icon

Ako začať s chudnutím, keď nemám oporu?

erikad82
14. sep 2016

Prosím ako začať s chudnutím,keď nemám žiadnu oporu? Muž vraví,že jemu sa takto páčim,svokra zase že môžem byť rada,že som zdravá,chorý sú chudí.... Jáj ale ja mám 91kg a nie a nie sa ich zbaviť,už som z toho všetkého zúfalá. Vždy som bola plnšia ale toto sa mi už zdá moc... Keď som bola sama pomohol mi bicykel no teraz pri 3 deťoch ísť bicyklom nemôžem,nakoľko 2 deti naraz neuveziem,ani nemám taký dobrý bicykel ...
Môj problém spočíva aj v tom,že máme spoločnú kuchyňu so svokrovcami. O varení väčšinou rozhoduje svokra,ona aj väčšinou varí... Nakoľko sa stravujeme spoločne,prispievame do rodinného rozpočtu. Skúšala som sa stravovať osve,ale vzala to dosť zle ... a taktiež mi to už nevychádzalo finančne. Varíme často polievky aj zeleninové jedlá,snažím sa obmedzovať s jedením aj sem tam cvičiť doma,len tie kilá sa na mňa lepia a lepia,neviem čím to už je. Pred rokom som si dala zaviesť Mirenu (nejako mi nesadla) no mám pocit,že aj s nej naberám...
Našla som si na nete veľa cvikov,ale čo pomohlo vám,aké cviky???
Vopred Ďakujem!!!

liz_lemon
15. sep 2016

@erikad82 jes skor velmi malo, to je taky zauzivany mytus, ze sa chudne hladom, ale nie je to tak
tiez som hruska, a jedine pri com som naozaj super schudla, bola pravidelna strava (5x denne) bez sladkosti, s vyraznym obmedzenim peciva + 4x do tyzdna fitko (z toho 2x s trenerom)

nuska
15. sep 2016

@erikad82 Ahoj, úplne zle sa stravuješ. Napíš mi na seba kontakt. Sprostredkujem ti konzultáciu so svojím známym. Je z KE ale robí aj online. Dá ti jedálničiek na mieru, podľa tvojich možnosti a schopnosti 🙂

marcopollo
15. sep 2016

@natalym ja mam rada sladke tak to ma brzdi najviac

angels23
15. sep 2016

@erikad82 prvom rade je to o tebe nie o opore 😁 Ty ked si presvedcena ze to raz chces takto das to je zaklad. Nemoze ta odradit nejaka spolocna kuchyni alebo nebodaj to, ze sa niekto na teba hneva, ze sa zacnes zdravo stravovat pripadne urobit neco pre seba. Zaklad - vajicka, ryza, zemiaky, maso / ryby, zelenina, ovocie su v kazdej domacnosti a nieje to ani financne narocne. To mi nikto nenahovori 😉
Ranajky - 2-3ks vajicka / na tvrdo so zeleninou alebo prazenica alebo omeleta
Desiata - 1ks ovocia
Obed - 100g ryza alebo zemiaky maso / ryba podla chuti
Olovrant - zeleninovy salat
Vecera - tuniak / ryby + zelenina
Ak chces kludne mi napis spravu poradim ti 😉 Som fitness trenerka na materskej
Mam vela bab co mi toto povedia muz ich nepodporuje atd a vzdy im piviem proste zacni vydrz tyzden - dva - tri postupne pridu vysledky a vsetci ze wau 😉 Postava sa vari v kuchyni to je zaklad ak mas problem jest pravidelne existuje aj prerusovana hladovka len ked to zacal byt hit som bola tehu cize nemam to odskusane ale baby si vychvaluju 🙂 http://diety-strava.eu/prerusovana-hladovka-int...

nuska
15. sep 2016

@marcopollo dá sa jesť aj sladké a pri tom je to zdravé, len to chutí sladko. Ja mám cukrovku, tak viem o čom hovorím. Začala som si písať aj blog www.bezcukru.webnode.sk , len času nejak nie je, sú tam aj dva recepty. No len dva zatiaľ, ale pripravené veľa. A práve na sladké. no zároveň zdravé. Dávam to aj deťom a chutí. Dokonca aj manželovi 🙂 a to som prerobila jeho naj koláč a dokonca povedal, že je lepší ešte 🙂. Ako píšem v blogu začalo to v tehotenstve, no teraz som zistila, že je to reálna cukrovka. Diétou, správna strava, nie hladovanie, si udržujem hodnoty v norme bez tabletiek, hoci mi ich doktorka chcela dať. Navyše som po pôrode schudla ani neviem ako. Teraz sa zaoberám aj poradenstvom v oblasti zdravej výživy, lebo je to pre mňa vlastne životný štýl a momentálne máme produkt - mliečnu ryžu, ktorá obsahuje všetky výživné látky, čo telo potrebuje, je chuťovo výborná a aj jednoduchá na prípravu, ak nestíhaš jesť pravidelne. Navyše sa vďaka tomu z nej chudne. Napíš a poradím ti, resp. ako som písala vyššie robíme aj online poradenstvo. Nemusíš kupovať žiadne produkty, dá sa aj bez toho. Tie sú len keď nestíhaš.

