icon

Ako schudnúť 6 kg bez cvičenia?

6. sep 2024

Baby prosim poradte mi ako schudnut 6kg. Mala som KT mne nepomohli skor vahu iba udrziavaĺi, dalej cvicit behat nemam cas mam dce deti naozaj nemam cas komunich nechat babky pracuju muz v robote. Vyradila som pecivo aj prilohy no vaha stoji dokonca som kilo pribrala ustali sa to? Ved ked niekto zacne pomenej jest nemote si telo ukladat do zasoby donekonecna ci?? Poripade poradte niekoho kto mi napise stravovaci plan ale niekto kto to naozaj vie a vidno vysledky dik

Strana
z4
autor
6. sep 2024

@majamat aha chapem a chcem sa opytat presvihnes aj Kt? Ak ano ako casto

ssimusska
6. sep 2024

Že na teba nič neplatí 😀😀😅 Na každú jednu živú bytosť platí kalorický deficit, nič viac… Treba si tie kalorické tebuľky aj donre nadstavit a hlavne zapisovať a dodoržiavat všetko.

autor
6. sep 2024

@ssimusska tak ja som asi vynimka z vynimiek🤯

majamat
6. sep 2024

ako som pisala, teraz nechudnem tak intenzivne, tka prisne a je to kratko, ci pri tom vydrzim, to je otazne. a mala som zacat skor, na jar. na jar a cez leto sa chudne lahsie.
na jesen mavam obdobia,ez som unavena, nevladzem, ten endostatok slnka mi neprospieva a dost ma ovplyvnuje. nemam energiu. a mam aj tendenciu sa napchavat.

a teda teraz, som amla tyzden odbobie, ked som presvihla a teda dost. v takom rpiapde neikedy ani nezapisujem, co zjem. ked mam v KT prazdny den, viem ze som to dost presvihla.
zatial mam dole fakt jedine tak 1,5kg az mesiac, ale keby ten tyzden jedavam lepsie, tam mam mozno aj menej.
v obdobi, ked jem menej aj tak niekedy presvihnem,a le eln asi o 100kcal.

ssimusska
6. sep 2024

Tak asi niesi, buď máš zle nadstavený deficit alebo nevieš zapisovať do tabuliek

sense
6. sep 2024

Autorka ešte tu hodnotu vyrátajú tabuľkami neber ako svaty grál. Je to len hodnota bod od ktorej sa odrazís. Ak naozaj zapisuje s úplne všetko poctivo. Aj ten polpohar coly aj tie dve lyžičky čo dojes po deťoch. Tak jednoducho v deficite nie si a príjem treba znížiť, nie o veľa niekedy stačí len 50-100kcal menej a v deficite budeš. Lenže ťažko radiť čo máš v kt zle keď nemáš niekoľko dní zapísaných

autor
6. sep 2024

@sense chapem bie po detoxh nedojedam a pohar cily vzdy zapisem v kazdom pripade dakuen

doriiis
6. sep 2024

Ja mám pocit,že piješ málo vody a ako sama píšeš- sem tam sladké a pohár coly.Bez sladkého sa dá žiť.Skus a pi viacej vody

lenkakravcova
6. sep 2024

Pribrala som na 65kg (po pôrode). Schudla som na 50kg behom roka. Ako píšem, musíš dojčiť alebo jesť menej (miesto dvoch chlebov na raňajky, len jeden, potom obed jeden chod - ideálne polievka, potom večera jeden chlieb alebo rožok. Pomedzi to nič, žiadne sladké, žiadne slané a ani sladké vody). Áno, budeš cítiť hlad. Ak hlad necitiš, ješ veľa.

A Necvičím, lebo sa mi nechce. Ale dôležité je mať príjem nižší než výdaj ak chces schudnúť.
Môžeš opísať čo ješ bežne. Aj mnozstvo

autor
6. sep 2024

@lenkakravcova no rano si dam vlocky nie vela banan jogurt tak voda caj kava obed napr ryba kuracie salat prilohy som vyhodila nejem ich uz 2 tyzdne a na veceru nic a ano dam si pohar coly raz tyzdenne ked mam ms alebo keksik ale nieze zjem cokoladu alebo cele keksiky a denne to naozaj nie fuu iba poliewku?? Zaujimave musim skusit kazdopadne moje telo sa citi horsie ked som najedena ze mam olne brucho a bez peciva sa citim top predtym vzdy nafuknuta

kristiii
6. sep 2024

Podľa mňa ješ brutálne málo, teda ak je ten popis toho, čo zjes za celý deň pravdivý.

