Ako schudnúť 20 kg za 4 mesiace?
Dá sa schudnúť 20kg za 4 mes.?Priemerný denný výdaj 3200kcal(podľa Apple watch) kolko kcal prijať?
Ahojte Apple watch mi ukazujú takýto priemerný denný vydaj .. niekedy je to o 300 viac niekedy aj o 500 menej . (Neviem čo je na tom pravdy)
Mám fyzicky náročnejšiu prácu . Pokiaľ v ten den je toho v práci menej ,som ochotná ísť doma na rotoped alebo si dať 10km prechádzku .
2.mája idem na plastickú operáciu a potrebujem do nej schudnúť 20kg pre vyzualne lepsi vysledok operácie ale to je nepodstatné. 🙂
Koľko kcal si mám nastaviť denne ? Ako často cvičiť a pripadne nejaké overené rady čo pomáha aby to išlo dole ?
Výška 171cm
Váha 89 kg
@zuzi56 raňajky 9.00 biely jogurt, hrsť vločiek, kavova lyžička chia semiacok a lanovych semiacok, zopár sušených hrozienok. Obed Vitabox okolo 12.00. Posledne jedlo okolo 16.45 rôzne. Napr. bataty na pare s polovicou hermelínu, ale 2 krajce tmavého chleba so šunkou a zeleninou. Občas aj niečo sladké ako makovnik. Pijem len vodu a nesladeny čaj. Cez víkend to nedodrzujem tak striktne. Obed varím normálne čokoľvek pre rodinu. Raňajky rovnaké ako v týždni. Cez víkend si dám aj iný nápoj ako voda.
moja kamoska mi trvdila, ze jej hodinky ukazuju dobre kroky, udajne, ekd cely den upratuje, ma 30tis krokov. tiez sestry kolegyna ze stale beha a asi za 6jod urobi v praci 60krokov.
total nerealne cisla, pri rpaci, akejkolvek sa clovek zastavuje, lebo ie je predsa plateny za behanie ( okrem vynimiek )., ale za nejaku cinnost.
ked som to prepocitavala, potom to vychadzalu tisum sestrinej koelgyni okolo 3kroky za sekundu, co je nerealne,a j keby len cisto krokovala, neito este pracovala popritom.
a taketo blbosti ukazuju hodinky.
@chodec15 ano, to suhlasim, tu tisicku - 1200 spalim v Tatrach na celodenke alebo ked naozaj odchodim za den 30 000 krokov, co je tiez prechodeny cely den. ale ak by som chodila v praci tych 8h, tak fakt uz by som mala taketo cislo, preto mi z toho vyslo, ze ta tisicka pri aktivnej praci, co autorka hovori, ze jej je, je mozna. ja som zhadzovala strasne rychlo, ked som taku lracu mala, dokonca nechcene. prispevok som vnimala tak, ze este len ide zavat chudnut, preto si chce nastavit deficit...
Ahoj. Ja som pred rokom schudla z váhy 90kg ( výška 168cm) 10kg za necelý mesiac. Ale následne som mala úraz kolena. Zas som začala zrat a bola som na tom istom. Ale urcite sa to dá. Upravila som jedálniček, všetko zadávala do kalorických tabuliek nastavených 5000kj.
Mám 3 deti. Zas som začala cvičiť 20-30min denne tak som sama zvedavá ako to pôjde. Mne apple watch ukazujú tiež cca 3000kca denne, od rana do večera som na nohách. Ale nejak sa toho nedržím.
Take vysoke cisla nie su zdrave pre telo, schudnes ale nie je to zdrava cesta a da sa to aj udrzat ak sa zatnes po tom
Ja odporucam keto dietu, je to drahe ale asi ako krabicky, je to nezdrave, ale vysledok sa dostavi. Myslim tie sacky co si kupis, takze ak potrebujes rychlo schudnut toto je moj tip
@chodec15 uplne suhlasim.
mne sa zda 3200kcal vlemi vela.
trosku poopravim 1600kcal nie je bazalny metabolizmus pri 50-60kg. to bude bazal+nejakanamaha k tomu. ja mam 80kg a bazal cez 1400kcal. bazal je cista energia, ktoru moje telo spali na svoju funkciu aj keby 24hod lezim.
ja som to robila inak a fungovalo to, aj ked mnohi odporucaju ine. to teraz nejdem rozoberat,preto dufam, ze to nebude tu rozoberat niekto iny, lebo nejde o to, len chem popisat to, kolko asi kcal moze clvek navyse pr fyzickej namahe.
takze ja som mala 95kg pri 164cm, samozrejme ako isla vaha dole, tak sa mi spotreba energie znizovala.