natalym
16. sep 2016

@liz_lemon No ja som bola pri deťoch keď boli malé najštíhlejšia. 😉

natalym
16. sep 2016

@marcopollo No vidíš ja sladké nemusím a aj tak som tučná. 😀

liz_lemon
16. sep 2016

@natalym no, zial vacsina zien najviac priberie po porode

alaguema
16. sep 2016

@angels23 prerušovaná hladovka je vynikajúca. Nemám to ako redukčnú diétu, ale ako životný štýl a ak porovnám s obdobím, keď som jedla bežným spôsobom, tak mám 2x toľko energie, cvičí sa mi oveľa lepšie, viac sa hýbem, chudnúť nechudnem, ale ani nepotrebujem, ale udržiavam si bez problémov váhu aj s občasnými prehreškami. No ale to mnohým nevysvetlíš. Majú zafixované, že schudnúť sa dá len ak jedia 5x denne, lebo celé 90-te roky to tak všade hovorili. Myslím, že západná civilizácia celkovo príliš veľa produkuje aj konzumuje. Výsledky vidíme, aké sú.

angels23
16. sep 2016

@alaguema urcite ked sa mala narodi vyskusam aby som vedela ale zase ja som milovala zdravu stravu krabickovanie vazenie jedla 😬😬😬

kinna
16. sep 2016

Rano zacat den nalievanim sa vody-behom hodiny aspon liter, potom nejake lahke ranajky bez peciva-iplne odobrat z jedalnicka, vymedzit uplne sladke a sladene napoje, obed nieco zdrave-maso so zeleninou, polievka kludne do chuti,,,poobede volit lahko stravitelne papanicko a po 17tej nejest...Neverim, ze to nepojde... A ak mas moznost, cvicit doma nejake lahke cvicky-odporucam 10 minutovky od tejto kocky

https://www.youtube.com/watch?v=bqxxtxXWMsM

a ver, ze do roka si o polovcu lahsia,,, Nedelu mozes zhresit, ale nie nasadit nedelny level obzerstva, len si dopriat trebars kolac, lepsejsiu porciu obedika... A skus jeden den v tyzdni dat ocistu len so zeleninou a ovocim... Ver, ze schudnes. A Ver aj tomu, ze to neni jednoduche, ale ak ti padne par kg, to ta musi nastartovat do buducna, ze to odlahcenie,, zdravie, tie nakupy veci a obdiv manzela stoja za to... A nepotrebujes podporu, podporuj samu seba v tom, ze stoji to za ten skvely pocit a nekupuj na seba plachty 🙂 , kup vzdy o cislo mensiu vec a to je ciel, do ktoreho musis ist... Drzim palce

kinna
16. sep 2016

@alaguema prerusovana hladovka-co sa tym mysli?
Ja robim 2x v roku 10 dnovy detox o vode... 😉

angels23
16. sep 2016
salfusco
17. sep 2016

@natalym maslo urcite nepatri medzi nezdrave potraviny,ale prave maslo myslim,nie tie nahražky typu maslenko,maslícko a pod,ktore neobsahuju ani 80% tuku

katka253111
17. sep 2016

Pridam sa sem,tiez ma to zaujima 🙂

taami
17. sep 2016

@alaguema
Ako praktizujem prerušovane hladovku? Myslim tym v akom pomere cez den, alebo mas určené dni v tyzdni kedy neješ?

obsadenemeno
17. sep 2016

@taami 5:2 alebo 4:3, cise 2 dni hladovka a 5 dni jes normalne. Alebo 3 dni hladovka a 4 dni jes.

taami
17. sep 2016

@obsadenemeno
Mas niektorý z tychto modelov vyskusany? A ako to je počas hladovky s cvičením? Vládze telo podať nejaky výkon? Myslim tym tréning crossfitovy, beh 12-14km?? Nemas nahodou skúsenosť?

obsadenemeno
17. sep 2016

@taami pocas hladovky mam ovela viac energie ako pocas dni, ked jem normalne. Telo ma energiu, co zvycajne potrebuje na travenie nazvys. Mne pomocou tohto sposobu stravovania zmizol ekzem, upravila sa mi menstruacia a hormony, PCOS takisto.
Najdi si to na nete, je to super.

