icon

Ako začať s chudnutím?

kacenkablazniva
9. jún 2016

Pri mojej vyske 175cm mam vahu 64kg.V poslednej dobe som pribrala v oblasti brucha,stehien a zadku.Kedze este nikdy v zivote som nedrzala dietu ani nic podobne,chcem sa spitat ci by ste mi vedeli poradit neake jednoduche triky alebo cviky na chudnutie?Mam rada sladke,najviac cokoladu.Toho sa asi nezbavim..A este nieco-som v obdobi ked sa s partnerom snazime o babetko,neviem ci je dobry napad prave teraz schudnut a drzat diety.?

maminecka2
30. jún 2016

@lorela A kde to predavaju? Alebo vymenim kilo za kilo 😉

lorela
30. jún 2016

@sassannka Fajn. Len aby si to tu niekto nevysvetlil, že síce si nemôže dať chlieb, ale kockový cukor áno 😅.

lorela
30. jún 2016

@maminecka2 Určite v sebe vydoluješ tú správnu motiváciu.

maminecka2
30. jún 2016

@lorela 😀 zalezi aky ciel sleduje. 😉 Inak ten sa dava konom ako maskrta, ci nie? 😵
No ved na mna dojde mraz, este aj tym konom budem zavidiet 😀

maminecka2
30. jún 2016

@lorela Pojde to, uz tomu verime dve 😅

lorela
30. jún 2016

@maminecka2 Aj ľudia v minulosti kvôli doplneniu rýchlej energie pri ťažkej práci ládovali cukor, k masťovému chlebu napríklad. Ak makáš od svitu do mrku, daj si, a koníkovi nezáviď 🙂.

Pome do toho! Milá neznáma. A dlhá cesta ťa čaká, dlhá?

maminecka2
30. jún 2016

@lorela 😀
Jaj, no, taky polmaraton? 😲

lorela
30. jún 2016

@maminecka2 To ja som bežala celý a ešte kúsok 😉.

maminecka2
30. jún 2016

@lorela Obdiv!

lorela
30. jún 2016

@maminecka2 Dááááávno to bolo 🙂.

maminecka2
30. jún 2016

@lorela a pokracujes ako? Drzis sa?

maminecka2
30. jún 2016

@kacenkablazniva inak toto sa mi paci, stoji za zamyslenie:
Uistite sa, či vôbec máte chudnúť! Ak je vaša hmotnosť zhruba v normále a vaša postava „len nie je dokonalá“, chudnutie je najhorší možný nápad. Drastickou diétou by ste si len spomalili metabolizmus a potom oveľa ľahšie priberiete aj z malých porcií jedla. Ak máte takmer OK postavu a vaša nadváha je len kilo, či dva, nediétujte. Upravte svoju stravu na racionálnu a začnite cvičiť. Nebojujte so svojou postavou, súťažiť s figúrami modelingu a retušérov sa nedá.
Je to z webu Mira Veseleho

lorela
30. jún 2016

@maminecka2 Beh na dlhé trate 🙂, ako abstinujúci alkoholik 😉. Keďže u mňa je to aj po oboch líniách dedičná záležitosť do určitej miery, nechcem sa ňu vyhovárať, no a potom kopec nezmyselných diét a zaručených rád ešte niekedy v puberte, čo malo za následok spomalenie metabolizmu. Kým som v určitom veku nedospela do takého štádia, kedy som jedla pravidelne, naozaj malé a nízkokalorické porcie, a váhu som napriek tomu ledva - ledva udržiavala, nie to ešte chudla. To bol medzník, kedy som musela vziať rozum do hrste (pevnú vôľu som už mala vytrénovanú 😉) a naozaj začať...

lidka58
30. jún 2016

@kacenkablazniva zadne diety nikdy nedrzte. Pokud byste chtela zhubnut, musela byste zmenit cely zivotni styl. Hlavne to stravovani. Vy potrebujete jen postavu trochu zformovat.na kazdu problematicku partiu je nejaky cvik. Pokud chcete miminko, nedodrzujte diety. Velice dobre je plavani. To bych vam doporucila 🙂

kacenkablazniva
autor
30. jún 2016

@lidka58 Aj by ste vedeli neake cvicenie odporucit na dane partie?Este v zivote som necvicila,vobec nic,tak neviem ako s tym zacat.?Ale vela sa hybem,aj v praci,a okrem toho mam rada beh a bicyglovanie. A babetko neviem kedy sa nam podari...

annie89
27. sep 2016

Ahojte, kočky 🙂
cvičeniu sa venujem už veľmi dlho 🙂 a na svojom fitness blogu sa delím o kopec rád a nápadov na zmenu k zdravšiemu životnému štýlu či motivácii cvičiť. Možno Vám niečo z toho pomôže. Prípadne sa ozvite, rada Vám poradím... s cvičením, s jedálničkom, s akýmkoľvek problémom 🙂 http://pinkironlady.sk/

novinyacas
27. sep 2016

je to jednoduché 🙂 musíš mať vacsi vydaj ako prijem a chudnut proste musis

zuzanamih
6. okt 2016

Veľa ľudí ako prvé prestane jesť tuk, či už zivočíšny alebo rastlinný. Co je absolútna blbosť. Prestane s konzumáciou aj mäsa a si hneď myslí, že už telo chudne. Doležitejšie je odstránenie, poprípadné zníženie príjmu cukru. Pretože práve cukor a nie tuk je najväčší problém v chudnutí. Takže na chudnutie a detox tela, dat si v prvom rade do poriadku naozajstné problémy a vady vo strave a nie len, kto kde čo povedal , že čo je dobré.

