icon

Ako sa zmieriť s vlastným telom a nájsť spokojnosť?

17. feb 2024

Alebo teda aspoň taká ako by som chcela byť? Mať pekné štíhle ruky, úzky pás atd. Som z rodiny kde väcsina zien aj po porodoch nosí XS! len ja som sa akosi potatila. Niesom tučná, rada sa hýbem, stravujeme sa normálne. Nosím veľkosť M občas S..
Len mne príde že každý môj pokus o chudnutie je tlačenie môjho tela do niečoho čo proste nejde. Rodinné oslavy ma bolia, jasné vidno na mne pôrod, mala by som sa viac hýbať, bruško narástlo a blabla. :( Viem že sú na svete dôležitejšie veci, ale mňa trápi že som nikdy nebola spokojná sama so sebou a nikdy som sa necítila dobre vo vlastnom tele. To je pre mňa najdôležitejšie :( že som nikdy ten pocit spokojnosti nezažila.

Strana
z2
simsalabim
17. feb 2024

Co ti povedat? Velkost M je normalna zdrava postava. Skor by som popracovsla na sebalaske, nie na postave.

domkakvet
17. feb 2024

Ak nosis oblecenie velkosti M a obcas S, tak tvoja postava musi vyzerat dobre, ako bolo spomenute treba popracovat skor na niecom inom.

minenkak
17. feb 2024

Máš 150cm keď chceš chudnúť z veľkosti M občas S.Teda ja keď som mala S, tak som mala 49kg a to som bola len kostra

zuzubb007
17. feb 2024

A čo robíš preto aby si bola chudsia? Bez makania a správnej stravy to nepôjde, za mňa veľkosť M je dosť na tričká to keby nosím tak mám nadváhu aspoň 10 kilo

januska12323
17. feb 2024

Váhu máš určite dobrú pri m/s. Ak sa ti nepáči ako je to rozložené môžeš cvičiť ale chudnúť nepotrebuješ.

thereisabear
17. feb 2024

Úplne ti rozumiem, mám to presne rovnako. Stačilo by pár kíl a spevniť, ale ide to ťažko.

subartic
17. feb 2024

Veľkosť M je poriadku a to aj na tričko , tielko , jednoducho na všetko . Problém je niekde inde a to v tvojej hlave a v tvojom nazeraní na seba. Čo chceš celý život predietovať ? Budeš mať potom 50 rokov a zistíš že si sa celý život normálne nenajedla , stále si len počítala , hrabalo ti z toho a stále si nebola spokojná . Otráviš tým seba, okolie, muža . 50+ je výzva na udržanie hmotnosti a nie veľkosť M , občas S.

mandzula
17. feb 2024

Ja ta tu nebudem utesovat, ze M-ko, S-ko je super, lebo je rozdiel, ci pod tymito velkostami schovavas mlandravu alebo pevnu vysportovanu postavu. Takze sportuj a budes sa citit fajn.🙂

candii
17. feb 2024

Teba ostatní možno vidia inak ako ty sama seba. Bud menej kritická na seba. Žiadna žena so sebou nikdy nie je spokojna

subartic
17. feb 2024

@mandzula nejde o žiadne utešovanie. M je a bude vždy normálna veľkosť u dospelej zdravej ženy .

zuzanockamt
17. feb 2024

@zuzubb007 M je dosť pre teba? Tak to musíš byť veľmi nízka.

zuzubb007
17. feb 2024

@zuzanockamt no mam 177 centi takže som celkom žirafa, a nosím tričká XS alebo S a teda tie 2-3 kila by mi prospeli dať dole

judar
17. feb 2024

To mas rak ked priliz pozeras na ludi okolo seba a na vselijake preafektovane vychrtliny po fb ci insta ci v tv...potom je z toho skurat tak davova choroba ked sa ludia podobaju jeden druhemu...

zuzanockamt
17. feb 2024

@zuzubb007 Pri takej výške je M úplná pohoda, žiadna nadváha. Ale ak máš pri tejto výške a veľkosti XS pocit, že musíš chudnúť, tak chyba nebude vo váhe. Chyba je v hlave.

