icon

Ako schudnúť navždy a úspešne?

11. feb 2024

Co vam pomohlo schudnut? Resp.co vas nakoplo?
Mne je luto,ze najlepsie roky stravim ako tucna zena a ze som neschopna s tym da o robit. :(

anjelaa
11. feb 2024

Ja skúšam jesť 3x denne, v stanovenom case, posledný krat o šiestej. Sladkosti a pochutiny som vyradila. Cukor len doobeda v ovocí.

missviolet
12. feb 2024

@chodec15 dobre pises, fajn rady, akurat sa smejem, som schudla 42kg aj na segedine 😅ved ked su nizkokaloricke (ale vyzivne, protein, vláknina) ranajky aj vecera v pohode buchnem kalorickejsi obed a stale ukaze vaha menej. inak aj sladkost mensia by mi vysla do deficitu kazdy den... nie som zastanca vyhodit z jedalnicka uplne veci, co ma clovek rad, potom sa akurat odtrhne raz z retaze. ale to je asi rozdiel diéta vs zivotny styl. ak vacsinu tyzdna jem vyvazene, tak 1-2x si viem dat ten segedin ci buchty alebo co a aj tak mi to pojde dole. doktorka uz mi vravela, ze uz by aj stacilo s chudnutim, ale stale to ide dole, hoci uz mam pocit, ze na diete uz nie som (v zmysle necitim sa obmedzovana v tom, co jem, oblubila som si nejake zdrave alternativy, prestriedam s kalorickymi a pride mi, ze hej, takto viem uz fungovat do konca zivota. co na diete asi nikto nevydrzi do smrti)

chodec15
Odpoveď bola odstránená
chodec15
Odpoveď bola odstránená
jeanne14
12. feb 2024

Z 80kg na 55kg od maja 2022 do januára 2024. Pridaj sa do skupiny Cesta k mojej premene, skús kalorické tabuľky. Nimi som zacinala. A veľa bolo v hlave naozaj. Miesto chuti na sladké som si dala pohár vody. Začiatok bol veľmi ťažký naozaj. Ja patrím medzi šťastnejšie ktoré sa nemusia veľmi trápiť. Trebalo mi len pochopiť ako moje telo funguje.
Strava 5x denne a žiadne špeciálne varenie len pre mňa. Jem to čo ostatní členovia rodiny. Aj segedin, aj rezne atď. No najem sa 3-5x poriadne. Predtým bol práveže môj problém to že som cely deň nejedla a večer o 20:00 to dohnala, telo si robilo zásoby z toho. Upravila som veľkosť porcii a prestala piť sladené vody. Sladké si občas doprajem. Do Vianoc 2022 šlo dole 10 kg a potom to ostalo stať na 69-70. V auguste som nastúpila do prace, pridal sa pohyb. A šlo to opäť krásne dole bez týrania sa. Držím palce

chodec15
Odpoveď bola odstránená
belaaaaaaaaa
12. feb 2024

Ja som nikdy v živote nemala problém s váhou. A to som matka dvoch detí. No ty už na začiatku máš výhovorky. Poznám človeka, ktorý mal rakovinu kolena. Koleno odrezané a cvičí tak, že opadneme všetci na zem. Prepáč, všetko v živote sú iba ľudské reči a výhovorky. Nemáš pevnú vôľu? sedí si fitnes trénera. Nemáš peniaze nazvyš? Začni drepovať, výpady a kľuky. Jedálniček na začiatok jemne koriguje. Potom pomaličky sa do toho dostaneš. Uvidíš, že áno. Ja mám manžela, ktorý celý život cvičí. Má tak náročnú prácu aj fyzicky a aj psychickú, lebo má obrovskú zodpovednosť. Robí fakt veľmi ťažko. Sám hovorí, keď ja robím 11 hodín denne, iba nedeľa voľná a nájdem si čas... Čiže výhovorky sú naše obľúbené, žiaľ viem, že áno🙂 Dáš to. Si určite silná žena 😊

autor
12. feb 2024

@belaaaaaaaaa mozno si typ, ktory ma dobre spalovanie, mozno si typ, ktory nie je maskrtny, resp.pazravy :D ja viem,ze sa vyhovaram, kvoli vlastnej pphodlnosti a lenivosti. Je to hanba oprori tomu panovi,co nema koleno... Tvoj muz ma pravdu, hadam najdem v sebe silu prekobat vlastne pphodlie. Vdaka za podporu.

autor
12. feb 2024

@jeanne14 ty brdo. Dufam,ze o rok budem vyzerat ako ty vpravo. Gratulujem. Kde si nasla silu v sebe,zevsi to dokazala??

autor
12. feb 2024

@chodec15 dakujem za objasnenie, mam to nastavene v tabulkach. Ty si trener? Ci si tiez chudol? Ci odkial mas tolko info. S tymi zimnymi mesiacmi je to svata pravda. Mne staci schudnut celkovo 10-12kg, co je moja nadvaha..a potom si to nejak udrzat.

