnu cinnost na ukludnenie z nudy v necinnosti. Pri tv v podstate vyhryzas, lebo mozog sa nudi.
Presne..mne pomohlo iba prestať to kupovať a štrikovať pri telke 😁
Autorka pečeňové testy mas v poriadku? ked si kazdy vecer das vino?
@reddflowerlife Víno a pečeňové testy? 😁
Dievčatá pohár/dva vína je vlastne pitný režim. Obsahuje množstvo prírodných a ľudskému telu prospešných látok. Tá trocha alkoholu vás určite nezabije, skôr posilní. 😉
@moonlight1210 vieš,no čo si začnem večer a na druhej strane,som rada že mám pokoj/kľud a nieto ešte čosi robiť.
@reddflowerlife no na preventívne chodím pravidelne,na to si potrpim, čiže hádam by mi dr povedala...
@fido69 takto sa u žien začina pojem “hladinkarky” cize musim si dat trosku kazdy vecer
Autorka ak si vino nedas ,citis sa Ok? potrebujes to nutne ?
@reddflowerlife vyššie v diskusii som písala , že takto víno pijem už aj 10 rokov,proste si s mužom večer keď je kľud nalejeme. Ale nie každý večer ,je to skôr tak 4 dni v týždni v priemere. A cítim sa úplne v pohode keď si ho nedám. Čo si o tom myslíš je tvoja vec. Mňa netrápi alkohol,ani sa necítim alkoholicka, pri deťoch si nikdy nedám, až večer keď spia. A je to deci max dve. Mňa seru tie pochutiny. Ale samozrejme viem , že ak víno má nejaké kalórie, čiže ide to ruka v ruke.
Ano, pozeram ze pohar vina moze mat tolko kalorii ako pohar chipsov.
@andreatytler no a zrázu akoby som zožrala každý večer na posedenie balík čipsov. Pritom si dám tak za hrsť 🫣 a viac si dám arašidy,ako čipsy.
@autorka @andreatytler
Pohár 2dl bieleho suchého vína = 526 kJ
Pohár 2dl červeného suchého vína = 618kJ
Chipsy 100g = 2.200kJ
Arašidy 100g = 2530kJ
Ešte stále chcete porovnávať chipsy a arašidy s vínom? 🤔
nudis sa, tak jes... pri telke je to najhorsie, ze clovek ani nevie, kolko toho zjedol, je to nekontrolovatelne. Ja vecer vegetim, chcela som sa naucit chodit skor spavat, ale v ziadnom pripade, prost emusim aspon hodinu dve robit co chcem ja... ak by som len sedela na gauci a kukala do telky tiez zujem.. ja si pustim serial a nieco robim popri tom, alebo vypnem telku a idem si citat... nieco cim sa odreagujem a oddychnem si uzitocnejsie :D
A potom je to o zvyku, my sme si zvykli robit pukance vecer k telke, a to normalne abstaky par dni, kym sme to zrusili:D
@kiwi3 to nemozes vediet, aky ma metabolizmus, niektori ludia naozaj nemozu/nevedia fungovat stylom xy malych jedal pocas dna... na mna jedine co funguje spickovo je prerusovany post, proste 16/8 a ziadne vyzieracky vecer. Cely zivot som bola naucena, ze po 17tej sa u nas neje nic, ranajky ledva ledva, skor neskore ranajky v skole/praci... a ked to chcel moj drahy zmenit, lebo ved normalni ludia musia jest 5x denne (co mne pride, ako v kuse jest), tak sup +15kg... , proste ja na to nastavena nie som. Potom som unavena, nevladzem a ani nestiham, lebo v kuse treba jedlo riesit. Skusala som pri snahe to schudnut KT, viac malych jedal a neviem co, ja neustale v kalorickom deficite podla tabuliek a aj tak neschudnem ak zeriem cely den.. v momente ako prestanem vecer jest vaha ide dole.
Alkohol telo vnima ako jed, ktory prioritne odburava, cize stopne palenie tukov...pohar denne 10r? No...trosku si prestuduj alkohol z pohladu chudnutia a metabolizmu
@mabenn ale ja vyslovene nechcem chudnúť, mám 53 kg, mňa štve, že cez deň cvičím a večer si dám pohár vínka ale hlavne tie arašidy/ čipsy/ prípadne iné pochutiny.Cvicim na brucho po pôrodoch,a chcem stopnúť to večerné žranie 😃
no tak to stopni, nic ine ako to proste nerobit ti nepomoze :D nemat doma veci na zranie je zaciatok :DDD ked sa odnaucis od toho, tak si na to uz viac nespomenies. Ale podla mna celkovo popijanie si rovno pyta aj nieco na zahryznutie
A co do mna skaces? Pisem sem aby som ti pomohla najst nejaky sposob, alebo motivaciu ako s tym stopnut a ty si neprijemna.
Sama pises ze si uvedomujes ze vino ma tiez kalorie a ja som s tym suhlasila, tak preco ten neprijemny komentar?
Vsetky prakticke rady co ti davaju nemozes/nechces aplikovat.
Napis hned ze iba hladas spriaznene duse co maju rovnaky problem a potrebujes sa len vyzalovat.
@andreatytler Ježiš nie,keby sa rozprávame osobne vedela by si že to hovorím iným tónom ,ako to zneje 😃tvoju správu som fakt nebrala zle. Musela som si ju znovu prečítať,aby som vedela, že v čom som ti tak zle napísala. A teraz mi to príde,ako si myslíš, že akým tónom ti to píšem,a ja som to myslela na seba,že to celé pôsobí aj kaloricky, že zozerem balíček čipsov. Vieš čo, vôbec tu nehľadám že spriaznenú dušu,ja som čakala , že mi nejaká žienka poradí zdravú náhradu za tie arašidy. To som celý čas čakala, dali mi rady že zeleninu a tak , ale už to uviesť len do praxe 😃
Tak sa ti naozaj ospravedlňujem, prisahám že tvoju správu som nemyslela tak,ako si myslíš ✌️😃
Joj, mat Tvoju vahu, tak neriesim to az tak, mam 152 cm a vazim 66 kg. To je uz horsie...
A Ty mas diastazu, ak riesis brucho pri tej vahe. Toto riesis s fyzio? Lebo nespravnym cvicenim si to len zhorsis. Taka mala rada, ak mozem 😇
@nevenka ďakujem, áno mala som aj diastazu, začala som na ňu cvičiť pred rokom. Asi v júni,v decembri som už cítila , že je to ok. Tak som prešla na cviky na spevnenie brušných svalov. Akože ja som v celku chudá, ale tú trochu tuku čo mám, mám na bruchu a ja mám typ postavy rovný, akože nemám vytvarovny pás a tým je to na tom bruchu vidieť ešte viac. A hoci nedržim žiadne diéty či zdravé stravovanie,jem naozaj všetko či koláče ( a to často pečiem) aj tak ma štve to večerné jedenie blbosti.

Vecerias velmi neskoro. Ked sa navecerias, chod si hned umyt zuby. A potom skor spat. Ja ked som mala obdobie, ze som vecerala o 16-tej (prerusovany post), vecer som si k telke uvarila vacsiu davku bylinkovehi caju a osladila som ho steviou. Mal 0 kalorii, bol sladky a zaplnil mi zaludok. Tak som nemala pocit hladu.