Ako vám dopadlo povianočné váženie?
Tak, kludne anonymne.. tie, ktore ste sa vazili.. ako dopadlo povianocne vazenie? Ja som plus kilo, cize z 51 na 52,1 vyska 171. Muz pribral 6 kil (alebo sa zavodnil) z 96 na 102 a vyska 191.. nechapem, ze to na nom vobec nie je vidno.. No nase predcavzatie do noveho roka bolo, ze si budeme viac varit a uvazene/uvedomelo sa stravovat.. tak uvidime 🙂
@anonym_a2354b pre mna je prechdzka upokojenie, relax. Má psa, každý deň po práci nech bol akýkoľvek náročný deň ideme do blízkeho lesíka na prechdzku. Je to môj relax, uvoľním sa, vycistim si hlavu
Odporúčam
@pribinak Asi nemáš náročnú prácu. Ja si počas pracovných dní nenájdem vôbec čas na prechádzku. Stále v jednom kole.
Mam +1/+1,5 kg, muz takmer 4. Dost vela sladkého sme pojedli, čo uz my cca pol roka nerobime, cize ano, prestrelili sme. Pocas sviatkov sme fakt vela oddychovali a spali ale hodinova prechadzka so psom bola fakt kazdy den, cize tych 8tis krokov bolo vzdy, hoci viac ani velmi nie 🙈
@anonym_autor nevážila som sa, ale podľa nohavíc je to asi rovnako, maximálne nejaké kilo naviac, to neriešim. Ale my sme namali dve škatule koláčov a kalorické jedlá sme mali len na Štedrý deň a prvý sviatok, na Silvestra bežná strava, naviac len zákusok, ktorý som nejedla a pizzové slimáky, ktorých som si pár dala a jeden chlebíček. A hýbali sme sa, takže sa váhou nezaoberám. Muž tak isto, maximálne kilo, ale on je typ, že môže jesť piate cez deviate, aj tak bude vážiť stále rovnako, pravdou je, že pravidlene aktívne športuje
Ja 1 kilo dole 💪.... 192cm a 99 kil. Polovicne porcie a minimum sladkeho...
nam uz dako ani nic nechuti, som uplne bez napadu co varit, ja by som pokojne teraz prezila na zelenine a syroch.. ale on potrebuje maso.. a uz sme mali asi vsetko, hivadzie, morcacie, kuracie, kacku, divinu, ryby.. asi si spravime krevety 🫣
Ako pred Vianocami, neprežieram sa a to že zákusky, šalát a podobné jedlá v tomto období sú kalorickejšie som spálila zvýšeným pohybom. Ja kvôli pár dňom nebudem tlstá ako prasa pár mesiacov a trápiť sa potom, lebo priberá sa ľahko, ale zhadzuje ťažko.
@anonym_autor Aj keď boli Vianoce nemusím sa prežierať len kvôli ním. Normálne som jedla ako každý deň a kde tu som si struhla koláčik v normálnom množstve. Váha sa nepohla.
nam uz dako ani nic nechuti, som uplne bez napadu co varit, ja by som pokojne teraz prezila na zelenine a syroch.. ale on potrebuje maso.. a uz sme mali asi vsetko, hivadzie, morcacie, kuracie, kacku, divinu, ryby.. asi si spravime krevety 🫣
@anonym_autor idem dnes variť čínu - veľa zeleniny, ryžové rezance a kuracie mäso. 🙂
ja u mna pocas sviatkov vidim vacsie riziko v tom, ze sa absolutne nehybeme.. ako v jedle
@anonym_autor A prečo? Bolo pekné počasie prečo ste nešli na prechádzku alebo sa lyžovať, korčuľovať? Prečo hnijete doma? Práve cez sviatky je viac času na pohyb, cez pracovné dni sa toľko športovať nedá...
@anonym_autor Ja dnes udusím kúsok bravčového stehna s hríbami a hráškom a k tomu cestoviny, veľa robievam takto mäso na šťave na rôzne spôsoby a je to aj mäso a bude muž spokojný a aj to nie je také kalorické a navyše je to aj rýchlovka, netreba stáť nad hrncami hodiny...
Pribrala som asi kilo ale jedla som cely cas myslim velmi uvedomelo.Dopriala som si typicke vianocne jedla ale stale som mala v hlave kontrolku ze s mierou vsetko.Jedine co je moja slabost su oblatky s medom,na tom mam velky problem sa ovladat.Ale uz som par dni opat na lahsej strave s cielom schudnut a cvicim nech naberiem svaly,takze to vyriesim raz dva.Chudnutie mi slo vzdy pomerne lahko.
