icon

Ako schudnúť 3 kg mesačne?

2. mar 2025

Čaute..čo robiť a čo jesť keď chcem schudnúť 3kg.mesacne?
Rada by som do konca tohto roka dala dole 25kg..

Raňajky mám väčšinou kávu s mliekom bez cukru potom o 10 nejaké pečivo maslo vajce šunka syr zelenina obed čo je navarené..a večera s a snažím už len niečo mliečne bielkovinové
Za deň mám tak 7000 krokov a chcem chodiť do fitka 3 krát týždenne, robím aj nočné

sissy27
2. mar 2025

A chlap absolutne nema zaujem zmenit sposob stravovania, podporit manzelku v ceste za zdravsim telom?? Lebo u nas by v pripade “take on jest nebude” nasledovalo “navari si sam” 😃
A teda ano, este by chcelo porozmyslat, co si sem- tam zobnes popri vareni, pri telke, len tak z nudy, na navsteve, co pijes … toto byva velky zabijak snahy o chudnutie…

autor
2. mar 2025

@sissy27 tak on nepriberie aj keď zje na obed celé kura a 400g ryže takže 😅

dobryden
2. mar 2025

@zuzubb007 preco?Ja poznal zeny co napriklad mali pred pôrodom 50,pribrali 30kg a uz im to ostalo.

autor
2. mar 2025

No nevadí to fitko zvýšil na 4 razy týždenne a aj doma sa začnem viac hýbať vďaka za rady

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
snowflakenel
2. mar 2025

@zuzubb007 no niekomi to nejde dole. Hormony su potvora. Ja som mala.53, teraz mam 60 a nie a nie dole ten zvysok......necj robim, co robim. Kamoska mala.60, ma.75, toez jej to ostalo a pohybu ma veru dost pri 4 detoch.

zuzubb007
2. mar 2025

@dobryden áno ostalo im to, však keď papám veľa a vsetko nemôžem čakať nízku váhu to je jediný dôvod, nie to, že porodili

stanulienkat
2. mar 2025

@dobryden a preco im zostalo 30 kil navyse? Lebo sa vyjedali dalej a nechceli so sebou nieco robit. 30 kil navyse je nechutne aj na vysokom chlapovi, nieto na zene. Mna udivuje, ze pri dnesnej moznosti a mnozstva informacii si ludia nevedia zistit, co je vhodna strava. Nielen pri diete, ale celorocne. Alebo si ludia myslia, ze schudnu pri lezernej prechadzke. No neschudnu.

lucka_ke
2. mar 2025

podľa mňa máš nereálny cieľ 25 kg, skús si dať ciele menšie po 5 kg a za dlhší čas, lebo ak si doteraz necvičila a chceš 4x týždenne dlho to nevydržíš najmä ak robíš aj nočné

snowflakenel
2. mar 2025

@stanulienkat to neschudnu. Vzdy misia menej jest. No je to casto tazke, ked su zvyknuti. Je to o sebazapreni

petulda333
2. mar 2025

Ja jem uplne normalne veci. Len mensie porcie,viac zeleniny a ovocia. Cista voda,bylinkove caje. Ak mam chut na sladky napoj,vytlacim si pomarance. Sladkosti nahradam tvarohovym kolacom (tvaroh,vajicka,prot.puding,trochu cukru/medu,ovocie) alebo kusok horkej coko. Rano,vecer rychla chodza 40-50min. Sem tam zacvicim doma. Napr vcera,ranajky prazenica z 2vajec,zelenina,sunka,syr. Obed cestoviny s kuracim masom,spenatom,smotanova omacka. Vecer tortila so zeleninou a tuniakom. Minule som mala na obed zemiaky na kyslo so zeleninovymi plackami...za 3t mam minus 2,8kg,ale na obleceni vidim rozdiel tiez

araavdva
2. mar 2025

S hocičím. Grilované mäso, pečene mäso, dusené mäso, neviem nejako neriešim čo k tomu. Pozriem čo mám doma. Alebo nieco na spôsob rizota. To sú také potraviny vo sa dajú tak perfektne kombinovať a spraviť či na slano alebo sladko.

missviolet
2. mar 2025

Zacni jest na ranajky a veceru cottagw cheese, tvaroh, grecky jogurt. Mam schudnutych 40kg, viem o com hovorim... na 3kg nesacne musim ist takto striktne. Aj ked ziadne jedlo nie je demon, ale toto prinesie rychlejsie (mne) vysledky ez kaiserka so zeleninou

kitycat
2. mar 2025

Ako uprimne s tymto nastavenim to nikam nedotiahnes. Este vysku napis, nech je to komplet.

