icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

susul
7. aug 2012

@csakova zalezi od toho ako si rodila, ja som mala oboch synov sekciou a polroka mi lekar neodporucal behat, vraj treba aby sa vnutorne stehy zahojili. Ak si rodila normalne tak kludne po sestonedeli, ale zacala by som pomaly, a sledovala by som si, co mi hovori telo, lebo kazdy sme iny, niekto aj po sekcii skace po par dnoch a nema problemy a niekto ani po troch mesiacoh nevie vstat z postele bez pomoci. Pripadne sa opytat svojho zenskeho lekara.

susul
7. aug 2012

@mamutka ja by som skusila posilovat chrbat aj brucho, aby chrbtica mala oporu, predsa len beh posilnuje najma spodok. tak nech ani vrch nie je ukrateny.

tilly
7. aug 2012

baby a aky ma byt ten pulz???????

tilly
7. aug 2012

a baby, skusali ste behat s kocikom? resp. s joggerom? zvazujem, ze budem behat s chariotom... dopoludnia, ked bude vacsi v skole a uz konecne budeme prestahovani...

boska79
7. aug 2012
boska79
7. aug 2012

Aj tu je to dobre popisane http://www.rozumnehubnuti.cz/?p=43

miskap2111
7. aug 2012

@susul , tvoj bežecký príbeh je úplne ako môj! S tým rozdielom, že ja som prestala behať nie kvoli tehotenstvu a pôrodu, ale kvoli operácii a úrazom ( nie bežeckým). Keď sa človek naspäť potom k behu vracia, začína vlastne skoro od začiatku. Ale dá sa to, čo je super. Beh je super! Ja sa teraz naspäť prepracúvavam k mojim 10km za hodinku. Ešte som len 50 minútach a rýchlosť odhadujem tak 8km/ hod. Keď sa vrátim z dovolenky, určite plánujem kúpu hodiniek s GPS. Keď si človek na beh zvykne, tak je fakt návykový! 🙂

sunnysummer
7. aug 2012

@mamutka nad tou vlozkou som aj ja uvazovala, myslim, ze by nebola na skodu..

tilly
7. aug 2012

ved to, ze śom to pozerala krizom krazom a vsade je nieco ine..

bonaquaba
7. aug 2012

@susul vitaj medzi nami
ako pises o tych prsiach aj ja ich mam stalecene na hrudi,lebo ich mam velke a tiez ma velmi bolia,ked beham, ale ja si davam noramlnu podprdu a na to bezecku a takto mi to vyhovuje,lebo dobre mi to drzi a nikde nelieta,
ja som zacala behat pred dvomi mesiacmi a neviem si vynachvlait uplne je to skvela vec aneviem co som robila doteraz, ked som nebehala 😀, ja som ale zacala beh kombinovat s bicyklovanim, ked sa mi vobec nexe ist behat, co uz teda neexistuje,iba ked som rano velmi unavena, tak sadnem na bike a idem,ale je to velka drina na nohy, ked idem do kopca, tak i idu odpadnut, a 3 x do tyzdna chodim plavat, ale to s detmi, tak ja stiham si urobit iba niekolko kol,ale som potom taka spokojna a stastna, som rada, ze som zacala sportovat,lebo mi to vela energie aj pokoja dava
tak teda vela sil do behani

