icon

Ako zastaviť nezastaviteľný hlad?

prosimopomoc
6. jún 2026

Ahojte,

ako zastaviť hlad, príp. ako blokovať hormón hladu? Nie je normálne, keď zjem denne tvaroh, cottage cheese, čím pokryjem bielkoviny, príjmam tuky aj sacharidy, vlákninu, a stále mám šialený pocit hladu. Vodu pijem. Teóriu ovládam, no prax nefunguje. :(
Čo s tým?

Strana
z2
ssllaavvkkaa
7. jún 2026

@prosimopomoc chróm pomáha na pocit potrebujem niečo jesť

anonym_3773f3
7. jún 2026

Ja si robím strúhanú surovú mrkvu, pridať psylium a otruby, do toho nejaké ovocie pre chuť. Spočiatku som toho dokázala zjesť aj 1/4 kila, teraz si dám dve lyžičky a mám dosť. Ešte sójové mlieko teplé pomáha proti skvrkaniu. Studená voda najviac spôsobuje pocit hladu.

prosimopomoc
autor
7. jún 2026
@majus2323

@prosimopomoc máte hyper?

@majus2323 nie, znizenu funkciu

anonym_700f1a
7. jún 2026

Poviem ti tak - ak naozaj jes nutricne a kaloricky dost a si zdrava, tak bohuzial s velkym apetitom vela neurobis a treba len pevnu volu.
Ja som tento pripad - som extremny zrut, mozem zjest super nutricne bohatu porciu jedla, zajest ju sladkym, zapit a niesom nikdy full syta a o polhodinu by som jedla nieco zas. Je to vychovou (resp tym aky vztah k jedlu u mna vybudovali rodicia) a aj geneticky (niekto je vacsi a niekto mensi hlados). nastatsie som bola vzdy chuda ale u nas sa vzdy zralo a vzdy len hovorilo o jedle, co by si kto dal, co budeme varit a pod. Jedlo zmysel dna proste.
U mna pomaha racionalizacia a pevna vola - jedla som, bolo to vyzivne a mam objektivne dost a ozyva sa iba zrut vomne. Keby som to u dala volnu ruku budem vyzerat ako moja mama (nonstop sa niecim tlaci a ma 100kg).
Tiez som si nahovarala rozn inzulinove rezistncie a pod ale bohuzial sa ukazala pravda - som len pazravy zrut

anonym_94c383
7. jún 2026
@prosimopomoc

@majus2323 nie, znizenu funkciu

@prosimopomoc ja mám hyper a kým som nevedela že som chorá som mala doslova vlčie hlady ale strašne

anonym_5e79a1
7. jún 2026

Uvedomit si v hlave, ze je to ok. Je normalne citit hlad a povedat si, ze o hodinu bude jedlo. Je normalne, ze skvrka.. co ma robit lekar pocas 8h operacie, ked je hladny? Vydrzi.. neide na steak ci cottage.. extrem priklad mozno, ale chapes pointu.. ukludnit hlavu, prijat telo, je spravanie, reagovanie, skvrkanie. Bude lepsie casom, neda sa predsa jest kazdu hodinu riadnu porciu jedla

anonym_52d58d
7. jún 2026

Môžu byť za tým hormóny + stres, malo spánku

anonym_d4ab18
7. jún 2026
@prosimopomoc

@anonym_d4ab18 kto ti bral krv, obvodny na vlastnu ziadost?

@prosimopomoc nie, moja obvodna to nechcela riesit a vysmiala ma ze inzulinova rezistencia neexistuje. Riesila som to cez gynekologicku.

nevelyn
7. jún 2026

Ja som si musela zvyknut, ze nie je normalne citit sa full. Aj ked jem vyvazene a nemala by som preto mat hlad, tak proste zachovat si stihlost pre mna znamena byt neustale polosyta/polohladna. Ale dokazala si zvyknut na zivot a tymto pocitom. A naviac mi mierne vyhladovanie pomaha lepsie spat a sucasne byt cez den energickejsia.

prosimopomoc
autor
7. jún 2026
@nevelyn

Ja som si musela zvyknut, ze nie je normalne citit sa full. Aj ked jem vyvazene a nemala by som preto mat hlad, tak proste zachovat si stihlost pre mna znamena byt neustale polosyta/polohladna. Ale dokazala si zvyknut na zivot a tymto pocitom. A naviac mi mierne vyhladovanie pomaha lepsie spat a sucasne byt cez den energickejsia.

@nevelyn hej? ja ked som zacinala s kalorickymi tabulkami, tak som bola taka vycerpana, ze som prvy tyzden nic extra nerobila, aby som si neminula energiu :D neviem, ci to dava zmysel, ale ten prvy tyzden som sa citila ako na drogovej odvykacke

