Ako schudnúť s poruchou štítnej žľazy?
Dobrý deň,chcem sa spýtať máte niekto rady ako schudnúť z veľkej váhy a máte poruchu štítnej žľazy (spomalená funkcia štítnej žľazy)
Užívam euthyrox 50 a stále priberám .za každú radu dakujem
@xenia65 ďakujem pekne,chcem sa spýtať po operáci ako to prebiehalo koľko ste boli PN?
Napíšem to sprosto... Nežrať! 🤷♀️. Mám ten istý problém, bojujem s tým už dlho. Žiadna diéta, ale zmeniť stravovanie a to nastálo,pravidelne jedávať...
@xenia65 PN je individuálna. Záleží od jednotlivca. Myslím, že to malo byť cca 6 týždňov. Ja som bola cez 3 mesiace, čo ale bola chyba komunikácie medzi obvodnou a endokrinologom - on písal pokračovať v liečbe (myslel užívať lieky) a ona pokračovala v PN!😅 Odporúčanie nezrat je mylné. Štítna je sviňa, vie narobiť veľké problémy
Kaloricke tabulky. Tiez mam skoro 2 roky nasadeny euthyrox a ide to
@jankamiskomy3 ja užívam 112 mentálne a nepriberám. Ak máš normálne hodnoty hormónov, štítna v priberaní nehrá rolu. Kedy si bola na kontrole?
Uprav stravu, uber cukor a trochu sacharidy (nie úplne) a pridaj zeleninu a bielkoviny+tuky.
@jankamiskomy3 ak máš dobré nastavenú dávku tak kalorickym deficitom. Beriem euthyrox 100.
@jankamiskomy3 stitna zlaza ti nevytvara tuk a neuklada ti ho do pneumatiky na bruchu
Priberas z toho, co zjes
SZ je tvoje velmi dobra vyhovorka
@taktotedanie nie je to ziadna vyhovorka, mam ten isty problém
Ja beriem 75ku s nie a nie pribrat.
@agajka22 ale je
Opakujem sz ti nevytvara tuk a neukáda ho do tej penumatiky co mas na bruchu
Priberas lebo tvoj prijem kalorii je ovela vyssi nez by si mala mat, prezieras sa , za pravdu sa kazdy uraza necita sa to dobre ked ti to povie niekto takto na rovinu viem ale bohuzial treba si uvedomit problem, ktory mas a to prejedanie sa
Ak by si dostatocne cvicila , prijimala tolko kolko mas, liecbou si dobre nastavena nemas preco priberat
Samzrejme stitna nevytvara tuk, ale lieky, ktore sa na nu uzivaju podporuju chut do jedla 😊 pokial clovek nie je dost mentalne zdatny, aby sa ovladal, zial priberie sa....apropo ako clovek co sa lieci na stitnu zlazu 17 rokov viem, ze schudnut sa da, ale treba na to omnoho viac namahy a sebazapenia, ako pre cloveka ktory hormony neuziva...
Takze treba obmedzit v prvom rade stravu - znizit prijem sacharidov, naopak zvysit prijem bielkovin, prijimat len tolko kalorii, kolko clovek potrebuje, jest pravidlene, dodrziavat pitny rezim, pridat pohyb a pojde to, sice pomalicky ale pojde....
Ja som za poslednych 5 rokov pribrala vyse 20 kil z toho ze som nevedela ovladat samu seba, cely den som nemusela jest, vecer som to dobehla aj s pridavkom 🙈 cele zle... od januara mam upravenu stravu, kupila som si stepper, činky....cuduj sa svetu 2,5kila je dole...tesim sa z kazdeho deka....uzivam euthyrox 75mg 2x do tyzdna a 50mg 5x do tyzdna...
Drzim palce ❤️
@agajka22 tsh som mala cez 100 keď mi dg.hypothyreózu a mala som navyše 7kg - všetko voda, ktora zišla behom mesiaca po začatí liečby. Pýtala som sa endokrinológa, sám povedal, že tých cca 7kg je max na čo sa dá pri priberaní vyhovoriť na štítnu žľazu. A nie je to tuk, ale býva to voda.
