icon

Ako zvládnuť priberanie v menopauze?

15. jan 2025

Som v menopauze a strašne mi začalo chutiť jesť. Hlavne sladké.Ja od malička milujem sladké,ale v mladosti som s tým problém nemala.
Ale ked sa rozjem nemám mieru. Potom pár dní si vstúpim do svedomia a menej,ale nedokázem sa vzdať jedla, ktoré mám raPoslerada.Myslím klasiku.Posledný rok som pribrala minimálne 8-10 kg.
Pohyb mám v podstate rovnaký a cez deň sa viem skôr ovládnuť ,len večer (ako ako sprostá ).Vyžieračky keď opadne stres a sadnem konečne pred telku. Teraz od pred Vianoc som v podstate pribrala najviac .Ale veľmi mi chutí aj keď som v strese. Čo iný chudnú ja priberám .Mám manuálne ťažkú a náročnú prácu za pásom a málo spávam aj veľmi málo pijem. Aspoň teraz v zime.
Mám veľké problémy s močákom a po každom pohári vody či čaju utekám na wc.
V podstate teóriu ovládam len neviem použiť v praxi. Tabuľky to absolútne. Robím aj nočné a starám sa popritom nie len o rodinu ale chodim pomáhať aj rodičom. Takže väčšinu voľna penlujem medzí dvomi domácnost,i keďže som nato sama. V podstate najhoršie,že veľa varim a peciem pre dve domácnosti aj nákupy a pre mňa je to brutálne lákadlo. Nijako sa nezastávam a nevyhováram.Je to moja chyba,to viem, dávno ale neviem to proste ovládnuť. Mám rada veľmi aj zdravé jedlá,ale mna nezasýtia ba naopak mám po nich oveľa väčší hlad.
Ako to máte vy?Ako ste to dali do hlavy a prestali s tým? Ja som bola v podstate vždy štíhla,ale po 40tke som začala preberať a čim ďalej viac.

Strana
z2
biba_18
16. jan 2025

@luccija ja veľa chodím - ale napr. nemôžem chodiť po tvrdom - teda odpadáva chodenie po sídlisku alebo spevnených cestách. či som chcela alebo nie - musela som začať chodiť na pás do posilky ... kto to kedy videl ... no ale musím ... môžeš skúsiť v posilke bicyklovať 🙂 jasne, je to nuda, ale lepšie ako nič ... teraz mi to už ani nudné nepríde, naučila som sa zabávať hlavu pri tom ...

luccija
16. jan 2025

@biba_18 ano, mám to v pláne, ale lenivosť zatiaľ vyhráva.Ja veľa chodím so psom aj v celkom rýchlom tempe, ale stále je všetko malo.Aj som nejaká stále zavodnena nafucana ako pred menzesom.Nemam takú pevnú vôľu ako som mala celkovo som sa nejako opustila.Bola som anemicka to som zase nevládala z toho ešte viac frustrovaná.Uz teraz to je v poriadku už sa len nakopnúť, lebo určite nechcem rezignovať.uz som raz schudla 13 kg a držala si to 10 r, ale teraz schudnúť 2-3 kg je veľmi ťažké.

la_dolce_vita
16. jan 2025

@luccija tych par kg je tazsie schudnut ako obeznemu 10 kg , to mi potvrdil aj znamy lekar.

luccija
16. jan 2025

@la_dolce_vita no ja potrebujem aspoň tých 13🙂len si hovorím, že telo si pamätá a zase nie som pribrata roky to tak pomaly prislo Covid, hormonálne lieky, zmena práce a som ako taká "tetka"a hlavne dom zlenivela spomalila

Strana
z2