anonym_729ee0
7. jún 2026

Dievcata,len taky vykrik do tmy.Naozaj sa to inak neda s tym jedlom?Samozrejme,neprejedat sa,nevyzierat do noci chladnicku,sladkosti a blbosti.Ale naozaj je klucom k postave to,jest nieco,co nechuti?ja jedlo milujem,tym nechcem povedat,ze som skrina,ktora zije len pre jedlo a ma nadvahu.No zit zivot s cotage syrom,jogurtami,rybami,salatmi,mne to pride totalne uzkostlive.Nedat si svieckovu,alebo rezen a pod.Rano vstat a bachnut si nezazivny cotage bez chuti,alebo tvaroh a pod.Len nech je nieco v zaludku.Ja sa nedivim,ze autorka ma vlci hlad.Mne keby date cotage syr,bulgur,tvarohy a pod.tak zozerem aj manzela za ziva.V mojok okoly totez.Akekolvek kamosky,kolegine,vzdy chudli s tymto jedalnickom a nakoniec i tak skoncili tym,ze seru na to a prezrali sa mekacom,gulasom,reznami a pod.Ja cvicim denne,jeden den pauza.Plus turistika,kroky,plavanie,lymfodrenazne masaze aj cviky,dostatok vody,max zihlavove caje bez cukru.Ale teda ja jem normalne,co lubim.Ziadne prezieranie,v tom som sa skrotila,ale normalne na ranajky napr.prazenica,alebo chlieb,sunka,syr,tucet zeleniny k tomu.Obed klasika,znova domaca strava,svieckova,gulas,placky,segedim,tarhona,granadir,franc.zemiaky,proste normalny obed.Vecera napriklad hrianka a grilovany syr,alebo domaca natierka....Ja si fakt neviem predstavit zit s tvarohami,cotage syrami,tofu,pseno,jogurty a pod.Vydrzala som vzdy max tyzden a potom zrala hlava nehlava.Teraz jem normalne,co mi chuti,no mam rezim,kedy to zjem a denne cvicim,plavam,beham,krokujem a konecne mam postavu,po akej som tuzila.

anonym_65ff8d
7. jún 2026
@anonym_729ee0

Dievcata,len taky vykrik do tmy.Naozaj sa to inak neda s tym jedlom?Samozrejme,neprejedat sa,nevyzierat do noci chladnicku,sladkosti a blbosti.Ale naozaj je klucom k postave to,jest nieco,co nechuti?ja jedlo milujem,tym nechcem povedat,ze som skrina,ktora zije len pre jedlo a ma nadvahu.No zit zivot s cotage syrom,jogurtami,rybami,salatmi,mne to pride totalne uzkostlive.Nedat si svieckovu,alebo rezen a pod.Rano vstat a bachnut si nezazivny cotage bez chuti,alebo tvaroh a pod.Len nech je nieco v zaludku.Ja sa nedivim,ze autorka ma vlci hlad.Mne keby date cotage syr,bulgur,tvarohy a pod.tak zozerem aj manzela za ziva.V mojok okoly totez.Akekolvek kamosky,kolegine,vzdy chudli s tymto jedalnickom a nakoniec i tak skoncili tym,ze seru na to a prezrali sa mekacom,gulasom,reznami a pod.Ja cvicim denne,jeden den pauza.Plus turistika,kroky,plavanie,lymfodrenazne masaze aj cviky,dostatok vody,max zihlavove caje bez cukru.Ale teda ja jem normalne,co lubim.Ziadne prezieranie,v tom som sa skrotila,ale normalne na ranajky napr.prazenica,alebo chlieb,sunka,syr,tucet zeleniny k tomu.Obed klasika,znova domaca strava,svieckova,gulas,placky,segedim,tarhona,granadir,franc.zemiaky,proste normalny obed.Vecera napriklad hrianka a grilovany syr,alebo domaca natierka....Ja si fakt neviem predstavit zit s tvarohami,cotage syrami,tofu,pseno,jogurty a pod.Vydrzala som vzdy max tyzden a potom zrala hlava nehlava.Teraz jem normalne,co mi chuti,no mam rezim,kedy to zjem a denne cvicim,plavam,beham,krokujem a konecne mam postavu,po akej som tuzila.

@anonym_729ee0 tiež radšej pridám pohyb ako si odopierať jedlo

nevelyn
Včera o 07:12
@prosimopomoc

@nevelyn hej? ja ked som zacinala s kalorickymi tabulkami, tak som bola taka vycerpana, ze som prvy tyzden nic extra nerobila, aby som si neminula energiu :D neviem, ci to dava zmysel, ale ten prvy tyzden som sa citila ako na drogovej odvykacke

@prosimopomoc asi mas nastavenie ( za to nemozes), ze ti ten pocit hladu naozaj nerobi dobre. U mna sa stavalo, ze som zo zaciatku nemohla sportovat rano, pze potom som bola cely den mimo, mala hlad i strasnu chut spat. Proste treningy museli byt pred spanim. Postupne to uz ale ide, zvykam si na sport uz i rano a to jedlo mi az tak nechyba. Ale malo by sa asi o tom viac hovorit, za mna zit zdravo znamena mat casto aspon mierny hlad. A teda za pohyb naviac sa tiez odmenit niecim naviac😊.

simsalabim
Včera o 07:33
@anonym_729ee0

@anonym_729ee0 preco jest jedlo bez chuti? samozrejme, ze sa da mat postavu a jest to, co ti chuti... ja si dam aj cokoladu, aj pizzu. Klucom je velkost porcii. Mimochodom, mne napr. tvaroh, cottage, ryby a salaty chutia. Nevyradila som ani zemiaky, cestoviny ci ryzu, ako robia mnohe zeny.

anonym_5e79a1
Včera o 14:54
@anonym_729ee0

@anonym_729ee0 nie nie je to len o tom.. treba najst balans a uvedomit si ,ze na kazdeho nieco ine plati, najst si svoju cestu a balans a hlavne udrzat to.. lebo akonahle sa clovek vrati k povodnemu stravovaniu, ma to jojo efekt
Co taki vegani, ludia s alerg na mliec bielkovinu, ti nejedia len to co si vypisala
A podla mna malo chudnucich ludi si uvedomuje, ze to jedlo je to co zivi nase telo, mozog, cize ani neide o to chudnutie, ale ako si predlzit zivot a skvalitnit si ho, nech sa zlepsi fungovanie tela a chudnutie pojde potom pomaly prirodzene s tym. Cize kvalitne jedlo,co najmenej spracovany potrebin, pestra strava, optimalne porcie, pohyb.. je to subor viacerych prvkov

A este minula mala adela u seba mudr bajera, celkok fajn rozhovor

https://www.youtube.com/watch?v=V_KVJ0x-rA8
Strana
z2