icon

Ako schudnúť navždy a úspešne?

11. feb 2024

Co vam pomohlo schudnut? Resp.co vas nakoplo?
Mne je luto,ze najlepsie roky stravim ako tucna zena a ze som neschopna s tym da o robit. :(

iva_ab
14. feb 2024

Mne pomohla krabičková strava, pon-pia som zjedla čo mi dali a cez víkend som si potom trosku dopriala - nie teda že kilo čokolády. Ale to načo som mala chuť. Inak výhody- nemusím toľko varit a strava naozaj pestrá nevýhody - cena ☹

simi82
14. feb 2024

Trápila som sa roky až po pôrode a tehotenstve (pribrala som 23kg) som sa začala akosi viac páčiť sama sebe a z toho to išlo ruka v ruke akosi som prestala riešiť neustále chudnutie .... v jednoduchosti je krása a pre mňa to znamenalo režim - vďaka dieťaťu a začala som akosi pravidelnejšie jesť, čo mi aj ostalo a každý deň chodiť na prechádzku - hodina aspoň. Plus extrémne pomáha to , keď človek chodí peši pri každej príležitosti ... netreba za tým hľadať žiadny hlavolam, stačí počúvať viac telo kedy si hladná a kedy máš na niečo chuť, ja si dám každý deň poobede kávu aj sladké ale napríklad len jednu horalku(kedysi aj 4) ... plus mne pomohla veľmi fyzioterapeutka, keďže som mala problémy s chrbtom tak nejaké cviky atď, ktoré mi spevňujú hlavne spodok brucha a chrbát a zadok... poviem ti ja mám 169cm váhu 72kg a som najspokojnejsia, samozrejme záleží aj ako je ro rozložené , ale u mňa sú to presýpacie hodiny ... hlavne je to aj v hlave

tweetinka.co
14. feb 2024

Treba niečo zmeniť. U každého je to iné. Niekomu stačí pohyb, niekomu myslenie, niekomu strava, nastavenie. A vytrvať v tom. Nedrzat diéty..

11bodka11
14. feb 2024

Najjednoduchsi je prerusovany post. Mozes jest vsetko. Napr 8 hodin jest, 16 hodin nejes.

221girl
14. feb 2024

Pozri, veci v zivote nefunguju lahko a vacsina chudych ludi to nema "zadarmo". Ja som bola volakedy pevna, schudla som ako mlada, sprosta a sikanovana (kvoli obezite) samozrejme nejedenim. Udrziavala som si to ako inak nejedenim... ale to samozrejme nie je normalne. Casom som to pochopila. Ked chces byt chuda, musis sa tak v prvom rade nastavit. Raz a navzdy. Pre mna ma ovela vacsiu hodnotu byt pekna (nevravim, ze pevni ludia pekni nie su, ale ja sama pre seba proste vtedy nie som pekna), moct si obliect cokolvek co najdem v obchode, hole brucho, odvazne strihy ... milujem modu. Mna drzi hlavne toto. Jednoducho som sa nastavila tak, ze mi to sposobuje vacsiu radost ako jedlo. Oslobodila som sa aj od nejedenia ale dovolim si tvrdit, ze aj tak jem o nieco menej ako bezni ludia. Ale jem pravidelne a zdravo. Zaklad je mat prehlad o tom co mozes zjest a co nie. Odporucam si aspon dva tyzdne zapisovat kaloricke tabulky. Tak prides nato, kolko cca mozes zjest denne vajec, co znamena ked zjes avokado, co znamena ked si das napriklad tvaroh, co ti urobia s telom parky... Snaz sa vyradit z jedalnicka muku, cukry, nezdrave oleje, vseobecne ponizit sacharidy... to znamena.. miesto normalnych cestovin kupim strukovinove. Zaradila som do jedalnicka miesto klasickych priloh ako su zemiaky prilohy typu kuskus, pohanka, pecena zelenina... Miesto horalky si dam kocku horkej cokolady alebo aj dve kocky... Miesto rezna si spravim maso na prirodno. Miesto peciva si dam na ranajky zeleninu so syrom, vajickom, cottage syrom, pripadne pecivo nahradim bezlepkovymi celozrnnymi chlebmi... orientovat sa na syry s nizsim obsahom tukov... toto musi byt tvoj standardny jedalnicek, ktory budes dodrziavat teoreticky navzdy. Treba sa naucit robit tie jedla chutne, pouzivat vacsie mnozstvo korenin napriklad... Ja nevravim, ze si nedam pizzu. Dam.. nevravim ze si nedam vyprazany syr s hranolkami. Dam... Ja tieto jedla tiez milujem ako kazdy. Ale dam si ich raz za dva tyzdne a zvysny jedalnicek nemenim. V zime cvicim raz do tyzdna + pridam raz tyzdenne plavaren, prechadzku, nejdem z roboty autobusom ale prejdem peso... od cca marca/aprila s cvicenim pridavam. Intenzivnejsie cvicim tak 3 dni v tyzdni, zvysne dni len doma nejaku pol hodinku cinky, cviky na brucho podla videi a pod... ked idem na kupalisko neriesim, ked idem na dovolenku neriesim. Ale pridem domov a opät, rezim. Ja som teda od mojho schudnutia uspesne uz 17 rokov na vahe v okoli 50kg. Ale keby nemam rezim, dovolim si povedat, ze by som bola do roka s vahou v zavratnych vysinach... a potom pridem do kolektivu a pocuvam "ty sa mas, si chuda geneticky, od narodenia" ... volakedy som svoje stare fotky zahrabala v najspodnejsej zasuvke a nebola som schopna tie albumy otvorit ani ja sama. Az cca pred rokom som pochopila, ze to uz nie je moja hanba. Ze ja som sa z toho dostala... odvtedy nosim dve, tri stare fotky v mobile a ked si niekto rypne, tak mu ukazem "ako som sa taka uz narodila" ...