mandragora22
7. aug 2012

nuz, ja som studovala najprv "lieky na chudnutie". dala som si prvu tabletku a myslela som si v ten den niekolko hodin, ze mi roztrhne srdce, ako fakt, bolo mi na figu.. potom som sa pozerala po roznych dietach, ale pre mna su casovo nesmierne narocne, kedze pri mojej dcere nie je realne vyvarat a pripravovat este jedla specialne pre mna (ten moj by to teda nezral a malej by som to tiez nedavala, lebo je sama kost a koza aj bez dietnych jedal), takze som upustila aj od diet.
dnes som teda po prvy krat vybehla... hroza. bezala som v kuse, snazila som sa o nejake to tempo, ale mala som pocit, ze sa po 3 minutach potkynam o vlastne nohy, co som nebola zvyknuta, akosi po nejakych cca 7-8 minutach to uz nejak slo, ale povedala som si, ze na prvy krat staci tych 15 minut neprestajneho behu, prisla som domov cervena ako paradajka, ale to ja som vzdy, ked vynakladam akukolvek vacsiu namahu, dala som si par brusakov a inych cvikov, ktore poznam z minulosti a cakam, kedy schudnem 😀 😀 😀 😀 😀 😀 😀 ale teraz vazne, kedy sa vam zacalo na postave prejavovat, ze behate?
ja osobne mam momentalne 170 cm asi tak 72 kg, najviac mam na bokoch a stehnach, brucho ako-tak... rada by som sa dopracovala aspon na tych 60 kg, ale akosi s vekom to vidim nerealne, mam 34 rokov, dajte nejaku motivaciu! 🙂 🙂

trixi
7. aug 2012

@tilly ahoj, ja som behavala s joggingovym kocikom TFK III, bolo to uplne v pohode. Vobec mi nezavadzal. Teraz budem behat so segrinym malym. Musim k moru, lebo tu v lese su medvede. Tak mam strach, vcera na dvore sme mali dvoch, pred vcerom ma privital len jeden. Inak dnes bike cca 15 km okolo parku s Chariotom Cougar (to je ine kafe ako croozer).

susul
8. aug 2012

@miskap2111 mas pravdu zaciatky su tazke, ale ked clovek vie, ze to ide a kam sa moze dostat, tak to je pre mna samo o sebe silnou motivaciou. Ludske telo je uzasny stroj, ked sa on clovek spravne stara a ja som vysledky behu videla uz po troch mesiacoh. Na kila som nechudla, ale formovali sa nohy, zadok, mizla celulitida. A clovek je taky akosi spokojnejsi 😉

@bonaquaba ja mam tiez normalnu podprdu a na to si davam sportovu, ale tu normalnu mam bez kostic, v tomto zavidim dievkam s mensimi proporciami, musi to byt o dost jednoduchsie pri sporte. Inak klobuk dole, tri deti a stihas toho hojne, ja sa vzdy v duchu usmejem, nad babami, ktore sa stazuju nad tym ako vyzeraju, ale ked im povies, ze treba sa hybat, tak vzdy za tym nasleduje, ale mam deti a nemam cas. Ale to je vzdy o prioritach, ja som vcera vybehla az o pol deviatej vecer, akosi ma doma mrle zrali 🙂 .

@mandragora22 ja som sa prestala vazit, lebo som behala, stravu si upravila, ale z vahy mi dole slo minimum, dolezitejsie je premerat sa na zaciatku a potom priebezne. Necakaj zazraky, budes potom sklamana, treba si uvedomit, ze pribrat sme nepribrali tiez zo dna na den, ze to tiez trvalo 😉 . Tabletky su blbost, keby nieco naozaj fungovalo, tak nie je tolko obeznych po svete. Pokial zacinas, je dobre striedat chodzu s behom, pripadne skusti taku rychlu chodzu na nejakom useku a pomaly zrychlovat, lebo si uzenies, svalovku, budu ta boliet klby a od behu ta to odradi uplne. Drz sa 🙂

miskap2111
8. aug 2012

@mandragora22 , áno @susul má úplnú pravdu. Treba sa vykašľať na sústavné váženie. Dôležitejšie sú centimetre, nie váha. Ak budeš pravidelne behať, telo sa ti začne formovať a s ubudnutým tukom sa začne formovaťaj svalová hmota ( neboj sa, nie tak výrazne, že by si vyzerala vymakaná ako z posilky ). Zmenu budeš vidieť hlavne na zmene konfekčnej veľkosti. Keď som fakt poctivo behala, tak som sa za 6 mesiacov zmenšila 🙂 z veľkosti cca 42 na veľkosť 36 pri 173 cm. samozrejme, treba upraviť aj stravu a nebehať po jedle. Čo sa týka začiatkov - tiež som najprv striedala beh / chodza. Ak budeš len behať a nebudeš vládať, skôr prestaneš a potom to nemá až taký veľký efekt. Ten začína pri 30 minútach a viac. Radšej na začiatku voľ dlhšie intervaly chodze a kratšie behu, ale vydrž aspoň tú 1/2 hodinku. Postupne začneš naberať kondičku a meniť intervaly beh/ chodza a prepracuješ sa k permanentnému behu. Čo sa týka veku, ja mám 43. ( staroba 🙂 ) Ale takú postavu, akú som mala po 6 mesiacoch behu som nemala ani ako 18 ročná 🙂. Mám 2 deti - tá mladšia má 18 a tiež chcela zhodiť nejaké kilečká zdravo, bez diét. Tak začala behať so mnou a teraz ju posielam na Miss. 🙂

