Ako ženy s nadváhou našli účinný spôsob chudnutia?
Baby čo ste mali nadváhu a schudli ste, ako sa Vám to podarilo? Kde ste sa inšpirovali jedlami? Kde ste brali motiváciu a silu. Nikdy som nebola ,,tučná,, ale teraz sa už nemôžem na seba pozerať. Stále som unavená, prídem domov z práce, mám dosť psychicky náročnu prácu, zvalim sa na gauč a spím aj do 19.. potom sa pozbieram niečo porobim, navarim na ďalší deň a idem spať. Takto to ide deň čo deň.. Za posledných 10 rokov som veľa nabrala. Mám pred 50.. Dnes som tu čítala o pani čo bola na stretávke a nastartovala sa a schudla 35 kg.. to by som mohla aj ja, do ďalšieho leta.. ale mne po čase prestane chutiť šunka, kuracie a stále dokola to isté.. Darmo si urobím jedálny lístok, keď príde na to nemaám na to chuť.. Krabickova dieta, tiež nemám chuť jesť niečo 3dnove z chladničky.. Inak nemám pocit, že by som sa nejako extra prejedala, skôr je to ,,životný štýl,, + zdravotné problémy a vek.. tým sa nechcem vyhovárať... Cez deň jem striedmo, ale keď prídem domov najem sa a keď sa po oddychu preberiem o 19 si ešte niečo dám.. niekedy aj o 21:00. V noci sa niekedy zobudím s chuťou na sladké.. som taká unavená, že sa mi ,,ani nechce začať,,.. Minulý rok som chodila na rýchlu chôdzu, neskôr sa mi to stalo ako ,,droga,, ale potom boli zas povinnosti a prestala som chodiť, lebo som nemala čas ani silu.. Ešte dodám, že som na všetko sama..
Zmena zivotneho stylu. Dokazes dietobat cely zivot?
Stiahni si kalorické tabuľky
@simik22 mám. Mne nechutí jesť podľa nich, ani som s nimi nikdy neschudla.. nebaví ma vymýšľať jedálniček a keď k tomu príde, nemám na to chuť...
Zmena zivotneho stylu. Dokazes dietobat cely zivot?
@ibatanecnica ako?
@simik22 mám. Mne nechutí jesť podľa nich, ani som s nimi nikdy neschudla.. nebaví ma vymýšľať jedálniček a keď k tomu príde, nemám na to chuť...
@anonym_autor ako ti nechuti jest podla kalorickych tabuliek? Ved to je na nich super, ze jes, co chces, len sa musis zmestit do limitu. Mne prave to na nich vyhovuje, ze mozem aj cokoladu ci pecivo.
Ja som schudla bez kalorických tabuliek, len postupnou zmenou stravy 14 kg ... úplne nenásilne ... sladké nahrádzať ovocím, namiesto tučného mäska hydina, ryby, namiesto salámy, kuraciu/morčaciu šunku, namiesto poctivých špekačiek, klobásy (občas ma prepadla chuť, ja ľúbim mäsko) kuracie špekačky, šunková klobáska, namiesto pečiva tortilla, čo sa týka príloh - výhradne zemiaky, sem tam ryža, cestoviny, knedľa nie, tučnú majonézu jogurtovou ... dá sa aj takto ... prestavila som si takto organizmus a váhu si už rok pekne držím, občas zhreším, neriešim, na ďalší deň sa podľa toho nastavím atď.
Ja som schudla bez kalorických tabuliek, len postupnou zmenou stravy 14 kg ... úplne nenásilne ... sladké nahrádzať ovocím, namiesto tučného mäska hydina, ryby, namiesto salámy, kuraciu/morčaciu šunku, namiesto poctivých špekačiek, klobásy (občas ma prepadla chuť, ja ľúbim mäsko) kuracie špekačky, šunková klobáska, namiesto pečiva tortilla, čo sa týka príloh - výhradne zemiaky, sem tam ryža, cestoviny, knedľa nie, tučnú majonézu jogurtovou ... dá sa aj takto ... prestavila som si takto organizmus a váhu si už rok pekne držím, občas zhreším, neriešim, na ďalší deň sa podľa toho nastavím atď.