krekerce
14. feb 2024

Dôležité je rozanalyzovať dôvod, prečo sa ty nedarí schudnúť. Hovoríš, že je to sladkosťami, ale treba sa zamyslieť aj nad tým kedy a prečo tie sladkosti toľko ješ? Je to z únavy, zo stresu, z nudy? Tak ako písali ženy vyššie, sú určité veci, ktoré ti môžu pomôcť. Napríklad:
1. nemať sladkosti doma. Ja tiež často po večeroch hľadám niečo v skrinkách, ale keď nič nenájdem idem radšej späť. Ak veľmi mám chuť si niečo dať si nakrájame mrkvu/kaleráb/uhorku/jablko...
2. Nechodiť hladná do obchodu...vtedy človek nákupy a zje aj to čo nemusel
3. Keď už sa rozhodneš že nejakú sladkosť si dáš, môžeš si ju urobiť doma, určite bude aj zdravšia a budeš mať aj väčší pôžitok z celého procesu.
4. Ak niečo si ideš dopriať kúpiť najmenšie možné balenie atď
Ďalej sa odporúča mindfulness eating(skus si vygoogliť), boli spomínané kalorické tabulky- super appka, tiež odporúčam. Dôležité je tiež urobiť také zmeny,ktoré si ochotná dodržiavať celý život. Úžasný príklad sama si písala je jedenie raz do dňa. Niekto to vie robiť do konca života a pre neho to môže fungovať. Ale ak ty nie si ochotná to robiť dlhodobo, nemá to zmysel. Postupom času sa ti aj chuť zmení a tvoje telo si nebude pýtať toľko cukru.

blackcat8885
15. feb 2024

Všetko je v hlave. Ja som pribrala po materskej z 55 na 64kg. Rok som vážila 64kg a az potom som sa v hlave prepla a zo dňa na deň som išla na IF a schudla som za mesiace na 54kg. Aktuálne mam 56-57 ale drzim sa uz 2roky takto

mimka36
15. feb 2024

Ahoj, ak je tvoj problem sladke tak si najdi sladke, ktore obsahuje malo kalorii ako napr. puding s ovocim, grecky jogurt, detska nesladena vyziva, smoothie, ovocny salat...ja na Vianoce peciem malo ale ked peciem pozeram na suroviny aby to nebolo moc kaloricke(dam si tak max 2ks za den)...mne toto velmi pomohlo a to uz tak fungujem roky....napr. na oslave: chipsy, orechy, kolace sa snazim si dat minimalne a skor volit menej kaloricke jedla(popripade sa ist po oslave prejst alebo si aspon pol hodku doma zacvicit)...ak je nakrajana zelenina, sunka, mozzarella tak si dam to, popripade radsej tycinky, celozrnne pecivo (napr. maslo som nahradila za "francuzsku" rastlinnu natierku ta chuti celej rodine😊 smotanove jogurty za probiu ...

