icon

Ako schudnúť, keď žiadna metóda nefunguje?

25. jún 2024

Mám 156cm a 65kg, chcela by som aspoň 10kg zhodiť. Som nízka, kilá sa na mňa lepia veľmi ľahko a dolu nejdú. Lenže nejako neviem pri ničom vydržať. Skúšala som kalorické tabuľky, ale obedy mám v práci, to som nemala ako zapísať, domáce jedlá som tiež nevedela zapisovať lebo u nás varí manžel a nebol ochotný všetko vážiť. A celkovo som na to stále zabudala tak to bolo o ničom. Skúšala som behať, po pol roku behu 3x do týždňa hodinu som neschudla nič a beh ma vôbec nebavil, skúšala som aj posilku, rôzne skupinové cvičenia, ale bolo to všetko pre mňa utrpenie, stále som sa musela do toho nútiť a aj tak som nechudla. Ešte som skúšala Mira veselého, delenú stravu, prerušovaný pôst, paleo stravu, fitshaker, chudni s dave, rôzne jedálničky niektoré aj riadne drahé, už ani neviem čo všetko. Mám 40 rokov a od 15tich sa snažím nájsť niečo účinné. Problém je, že vydržím s veľkým utrpením 3-4 týždne a keď sa zatiaľ neukáže žiadny výsledok (nikdy sa neukázal) tak motivácia skončí a potom sa ešte naseriem že som sa zbytočne snažila tak sa od jedu týždeň prejedam. Ja už neviem ako na to, mám prečítané snáď všetky články na internete o chudnutí, napozerane videá, ale do praxe to nejako nejde. Poraďte ako ďalej, nechcem sa zmieriť s tým že budem takáto tučná a navyše keďže mi nejde chudnúť tak mám až panický strach z priberania.

Strana
z3
veronicka1901
27. jún 2024

Tie kalorické tabuľky sú fakt super vec, aspoň na začiatku. Človek pozerá, že vlastne nejedol takmer žiadne bielkoviny, prijímal príliš veľa soli a nezdravých tukov. Mne sa veľmi otvorili oči, lebo som žila v tom, že keď jem veľa zeleniny, tak jem automaticky zdravo. Vôbec to tak nebolo. Je to chvíľa si to zapísať a po čase už presne vieš, čo môžeš v akom množstve a čo nie. Pre mňa super bomba vec.

autor
27. jún 2024

Ja som tie kalorické skúšala, už viac krát. Ale viem tam zapísať raňajky a večeru, cez deň nejem doma alebo keď aj jem doma tak varí manžel a neviem koľko čoho dal do jedla. Keď som dávala z tých hotových jedál tak tam sú veľké rozdiely, neviem čo z toho vybrať a neviem vôbec odhadnúť hmotnosť koľko som zjedla. Ja si nenavarim, som na to úplne ľavá a manžel neznáša keď mu leziem do kuchyne. Kaloricky mi môj príjem nevychádzal zle, okolo 1600 a na chudnutie som mala jesť 1400 ale strašne veľa bielkovín, to som nevedela nijako dosiahnuť a keď sa mi to raz za čas podarilo tak len preto že som jedla veci ktoré nevydržím jesť týždeň a nieto celý život. Nechcem jesť také čo mi nechutí, to viem že nevydržím. Ale napr to maslo čo spomínate nejem skoro vôbec, ja milujem suché pečivo takže si dám zvlášť šunku, syr, vajce, zeleninu a k tomu okusujem suchú žemľu, tak mi to najviac chutí.

livuska124
27. jún 2024

Variť nie, lebo si na to ľavá, lebo manžel v kuchyni, bielkoviny jesť nie, lebo ti to nechutí, cvičiť nie, lebo ťa to nebaví a je to utrpenie,.... nuž, tak keď sa nič nedá, tak sa nedá....jedine ti ostáva zmieriť sa so svojou váhou. Kto chce, hľadá spôsoby, kto nie,.....

veronicka1901
27. jún 2024

No tak ja už neviem, čo ti poradiť, lebo bez disciplíny a trošky námahy to jednoducho nepôjde.

sandra49
27. jún 2024

Necitala som všetko tak neviem ci ti to niekto radil. Ty potrebuješ inak začať jest. Objednať sa do najblizsieho Natur House, naucia ta jesť, co je uplny zaklad. A kila pôjdu zázrakom dole a to nepreháňam. Skus určite. Po mesiaci už budeš vidieť výsledky. By si sa čudovala koľko žien má v sebe navyše kľudne aj 10kg vody. Ale to len ako príklad. Tam ti zmerajú podiel tuku a vody v tele a ako to ma byt u teba v norme.

Strana
z3