@dzulli1980
Super blahozelam. Ja mám rada sladké viac ako špekáčiky.. 🤦
@dzulli1980
@anonym_autor Tak postupne, nie hneď, nahrádzaj sladké ovocím ... úplne pomaličky stačí ... Tvoj organizmus si zvykne.
@dzulli1980
@anonym_autor tak ty sladké věci nejez. Nic jiného než kalorický deficit ti nepomůže. Kalorické tabulky - pokud se ti nelíbí, pak ti zbývá sport, zdravá strava a nastavení v hlavě...
začni jesť viac bielkovín a zeleniny. možeš aj koláčiky, ale len keď zješ poriadne jedlo
dlaň-hrsť-pasť-prst
priprav si na celý deň 3x jedlo v takýchto množstvách - či to zješ ako celé jedlo, alebo si to rozdelíš je na sebe - ale tieto množstvá musíš zjesť:
dlaň (bez prstov) bielkovín - maso, tofu, ryby, strukoviny, 1jogurt…
hrsť - sacharidov - ryža, cestoviny, ovocie
pasť - zelenina - to vieš aj pridať
palec (od špičky po prvý kĺb) olej, maslo, oriešky, semiačka…
kľudne si rob aj na sladko - napr.. my máme zajtra na obed cestoviny s makom - ale k tomu budem mať polievku zo 150 g zeleniny na porciu (úplne hustá polievka) a k tomu si dám buď mlieko alebo po obede si dám acidko, ešte uvidím..
keď takto budeš jesť budeš aj sýta aj schudneš…
a keďže si už 50 - odporúčam začať cvičiť s činkami - čím skôr tým lepšie…
začni jesť viac bielkovín a zeleniny. možeš aj koláčiky, ale len keď zješ poriadne jedlo
dlaň-hrsť-pasť-prst
priprav si na celý deň 3x jedlo v takýchto množstvách - či to zješ ako celé jedlo, alebo si to rozdelíš je na sebe - ale tieto množstvá musíš zjesť:
kľudne si rob aj na sladko - napr.. my máme zajtra na obed cestoviny s makom - ale k tomu budem mať polievku zo 150 g zeleniny na porciu (úplne hustá polievka) a k tomu si dám buď mlieko alebo po obede si dám acidko, ešte uvidím..
@biba_18 dakujem
dlaň-hrsť-pasť-prst
@biba_18 presne, cvicenie s cinkami, ale hoci aj silovy trening s vahou vlastneho tela - je dolezity.
Zacala by dom tym vecernym prejedanim. To by som zrusila a unava neunava, isla by som von sa hybat. Aj to pomoze psychike. Neviem si predstavit po praci spat a potom este nieco konzumovat. Ja po praci rovno vyrazam na bike alebo idem cvicit, ani o tom nerozmyslam, ci som unavena alebo nie.
Co znamena, ze ti nechuti jest podla kalorickych tabuliek? Ved to nie je receptar 😃 nahodis si tam presne to co mas rada, len si tam overis mnozstvo kolko mozes zjest.. ja tiez chudnem s tabulkami, jem 4x denne
Ranajky pecivo, sunka, syr, vajicko, zelenina (co mam doma a na co mam prave chut)
Desiata biely jogurt, ovocie, orechy
Obed priloha (striedam zemiaky, ryzu, pohanku, kuskus, bulgur, celozrnné cestoviny, quinou, celozrnna tortila...), bielkoviny (kuracie, morcacie, ryba, tofu, strukoviny), tuky (vacsinou olej olivovy), zelenina
Vecera podobne ako na obed alebo na ranajky, ak mam viac kalorii cez den tak len nejaky syr, acidko, vajicko, zelenina, celozrnny chlieb alebo knackebrot
Investuj do seba...čas a peniaze...áno, zvládneš to aj sama, ak by si veľmi chcela a mala pevnú vôľu...ale ja napr. som si zaplatila trénera a výživového poradcu...najlepšie investované peniaze za celý môj život...a schudla som 25kg....prvý mesiac bol náročný, ako psychicky, tak aj fyzicky...plakala som, zle mi bolo...nevládala som...nechcelo sa mi, z fitka som išla revajúci jak malé dieťa...ale keď si na to zvykneš...potom je to úžasný pocit...