mimka36
15. feb 2024

Este doplnim...nevyprazame(roky), jedlo pripravujem v rure, v teplovzdusnej friteze alebo grilovane....zemiaky sa daju tiez pripravit na rozne sposoby od min. kalorickych po naozaj kaloricku bombu...ja som si pomenila recepty tak aby nam to vsetkym chutilo a aby to jedlo bolo aj zdrave....neviem si predstavit vylucit prilohy, pecivo, sladke, slane...preto som isla touto cestou a v kombinacii s pohybom je to super (ked chces schudnut vtedy to treba viac obmedzit, ale je dobre mat v chladnicke nieco dobre ako je ovocny salat, puding s ovocim,...- keby ta nahodou chytila neovladatelna chut na sladke)

luczach
15. feb 2024

Jesť s mierou - neprejadať sa. Jesť všetko (áno,aj čokoladu),ale v malych mnozstvach. Mat sa rada.
Ja som po 2 detoch stale ako na gympli. 20 rokov dozadu.

petrahl
15. feb 2024

@00dominika00 toto sú rady na facku, že jesť jeden krát denne

petrahl
15. feb 2024

@luczach presne tak!
Mať sa rád je základ.
Ja osobne vyzerám po deťoch lepšie než na strednej 😊.
A tiež som rodla ako 90 kg matróna 😄.
Teraz pekných 58 😊.

kitties
15. feb 2024

Ja som mala tento problém vyse rok dozadu. Chcela som schudnúť po deťoch na váhu čo predtým. Vazila som 65,5kg len mne to išlo až moc rýchlo dole a nehladovala som jedla som takmer rovnako ako všetci doma keďže mám malé deti nevarila som na xy x ... Schudla som na 53kg t.j. 12,5kg za 3-4 m. Je to už rok a nejde mi hore ani 0,5kg 😀 a ja som konečne spokojná 😊

nataliapipi
Odpoveď bola odstránená
lakebabe
15. feb 2024

@mimka36 áno toto teplovzdušné fritéza mi zachránila prílohy dva roky nevysmazame všetko robím v nej os hranoliek reznov všetkého

rivini
15. feb 2024

@chodec15 tak asi len tie, ktore chcu byt stihle kvoli muzom. Vacsina-ta normalna-chce byt stihla, aby bola zdrava a fit…uz aj par kg tuku navyse telo zatazuje a skodi mu…

mariaveronikag
15. feb 2024

ak je problém so sladkým odporúčam rady Barbary Svieženej...mne pomohla pochopiť intuitívne a vedomé jedenie a mne to stačilo k tomu, aby som chudla. Všímam si, kedy mám hlad a kedy len chuť, všímam si pri jedle, kedy som nasýtená, jem pomalšie a menej...nemám diétu, len si striehnem prečo jem a koľko.

mmoni89
15. feb 2024

@smirnoftka toto je ale hlupost jest 1x denne to nieje dlhodobo udrzatelne

mmoni89
15. feb 2024

Vzdy je to o tom ako sa nastavis a ci chces naozaj schudnut alebo mas len plno vyhovoriek okolo.tiez milujem jedlo a bez sladkeho som nevedela zit.Az ked som zacala pocitat kalorie som skutocne zistila aky mam vysoky prijem.Schudla som 8kg za par masiacov a sladke uz mi ani nepride na chut.A nehladujem.Treba sa tomu trochu povenovat a tvoje telo aa ti za to podakuje

veronicka88
15. feb 2024

Zapisovať a poriadne nastaviť kalorické tabuľky,JEST!vyvážené a nehladovat. Nejesť donášky a sladkosti,nepiť sladké vody!a začať sa aspoň trikrát v týždni hýbať. Zo začiatku chod rýchlo chôdzu 3-5km keď kúsok shodis kľudne aj beh. NELUTUJ SA všetko je v hlave a nájdi si to čo ťa baví kľudne aj stacionárny bicykel
Hlavne nechci hneď a zaraz všetko!rátam s pol okom až rokom. Akonáhle však za ne ísť váha dole budeš sa cítiť lepsie

radacak
15. feb 2024

Všetko začína v hlave ....potom to už pôjde ✊
Keď sa v hlave tak nastavis tak nebudeš mať problém vydržať..jesť pravidelne 4-5 x denne
Ja som jedavala o 9.00-12.00-15.00 a 18.00 tak mi to vyhovovalo.Prijem som si zapisovala do kt,ja som bola tak nastavená že pri mne mohli jesť čokoládu, čokoľvek....nedala som si
Držím ti palce..ak chces kľudne mi napis súkromnú správu 🙃

radacak
15. feb 2024

Schudla som cez 10 kg,a to som jedla aj prílohy,aj koláčik domáci som si dala ..všetko sa dá neboj len ty musíš chcieť
Tiež som sa nato mohla v......ť!a byť navždy tučná a ešte aj viac ako som bola ale dala som to ..