marianarem
6. sep 2024

To si presne nepamatam, ale do 3 mesiacov bolo.dole 5kg. Islo to tak skokovo; ze ako odtiekla voda, tak za 2 dni aj 2kg dole. Ale moze to ist aj pomalsie, proste vydrz.

ssimusska
6. sep 2024

@autorka podľa toho čo píšeš ješ strešné málo. Skús jesť 5x denne , malé poricie, prílohy, vysokobielkovinové a nízkokaloricke jedlá . Nemáš nejakú intoleranciu keď sa po pečive cítiš zle?

lenkakravcova
6. sep 2024

Pre porovnanie ti napíšem čo som jedla dnes, môžeš si zvážiť či je to viac alebo menej (a nechudnem, držím si váhu)
- raňajky: 1 krajec chleba s kuracou pastekou, na desiatu: 1/2 hrušky, pár cherry paradajok, na obed: šošovicový prívarok (nejakých 200g - polovica taniera) a krajec a pol chleba. Pomedzi to voda. (Na večeru plánujem kebab - opäť ja mám také porcie že v reštaurácii idem na polovicu s deťmi 😀 celé to nikdy nezjem lebo je to na mňa veľa, ti by som musela celý deň asi nejesť nič).

Mala by si si dávať menšie porcie viac krát do dňa. Ale fakt menšie. Skús si vážiť jedlo. Možno je problém len vo veľkosti porcie. Človek by mal po dobrom obede mať ešte 1/3 žalúdka prázdnu (pre dobré trávenie), teda necítiť sa úplne sýty.

mykaellle
6. sep 2024

Ahojte, vyskúšala som kadečo, potrebovala som dať doslova dole pár kíl (4-5 kg), ktoré mi vadili. Kalorické tabuľky mi nevyhovovali, pri intermitent fastingu som bola sústavne hladná, točila sa mi hlava, športujem, behám, nakoniec som sa vrátila ku knihám brucháč Tom, má 29 dňový plán, vtedy som za 4 týždne schudla 3 kilá, čo je optimum. Teraz sa opäť stravujem podľa neho. Jeden z hlavných princípov je jesť 5x denne, nevylučovať sacharidy, má tam jednoduché jedlá, napríklad na raňajky ovsená kaša, desiata polievka alebo jogurt (ovocie oriešky), večera a obed zdravý, varený (zelenina ryža, ryba zemiaky, a pod), neskôr sa pridávajú syry, vajíčka.. a na olovrant polievka. mne to vyhovuje a kilá idú dole a konečne nediétujem, nie som hladná, ale najedená. Často sa za kilami navyše skrýva práve podvýživa

tim23
6. sep 2024

Autorka, fitlavia má teraz jesennú nakopávačku. Skús to 🙂

autor
6. sep 2024

@kristiii
Ano je

autor
6. sep 2024

@ssimusska mam hit

autor
6. sep 2024

@tim23 dakujem idem si to pozriwt

complyc
7. sep 2024

Ja som mal helikobaktera a bez namahy som schudol 20 kg

hefo
7. sep 2024

@complyc Ja som mal na začiatku tohto roka nejakú divnú dvojmesačnú virózu a schudol som asi 10 kg... žiaľ, už som to všetko nabral zase späť.

complyc
8. sep 2024

@hefo to mohol bt heliobakter mne to tak začalo

candii
8. sep 2024

Neexistuje že nič neplatí. Proste asi to robíš zle. Jedine ako sa dá schudnúť je kaloricky deficit. Síce celkom nechápem prečo si vyradila pečivo ak teda ho chces ďalej konzumovať a neplánujes ho vyradiť na celý život. Niekto má mylne informácie že z pečiva sa priberá. Žiadna potravina nie je zlá a zo žiadnej sa nepriberá .. vždy ide o množstvo. Keď vyradis takéto veci .. tak to nie je dlhodobo udržateľné. Okrem toho si v tom vydržala len 3 týždne. Človek nepriberie zo dňa na deň a taktiež ani neschudne zo dňa na deň. Keď priberas je to dlhodobejší proces.. si v kalorickom pluse dlhšiu dobu.. a to isté platí aj keď chudnes.. musíš byť v kalorickom mínuse dlhšiu dobu. Ak si sama nevieš rady kontaktuj nejakého trénera čo robí aj výživu nech ti zostaví jedálny lístok. Naozaj to nie je veda. A kľudne môžeš jesť aj to pečivo a nemusíš byť celý život na zelenine a trápiť sa s diétami, ktoré ti nejdu dole krokom. Drasticka dieta je prvý krok k zlyhaniu. Musíš nájsť čo tebe vyhovuje a čo je dlhodobo udržateľné a hlavne nehladovat

Strana
z4