A spominas vek...mam po 50tke. Unavena som aj ja viac, ale prekonam sa a co sa tyka jedla, musime v tomto veku obmedzit prisun kalorii, uz nam tolko nespaluje ako v mladosti. Bez zmien to nepojde.
Zacala by dom tym vecernym prejedanim. To by som zrusila a unava neunava, isla by som von sa hybat. Aj to pomoze psychike. Neviem si predstavit po praci spat a potom este nieco konzumovat. Ja po praci rovno vyrazam na bike alebo idem cvicit, ani o tom nerozmyslam, ci som unavena alebo nie.
@la_dolce_vita ja vstávam do práce o 4:30. Starám sa o dom a dvor... A áno niekedy som vyčerpaná.. Ale ver, že nikto za mňa nevypleje záhony, nepokosi trávnik, neostriha kríky, nepiovynasa odpad na zberný dvor...
@la_dolce_vita ja vstávam do práce o 4:30. Starám sa o dom a dvor... A áno niekedy som vyčerpaná.. Ale ver, že nikto za mňa nevypleje záhony, nepokosi trávnik, neostriha kríky, nepiovynasa odpad na zberný dvor...
@anonym_autor chapem, tak ak mas pohybu dost, tak zmeni stravu a vecer uz nic.
@anonym_autor chapem, tak ak mas pohybu dost, tak zmeni stravu a vecer uz nic.
@la_dolce_vita skúsim sa vecerzatat a nejesť nič pred spaním, urobiť nejaké malé zmeny.. obmazit pečivo a sladké..
@la_dolce_vita skúsim sa vecerzatat a nejesť nič pred spaním, urobiť nejaké malé zmeny.. obmazit pečivo a sladké..
@anonym_autor ak máš chuť večer dačo zobať, tak skús zeleninu. Ja si nakrájam papriku alebo kaleráb, akúkoľvek zeleninu. Skús touto cestou, mňa tiež večer láka niečo jesť pri telke, ale zaťala som sa a dala som dole už 13kg. Pevná vôľa a strava je veľmi dôležitá. Držím palce ☺️
@anonym_autor ak máš chuť večer dačo zobať, tak skús zeleninu. Ja si nakrájam papriku alebo kaleráb, akúkoľvek zeleninu. Skús touto cestou, mňa tiež večer láka niečo jesť pri telke, ale zaťala som sa a dala som dole už 13kg. Pevná vôľa a strava je veľmi dôležitá. Držím palce ☺️
@majkakoc ďakujem za tip♥️
@anonym_autor kym som sa inspirovala? Sebou.. pozri sa do zrkadla naha- to sa ti paci?
Nikym inym, ziadne jedalnicky, ziadny trener, ziadne fitko
25kg za 6mes len doma, ziadne extra varenie
Moja mamka je starsia ako ty, ta sa nasledne inspirovala mnou, ta ani nevazi ani kt nevie pouzivat, necvici kardio len na bicykli dava 10-15km a za 6mes ma dole 9kg , vsetko je len o porciach
Ked vies pouzivat internet a prihlasit sa na mk vies si najst aj rozne recepty, naucit sa s tym pracovat ale pokial sama sa nezatnes, ze uz nechces mat tu pneumatiku na bruchu nepomoze ti nic a nikto
@anonym_autor kym som sa inspirovala? Sebou.. pozri sa do zrkadla naha- to sa ti paci?
Nikym inym, ziadne jedalnicky, ziadny trener, ziadne fitko
25kg za 6mes len doma, ziadne extra varenie
Moja mamka je starsia ako ty, ta sa nasledne inspirovala mnou, ta ani nevazi ani kt nevie pouzivat, necvici kardio len na bicykli dava 10-15km a za 6mes ma dole 9kg , vsetko je len o porciach
Ked vies pouzivat internet a prihlasit sa na mk vies si najst aj rozne recepty, naucit sa s tym pracovat ale pokial sama sa nezatnes, ze uz nechces mat tu pneumatiku na bruchu nepomoze ti nic a nikto
@taktotedanie zaťala som sa pár krát.. aj som pekne schudla, len stále je to ťažšie..viem používať internet, neboj, kníh mám nakúpených, predo mnou orbitrek, či ako sa to volá... Všetko mám, len pevnú vôľu nemám...
