Ako schudnúť 6 kg bez cvičenia?
Baby prosim poradte mi ako schudnut 6kg. Mala som KT mne nepomohli skor vahu iba udrziavaĺi, dalej cvicit behat nemam cas mam dce deti naozaj nemam cas komunich nechat babky pracuju muz v robote. Vyradila som pecivo aj prilohy no vaha stoji dokonca som kilo pribrala ustali sa to? Ved ked niekto zacne pomenej jest nemote si telo ukladat do zasoby donekonecna ci?? Poripade poradte niekoho kto mi napise stravovaci plan ale niekto kto to naozaj vie a vidno vysledky dik
@zuzubb007 nie kazdy chce cvicit a da sa to aj bez cvicenia. ako pises, ty sa jedlom tyrat nebudes, iny to chce dosiahnut jedlom, nie cvicenim,
dolezite je nadstavenie. ak cvicim, mozem zjest o par kalorii viac. ak necivcim, musim si tych par kalorii odpustit.
ak autorka cvicit nechce, nech necvici, je to jej vec, no smaozrejme tam treba ubrat z kalorii.
@zuzubb007 tak rocne dvojicky krore sa ucia chodit a v kuse padaju sa ledva zahraju
Ale ty potrebujes jest. Nejest je najvacsia chyba.
Len si treba porcie dobre rozdelit
Ziadna sladkosti. Resp sladene napoje. Ani ine pochutiny.
Nejem neskoro vecer. A vaha mi isla tak dole ze rozmyslam ako pribrat.
@lucia13022023 ved aom vynechala a vaha stoji dva tyzdne keby to zaberalo a chudnem tu nepisem
@maryetta presne toto.. jest treba, ak vynechá sladké a začne sa hýbať, bude to raz dva. Véd ma len pár kíl navyše.
Vždy je cesta, keď človek chce ja som cvičila aj o 22hej alebo keď deti spia, ak nechceš cvičiť tak strava ale upozorňujem nerobiť kraviny ako iní rádia jesť normálne 5 x za deň aj viac po menších množstvách a jesť všetko proste kalórie sú dôležité, môžeš zjesť každý deň horalku ak sa dostaneš do počtu kalorii
máš dve deti a priberáš? to sa ako dáš? ja som mala jedno a furt som za ním behala, moje neposedelo nikde a šplhalo sa na všetko, ja som chodila z prechádzky spotená ako myš lebo neustále v pokluse za malým špuntom, deti na ihrisku sa hrali na pieskovisku a moje behalo dookola 🙂 ale teda rada - vydrž, 3 týždne je málo, KT nezahadzuj a vydrž aspoň 3 mesiace, choď po schodoch namiesto výťahu, rob drepy pri kuchynskej linke alebo spolu s deťmi, využívaj chvíle na malé krátke cviky a postupne môžeš pridávať
@januska12323 desat minut zrejme k chudnutiu nepomoze kalorie sa spaluju po pol hodine
ja osobne to mam takto na sebe odsledovane.
zacne ms, mam nejaku vahu - skor tu vyssiu. na 9den mi islo dole asi 0,7kg a na 9den 0,8kg. cize za 2 dni 1,5kg a to s tym, ze uz som nejaky cast drzala dietu a svicila, ale pocas ms som jedavala viac, lebo som sa neudrzala. no stale to nebolo este prejedanie sa, iba toho bolo viac, ako vo faze chudnutia.
na ten 8-9den mi nielen rapidne klesla chmptnost, ale aj zravost. pokracovala som v diete, asi tyzden mi hmotnost klesala 100g za den a potom sa to zacalo spomalovat a tyzden pred ms som nechudla uz vobec. po ms opat ten isty kolobeh.
cize prakticky som videla chudnutie len ten jeden tyzden a potom pri tom nahlom poklese vahy po ms. aj tam som videla, ez mam zrazu mensiu hmotnost, len to neprislo postupne - denne,a le po viac ako 2t bez chudnutia
@majamat tak skusim si ste raz stiahnut KT a ubrat
1. Dbaj, aby si mala v každom jedle obsiahnuté hlavne bielkoviny, aj sacharidy a tuky, vlákninu.
2. Na začiatku chudnutia je normalne ak ti váha aj trochu vyskočí, potom sa to razom zmení.
3. Cvicit sa da aj pri 2 deťoch. Ja mám 5 ročného, 2 ročnú, Full job a tých 30min aspoň obden si nájdem. Rozprestriem karimatku v obyvacke, zepnem video a idem. Deti sa buď hrajú alebo cvičia tiež 😉
@maryetta
Tak to ti zavidim
Nemas preco. Kazdopadne musis si najst len system ako na to. A nepolavit 😉
A to ani necvicim. Resp len co mam pohyb v dome(schody), na dvore a popri 4detoch.
@lucka_ke ved aj ja beham kocik dokym vyrlacim na sidlisko do brehu tiez som spotena newravim uskubnem napijem sa pohar koly zjem sem tam
Nieco ale aby ani gram nesiel dole?!
ano, hlavne sa snaz naplnat tie bielkoviny. tie su dolezite, lebo z tych sa nepribera a zasytia. nemusia byt slpnene na chlp presne,a le aspon priblizne,
ak dsiahnes pocet kalorii, aky mas a mas zjedenych malo bielkovin, znamena to, ez si jedla viac tukov a sacharidov, ako bolo treba a z toho neschudnes.
@majamat vau ja som mala vcera ovulaciu a dnes som sa vazila tak mozno my aj nieco vyletelo
este mi napadlo, kedysi som citala, ze pre dobre chudnutie treba dostatok vapnika. neviem aky ma vpylv vapnik na chudnutie, ale viem, ze som to citala. to len taka mala pomocka.
no co by som ale ozaj za dolezite povazovala, dostatok tekutin,. na to aby metabolizmus fungoval spravne a aj aby sa ti zbytocne nezadrziavala voda, treba dost tekutin.