@jankamiskomy3 stiahni si kaloricke tabulky, v skupine "Cesta k mojej premene" je navod. Ak to nepojde ani po mesiaci, stiahni si dole este 100-200 kcal. Vela zien (aj ja), co ma problemy so stitnou ž. mame odskusane, ze po nastaveni KT si este musime odcitat 100-200 kcal (u teba to nemusi platit, treba skusat). Tusim v tej skupine sme to raz aj preberali. Naucis sa na zaciatok kolko jedla by si mala prijimat, potom to uz pojde same, zeny maju vacsinou problem, ze jedia vela sacharidov, malo bielkovin, potom sme viac hladne atd... hlavne nehladovat, to je zacarovany kruh.
Sportova aktivita - ak si necvicila, na zaciatku kludne doma a budu vysledky, je kopec programov zdarma, aj pre zaciatocnikov, aj ta polhodinka denne 5x do tyzdna a KT velmi pomoze budovat svalstvo, co nie je len vizualna vyhoda. Skor posilovacie cvicenia ako cisto kardio. V skupine nastuduj 🙂
mám 20 rokov nefunkčnú štítnu žľazu a áno, udržať si váhu a nepriberať je ťažšie, ale ako vravia ostatné. dávať si pozor na obsah jedálnička, hýbať sa a dôležitý je pitný režim!!! Dávam výkričníky, lebo na to som prišla až po rokoch, že je to veľmi dôležité, čím viac budeš piť, tým ti telo bude menej zadržiavať vodu. A kalorické tabuľky sú super pomocník. Euthyrox beriem 112ku
@barbora_t ďakujem pekne ,idem k novej lekárke pretože môj endokrinolog mi teraz nerobil ani sono ,vravela som mu že sa cítim unavená ,vlasy mi padajú ale extrémne .uvidíme čo povie nová lekárka ,možno stačí len upraviť dávku liekov
ak beries lieky a mas to stabilizovane, tak upravit stravu vyrazne. Svokra schudla po nasadeni liecby do dvoch rokov hadam aj 30+kg a to nemala nejaku extra vahu.
ja narp. nemam so stitkou nic, mam pco, a ine veic, a s vahou som bojovala aj ked som sa neprejedala nikdy.. a teraz som zamenila sacharidy, tuky za bielkoviny, prestala behat ako krava, zacala posilovat,aj ked len trochu :D kdeze to dam... po dvoch klikoch mi idu plecia odpadnut, a sice vaha je zaseknuta mesiac, ale vidno rozdiel v zrkadle... treba zacat, odsledovat si co funguje na teba. Aj dostatok vitaminov, mieralov treba, nenervovat sa...
Ak ti nesadla liecba, upravit. A vies co.. uanvena mozes byt z kadecoho, aj vlasy ti padat... to vobec nemusi byt sposobene IBA sz. Cize treba sa proste nakopnut, zacat nieco robkat postupne.. a uvidis. A uz ci pomoze novy lekar albeo nie = to bude dalsi level 🙂
@taktotedanie stitna sposobuje zmenu v metabolizme"!a zasadnu!
@katty123456 ano ale to neznamena, ze teraz niekto priberie 30kg! Opakujem a citaj prosim s porozumenim, sz nevytvara tuk a neuklada ho do pneumatiky na bruchu
Je to obycajna vyhovorka, pribera sa z jedla, z nadmerneho sa prejedania!!! A lieky sa beru preto aby sa navodil stav ako keby ta sz bola uplne zdrava takze vyhovorka, vyhovorka, vyhovorka
Netreba sa prejedat ako prasiatko, zacat cvicit a nevyhovarat sa na sz
netvrdim ze +30kg...do 6-7kg vsak ano..a ono brat euthyrox vobec neznamena byt zdravy..to by ti mudr nasadila hormony do konca zivota a nemusela by si na caste kontroly..ved si zdravy...
@katty123456 autorka pise ze neustale pribera, takze sa tu nejedla o 5-6kg
Mala som 150 euthyrok,teraz 125 a úprimne? Jedine správna strava,pohyb a úplne bežný život a nevyhovarat sa na štítnu. Pokiaľ sú správne nastavené lieky,niet o čom. Mala som uprostred liečby 49 kg 🤷,beriem lieky 23 rokov. Bola som aj vyzrata ajriadne,nemohla za to štítna. Teraz som opäť vypapana,takže opäť idem na to,pajbkwd samozrejme s vyšším vekom ide všetko ťažšie a už nemôžem očakávať 50 kg.