@taktotedanie zaťala som sa pár krát.. aj som pekne schudla, len stále je to ťažšie..viem používať internet, neboj, kníh mám nakúpených, predo mnou orbitrek, či ako sa to volá... Všetko mám, len pevnú vôľu nemám...
@anonym_autor tak to ti tu nikto nepomoze, pokial nemas pevnu volu mozme ti tu pisat neviem co, mozes citat knizky, lenivost a chtic schudnut ti nikto do hlavy nevleje sorry
ja si uz pol roka varim z knih od Ivky Mahelovej a som spokojna...mam uz take oblubene jedla, ktore striedam...urcite odporucam, ma v 1 knihe aj jedalnicek na cely mesiac..recepty su rychle a chutne, ziadne exotiky
@anonym_autor myslím že si už v perimenopauze , možno aj v menopauze a tam tie hormóny si robia čo už chcú . Ja som schudla 27 kg prerušovaným pôstom a behaním . Mám 50 rokov.
Včera boli extrémne premeny, pozri si..
Nejesť vonku po reštauráciách, ale pripravovať si jedlo sama, nepiť ani nápoje bez cukru, sladkosti si pripravovať zdravé.
Tebe sa môže zdať, že toho veľa nezješ, ale pritom dáš do seba pol kila cukru za deň..
Najťažšie je začať, ale s prázdnym žalúdkom má človek viac energie, nebudeš taká unavená a s prvými zhodenými kilami sa ti bude aj ľahšie žiť.
Držím palce
@anonym_autor myslím že si už v perimenopauze , možno aj v menopauze a tam tie hormóny si robia čo už chcú . Ja som schudla 27 kg prerušovaným pôstom a behaním . Mám 50 rokov.
@subartic áno, pociťujem aj tieto problémy..
Včera boli extrémne premeny, pozri si..
Nejesť vonku po reštauráciách, ale pripravovať si jedlo sama, nepiť ani nápoje bez cukru, sladkosti si pripravovať zdravé.
Tebe sa môže zdať, že toho veľa nezješ, ale pritom dáš do seba pol kila cukru za deň..
Najťažšie je začať, ale s prázdnym žalúdkom má človek viac energie, nebudeš taká unavená a s prvými zhodenými kilami sa ti bude aj ľahšie žiť.
Držím palce
@macatt ďakujem
Ja som schudla skoro 30kg vďaka intermitent fastingu. Bola som zúfalá, vyhadzala som celú skriňu že do tých vecí nikdy viac neschudnem a potom som si šla hľadať info o liposukcii, presvedčená že mi nič iné nepomôže. 20 rokov som skúšala všetko možné, intenzívny šport, počítanie kalórií, low carb, low fat, vegan, surová strava... Nikdy nič nefungovalo. Ako som hľadala tú liposukciu, našla som diskusiu kde niekto napísal "po piatej nejedz". X-krát som o tom počula, ale mala som to zaradené v kategórii "nezdravé nezmysly" tak som to nikdy neskúšala. Ale vtedy som bola už tak zúfalá že som si povedala že nezdravá radšej ako tučná (áno blbosť ale kto nezažil to zúfalstvo, nepochopí). Tak som začala. Prvý mesiac -5kg a prišla menštruácia čo som kvôli PCOS nemala pol roka. O mesiac ďalšie -4kg a menzes presne po 28 dňoch - dávno po 30tke prvý krát v mojom živote! Tak to išlo ďalej až kým som nedosiahla zdravú váhu, samozrejme posledné kilá už len pomalšie, 2kg mesačne. PCOS zmizol, menzes odvtedy ako hodinky. Nemôžem si to vynachváliť. Prvý týždeň bol ťažký, šla som spať hladná, potom som si zvykla a už som hlad ani necítila. Sú to už roky, časy už nedodržujem a váhu si držím. Keď čítam ako vyjedáš po večeroch, myslím že by ti toto mohlo pomôcť.

Stiahni si kalorické tabuľky