@majamat dakujem
Moja skusenost je taka, ze tiez zo zaciatku sa nic nedialo a potom sa popustala voda a islo to dole.
@marianarem a po akom case cca
ved prave v obdobi ovulacie sa cyklus meni, nastava hormonalna zmena, ktoru niektore zeny vnumaju viac, ine menej a produkuju sa hormony, ktore sposobuju PMS a tym aj zadrziavanie vody. cize v tomto obdobi fakt nie je idealne hodnotit ako chudneme.
inak aj to mam dost blbe, lebo nemam ms, lebo nemam maternicu a teda neviem uplne v akom stave mam hormony. aj ked pred mesiacom som mala celkom silne priznaky PMS, teraz som mala tiez, iba trochu. no pi akomsi kratkom case. teraz asi 2 dni som menej zrava.
mala som predtym 3t, co som sa ktorila a vaha mi isla dole asi o 1-1,5kg ( neviem presne, elbo ked nedrzime dietu, mame prepchate creava a zadrzanu vodu a aj to robi vahu, ale to nie je vaha tukovej vrstvy, ale toho preplnenia organizmu )
potom prisiel ms a asi tyzden som bola zrava a fakt dost zrava. po ms som zistila, ze mi vaha isla dole asi o 10g za ten tyzden, co je pri tom jedeni aj tak super. dnes mam zas dole o 100g.
@marianarem ta voda, to je pliaga, ta dokaze pekne vsetko skreslit a zadrzi sa z mnohych dovodov.
preto hovorim, ze treba dostatocne pit, lebo aj pri nedostatku tekutin sa voda v tele zadrziava a to zvysuje vahu.
Ved cvicit sa da doma na 4 m2….ja drzim postavu v dobrom stave a cvicim len doma,staci mi karimatka,svihadlo a nejake zavazia,popripade gumy.
Ak chces nakopnut chudnutie,musis robit nieco,co si do teraz nerobila a co je u vacsiny zien problem,ktore hovoria,ze nic nejedia aj tak nechudnu je to,ze nemaju svalstvo,cize nema kto ten tuk zacat ,,topit,, .Ak zaradis k tomu svihadlo garantujem ti,ze zacnes chudnut.Pozri si,co je to HIIT alebo tabata,15 min 3-4x do tyzdna a neexistuje,ze neuvidis zmenu.
@veronika2021 tabata? Pozriem
https://www.chudnutie-ako.sk/ako-schudnut/nepoc... Inac zaujimavy ćanok preco sa kalorie nemaju pocitat takmcomu mam verit
necitala som cely clenaok, ale len zaciatok a tam ide o tie chyby, lebo uplne presne nevieme nase nadstavenie,a le to si vies odpozrovat.
prost zistis, ci pri danom nadstaveni chudnes.
na druhej strane,a k kalorie nesledujes, ani nevies ako sa dostanes na odnoty, ktore nei su vyhovujuce. ci uz vysoke, alebo vlemi noizke kalorie, priapdne nezabezpecis organizmu tolko bielkovin, ako potrebuje, ale za to tukov a sacharidov bude moc.
uz som to narychlo prebehla a prakticky je tam to, co tvrdim. nestaci,a by sedeli kalorie ale halvne tie bielkoviny,
tuky a sacharidy sa navzajom dokazu nahradit, je dobre ich dodrzat,a le ak to presne nevyjde, tak nevadi. ked ubereme z jedneho a pridame v druhom je to v pohode. no pozor, tu sa netreba spoliehat na % pri tukoch a sacharidoch, ale treba sa spoliehat na kalorie. jednotlive kalorie nam sice v ukoch a sacharidoch KT* neukazuju, no da sa to lahko vyratat.
ak mam zadane, ez mam zjest 1500kcal a zjedla som presne 1500kcal a 100% bielkovin, potom ten zjedla presne mnozstvo bielkovin a cely zvysok tvoria sacharidy a tuky, ktore spolu davaju presne tu kaloricku hodnotu, ako maju. cize ci som zjedla oboje na 100%, alebo jedneho viac a druheho menej, spilu to robi tolko kalorii, ako to robit ma.
no ak som zjedla 1500kcal a bielkovin len 70%, potom mi tych zvysnych chybajucich 30% vyplnaju tuky a sacharidy, co znamena, ze som zjedla tukov a sacharidov viac ako bolo treba a najskor z toho nebudem tolko chudnut, pripadne voec nebudem chudnut.
cize toto ej dolezite, aby kaloricky prijem a bielkoviny boli dodrzane.
samozrejme nie je uplne vhodne, aby sa dlhodobo nesplnal prijem tukov, ale sacharidy by prevysovali. hoci sa nahraidt dokazu, ale nase teolo potrebuje vsetky zlozky no ak mam pravdu povedat, ked sa snazim chudnut a podla toho jest, tak sa mi raz jedno, raz druhe hybe v nizsich, ci vyssich cislach. nie je to zakazdym rovnake.
no a teda tie biekoviny sa snazim dodrzat, aj ked tiez sa mi to vzdy nepodari.
ja som ale uz vo faze, kedy chudnutie tak trsoku flakam, lebo som pred par rokmi schudla, chcela som pokracovat ( na sviatky vzdy bola pauza ), no akosi som medzitym pribrala nieco naspat a stve ma to. tak sa stale pokusam,a le neviem sa tak akosi dlhodobo nastartovat.

@majamat fuuu uz si nespomeniem ale bolo to po ms