amelia89
15. feb 2024

@alexandra7575 tabulkarka
evelyns_fit_diary, chytryjidelnicek,nicol_chalupova, luckaa_luci
a ked zacnes na toto klikat bude ti navrhovat tisic dalsich 😂

veronika2405
15. feb 2024

Viete čo..kto tým neprešiel, nepochopí,ani vám neporadí..ja som od 1-3 tehotenstve zhodila vždy max. 28kil,diétou...no teraz po 4tom dieťati ani za svet a to len max 9kil dole...a to som športová každý deň 30-60km na bicykli,aj stacionárnom aj klasickom...6mesiacov v kuse a žiadna zmena..od 17stej som nejedla vôbec..predtým,vždy zabralo..teraz nie,tak som tiež nešťastná...no už 2týždeň mám diétu ,zatiaľ cca 3kila dole,ale cítim sa lepšie, aj keď na váhe to málo odbúda..treba si veriť a hlavne zaťať sa...
Dala som si cieľ-môj životný- obliecť sa ako vojačka-(kanady,maskáče a tričko)-nech vidno vyšportované telo...každý deň sem tam prechádzky,túry,bicykel... občas sa to nedá dodržať ale snažiť sa!!!všetko je v hlave

gabrielabydzo
15. feb 2024

@lakebabe a namiesto tej fritézy nestačí to dať do trúby?Čí to má iný efekt?,Len tak sa pýtam nemám ju doma.Ja mám po troch deťoch 55kg ale cítim že namiesto brucha mám bandero😄Tiež potrebujem schudnúť hlavne na bruchu.Ja mám večer chuť na sladké,cez deň moc nie.Ja som mala pred deťmi 45 ale stačilo by mi 50kg.

lakebabe
15. feb 2024

@gabrielabydzo nie kvôli tomu ,rúru mam tiež teplovzdušnu novú s grilom, ale hranolky a zemiaky tam tak dobre neurobím a fritéza je nahriata za par sekúnd a veľmi rýchlo pečie co je aj dosť veľká úspora elektriny. Mam XXL fritéza od tefal a je aj s grilom v jednom za 20 sekúnd mam ráno zapečené pečivo so šunkou a syrom do chrumkava, kdezto kým sa rúra nahriala to trvalo podstatne dlhšie a vyuzivam ju aj na steak lososa pečená kura je to rýchlejšie a stavnatejsie ako z rúry. V rúre už robím len kolace a jedla v zapekacom skle ako nákyp brokolicovy francuzske a take

lakebabe
15. feb 2024

@gabrielabydzo ono to funguje na trochu inom princípe ako rura a ten vzduch sa krúti v menšom priestore ako v rure tak ten rezeň ani mäso nevyschne a je rýchlejšie

silvika9794
15. feb 2024

Začnite s prerušovaným postom. Nemusíte ani meniť jedálniček ani začať športovať a pôjde to hladko jednoducho a trvalo. Samozrejme pohyb alebo aspoň prechádzky to ešte urychlia a sú super aj pre psychicku pohodu. Začnite na 16/8. Odporúčam pozrieť video od Vlada Roska na YouTube s názvom prerušovaný pôst pre začiatočníkov . Je to Mega jednoduché a účinné. Ja mám po dvoch deťoch ešte menej kíl ako pred prvým tehotenstvom. Škoda že som sa o Tomto zázraku nedozvedela skôr.

nataliapipi
Odpoveď bola odstránená
charlotte911
15. feb 2024

@amelia89 pobavila ma veta akože nič v zlom, že....ked pojdem s detmi na kupko, chcem si ,, vyzliecť plavky,, aby som sa citila skvelo.....
viem, že si to myslela inak, akože vyzliecť sa do plaviek, ale napisala takto, som sa zasmiala, hadam to vezmes ako vtip tiež