mracik
8. aug 2012

@mandragora22, prvé výsledky som videla tak po dvoch týždňoch, hlavne spevnené svalstvo. Do dvoch mesiacoch mám zo zadku a brucha dole po 7cm, zo stehien 5cm.
Okrem behu robím doma aj silový tréning, mám činky, polohovaciu lavičku a hrazdu (na ktorej sa konečne zdvihnem 😵 .

A pri behu, hlavne v začiatkoch, je fakt dôležité to pomalé tempo, skús behať tak, aby si mohla mať pri behu v pohode zatvorené ústa, aj keby si skoro kráčala, ideálne je vydržať aspoň 40 min, ja som behala pomaličičky, ale vždy okolo hodiny. Ďalej sa sústredím na podsadenú panvu, snažím sa precítiť prácu spodných brušných svalov. A ešte sa snažím čo najviac zakláňať, koľko to len ide. Mám taký zlozvyk byť riadne v predklone, tak sa to snažím vykoreniť. 🙂

susul
8. aug 2012

@mandragora22 tak ako pise @mracik dolezite je aj drzanie tela, treba sa kontrolovat. Ja beham cez spicky, bezi sa mi tak lepsie a aj klby ma menej bolia, ale su bezci, co dopadaju na patu, treba si oskusat na sebe. Ja mam navyse priecne plochu nohu, nosim ortopedicke vlozky v topankach a snazim sa naslapovat na vonkajsiu hranu nohy. Plus dolezite je dychanie, ja ked som zacinala tak som sa sustredila na tri doby nadych, na tri vydych.Hlavne zo zaciatku nebezat ako o zivot. 😉

mandragora22
8. aug 2012

@miskap2111
@mracik
@susul ahojte, dakujem za dobre rady 😵
@susul aj mne to slo spociatku na tri nadych a tri vydych, ale ku koncu co krok, to fucanie 😀 😀 😀 ale ano, skusim to kombinovat, aj priatel mi tak radi. a inak, starenka
@miskap2111 dakujem za ozaj motivujuce slova, tiez nosim 42-ku, rada by som na 38-ku, boky asi nepustia, lebo mam aj velmi siroke kosti - panvove, ale aspon tie haldy tuku snad sa podari zhodit 😀 😀 a vazit sa nemienim, aj tak mame pokazenu vahu 😀 😀 tak este raz dakujem za prijemne slova a budem sa ozyvat, ze som to stale nevzdala 😀 😀 teda dufam... 😅

bonaquaba
8. aug 2012

:-@susul ako pises je to vsetko o prioritach, ja ked som zacala behat,t ak sa mi velmi nexelo chodit,ale vzdy som sa premohla a okolie sa na mne rehotalo, ci mi hrabe 😝 a teraz sa baby same ku mne pridavaju,ale ja nerada beham s niekym najradsej 😝 sama, lebo si idem podla svojho tempa a nemusim nikoho cakat a ani on mna
ale zase aby som uplne sama nechodila, tak som vzdy syna vzala on isiel na bicykli a ja behom a teraz je to uz aj pre neho droga, sam rtano je uz pripraveny na behanie, tak som rada, ze ho to bavi, sport je sutper vec a deti chcem viest tymto smerom,ale tie nie na silu,ale iba ked budu same chciet
a dnes som nebehala, vstali sme az o pol 8 a to je uz pre mna neskoro,ale sa mi ani nechcelo ist, dobehla som to plavanim, lebos detmi sme boli plavat, tak sa citim super a inac ako som zacala sportovat, tak som taka pevnejsia, nie som taka mlandrava 🙂 a vahu si nestriehnem,lebo tu nemam vahu iba na zaciatku som sa odvazila a o tyzden ideme domov, tak potom sa odvazim,ale ani ma to netrapi, ci som schudla,lebo uz beham pre radost
a ja mam tiez podrpdu bez kostic,lebo ked beham s kosticami tak potom mi to tam vadi a ked si si kupovala taksi si asi o cislo vacsiu brala ze, ked to tak nosis ako ja

