Neviem sa zmieriť s tým, že nemám deti
Dobrý deň,
mám 44 rokov a postupne som sa zmierovala s tým, že vlastné deti už pravdepodobne mať nebudem.
Väčšinu času fungujem normálne, mám prácu, záujmy, rodinu a život, za ktorý som vďačná. Sú však chvíle, keď ma to zasiahne viac, než by som čakala. Napríklad keď sa v mojom okolí narodí ďalšie bábätko, keď vidím rodiny s deťmi alebo keď si uvedomím, že niektoré veci už jednoducho nezažijem.
Nejde o to, že by som bola nešťastná každý deň. Skôr ma zaujíma, ako sa s tým vyrovnali ženy, ktoré sa ocitli v podobnej situácii. Prišlo časom úplné zmierenie, alebo je to niečo, čo sa občas ozve aj po rokoch?
Nepíšeš prečo nemáš dieťa... nemôžeš, alebo si nestretla toho pravého, alebo aký máš dôvod? V 44 rokoch ešte kľudne môžeš otehotnieť...v dnešnej dobe je to posunuté. Očividne po dieťati túžiš, sú ženy,ktoré deti naozaj nechcú a tak sa s tým nemusia ani vyrovnávať
Kazdy chce to, co nemá. Vo vela pripadoch je to len chcenie z principu, lebo to nemas
už dávno by som riešila adopciu.
ja síce dieťa mám - ale ak aby som bola v stave že nemám ale by som ho chcela, tak by som ho mala, samozrejme ak by som bola zdravotne schopná. ak nie, hľadala by som partnera s dieťaťom. alebo partnera bez dieťaťa s možnosťou adoptovania ... ja by som do 44 pravdepodobne nečakala ...
takže čo ti poradím? - rozhýbať sa - akýmkoľvek smerom ...
Píšeš, že máš rodinu, no nepíšeš nič o mužovi, máš partnera? Ja napr, ako je vyššie písané, v 44ke a po, už by som dieťa určite rodiť nechcela, ja som robila tesne pred 40tkou a veru už pri tých všetkých povinnostiach okolo detí - dá ten vyšší vek žene pocítiť.
ja som vždy deti chcela a jedno aj mám, no žiaľ s hendikepom - aspergerov sy. Muž je mimo, žiadna podpora. Ja sa zase musím zierovať s tým, že môj život ide v úplne inýhc koľajách, ako som si kedy plánovala. Ale áno, dieťa by som nedala za nič na svete. No chcem ti tým povedať, že nie si sama, kto sa musí v živote zmieriť so situáciou, ktorú "nechce". To nie v zlom, len proste niekedy pomôže uvedomiť si, že sme v tom viaceré ženy spolu, i keď sa navonok možno zdá, že všade navôkol sa ľuďom plnia sny 🙂
A baby vyššie majú pravdu - je možnosť aj adopcie, otehotnieť cez "inzerát" (kamarátka má 2,5roč zdravého syna takto)... len ti beží čas 🙂
Ak by si do dieťaťa nešla/nepodarilo sa, vedz, že trochu to bolieť vždy môže. Ale pomáha akceptovať situáciu, že toto je môj život a toto už nikdy mať nebudem (i keď nikdy nevieš - možno raz budeš s mužom, kt. už deti má) a keďže nič iné, ako môj život nemám, tak si ho idem. vychutnať najviac ako sa len dá, i s tým, že niečo pre mňa podstatné v ňom nebude prítomné.
❤️ Veľa šťastia🍀
Moznosti mas, ale kazdym dnom cakania to ide dole... isla by som do umeleho oplodnenia v zahranici ako je pisane vyssie, u nas je vela veci limitovanych....ber to ako lepsiu variantu adopcie, vyrastie v tvojom brusku... si samostatna, dietatko vychovas, stale je to v rezime "pracujem, kym moje dieta chodi do skoly" a umele oplodnenie cez darcovstvo aspon nemas partnera, co ti bude do toho kecat... Je to egoisticke? Ale prosim ta... to dieta budes milovat a to je to hlavne...
@pytame_sa_za_teba tak si adoptuj, uplne bezne. drzim palce 🍀 nevid vsetko cierno...ani Adela B nema svoje deti a viem ze to musi byt narocne sa s tym zmierit, ale kopec ludi bud adoptuje alebo funguje ako profesionalny rodic.
Nechcem na nikoho utocit, ale vacsina ludi co tu pise adoptuj si/zmier sa s tym asi svoje deti ma. Ja len ze...lahko sa povie
@pytame_sa_za_teba tak si adoptuj, uplne bezne. drzim palce 🍀 nevid vsetko cierno...ani Adela B nema svoje deti a viem ze to musi byt narocne sa s tym zmierit, ale kopec ludi bud adoptuje alebo funguje ako profesionalny rodic.
