icon

Ako schudnúť posledné kilá z brucha?

Včera o 09:48

Čaute baby, idem sa poradiť. Dala som si cieľ schudnúť na 62kg. Od začiatku novembra chudnem kalorickým deficitom a silovym tréningom 3-4x do týždňa (doma podľa videi). Z pôvodných 72kg, pri výške 172cm, mam teraz 65kg. Teda za 4 mesiace mám dole 7 kil, pritom december som viac necvičila ako cvičila, keďže som bola dlho chorá a brala aj atb. Vidieť pekný rozdiel, takuto postavu som nemala ani pred pôrodmi. No čo ma trápi je brucho. Chcem dat dole posledne 3kg, tie sa držia už iba na tom bruchu. Som po 3 pôrodoch, bruško už nebude nikdy ploché a pekné, mam na ňom aj strie a previs kože. Ale ako dat dole este tuk z neho? Večer nejem už žiadne sacharidy, len bielkoviny, stale cvičím, pohybu mam dosť, ale z toho brucha to ide sakra ťažko.

anonym_2e9924
Včera o 09:51

brucho ide posledne a najtazsie.
tiez ako postupne chudnes, stale to pojde uz len pomalsie a pomalsie. nic ine ako vydrzat a nepolavit ti nepomoze.

anjelicek26
Včera o 09:52

Ja som sa zmierila, ze proste to brusko mäkke ostane... mam diastazu a musela by som to dat zasit, nosim stahovacie pradlo pod saty, cvicim ked sa mi da, vyzera to ok, nie nie je to moj "sen" postava, ale to najlepsie, ako momentalne ide... Robis vsetko uplne super, nemenila by som nic... telo schudlo velmi vela, dovol mu sa stabilizovat v novom rezime a potom uvidite... realne tvoj sen mat 10 kil dole nie je za tie 4 mesiace realizovatelny, to je tak 9 mesiacov postupne...

anonym_7e58f8
Včera o 09:58

Ja mám presne takú výšku a kg a som spokojná. Načo chceš byť vychudnutá?

autor
Včera o 09:59
@anonym_2e9924

brucho ide posledne a najtazsie.
tiez ako postupne chudnes, stale to pojde uz len pomalsie a pomalsie. nic ine ako vydrzat a nepolavit ti nepomoze.

@anjelicek26
@anonym_2e9924 no budem pokračovať ďalej, len ma to niektoré dni demotivuje. Ciel schudnúť 10 kil som si dala do leta. Samozrejme zdravé deti sú pre mňa najviac, ale aj postavu by som chcela mať peknú 🙂

autor
Včera o 10:01
@anonym_7e58f8

@anonym_7e58f8 na bruchu mam este tuk, preto chcem dat este čosi dole. Silovy trening mi krásne vyformoval postavu, fakt by som to na zaciatku nepovedala, ze je to možné. Vôbec nemam vyhladovanu, vychudnutá postavu

grolmulina
Včera o 10:06

ano, to je pravda, ze z brucha sa najtazsie chudne, mam s tym svoje skusenosti. 🙈 ale teda mozem ti povedat, ze si len na zaciatku, musis byt trpezliva a nepolavit v treningoch, ono to postupne pojde, neboj. 🙂

anjelicek26
Včera o 10:10

Ono to vyzera kadejako, ja u mna aj podozrievam Cortisol, predsalen vek + povolene svalstvo. Ja mam 49 kil pri 153cm, takze vaha je v poriadku, bruchu to nejako zazracne samozrejme nepomohlo....

autor
Včera o 10:21
@anjelicek26

Ono to vyzera kadejako, ja u mna aj podozrievam Cortisol, predsalen vek + povolene svalstvo. Ja mam 49 kil pri 153cm, takze vaha je v poriadku, bruchu to nejako zazracne samozrejme nepomohlo....

@anjelicek26 myslim, ze aj u mňa budú problém hormóny. Aj ked nemam este 40 rokov, som v perinomenopauze, z profilu mu vyšla začínajúca predčasná menopauza. Ten tuk sa u mňa prioritne ukladá na bruchu.

diankadop
Včera o 10:34
@anonym_autor

@anjelicek26 myslim, ze aj u mňa budú problém hormóny. Aj ked nemam este 40 rokov, som v perinomenopauze, z profilu mu vyšla začínajúca predčasná menopauza. Ten tuk sa u mňa prioritne ukladá na bruchu.

@anonym_autor Ja to mam podobne. Nech robim, co robim, to brusko tam proste stale je. Nuz co, nemladneme. Ale zase nezozieram sa tym, viem, ze pohyb mam, viem, ze sa stavujem dobre.

anjelicek26
Včera o 10:37
@anonym_autor

@anonym_autor len co s tym? Su doplnky, ktory by tento hormonalny disbalans mali korigovat...ale ja mam cyklus ako hodinky, pravidelnu ovulku, vsetko ako ma byt zatial... ano brucho ma stve, ale ked mi to nejake pripravky navyse este cele rozhodia? Neviem no, na preventivke som bola v januari, vsetko ok, na ten cortizol som sa nepytala... mozno nieco vyskusam, uvidim... ono to nie je take hrozne, ale mna to brucho stve, vzhladom na to, ze celkova vaha je uplne v pohode a optika tak uplne nie...ale tak zasa mam 5 deti, ze ano... mam byt asi aj rada, ze je to takto...

anonym_740cfd
Včera o 10:39

Liposukcia,ak tam máš ochabnuté kožu a robíš všetko,tak už asi nič iné nepomoze

annel19
Včera o 10:40

Diastaza?