prvy rok som chudla tak ze som jedla striedmo,a le dost striedmo a stale som rozmyslala nad jedlom, vyberala som nizkokaloricke potraviny, nevylucovala som ziadne zlozky, ze by som nejedla chleba,a lebo nieco take, no strava bola aj tak jednotvarnakoli tomu,ze som si fakt vyberala len z malej skupiny jedal., mala som pohyb - fitko, praca,a j mimoc prace som sa snazila pohnut zadkom ( nei cvicenie, ale viac chodti peso a pod. )
schudla som.,
o rok neskor som mala nieco cez 80kg a teda bazal musel byt nizsi, zacala som ako rok predtym,a le po mesiaci som presla na KT. teda trosku som si kalorie zpisovala uz sama. a zistila som, ze niekedy zjem naozaj malo, aj 1200kcal. podla toho, co mi chybalo som doplnila aspo na 1400kcal.
a schudla som.
no zaujimave bolo na tom to, ze som nedokazala stravu obmedzit natolko v robote. a chudla som aj tak.
v robote som v pohode zjedla do 2000kcal.
nasla som si takyto rezim. fakt je ze som mala este obdobie, ked soms a dost hybala,a le mala som aj obdobia, kd osm sa doma hybala menej a taksom si prijem kalorii upravovala podla mnozstva pohybu.
nerobila som si ziadny rezim v KT. jednoducho v den, ked som mala ovela vyssiu namahu, moej telo potrebovalo viac energie, nie rozdelit to na cely tyzden v rezime, ale v ten konkretny den. lebo v ten den som mala namahu.
takze rozdiel asi 500-600kcal.
co sa tyka volna, mala osm fazy, ze som bola z prace znicena a preto som nic moc neurobila - mozno som sla do obchodu ( musim do kopca a byvam na 3 poch, cize nejaka malinka namaha tam je ) + som napr doma neico uvarila a potom bezne veci, ako hygiena a pod. cize nizka akktivita.
v porovnanis s tym praca - celodenna, chvilami pisem papiere, pripadne robim nejake cinnosri posediacky, no velku cast sichty aj prechdoim a aj dviham a to pomerne vysoke vahy, hoci niekedy len chvilkovo, musim obcas po schodoch, niekedy lietam fakt jak handra. v praci sme mali obdobia, ked sme byvali na tu pracu 2,a le boli obdobia, ked som bola sama,a lebo 1/2 sichty sama. a to som fakt nevedela co skor. äpravidelne som robila cely den s jednou 15-20min obednou rpestavkou, co na obed som musela kus prejst, stat v rafe, cize ciste sedenie mozno 10-15min. aj to uz asi prehanam. stalo sa, ze som obed nemala a bola som tak vytazena, ze som za cdelu sichtu nemala ani jednu prestavku, jedla som pri papierok - za jazdy, tak som aj pila kavu.
v letnom obdobi som chodila do race a z prace peso - dlzka trasy casovo pri vlemi rechylom tempe asi 30min, najskor do kopca stupanie, potom pokles, cize stupanie je z oboch smerov.
doma po sichte este zopar veci bolo treba, ale teda vacsinou nic take narocne.
takze v porovnani s volnom, dost extremny rozdiel, preto soms a nenadstavila an rezim a jedla som podla toho,a ky den to bol.
no aj napriek tomu mi to fungovalo.
ide o to, ze taky den som mala 2-4x tyzdenne, cize este aj v tom bol rozdiel. jeden tyzden som mohla mat 5dni s nizkou aktivitou+2dni vysoko aktivne v pracovne dni.
iny tyzden 4vysoko aktivne pracovne dni, priapdne sa k tomu pridal dalsi den kedy som sa vela nachodila + teda malo aktivne dni iba 2, neikedy dokonca iba 1. co je 2-3x vyysi pocet aktivnych dni.
aj napriek tomu som zjedla iba asi o tych 500-600kcal viac, za tie dni.
keby si to vypriemerujem a chcem nadstavit rezim. dajme tomu 3-4 aktivne dni. tak mi to vychadza, ze opraoti dnom s nizkou aktivito kedy mi staci cez 1400ckal, uz musim zjest asi o 200-400 kcal viac.
toto mi ukazuje na nete, ale napr tu psolednu hodnotu vobec neberiem d uvahy, myslim si, ez to je fakt pri extremnom vypeti. casto sme unaveny nielen fyzickou aktivitpu,a le aj psychicky, ked sme moc vytazeni, lebo casto su v tom rozne vybavovacky, musime mnozstvo veci riesit a riesit,a ko ich dostat do programi, no to este nezvysuje spotrebu energie tak, ako by sme dnne absolvovali celodennu turu, 6-7x v tyzdni.
aj pri strese mame vacsiu spotrebu energie,a le to tolko nerobi.
@laurikasarinkaq Celkom by ma zaujímalo ako si vlastne dopadla. Síce takmer rok stará diskusia, ale zaujíma ma,či sa ti podarilo za 4 mesiace schudnúť tých 20 kíl.
@cukroska minulý rok sa mi to nepodarilo , tento rok od januára do apríla som dala dole cca 15 a ani neviem ako . Len som sa začala viac hýbať 😅 konečne pomohlo len to že som sa prestala neustále vo všetkom obmedzovať a nechala som tomu voľný priebeh . Všetko ale s mierou a výsledky krásne bez trápenia
@laurikasarinkaq waaaw tak to máš u mňa obrovskú poklonu.Klobúk dole. Veľký obdiv naozaj.