Ako sa zmieriť s vlastným telom a nájsť spokojnosť?
Alebo teda aspoň taká ako by som chcela byť? Mať pekné štíhle ruky, úzky pás atd. Som z rodiny kde väcsina zien aj po porodoch nosí XS! len ja som sa akosi potatila. Niesom tučná, rada sa hýbem, stravujeme sa normálne. Nosím veľkosť M občas S..
Len mne príde že každý môj pokus o chudnutie je tlačenie môjho tela do niečoho čo proste nejde. Rodinné oslavy ma bolia, jasné vidno na mne pôrod, mala by som sa viac hýbať, bruško narástlo a blabla. :( Viem že sú na svete dôležitejšie veci, ale mňa trápi že som nikdy nebola spokojná sama so sebou a nikdy som sa necítila dobre vo vlastnom tele. To je pre mňa najdôležitejšie :( že som nikdy ten pocit spokojnosti nezažila.
@subartic ktori navrhari? Bohuzial su to vacsinou pomyleni gayovia ( nic proti gayom) ktori navrhuju akoze modu pre zeny, ale v postate modelky vyzeraju ako chudi chalani 🤷 este stale a zas a znova. To sa tak lahko nezmeni.
@babulkomale bohužiaľ veľa ich nie je , ale dva tri roky dozadu viem že jednoducho modelky pod určitú váhu alebo BMI index neboli pripustené na mólo . Je to napr.Mark Fast, ďalej sa čoraz častejšie objavujú modelky nad veľkosť 38+.
Raz som zachytila na facebooku kde sa jedna žena sťažovala že po pôrode má výšku 165 cm a váhu 55 kg a jej muž s ňou odmietal na dovolenke chodiť na raňajky , večere a na pláži si dával deku od nej na 5 metrov , lebo vraj mu ju nikto nezávidí . Stále jej vyčítal že má tučné ruky , nechcel aby nosila krátke rukávy v lete a požadoval po nej aby schudla pod 50 kg. Všetko č si naložila na tanie krizoval , či už množstvo alebo zloženie. Až sa jej jedného dňa prihovoril iný muž a skončilo to ako skončilo , odišla aj s dieťaťom .
Ahoj, ja ti rozumiem. Tiez mi dlho trvalo naučiť sa milovať svoje telo také ake je. Mám sklony priberať, našťastie nie iba tuk ale aj svaly, takže ked cvičím je to vidno, bohužiaľ je to hneď vidno aj ked nacvičím.
Raz ked mas pevnejšiu postavu tak XS s teba nikdy nebude, to si myslím ze vieš aj sama. Čím viac sa sústredis na to ako vyzerajú ine ženy a porovnávaš sa tým viac sa ti hnusí vlastne telo.
Skús začať vedome svoje telo chváliť, hýčkat a ďakovať mu.
Zozaciatku to môže byt divne, lebo doteraz schytalo len kritiku, ale časom sa to naučíš a veľmi ti to pomôže.
To sú len také každodenne detaily, jóga je na to super, sleduj svoje telo, pozoruj ako napína svaly, ake je silné a šikovne. Poďakuj mu po cvičení ze to zvládlo.
Občas si dopraj kúpeľ, ponor sa do voňavej vody, natri tými najdrahšími olejcekmi, vnímaj sa pri tom. Zamyslí sa nad rôznymi časťami tela, nehovor si co je na tebe škaredé ale hľadaj co je pekne.
Zlad tieto chvíľky sebelasky, hyckania a obdivovania samej seba so svojim cyklom, po menštruácii a v čase ovulácie sa cítiš ako bohyňa, tak to využi. To sú také maličké detaily, dať si masku na vlasy a sama sebe povedať ake sú krásne. Znie to smiešne chváliť samu seba, ale uvidis ako to pomoze
Naopak tesne pred menštruáciou sa zrkadlu vyhýbaj, ani sa nesnaž samu seba obdivovať lebo to hneď skĺzne do kritiky a to nechceš.
Telo si totižto pamätá co mu denne hovoríš, ked ho budeš kritizovať nebude s tebou spolupracovať, bude sa búriť a áno, kľudne si môže držať nejaký zbytočný tuk ako ochranu.

@nevenka áno , súhlasím s tebou , doba je chorá , hodnota človeka sa počíta na to koľko váži a akú má postavu . Naozaj mimoriadne nebezpečné je to u mladých dievčat, mám dve dcéry , jedna má 14 rokov a druhá 10. Tá 14 ročná má 160 cm a 45 kg a druhá 150 cm a 30 kg. Od tej 14 ročnej neustále počúvam ako je to možné že tá 10 ročná zje čo jej príde pod ruku a je ako vyžla, a ona sa musí kontrolovať. Nie ona sa musí kontrolovať , ja ju musím kontrolovať aby dostatočne veľa jedla . Každá je iný somatotyp , staršia je výrazne ženská , tá mladšia je a aj bude taká kostrbatejšia . Každý deň sa v duchu modlím aby jej ( tej 14 ročnej ) nejaká kača ako tu v diskusii , nepovedala že je tučná a aby sa u nej nespustila anorexia alebo bulímia . Nárast anorexie u dievčat výrazne stúpa práve kvôli takým kozám , tik toku a propagácii absolútne dokonalej postavy, neustálej kritiky na veľkosť zadku , mľandravosti zadku , zakázaná celulitída, zakázaná absolútna nedokonalosť . Nedokonalosť sa jednoducho neodpúšťa. Takže plne chápem tvoje obavy o dcérku a jediné čo ti viem poradiť chrániť ju pred takými kozami a často sa ňou rozprávať. Niektoré firmy už pochopili že ženy nie sú iba tie čo sú modelky , ale ženy sú aj chudé , plnšie , mladšie, staršie, s popraskanou kožou , striami a za to im veľká vďaka - napr. Lindex , alebo firma čo vyrába Dove. Niektorí módni návrhárí nechcú aby ich modely predvádzali vešiaky na prádlo ale normálne ženy s normálnymi ženskými krivkami .