Ked chces ist do seba, tak var tak aby tebe vyhovovalo, upec kura a zeleninu a ked chlap chce ryzu, nech si uvari ( aj nalozi a umyje taniere vam obom). Chce rohliky? Nech si kupi. Ty ides menit svoju zivotospravu!!!

Ten jedalnicek co si popisala je biedny, a do toho urcite daka sprostost ( ved je malicka)... nie ty potrebujes nastartovat metabolizmus, rano ku tej kave jeden srotovy chlebik so sunkou a zeleninou, na desiatu jogurt, na obed - obed, ktory je vhodny pre Teba, poobede svacinka a vecer vrcera. A pit vela vody a tych krokov to chce aspon 10 000.
Fitko musis mat trenera, skus radsej nejake kruhove treningy a kardiovtam

dobryden
2. mar 2025

@stanulienkat hek ved suhlsim,ja som pocas tehotenstva pribral sice 18-20kg ale jedla som tak ze rano jogurt čaro,obed zeleninový salat a vecera uz neviem,no po porode slo 10kg dole a do 3m som mala pôvodnú váhu no a do roka po porode este -7kg.Ale to bolo tym ze soms a stale obmedzovala a mal som vyssi vydaj ako prijem.

dobryden
2. mar 2025

@stanulienkat ved to ze nezvyk tie sa odmwdzovat asi ,pri chudnuti je dolezita hlavne disciplína.

stanulienkat
2. mar 2025

@dobryden Ja si myslím, že to nie je ani o obmedzovani sa, ale o zdravom rozume. Ak jem normálne potraviny, normálnu stravu, v normálnych porciách a primerany pohyb k tomu, nemusíš sa absolútne obmedzovať.

ladybarbora
2. mar 2025

Ja som vymenila prilohu k masu za salat bez zalievky (obycajny sackovy salat z Lidl). Robi to zazraky 😇 Hlavne myslite na to,ze nedrzite dietu ale menite celkovo zivotny styl. Chce to par tyzdnov a uplne sa Vam zmenia "chute" cj uz na vyxmazene ci na sladke

br4n
2. mar 2025

Jednoduchá matematika, chceš za mesiac schudnúť 3kg tuku? Potrebuješ sa dostať do kalorickeho deficitu 3*7000kcal

dobryden
2. mar 2025

@stanulienkat to a o ale z 104 kilo tak musi asi viacej ako normalnu stravu,to je moj nazor.

sissy27
2. mar 2025

@dharmasanata toto ja nejdem hodnotit ani sudit, nijako jej to nepomoze, ani tvoje posmesky a rypanie. Stav je aky je, chce to zmenit a potrebuje rady a nie nezmyselne hejty od nejakych neurotickych vychrtlin 🤷‍♀️

janka95
2. mar 2025

Aj ja ti odporúčam tie kalorické tabuľky. Aspoň budeš mať prehľad koľko si toho zjedla. Mne to veľmi pomáha. :- )

juliet86
2. mar 2025

zaolat si poradenstbo na nehladu.cz tu mas vela rad odveci

snowflakenel
2. mar 2025

A aku mas vysku? Aku genetiku? Aki su rodicia, rodina?
Skus ranajky normalne, to je zaklad,mozarwlla, cottage, obilninove kase, slad len ovocim, medom,,karobom. Obed maso so zelenonou, vajicko so zeleninou, ryby, biele maso, . Vecera lakha tiez. To je moja strava. Ale ja to mam tazsie, lebo kazdy den , kazdy druhy den varim aj pre muza a deti, takze si dam niekedy aj icj jedlo.....

poleva
2. mar 2025

@nataliik neviete cim to je ?? Aj mne vaha pomalicky klesa ale celkovo vidim ze z objemu ubuda.dakujem🙂

dharmasanata
Autor odpoveď zmazal
lujza123
2. mar 2025

Kalorické tabuľky + cvičenie + prerušovaný pôst + ÚPLNÁ ZMENA STRAVOVACÍCH NÁVYKOV

Ináč z toho co píšeš ze ješ sa priberá úplne najviac - údeniny (šunky, salámy)
niečo mliečne bielkovinove - mliečne výrobky obsahujú veľa tuku a cukru (laktóza)
Klasická varená strava - tradičná slovenska kuchyňa je veľmi kaloricka.

poleva
2. mar 2025

@lujza123 šunka ma vela bielkovin, jogurty kupujem s 0% tukom alebo proteinove😀

autor
2. mar 2025

@poleva ja tiež také..a vysoko % šunky syr 30%.. ale zatiaľ len cca tyzden takto jem tak uvidíme

poleva
2. mar 2025

Ja sa citim lahsie uz teraz🙂