@anonym_autor ja robím dnes cestoviny so syrovo-smotanovou omáčkou a šunkou, zajtra kurací vývar a rizoto
Ja som schudla cez vianoce. Nejaka anomalia. Ale nejem sladke, zjedla som asi 5 kolacikov, a plus my nerobime doma ani salat a take veci. Vianocne jedla mame britske cize pecene maso, pecena zelenina. Kazdy den s detmi von na prechadzke aspon 5km plus sme cvicili sice menej ako zvycajne ale tak 3x sme si s muzom zamakali. Ja skor priberam ked je rok a mam vela roboty lebo mam sedave zamestnanie a len z domu, cize musim fakt davat pozor na stravu a pohyb a aby som mala aspon nejake kroky.
Schudla som 2 kilá, muž 3 pribral . Ja všeobecne nemám rada sladké , ale tento rok mi vôbec nechutilo , zo šalátu na stole sa mi zvihal žalúdok . Skoro celé sviatky som jedla hrozno a paradajky .
@anonym_autor ja som pribrala ako každý rok 2-3kg. Vždy to tak mám, keď začnem chodiť do roboty pôjde to dole. Neteší ma to, ale neviem si odoprieť 😅
Salat a file som si este uzila a potom -5kg silna bronchitida s vysokymi horuckami takze vysledne cislo este bude asi vyssie
Pribrala som kilo a pol, mala som chuť na koláče, čo ja ako je rok dlhy do úst nedám, a klasika korbaciky , chlebíčky obložené ;) ale neprejedala som sa, šalát som jedla len raz :D
Kilo ale to nerátam ako pribratie keďže o týždeň už bude dole.
Ja sa nevazim.mam kolo 56kg celorocne.citim ale na nohaviciach, ze ma tlacia v pase.to sa spravi😁
Salat a file som si este uzila a potom -5kg silna bronchitida s vysokymi horuckami takze vysledne cislo este bude asi vyssie
@anonym_c69aba Toto "závidím" že niekto pri chorobe alebo hnačke tak schudne. Ja môžem aj zdochýnať od choroby a neschudnem nič, či ťažší covid naposledy alebo ako dieťa som mala časté angíny kde som mala problém prehltnúť glg vody a po 3 týždňoch choroby váha rovnaká ako pred chorobou. U mňa zaberá len vyššia pravidelnejšia telesná aktivita na chudnutie.
@anonym_autor nevážila som sa, ale necítim na oblečení, že by som pribrala.
Na inšpiráciu čo variť, toto máme dnes na obed + kyslá kapusta.
@anonym_c69aba Toto "závidím" že niekto pri chorobe alebo hnačke tak schudne. Ja môžem aj zdochýnať od choroby a neschudnem nič, či ťažší covid naposledy alebo ako dieťa som mala časté angíny kde som mala problém prehltnúť glg vody a po 3 týždňoch choroby váha rovnaká ako pred chorobou. U mňa zaberá len vyššia pravidelnejšia telesná aktivita na chudnutie.
@marsmykkok ja teda bývam málokedy chorá, ale tiež som nezaznamenala nejaký úbytok na váhe počas choroby. U mňa zaberá jesť pravidelne v malých dávkach, 5-6 a samozrejme pohyb. Ale v 95% sa stravujem zdravo
žena s výškou 171 a váhou 52 kíl rieši kilo navyše? 😏
@marsmykkok ja teda bývam málokedy chorá, ale tiež som nezaznamenala nejaký úbytok na váhe počas choroby. U mňa zaberá jesť pravidelne v malých dávkach, 5-6 a samozrejme pohyb. Ale v 95% sa stravujem zdravo
@anonym_bbbe65 zalezi od choroby. Ja som mala nedavno zapal pluc a vysledok bol -5kg. Samozrejme, ked som sa pozbierala, hned boli naspat (a som rada, lebo som ich nepotrebovala dat dole). Ale pri beznej viroze som nikdy neschudla. Tiez nebyvam chora.
Nemame sice vahu, no neriesim to, pretoze Vianoce neberiem ako cas hadzania do seba ako do kontajnera. Jem normalne, hybem sa, sice inak ako bezne (viac chodze, fitko cez sviatky vypustam), ale hybem. Staci mat spravne nastavenu hlavu a to sa cez sviatky nemeni. Kto si vazi svoje telo a zdravie, nebude vecne priberat (lebo ved cez sviatky mozem), potom krvopotne chudnut, lebo plesy, potom Velka noc, potom plavkova sezona, potom obzieracia dovolenka a tak stale dokola.
@anonym_autor nevie ako mam na reagovať. Si normálne smiešna, trápna? Len sa z toho 1 kg nepokakaj
My sme schudli, mali sme chripku a nechutilo nam. Nie zeby som sa stazovala ale dost som sa tesila na objedacky

+1kg