zdraviekrasapreven
Odpoveď bola odstránená
balaskovae
23. okt 2016

@zdraviekrasapreven preco spamujes snad kazdu temu 🙂 ?

bee_1
31. okt 2016

Najdôležitejšie pre začatie s chudnutím je vhodné oblečenie 🙂 to je základ 🙂 spodna bielizen aby bola pohodlna lebo ked nie tak sa ti mozu spravit dokonca aj neprijemne zapareniny, a hlavne dobre sportove oblecenie mozno si povedia niektore ze zbytocne drahe ale ono to ma svoj vyznam pri cviceni najma pri zachytavani potu a podobne skus na http://www.kuponyzdarma.sk/insportline-sk/
insportline tam najdes kompletnu vybavu oblecenia na cvicnie a potom zacat hlavne nie s tazkymi vahami ak ide o posilovanie a ak nie tak kardio beh a podobne ale najlepsie zacat razne s cinkami

lorela
3. nov 2016

@bee_1 Už väčšiu hlúposť si napísať nemohla? "Najdôležitejšie pre začatie s chudnutím je vhodné oblečenie".

simca06022011
3. nov 2016

cvičiť! Začať cvičiť... Pretože potom už len kvôli tomu ako sa človek natrápi nevyláduje chladničku!!! Ak si nikdy necvicila, tak je na case zacat 🙂)) Vahu ani nic nemas vobec zlu, pravdepodbne iba potrebujes spevnit telo, nedaj sa odradit ak nebudes hned chudnut 🙂)) Staci ti na to napr. doma cvicit hodinku... fitlopta je super. Ale naozaj ak si NIKDY necvicila, najdi si nejakeho trenera co to s tebou prejde 3-4-5x a potom to zvladnes aj doma sama... ja som napr. mala fyzioterapeuta, aj ked som vela cvicievala, proste mala som zlozvyky pri cvikoch, upozornil ma na to.. a teraz to davam doma jedna radost :D ked sa uz nudim, lebo zvladam to co mi dal (vzdy vymysli nejake co mi nejdu, napr. na rovnovahu) tak si najdem nejake ine, alebo vypytam... Mne jeden lekar povedal, ze pohyb v praci a prechadzky su nic... ze treba cvicit, posilovat, nakolko svaly treba :D tak ma "dal dole", ked som sa ho opytala ci ma predstavu kolko sa nebeham, nanosim atd za den a aj tak mlandraviem :D vela kardia je zbytocnost.

marienka4
3. nov 2016

@lorela babenka si len robi reklamu ...dost smutne niekto si ide pre radu mozno aj psychycku podporu a kned tu vyskoci kup si leginy budes chudnut laksie ako by to v beznych teplakoch neslo ...

lorela
3. nov 2016

@marienka4 Aspoň mňa by takáto "múdra hláška" načisto odradila už len od kliknutia na web 😀.

dori92
3. nov 2016

@lorela so zeleninovymi salatmi, grilovanym maskom, rybami, dokonca aj so 70 percentnou cokoskou s tebou suhlasim, ale tie cestoviny... to je dobra blbost 😀 cestoviny su velmi VELMI kaloricke, dokonca viac ako zemiaky a ryza, urcite by som ich neradila k potravinam vhodnym pri chudnuti...
Ja mam 176cm a akt. vahu 65kg. Avsak mozem povedat ze oproti minulemu roku s tou istou vahou vyzeram uplne inak. Vymenila som tuk za svalstvo (ktore je tazsie avsak menej objemne ako tuk) Nepomohlo nic ine len zmena jedalnicka a pravidelny pohyb. Treba zacat cvicit, nastartovat metabolizmus, a rozumne jest. Ina cesta nieje.
@kacenkablazniva

lorela
3. nov 2016

@dori92 Samozrejme boli myslené celozrnné cestoviny v rozumnom množstve, t. j. cca 100 - 120g varených. Sú vhodné pri redukčnej diéte.

dori92
3. nov 2016

@lorela potom ano, ale treba to upresnovat lebo nie kazdy to pochopi 🙂 vsetkeho s mierou..

slavkadud
3. nov 2016

Njdolezitejsie zo vsetkeho je vela pit, citala som o tom niekolko clankov a myslim ze to radi aj kazdy lekar lebo to je alfa omefga tych zaciatkov aby sa vyplaovali tie skodliviny a aj celkovo kila idu lahsie dole,clovek menej je a podobne.Vsetko so vsetkym suvisi

lorela
3. nov 2016

@dori92 Bez naštudovania potrebných informácií sa chudnúť nedá, ani podľa rád tu z fóra. Kto chce sa od týchto názorov či skúseností odpichne - a na "celozrnné" cestoviny, ako aj iné vhodné "cz" potraviny určite pri čítaní nie raz naďabí.