zuzubb007
17. feb 2024

@zuzanockamt no omyl človek sám vie kedy sa cíti najlepšie, a každý má inú mieru, zväčša žena má 70 kilo a tvári sa ako modelka v rifliach kde preteká brucho, toto napríklad nechápem, trošku aj seba hodnotenia treba mať, na margo tých kíl jem viac ako chlap, každý sa čuduje kde sa to vo mne stráca a sladkosti na kila dokážem 😂

mandzula
17. feb 2024

@subartic to je vec pohladu, ktory ma autorka taky, aky ma, inak by sem nepisala, preto jej odporucam cvicit, telo spevnit a vytvarovat, co jej moze priniest spokojnost a vyrovnanost.

subartic
17. feb 2024

@mandzula pri takomto pohľade aký má ona nikdy nebude spokojná , ani keby mala tehličky a vyrysované svaly. Jednodcho vždy sa dá viac a lepšie, vždy sa dá mať menej kíl , chudšie nohy , menej , viac a menej a viac .. Pozri na
@zuzubb007 , stále potrebuje schudnúť a raz som tu čítala od nej taký blud ohĺadne váhy že až. Normálne ženy sú pre ňu s nadváhou atď. Videla som reláciu Opri sa o mňa , kde bola Celest B , neustála nespokojnosť , tlak médii, tlak biznisu až to dopracovala do kolapsu. Lenže život uteká a predietovať a precvičiť ho nie je najlepšia cesta, stále žiť vnespokojnosti aká som a aká by som mohla byť . Chorá doba.

babulkomale
17. feb 2024

@subartic ona tu dáva riadne perly, žasnem 🤦

mandzula
17. feb 2024

@subartic ja osobne nepoznam nikoho, komu by cvicenie (nie extremne) po psychickej stranke uskodilo - podla mna je najlepsou cestou k realnej, dnes tolko omielanej sebalaske. Naopak, neviem o nikom, komu by stacilo potlapkanie po pleci, ze je vsetko ok, ak so sebou spokojny nie je.

zuzanockamt
17. feb 2024

@zuzubb007 Však kľudne jedz na kilá a vracaj a mysli si, že potrebuješ chudnúť pri veľkosti XS. Toľko z mojej strany.

zuzubb007
17. feb 2024

@zuzanockamt že vracaj 😂, ani raz v živote som nevracala mám sa príliš rada, ale chápem tvoju závisť

subartic
17. feb 2024

@mandzula cvičenie je v poriadku , ja sama behám a je to to najlepšie čo robím pre seba a svoju psychiku . 3-4 krát do týždňa 10-15 km , mám tento rok 50 tku. Som so sebou spokojná, ale tiež by som mohla hento a toto a tamto . Mohla by som viac cvičiť , menej jesť , jednoducho dá sa viac a viac a viac. S prepáčením serem na to 🙂
Cvičenie je v poriadku , v tom s tebou súhlasím , ale máš typy žien kde nikdy nie je dosť a pôjdu ďalej a ďalej až po ten kolaps. Veď vtedy im nepovieš, vieš čo ak nie si so sebou spokojná tak cvič viac, menej jedz a cvič a cvič až ti z toho drbne. Práve vtedy je to potľapkanie na mieste .

zuzanockamt
17. feb 2024

@zuzubb007 Nemám ti čo závidieť. Skôr ľútosť tam je.

subartic
17. feb 2024

Jednoducho pokiaľ mám dobré BMI , cukor, cholestorol, tlak v norme alebo ho liečim, nemám zvýšené onkomarkery , kyselinu močovú ok , pečeňové testy a ostatne krvné parametre je dôvod byť spokojná . Ale na to sa človek naučí v momente keď sa stretne so skutočnými zdravotnými problémami svojimi alebo u blízkych ľudí , vtedy ho nejaké tehličky na bruchu alebo vidina chudých rúk prestanú zaujímať.