anonym_4a1411
Včera o 10:51

Každý ma nejakú problémovú partiu a z tej ide tuk bohužiaľ ako posledný 🥲 nič viac preto robiť nemôžeš, len pokračovať a byť trpezlivá

jane0123
Včera o 11:09
@anonym_autor

@anonym_7e58f8 na bruchu mam este tuk, preto chcem dat este čosi dole. Silovy trening mi krásne vyformoval postavu, fakt by som to na zaciatku nepovedala, ze je to možné. Vôbec nemam vyhladovanu, vychudnutá postavu

@anonym_autor mozem sa spytat, na ake videa ste cvicili? Dakujem pekne

nyusika
Včera o 11:30
@anonym_7e58f8

@anonym_7e58f8
ja mam pri takej vyske o desat kg menej a rozhodne vychiduta nie som...ked som mala 67 kg (raz v zivote, kratku dobu) bola som teda dost pri sebe

anonym_a177a7
Včera o 11:45
@anonym_autor

@anonym_autor Chcem sa spýtať aké cviky si robila na silový tréning?

klaudi31
Včera o 11:46

Zhodit z brucha chce cas a trpezlivost, samozrejme pokracovat v cviceni, ale tu to vidiet velmi pomaly...

autor
Včera o 11:51
@jane0123

@anonym_autor mozem sa spytat, na ake videa ste cvicili? Dakujem pekne

@anonym_a177a7
@jane0123 cez youtube Klaudia Koleňova, striedam jej tréningy. Začínala som s váhami 2kg, teraz mam na vrch tela 3kg, na spodok 6kg.

autor
Včera o 12:01
@nyusika

@anonym_7e58f8
ja mam pri takej vyske o desat kg menej a rozhodne vychiduta nie som...ked som mala 67 kg (raz v zivote, kratku dobu) bola som teda dost pri sebe

@nyusika mas pravdu, až teraz vidím ako hrozne som vyzerala a to som si vtedy myslela ze nie som pribratá. Ako zle som jedla, kolko skrytých kalorii. Teraz mam toolko energie, pretal ma bolieť chrbát a kríže. A ten pocit zo seba ked si odcvičím svoj trening 🙂. Chcem sa dostať na 62kg. 60kg by bolo tiež pekné, toľko som mala mozno na strednej.

anonym_b8393c
Včera o 12:35
@anjelicek26

@anjelicek26 ja som presne ten obrazok 2 a aj viem, ze mi to robi kortizol, vzdy, ked mi endokrinolog bral krv, mala som ho vysoky strasne. Roky. No teraz cakam piate babo, mam po 40-ke a vyzeram otrasne, zacinam 17 tt., ono sa to zase na bruchu rozlozi, budem taka mala 80 kilova gula 🫣 (mam 152 cm), no po porode s tym idem daco robit. Teraz cvicim doma s vlastnou vahou, ale musim opatrne, lebo mam aj vysoky tlak a teraz je priorita dieta a potom az postava. No je to tazke s tymi hormonami niekedy. Ale ja mam aj problem s vyzieranim, zas aby som bola uprimna.

autor
Včera o 18:11
@anjelicek26

@anjelicek26 ja som podla toho obrazok 3, presne akoby som seba videla

marca12
Včera o 18:29
@anonym_autor

@anonym_autor Podla koho cvicis? A kolko minutove videa? Brucho ide najhorsie. Tiez cvicim,pohybu mam vela,stravu si myslim,ze dobru,ale z brucha tuk neodchadza. Mam to aj geneticky dane. Vsetky zeny v rodine z jednej strany sme bruchate.

autor
Včera o 19:13
@marca12

@anonym_autor Podla koho cvicis? A kolko minutove videa? Brucho ide najhorsie. Tiez cvicim,pohybu mam vela,stravu si myslim,ze dobru,ale z brucha tuk neodchadza. Mam to aj geneticky dane. Vsetky zeny v rodine z jednej strany sme bruchate.

@marca12 Klaudia Koleňova, vyskladané to mám tak na 45-60 minut

anonym_3eb4ca
Včera o 20:14
@anjelicek26

@anjelicek26 U mňa kortizolove brucho úplne. Váha ok, ale to brucho nikdy nebude ploché. Potvrdila mi to aj endokrinologicka.Totálna hormonálna búrka. Vysoký kortizol -perimenopauza veľmi zlá kombinácia.
Vraj vylúčiť cukor bielu múku a podobne.. prd...nevadí nezbláznim sa.A hladovať nebudem.
Aspoň nie pri mojej práci a v mojom veku .

anjelicek26
Dnes o 07:12
@anonym_3eb4ca

@anjelicek26 U mňa kortizolove brucho úplne. Váha ok, ale to brucho nikdy nebude ploché. Potvrdila mi to aj endokrinologicka.Totálna hormonálna búrka. Vysoký kortizol -perimenopauza veľmi zlá kombinácia.
Vraj vylúčiť cukor bielu múku a podobne.. prd...nevadí nezbláznim sa.A hladovať nebudem.
Aspoň nie pri mojej práci a v mojom veku .

@anonym_3eb4ca ved toto... pracujem na plny uväzok, kopa deti, domacnost, ja potrebujem aj fungovat...vahu mam dobru, brucho bohuzial uz tip top nikdy asi nebude.

sisska96
Dnes o 08:14
@anjelicek26

@anonym_3eb4ca ved toto... pracujem na plny uväzok, kopa deti, domacnost, ja potrebujem aj fungovat...vahu mam dobru, brucho bohuzial uz tip top nikdy asi nebude.

@anjelicek26 Však to. Ja už takéto drobnosti neriešim v živote . Kto sa nudí a nemá čo robiť rieši takéto veci