icon

Schudnutie bez počítania kalórií. Je to možné?

Dnes o 16:34

Ahojte.

Dá sa podľa vás schudnúť aj bez počítania kalórií?
Už ma nebaví stále všetko vážiť a zapisovať.

Za pol roka som schudla, teda viem, že to funguje, ale už ma to otravuje :-/

anonym_d33ad3
Dnes o 16:36

Schudla som tak 14kg takze sa da

anonym_2b31d2
Dnes o 16:38

Vsak po pol roku vies co a kolko mozes jest, tak odhaduj mnozstva, nemusis vsetko prepocitavat. +/- 10 gramov zas taky rozdiel nerobi. Len sa priblizne drz velkosti porcii a straz si obsah taniera

thirstymonk
Dnes o 16:51

@anonym_autor Ale isteže. Počítanie kalorii samotné kalórie nepáli. Jediné, čo potrebuješ na chudnutie, je byť v deficite. Otázne je, nakoľko to zvládneš bez váženia a zapisovania... 🙂

anonym_ebeab6
Dnes o 16:52

Tak to vyskusaj a prid povedat.

simsalabim
Dnes o 16:54

@anonym_autor suseda schudla tak, ze si jedlo nakladala na dezerny tanierik.

danielad9
Dnes o 16:54

Schudla som aj s počítaním aj bez a musím povedať, že z dlhodobého hľadiska mi je ľahšie počítať kalórie a to aj pri udržiavaní váhy. Tých pár sekúnd, čo navážim jedlo ma nič nestojí

anonym_f25e3b
Dnes o 17:06

Jasne ze da! Schudla som tak z 80 na takmer 60. Jedine, bez coho sa neda chudnut, je sebazapor. Na pocitanie kalorii som nemala cas, ale na chudnutie Ti jednoducho staci aj sedliacky rozum.

Nemusis NIC pocitat. Ak mas nadvahu, proste musis ubrat prijem a pridat vydaj. Co som robila ja? Bez milosti - 3-4x do tyzdna beh do hodinky (predtym som nemala nijake aktivity), kde sa dalo isla som peso a nie busom alebo autom, totalne som vyradila vsetky sladkosti a ani som sa ich nedotkla, sladene vody, slane hluposti... Len zdrava strava, ovocie, zelenina, dietne masko, celozrnne pecivo, nizkotucne veci, kazde cca 3 hodiny a mensie davky, nijake prejedanie sa. Posledne jedlo cca 3h pred spanim.
Tento prisny rezim cca 3-4 mesiace a bola som slim 😁

anonym_6ccee7
Dnes o 17:12

@anonym_autor mesiac som vážila a zapisovala a odvtedy idem automaticky vyše roka bez važenia a počítania. Už nechcem chudnúť ale ani priberať a darí sa mi takto udržať si približne rovnakú váhu.
Ty po pol roku to musíš ovládať už tiež, neverím ze nie.

anonym_aa3437
Dnes o 17:24

schudla som 30 kil bez pocitania kalorii

anonym_1790bd
Dnes o 17:36

Za ten polrok si sa nenaucila ako cca jest? Ja som pocitala asi mesiac a potom uz nie a schudla som cez 20 kil

mauduska
Dnes o 18:32

Ja som nikdy nepočítala kalórie, len som sa začala lepšie stravovať + som jedla len 3x za deň a "fajnotky" som si dala len v nedeľu. Schudla som za 3 mesiace 11 kíl. Jedla som tak, aby som nebola hladná, ale proste som jedla viac zeleniny a ovocia, menej hovadín, dávala som si pozor na to, aby som mala príjem bielkovín (v zmysle že mám na tanieri niečo, čo obsahuje bielkoviny, nič som nemerala a nevážila). Neverím tomu, že kalorické tabuľky sú jediná cesta, proste zdravý sedliacky rozum = nevyžieraj a jedz, čo tvoje telo nielen sýti, ale aj vyživuje.

anonym_fb3a6e
Dnes o 18:39

Ja som schudla 15 kg bez váženia a rátania takže áno da sa

zmrzlinka8
Dnes o 20:02
@simsalabim

@anonym_autor suseda schudla tak, ze si jedlo nakladala na dezerny tanierik.

@simsalabim len to nesmie otočiť viackrát 😉

anonym_b9f002
Dnes o 20:42

Jasné, že dá😊nikdy by som nemala čas a nervy na váženie a rátanie kcal.