chodec15
Autor odpoveď zmazal
jeanne14
12. feb 2024

Kde som našla silu ? Mala som brucho väčšie ako prsia, všetko mi bolo malé, ledva som vyšla schody, spotila som sa pri bežných činnostiach, bolesti chrbta a kĺbov boli neúnosné. Tak držím palce

nataliapipi
Odpoveď bola odstránená
janica_
13. feb 2024

@luckabj82 u nich sa este berie vlaknina, aj suchare aj take kexy obsahuju viac vlakniny. Na ranajky som mala 1/2 vanicky tvarohu a kexiky, alebo suchare, lucinu, syr, sunku, potom na olovrant pomaranc, banan, jablko, na co som mala chut, ale nie kilo, obed bolo masko so zeleninou a kopcek ryze, bulgur atd., zemiak, a zelenina (za den 500g celkovo), po obede bol jogurt s vlakninou (vo forme takych guliciek), olovrant ovocie a vecera podobne zlozenie ako obed, po tom zas jogurt s vlakninou ( alebo bolo treba vlakninu dobre zapit)

charlottelavender
14. feb 2024

Prestala som piť sladké nápoje, necvičím a 8kg šlo dolu

lakebabe
14. feb 2024

Po vážnom úraze nohy a dvoch rokoch kolotocov operacii a rehabilitácii som dávnejšie pribrala vyše 15 kíl. Predtým som bola zvyknutá päť šesť krát do týždňa makať vo fitku a chodiť behať a zrazu som to stopla, lebo som dva tri roky ledva chodila, tak váha vyletela hore. Dala som to potom dolu vďaka pohybu. Pokiaľ si zdravá a nič ta neobmedzuje mas obrovsku vyhodu, určite zaradiť pohyb aspon tri štyri krát do týždňa. Ideálne zaplatiť aspoň na dva tri týždne trénera nech ti ukáže co a ako robit, lebo pokial si nikdy necvicila mozes si sama ublížiť. Tým ze nemáš teraz pohyb žiaden ,pôjde to pekne dolu keď sa ti naštartuje metabolizmus a strava je základ aspoň sa riad 80 percent zdravé a 20 percent hocičo. Odporúčam appku kalorické tabuľky, je tam komplet všetko jedlo všetkých značiek už nahraté, len si nahodis co si jedla a tam aj zistíš kde je problém. Zdá sa to komplikovane, ale zaberie ti to par minút dňa a hneď budeš vedieť co z tvojho jedálnička je najväčší problém.

freepalestine
14. feb 2024

@00dominika00 uplny suhlas. Jedno jedlo denne (idealne plne zeleniny a proteinov) a pravidelny silovy trening s trochou kardia.

manzanillaa
14. feb 2024

@missviolet gratulujem k úžasnému schudnutiu👏

alexandra7575
14. feb 2024

@amelia89 Ahoj, môžeš mi prosím napísať profily z Instagram odkiaľ máš inšpirácie? Ďakujem

7trisha7
14. feb 2024

U mna vzdy zabral prerusovany post, a to som chudla z nizkej vahy, z 52kg , aktualne mam 45,5kg (som nizka)… no a uz aj pravidelne cvicim, to sa mi stalo zavislostou ale 😂 kazdopadne kila som dala dole pred zacatim cvicenia. Nebola som teda tlsta, len som chcela mat vahu ako kedysi😄… mala som post nastaveny tak ze 8/16… v tom ‘okne’ ked som mohla jest som jedla vsetko, aj sladke 🙂

mimusha3
14. feb 2024

Ahoj. Ak chceš napíš mi. Garantujem ti, že určite nie si na tom tak zle ako ja....

smajlik1469
Autor odpoveď zmazal
deedaa
14. feb 2024

Na začiatok si naštudovať niečo o bazálnom metabolizme a kalorickom deficite. Nejesť raz za deň, nedržať hladovku a ani zázračné doplnky ti nepomôžu. Ja som za 5 mesiacov s aplikáciou kalorické tabuľky zhodila 9 kg. Na začiatok si ju stiahni, poriadne nastav a zapisuj presne, čo ješ. Za pár dní zapisovania uvidíš, čo robíš zle. Dôležité pre zdravé chudnutie je jesť dostatok bielkovín.

mon8060
14. feb 2024

Musíš si nájsť silnú motiváciu. Pre mňa je napríklad nepredstaviteľné že by som musela meniť šatník a kupovať si väčšiu veľkosť 🙈..no každý toto nastavenie máme v sebe inak

skorpionik30
Autor odpoveď zmazal
mareka49
14. feb 2024

Autorka.
Píšeš o sladkom.
Vyjadrim sa k tejto časti.
Mám s tým problém.
Doma držím len 75 horkú coko.
Max "sladké" jogurty a to grécky a skyr.
Ovocie sem tam.
Vyčistia sa ti chute keď dáš cukor hed.
Nenakupis nemáš.
Dostaneš rozdás.

smirnoftka
14. feb 2024

@00dominika00 takze aj velke množstva a aj to nezdrave? Lebo za hodinu nestihnes do seba natlacit viac ako je denny prijem, čiže musíš byt v kal.deficite, to je pravda. Koľko sa ti tak podarilo zhodit a za aky čas?

ihned13
14. feb 2024

Nahradit sladkosti ovocim!

vespertine
14. feb 2024

Po práci nevládzem cvičiť, nie je na to ani čas, preto cvičím ráno ešte pred šiestou. V jedle sa sústredím aktuálne hlavne na bielkoviny, aby ma jedlo zasytilo a nemala som vlčí hlad, potom ani na sladké nie je až taká chuť. Sladké si občas dám ku káve, ale snažím sa veľmi málo, skôr ovocie v čokoláde napríklad, alebo kocku horkej čokolády. No a základ je skrátka nakupovať si, variť si a premýšľať nad jedlom, inak to nejde. Keď poľavíš a nemáš nič poriadne doma nakúpené, zožerieš tri horalky a dva syrové rožky k tomu.

gloria31
14. feb 2024

@autor kľudne mi napíš súkromné rada ti poviem svoj príbeh.