icon

Ako si udržať postavu po pôrode?

26. apr 2026

Ahojte, za posledné 3 mesiace sa mi podarilo konečne dať nazad dokopy postavu po dieťati, neskutočne som rada, včera som bola na inbody meraní a v deficite sa mi podarilo dať dole 4,5% tuku a zároveň nabrať necelé kilo svalov. Nemala som nadváhu no tá zmena je pre mňa dost výrazná hlavne na oblečení. Proste dosiahla som svoj cieľ a chcem si to udržať. Upustiť od odopierania si, váženia a počítania kcal. No bojím sa že sa zase opustím 😂 ako ste sa dostali do intuitívneho stravovania? Aby ste si to udržali?

anonym_26f4c3
26. apr 2026

u mňa "nežrať " do prasknutia, ale len tak do "poloplna".
Radšej častejšie a menšie porcie, po 18 hod. žiadne jedlo.
Vyhovuje mi prerušovaný pôst 8/16.
Sladkosti, sladké vody, čipsy, oriešky obmedziť čo najviac.

anonym_8a653d
26. apr 2026
@anonym_26f4c3

u mňa "nežrať " do prasknutia, ale len tak do "poloplna".
Radšej častejšie a menšie porcie, po 18 hod. žiadne jedlo.
Vyhovuje mi prerušovaný pôst 8/16.
Sladkosti, sladké vody, čipsy, oriešky obmedziť čo najviac.

@anonym_26f4c3 a používaš aj KT?

anonym_e7e227
26. apr 2026

Môžem vedieť ako sa ti to podarilo ?
Ja som po porode 4,5 roka a tesne po pôrode som vyzeral oveľa lepšie ako dnes nemôžem sa zbaviť svojej váhy 😔

anonym_da9d5d
26. apr 2026

Nedostala som sa do intuitívneho stravovania nikdy, vrátila som sa k vyjedaniu ako predtym, len som ku každému hlavnému jedlu pridala kopec zeleniny.Ale potím krv 3-4x týždenne vo fitku takze som nepribrala a este nabrala svaly

autor
26. apr 2026
@anonym_e7e227

Môžem vedieť ako sa ti to podarilo ?
Ja som po porode 4,5 roka a tesne po pôrode som vyzeral oveľa lepšie ako dnes nemôžem sa zbaviť svojej váhy 😔

@anonym_e7e227 ahoj, pomohli mi kalorické tabuľky, správne stravovanie a veeeeľká drina v posilke. Akože takto ja som chudá celý život a cvičím už takmer 7 rokov. No po pôrode som ostala strašne rozkysnutá, hlavne core som mala extrémne oslabený preto som mala neustále vypuklé brucho ako v 4.mesiaci tehotenstva no pri mojich kilách to bolo veľmi vidieť. Preto som chcela zhodiť tuk a nabrať svaly. Som 1,5 roka po pôrode. Predtým som mohla jesť čokoľvek a vyzerala som dobre, teraz to už moc neplatí. Jedla som denne 115-130 g bielkovín a nastavila si kcal na deficit. Všetko jedlo som vážila a zapisovala, ja keď si niečo zaumienim, idem bomby kým to nedosiahnem. No tu nastáva ten zlom keď už to mám ako prepnúť na udržovanie. Lebo doteraz som fakt nejedla sladké, ani vonku proste nič čo som si nevedela zapísať presné kcal. Ale tak sa samozrejme nedá fungovať. Musím nájsť ten balans.

autor
26. apr 2026
@anonym_da9d5d

Nedostala som sa do intuitívneho stravovania nikdy, vrátila som sa k vyjedaniu ako predtym, len som ku každému hlavnému jedlu pridala kopec zeleniny.Ale potím krv 3-4x týždenne vo fitku takze som nepribrala a este nabrala svaly

@anonym_da9d5d 😀 hej ja cvičiť určite neprestanem, to je už súčasť môjho životného štýlu, len ja proste rada jem, milujem piecť a tak to aj potom vyzerá 😂

biba_18
26. apr 2026

ja sa napr. intuitívne stravovať neviem, ja som strašný hedonista. intuitívne je teda pre mňa dobre a veľa. milujem jedlo a pitie 🤷‍♀️ takže ja si vážim a zapisujem jedlo už pekných pár rokov. zvykla som si 😏 ale zapisujem naozaj poctivo, aj keď mám červené krúžky na 250%… to je pre mňa také memento…

biba_18
26. apr 2026

no, lenže teraz keď budeš udržiavať, budeš mať priestor tých 300-400 kcal navyše, tak raz za čas koláčik ťa nepotopí s5…

kiki68
27. apr 2026
@anonym_autor

@anonym_da9d5d 😀 hej ja cvičiť určite neprestanem, to je už súčasť môjho životného štýlu, len ja proste rada jem, milujem piecť a tak to aj potom vyzerá 😂

@anonym_autor musis sama zistit, co na Teba funguje. Kazdy ma ine telo. Ale udrziavanie je naozaj ten kluc, ako jest normalne, mozno si davaj nejake cheat melas sem tam a to vacsinou staci na zachovanie formy a ked cvicis, tak vacsinou neni preco prist do problemu.

autor
27. apr 2026
@biba_18

ja sa napr. intuitívne stravovať neviem, ja som strašný hedonista. intuitívne je teda pre mňa dobre a veľa. milujem jedlo a pitie 🤷‍♀️ takže ja si vážim a zapisujem jedlo už pekných pár rokov. zvykla som si 😏 ale zapisujem naozaj poctivo, aj keď mám červené krúžky na 250%… to je pre mňa také memento…

@biba_18 no ja som tiež typ čo nemá veľmi mieru, mne skôr ide o veci čo neviem koľko majú kcal teda keď pôjdem von a dám si pizzu, zmrzlinu, koláčik, trdelník a také tie klasické dobroty. Nie je to úplne že raz za čas 😂 asi si proste určím dni kedy môžem 😀

biba_18
27. apr 2026

@anonym_autor to potom kompenzuj dňom keď toho zješ menej 🤷‍♀️ ale ja by som to nerobila na tvojom mieste, keďže nemáš mieru…