icon

Ako schudnúť v ťažkých životných situáciách?

martina202223
Dnes o 13:36

Ahojte všetci, prosím, neodsudzujte ma. Mám 25 rokov, 156 cm a 91 kg. 😧 Veľmi chcem schudnúť, ale neviem sa nakopnúť. Zistila som, že som typ človeka, ktorý každý malý problém zajedá – jem vtedy veľa a neviem prestať.
​Posledné dva roky je toho na mňa priveľa. Všetko ťahám sama – manžela, ktorý nepracuje, dieťa aj celú domácnosť. Dostali sme sa do dlhov a neustále riešime peniaze. Už neviem, čo so sebou robiť, ako sa z toho kolotoča dostať a ako si nájsť čas pre seba. Chcem byť zasa tá usmievavá srandistka a nie byť stále na všetkých nahnevaná a brať všetko ako útok. Už nedokážem myslieť pozitívne.
​Som na tom tak, že keď prídem z práce (robím na dve zmeny), chcem sa len čo najrýchlejšie dostať do postele, zakryť sa a spať, lebo vtedy aspoň nemusím myslieť na to, čo bude ďalej. Keďže musím z jedného platu uživiť celú rodinu, nemám financie nazvyš na drahé diéty či fitko.
​Prosím vás o radu – čo vám pomohlo nakopnúť sa a začať riešiť seba a svoj zdravotný stav aj v ťažkej situácii? Ďakujem každému za odpoveď.

Strana
z2
bubchen86
Dnes o 14:27

Pozri sa , možno budem teraz zlá , ale úprimná ….
To , že mate jednu výplatu a muž je pecuch nie je ešte dôvod na to aby si sa dopracovala na 100 kg 😣
V prvom rade treba začať v hlave! Ak do toho ideš tak ideš naplno a vidíš len svoj ciel! Každým 1 kg čo pôjde dole získaš novú energiu az ta to nakoniec začne baviť a musí ťa to pohltiť… Cvičiť môžeš aj trikrát týždenne a vôbec nemusíš chodiť do fitka stačí YouTube a nejaké činky aj keď s Action …. A hlavne tá strava zdravé stravovanie vôbec nie je drahé ako si myslíš práveže ešte môžte ušetriť keď prestaneš nakupovať blbosti a takisto dopraješ aj svojmu dieťaťu týmto pádom viac živín a lepšie zdravie ….. Máš výšku presne ako ja a o 50 kg viac čo je veľmi veľmi veľa a musí to byť veľmi zle aj pre tvoje kosti a kĺby…. Ty s tvojou výškou práveže vôbec nepotrebuješ veľa jesť samozrejme keď znížis, Na toto nepotrebuješ žiadne Zázračné stravovanie žiadne Zázračné super potraviny ktoré budú stáť neviem koľko eur stačia ti základné nespracované potraviny a môžeš jesť všetko dôležité sú len množstva… zemiaky , ryža , Strukoviny , tvaroh, tuniak, základná zelenina , sem tam ovocie tiež Nemusia byť drahé maliny jahody a neviem čo všetko hlavne základ… Ovsené vločky… tvaroh…. jablká to su všetko lacné potraviny ktoré sú vieš pripraviť aj na niekoľko dní dopredu do pohárov… Tak isto kuracie prsia, pridáš veľa zeleniny a máš zasa jedlo na niekoľko dní keď si to dáš do chladničky a obmieňa iba prílohy, poprípade k tomu urobíš strukoviny , zeleninové šaláty, tvarohové zálievky , varené vajíčka …. Hlavne je nevyprážať nepridávať všade kila oleja a masti 🙏 Robiť zmenu krôčik po krôčiku , nie všetko naraz aby to potom všetko naraz aj neskončilo …. A hlavne sa netreba báť jesť budeš jesť dosýta ale zdravo tak sa ti absolútne nič nestane … pridas pohyb a hneď sa ti vráti aj dobrá nálada ;)

anonym_632ec3
Dnes o 14:43

Ziadne lieky, su to blbosti. Chce to ist krok za krokom. Pomaly zmensit porcie, obmedzit cukry, zacat sa hybat, staci prechadzka na zaciatok. Urobit si z toho rutinu. Dneska cvicim minutu, zajtra dve minuty,... Namiesto rozku si ho dam na polovicu a tak. Pomaly to pojde

anonym_fe879d
Dnes o 14:54
@anonym_d2dfc4

@martina202223 Ozempic, ale je to tak 100 eur mesacne. Ale za zdrave sebavedomie to stoji.