Ja som problem s cvicenim nemala, praveze slo lahsie pocas fast days.

ypsilonko
Odpoveď bola odstránená
evittam
17. sep 2016

@ypsilonko Nikto tu žiadne lieky ani len nespomínal. A reklamu si zaplať - už si všade......!

papricka33
17. sep 2016

@erikad82 napíšem to, čo väčšina, rob to kvôli sebe, nech si každý hovorí čo chce. Zeleninové jedlá a polievky nie sú zlý základ. Ale je dôležité čo všetko je okolo toho. Kuchyňa so svokrou je dosť veľký problém nielen kvôli tvojmu zdraviu... ale to je na inú tému. Musíš jesť často, aspoň 5 ale rozumných porcií. Určite sa neobmedzuj v jedle to je veľká chyba. Ale maškrty, zákusky a podobne hovadinky vyluc úplne. Namiesto toho oriešky, sušené ovocie... Cvičiť môžeš aj bez bicykla, aj popri deťoch. Pozri si skupinu Jillien Michaels. Je to ucelené cvičenie, nie len cviky vytrhnuté z netu bez ľadu a skladu... Držím palce 😉

natalym
17. sep 2016

@salfusco No však ja som to tak myslela.

bee_1
22. sep 2016

Ahoj, ja mám takú jednu stránku, na ktorej pravidelne sledujem túto tému a vždy vyskúšam , keď niečo nové pridajú http://www.modnehity.sk/ v Okienku rady a tipy nájdeš aj rady a typy na cvičenie a skus proste sama, manžel sa určite nebude hnevať ked bude vidieť že sa lepšie cítiš ty, lebo to je dôležité, aby si ty bola so sebou spokojná 🙂 🙂

libawet
22. sep 2016

@erikad82 nečítala som predošlé odpovede, odpovedám za seba. Je problém sa od svokrovcov odsťahovať a mať vlastnú domácnosť, a teda aj vlastnú kuchyňu, kde si Ty budeš robiť, čo potrebuješ a variť, čo vy budete jesť a vám chutiť? Nie je problém v Tvojom priberaní aj určitý stres zo svokry alebo že nie ste sami? Ak by ste boli sami, mala by si aj viac práce okolo domácnosti, viac pohybu, kilá by šli dolu...

libawet
22. sep 2016

@liz_lemon ja som práve že schudla, kojením šli kilá dolu ako po masle....ale môj pocit a dojem je, že veľmi záleží aj od toho, kto má aké gény. Ja som napr. po otcovi, on je vysoký a celý život bol štíhly, moja mama je úplný opak, takže byť po nej, som ako malý súdok 🙂 a držať diéty celý život, to sa proste nedá. Je to len o pevnej vôli v jedle, nejesť hlúposti, nejesť po 18.00, pohyb ( dobrá je denná chôdza, ak sa dá, cca 3 km ), veľa tekutín, hlavne vody ( pijem odstátu z vodovodu ).

liz_lemon
22. sep 2016

@libawet uz som to sem raz pisala, ze nejest po 18, je blbost
posledne jedno by malo byt cca 2 hodiny pred spankom, ale samozrejme treba jest rozumne, (bielkoviny + zelenina)

snapi
22. sep 2016

@erikad82 prestan sa vyhovarat na vsetko naokolo a pojde to 😉

erikad82
autor
24. sep 2016

@snapi Vôbec sa nevyhováram! Len chcem povedať,že je ťažko chudnúť keď si nemôžeš uvariť podľa seba. Mám spoločnú kuchyňu so svokrou, v ktorej je samozrejme šef ona. Ráno sa síce skúšame poradiť čo sa bude variť,no ona rozhodne... Takže asi tak. Keď som si chcela uvariť osve,bolo to podľa nej zbytočné míňanie peňazí, neuznáva chodenie na kávu, do reštauráciu ani podobné veci -všetko je zbytočne vyhodené peniaze... Nie je zlá máme celkom dobrý vzťah ale ja bývam v jej dome!
Áno som v strese,nakoľko mám stále pocit,že deti čosi rozbijú,zničia... Keď sme hore "u seba" v tých 2 izbách sa cítim ok,ale inak... A ako hovorím,nechcem si narušiť vzťah s ňou ... Snaď rozumiete...
Ale upravila som si trocha stravu (ako som mohla podľa možností) pečivo som obmedzila a cítim sa veru lepšie...
Pekný deň!

salfusco
24. sep 2016

spravny zaciatok..drzim palce