Zamysli sa, čo ti spôsobilo poruchu štítnej žľazy? Zle zložená strava, nedostatok minerálov a vitamínov, ktoré regulujú správnu funkciu štítnej žľazy + Stukovatená pečeň.
Pozri info na nete Strava pri Hypotyreóze, vyhýbaj sa goitrogénom a priemyselne spracovaným potravinám ... + silový tréning pomôže.
Morské riasy (Kelp) je prírodný doplnok obsahujúci jód na podporu ŠŽ, to treba konzultovať s lekárom, ale lekár radšej predpíše chemické lieky.
@vakatko 😂😂😂 to vazne?? Ja ked som ochorela na stitnu zlazu, tak som mala nasliapnute mat karieru profi bezkyne, stravovala som sa zdravo, pri vyske 167cm som vazila 43kil takze moja pecen 100% nebola stukovatena 🙈🙈 jezis taketo mudrosti to je moc ... uz ked si taka mudra vies o tom, ze pri poruche stitnej zlazy sa nesmie jod uzivat hala bala ? 🙈 ja som v tehotenstve jod nemohla mat ani v tehotenskych vitaminoch...to som chodila do narodneho endokrinologickeho ustavu v lubochni, kde su top lekari....
Tak isto ako aj so zdravou štítnou žľazou. Kaloricky deficit, vhodná a zdravá strava, pravidelný šport…Obmedziť laktozu, lepok, alkohol úplne vylúčiť cukor, údeniny a priemyselne spracované potraviny
Mne pomáha váhu udržovať aj prerušovaný pôst, štítna žľaza spomaľuje metabolizmus takže tento spôsob stravovania v presných časoch a dlhšieho časového úseku bez jedla je pre moje telo super
Určite môžeš mať peknú postavu aj s chorou štítnou žľazou, možno je chudnutie pomalšie ako u zdravého človeka, ale dá sa to
@agajka22 ale je
Opakujem sz ti nevytvara tuk a neukáda ho do tej penumatiky co mas na bruchu
Priberas lebo tvoj prijem kalorii je ovela vyssi nez by si mala mat, prezieras sa , za pravdu sa kazdy uraza necita sa to dobre ked ti to povie niekto takto na rovinu viem ale bohuzial treba si uvedomit problem, ktory mas a to prejedanie sa
Ak by si dostatocne cvicila , prijimala tolko kolko mas, liecbou si dobre nastavena nemas preco priberat
@taktotedanie výhovorka to nie je. Štítna žľaza ovplyvňuje metabolizmus.
@taktotedanie výhovorka to nie je. Štítna žľaza ovplyvňuje metabolizmus.
@denka81 ano samozrejme
Avsak pokial je liecba nastavena spravne, telo sa dostava do stavu, ako keby fungovala uplne normalne
Takze vyhovarat sa na stitnu zlazu fakt nemusite, stitna zlaza cloveku do ust hamburgery a cokolady nevklada
@denka81 ano samozrejme
Avsak pokial je liecba nastavena spravne, telo sa dostava do stavu, ako keby fungovala uplne normalne
Takze vyhovarat sa na stitnu zlazu fakt nemusite, stitna zlaza cloveku do ust hamburgery a cokolady nevklada
@taktotedanie cvičím každý deň, žiadne blbosti nejedávam, dávam si pozor a... nič.maximalne ju udrzujem, ale nechudnem.
U mňa išla váha hore po operácii, a jedla som stále rovnako
@taktotedanie cvičím každý deň, žiadne blbosti nejedávam, dávam si pozor a... nič.maximalne ju udrzujem, ale nechudnem.
U mňa išla váha hore po operácii, a jedla som stále rovnako
@denka81 tak a preco rovnako ked si myslis ze mas spomaleny metabolizmus? Pridaj

@jankamiskomy3 ahoj, tiež som to tak mala (cca 22 rokov dozadu) a ihneď po zistení, že sa mi zväčšuje štítna žľaza, (rodinná predispozícia) má lekár poslal na operáciu do Martina. Po vyoperovani, kde mi nechali len kúsok išla váha dolu sama 10 kg. Užívam euthyrox 75 stále a váha je stabilná, odvtedy bez komplikácií