@anonym_d2dfc4 keď už tak Mounjaro je kvalitnejšie.Ale ona nepotrebuje vyhadzovať ďalšie peniaze 170 eur mesačne a o pol roka jojo efekt.
treba sa naučiť plánovať jedálniček, nosiť do práce krabičky olovrant zmeniť celú stravu a hlavne muza hmat do roboty

nominativ
Dnes o 14:59

Vyries najskôr vážne problémy, potom váhu. V tomto stave by ti bolo k ničomu mať hoc aj 50 kg.

anonym_16e39e
Dnes o 15:00

Beh.v parku.pri rieke.je zadarmo.bicyklovanie tiez, ak mas bicykel.a muza, prosim ta, posli do prace!

michaela329
Dnes o 15:09

Koľko váži manžel? Lebo to by mohli byť Tvoje prvé stratené kilogramy (a možno ho to trochu nakopne a začne makať). Ak budeš živiť o jedného menej, budú peniaze na fitko a aj na lepšiu stravu. Pre začiatok si stiahni kalorické tabuľky a skús nájsť peniaze na jedálniček - poradcovi vysvetli finančnú situáciu, ono tá zdravá strava zas nie je o toľko drahšia. No a Tvoj prvý pohyb môžu byť kroky - tie sú zadarmo.

eliska677
Dnes o 15:23
@anonym_2b79f9

@martina202223 kúp si peptidy retatruide, lepšie ako ozempic a mounajo a nepotrebuješ žiaden predpis

@anonym_2b79f9 suhlasim, peptidy su zazrak, tiez som schudla na retatrutidu a je to zazrak. A naviac mnohem lacnejsie ako Mounjaro a mnohem ucinnejsie

anonym_2b79f9
Dnes o 15:26
@eliska677

@anonym_2b79f9 suhlasim, peptidy su zazrak, tiez som schudla na retatrutidu a je to zazrak. A naviac mnohem lacnejsie ako Mounjaro a mnohem ucinnejsie

@eliska677 Škoda že sa začali dávať do popredia až teraz. Ja som na rete schudla 25kg a po vysadení ani kilo späť.

anonym_94e752
Dnes o 15:32

@martina202223 Nie neodcudzujeme veď sa to týka veľa žien. Sama som riesila ten problém celé roky.
Ale jedno je isté. Nato aby si schudla NEPOTREBUJEŠ PENIAZE ANI KOPEC ČASU. Ba naopak ušetríte! Ak to sama nevieš dostať do hlavy zmeniť niečo tak pomoc psychológa psychiatra.
Treba mať veľmi pevnú vôľu a nemusíš chodiť ani do fitka.
Jednoducho jesť málo, zdravšie verzie. Namiesto 2-rozkov dať jednu na raňajky celozrnnu a viac zeleniny.
Zmenšiť porcie a večer nejesť. Jedine niečo ľahké. Namiesto sáčku keksov či čipsov radšej jablko ,alebo nakrájať mrkvu.Snazit sa veľa piť čistú vodu,caje bez cukru a veľa spať. A ide to..a na prechádzky. Alebo aspoň s deťmi ci s práce pešo.
Nestojí to nič. Ver tomu aj usetris na tej tone jedla čo človek dokáže zjesť len tak..z nudy,z nervozity...

anonym_df101d
Dnes o 15:34
@anonym_2b79f9

@eliska677 Škoda že sa začali dávať do popredia až teraz. Ja som na rete schudla 25kg a po vysadení ani kilo späť.

@anonym_2b79f9 Ako si sa dostala k retu keď ešte neprišli klinickou štúdiou? a ked aj prejdu tak to bude liečivo

Strana
z2