autor
17. feb 2024

Neviem ci niektore z vas nevedia citat s porozumenim.. pisem ze rada sa hybem a stravujeme sa normalne. Nepijeme sladke vody, nemame doma sladkosti, jeme dostatok ovocia a zeleniny. Chodim 2x tyzdenne na jogu a 2-3x do tyzdna pilates doma. Do toho cez vikend turistiky s detmi. Myslim si ze mojimi aktivitami by som do vrecka strcila nejednu mamicku. Moj problem je ze moj otec ma skoro 2m a je proste velky chlap, on nie je tlsty ale je proste velky, stavany, jak drevorubac🙂 a ja som po nom. Ako pisem nosim velkost M-S niesom tucna, ale aky kolvek moj pokus zlyha, lebo moje telo nie je stavane na to vyzerat ako napr. moja mama ktora ma 50kg cely zivot pri 165 cm. .. Stavba mojej postavy je proste zavalita :(
a neriesim to len ja, pri sporte som stretla vela zien ktore maju rovnaky problem, dokonca vyzeraju horsie a cvicia aj viac ako ja.
Skor si myslim ze problem je v mojej hlave, v mame a v rodine. Asi som potrebovala len zo seba dostat von tento vylev. Som vdacna ze sme zdravi, ale vzdy tam bude to ale, ze aj ja chcem byt chuda a pekna.

subartic
17. feb 2024

tak je načase prijať to ako to je a začať si ten život užívať. Ako čo chceš robiť ? Celý život prenariekať že nie som dostatočne chudá ( podľa mojej predstavy ) a dostatočne pekná - krása je relatívna vec . Problém nie je tvoja postava ale tvoja hlava, nevieš pracovať s tým čo máš na sebe pekné. Týždenne ubehnem v priemere asi 45 km , za každého počasia , mám 160 cm a 52 kg. Tiež by som chcela byť vyššia , a nikdy nebudem . Na svoju výšku mám veľkú nohu , žiadnu romantickú 36 ale rovno 39. Nauč sa mať rada taká aká si .

milanemila
18. feb 2024

Velkost M obcas S je naozaj uplna norma, to ze nie si so sebou sokojna a nikdy si nebola je najma vec tvojej psychiky nie vyzoru. Skus sa zamysliet kedy a preco tato tvoja nespokojnost vznikla 🤷🏼‍♀️

nevenka
18. feb 2024

Zase tema, kde sa takmer neoplati pisat. Podla Vas som tu fakt tucna krava a je mi to 8. Mam 152 cm a 65 kg, ano, mam nadvahu, viem o tom. Ale aj diagnozy a som rada, ze sa vladzem starat o rodinu. Pri 152 cm a 48 kg som vyzerala fakt super. To este vtedy, ked som bola zdrava, chudlo sa jedna radost. Neviem si predstavit, ze mam 177 a vahu 48 a este chciet schudnut. Fakt s*at na taketo diskusie, len ma tu dviha zo stolicky, lebo mam 8 rocne dievcatko a ma kus nadvahu. Naozaj nezerie, len proste prisla do takehoto veku a vysvetlujeme si zdravy pohyb, stravu, mini sladkost ma povolenu poobede. Ja verim, ze ako ona vyrastie, tak ju vytiahne. Len...velmi lahko to sklzne do niecoho, co nechcete. Ale zdravie, aj to mentalne, je najdolezitejsie. Toto je chora doba, ked vsade len "musis byt cim lahsia, chudsia, nosit detske oblecenie". Ak si niektora zena mysli, ze XS je akurat a M je vela na dospelu zenu, tak pre mna za mna, nech ide do Kik a vyberie si detsku velkost, ked XS pre dospelu je velke, ale nech to tu neprezentuje, ako zdravy a univerzalny navod pre kazdu zenu a hlavne, nech s tym toxicky nenicia mlade dievcata.
Pri vahe 43 kg a vyske 152 cm mi endokrinologicka dvihala varovny prst, ze mi hrozi strata menstruacie a mam normalne jest. Takze ano, bola som aj ja niekedy chuda, ale to som vyslovene zo psychiky takto schudla. Takze si pomyslim svoje a zavist tam urcite nie je 🙄.

simsalabim
18. feb 2024

Sama si si odpovedala, je to v tvojej hlave. Zdedila si urcity typ postavy a s tym vela nenarobis. To je, akoby si si chcela zmensit chodidlo.

thoughtfulweirdo
18. feb 2024

Som si na 99% istá, že problém nebude v čísle na váhe, ale v mľandravej postave. Aj chudá postava je škaredá, keď nie je pevná. Namiesto chudnutia radšej riadne športuj, kľudne vo fitku.

Strana
z2