@anonym_a7c192 sama 44 rocna zena dostat dietatko na adopciu uprimne ... romske, 10+ rocne po roku pripravy, mozno, lebo nie je vydata...
Nechcem na nikoho utocit, ale vacsina ludi co tu pise adoptuj si/zmier sa s tym asi svoje deti ma. Ja len ze...lahko sa povie
@anonym_3539e4 je mnoho párov čo majú adoptované deti. a veľa slobodných matiek... len to mať dieťa sa odvíja od toho mať partnera (hoc v niektorých prípadoch iba na krátku dobu alebo na inzerát)...
Nevyrovnala by som sa s tým, ešte sa na rýchlo dá kadečo vymyslieť, ak nie tak adopcia určite pomôže zivotu
@anonym_3539e4 ja mam svoje s PAS, sesternica ma adoptovane zdrave, lahko sa povie ze
@anonym_a7c192 sama 44 rocna zena dostat dietatko na adopciu uprimne ... romske, 10+ rocne po roku pripravy, mozno, lebo nie je vydata...
@anonym_eff7be neviem ako je to teraz, no kamoska jednorodic (bez partnera) mala po 3r cakania stastie na par dnove babatko, zdravu tersz uz slecnu, neromku, kamoska v tom case nvm ci 41-43.
@anonym_eff7be neviem ako je to teraz, no kamoska jednorodic (bez partnera) mala po 3r cakania stastie na par dnove babatko, zdravu tersz uz slecnu, neromku, kamoska v tom case nvm ci 41-43.
@anonym_01d6f6 teraz pár, 39 a 42 v čase ziadania a dva roky sa nám ani neozvali (a to by sme brali aj etnické dieťa). Takže tak je to teraz.
@anonym_eff7be co jej mam napisat, ze ludia sa ani 40 rokov nedoziju? ano lebo umieraju skor nez si ovedomia ze chcu mat deti????
Nepíšeš prečo nemáš dieťa... nemôžeš, alebo si nestretla toho pravého, alebo aký máš dôvod? V 44 rokoch ešte kľudne môžeš otehotnieť...v dnešnej dobe je to posunuté. Očividne po dieťati túžiš, sú ženy,ktoré deti naozaj nechcú a tak sa s tým nemusia ani vyrovnávať
@7miriam77 mam 43 a cakam babatko, akoze ano, na prve dieta je to vyssi vek, ale minule mi hovorila sestricka v nemocnici, ze to je este v pohode, 43, ze ooooovela starsie zeny im chodia rodit a boli tam veru mladsie zeny odo mna, aj o 10-15 rokov a rizikove tehotenstvo. Ja som tam bola len kvoli veku na sono a ano mam vysoky tlak, tak na to sa liecim, ale inak ziadne komplikacie.
Mozno sa proste nedarilo autorke alebo nema vhodneho partnera. Mam taku kamosku zo strednej, co je sama cele roky, ma 44...😐
@7miriam77 mam 43 a cakam babatko, akoze ano, na prve dieta je to vyssi vek, ale minule mi hovorila sestricka v nemocnici, ze to je este v pohode, 43, ze ooooovela starsie zeny im chodia rodit a boli tam veru mladsie zeny odo mna, aj o 10-15 rokov a rizikove tehotenstvo. Ja som tam bola len kvoli veku na sono a ano mam vysoky tlak, tak na to sa liecim, ale inak ziadne komplikacie.
Mozno sa proste nedarilo autorke alebo nema vhodneho partnera. Mam taku kamosku zo strednej, co je sama cele roky, ma 44...😐
@anonym_50c08f ja som svoju prvorodenu rodila v 37 rokoch a bolo to úplne super, aj pôrod úplne rýchly, ani epidural mi nestihli dať 🤣, fakt to bola rýchlovka a len jediný steh, no celé tehotenstvo som cvičila kegelove cviky, tak to určite pomohlo. Tebe veľmi držím palce, aby všetko dopadlo super. Často platí, že vek je len číslo ❤️
Skus sa zamerat na to, co ti zivot dal a nezaoberat sa tym, co ti nedal...Aj nez deti sa da viest pekny zivot, popozeraj sa po okoli, ci by si sa niekomu nehodila ako vypomoc s detmi, popripade ist do nejakeho tabora, detskeho domova, kde by si mohla pomoct a tym si nejak vyplnit aspon trochu tuzbu po detoch...A vela cestuj, to ti asi napise kazda, co ma deti a nejak prisla o slobodu😁
Prajem ti, aby sa ti to splnilo akýmkoľvek spôsobom. Ale čo mi je ľúto, že niekto túži po dieťatku, a niekto má deti a týra ich. 😥😥😥

Zobrat uver, mesiac-dva spanielsko, darcovske vajicko, darcovske spermie alebo rovno darcovske embryo, spln si ten sen.... Vyrovnat sa s tym nemusis. Tvoj zivot to obohati..