bonaquaba
8. aug 2012

este mam na vas jednu otazku, ako davate tie nicky,ked chcete viacerym napisat,lebo ja ked to skopirujem, tak mi to neda tou modrou farbou ako vam, a potom sa to ani tomu dotycnemu neobjavi ako upozornenie ,tak dik za radu

mirka099
8. aug 2012

pod kazdym prispevkom mas Odpovedz... ked teraz chces aby si oznacila mna, klikni na odpovedz v pod tymto prispevkom.... alebo napis zavinac @ s presnym nickom uzivatelky 😉

kafoditka
8. aug 2012

@bonaquaba pod kazdym prispevkom mas modrym formulku ODPOVEDZ tak na nu kliknes a pises dotycnemu, nemusis nic kopirovat 😉

kafoditka
8. aug 2012

Inak cafte 🙂 baby je mozne ze po troch tyzdnoch behania a euforie prisiel na mna totalny ale totalny lenivak? 😕 akoze absolutne sa mi nechce rano z tej postele vyliezt 🙄 no ale ako vas citam posledne dve strany a vidim tie ubudajuce centimetre a uspesne tvarovanie tela, tak si na to vzdy rano spomeniem a nakopnem sa, lebo ked uz som sa na to behanie dala, tak nemozem predsa kaslat na to, ze ano 😔

miskap2111
8. aug 2012

Neboj , @kafoditka , tvoje pocity sú úplne normálne. Ja osobne sa najlepšie cítim po behaní, keď sa tie endorfíny úplne vyplavia. Ale to asi každý. A keď sa mi nechce behať, tak sa vždy motivujem práve tým, ako super sa budem cítiť buď pri behu, alebo potom, keď dobehnem a potom vlastne celý deň.

bonaquaba
8. aug 2012

@mirka099 presne tak to robim,ale ked chcem pisat dvom a dam odpovedz jednej tak druhej nemozem dat odpovedz,lebo to predtym sa mi zmaze, tak toto neviem ako pisete
@kafoditka aha a uz som na to prisla, mirka teba som najprv napisala a potom som dala odpvedz kafoditka a funguje to, no baby,ale som hrozna 😀 ta technika a moja hlava su uplne dve odlisne dimenzie,
vdaka moc

kafoditka
8. aug 2012

@miskap2111 veru musim to prekonat a zas bude velka chut, ved ten pocit po behu a sprche ozaj stoji za to 😎

bonaquaba
8. aug 2012

😀 @kafoditka no to je uplne normalne aj u mna kolkokrat sa mi nexe,ale nastatie mna moj syn taha a rano,ked vstane tak vravi :mami,kedy ideme behat a ja,ze dnes nie aon ale mami ved podme, tak toto ma vzdy nakopne a prinuti ist behat 😀 ,tak aj ty si najdi nejaky impulz, ktory ta donuti ist behat

susul
8. aug 2012

@kafoditka krizu mava obcas kazdy, no.a potom su tu I dni kedy sa I po mnohych vybehoch na trase trapis ako v prvy den behu a potom pridu dni, kedy to beha samo.
@bonaquaba ja nosim pevnu podprsenku bez kostic a na nu natahujem sportovu tu mam vo velkosti m, ja potrebujem, aby sa prsia moc nehybali, takze som trochu ako v korzete, ale da sa mi dychat 🙂 jasom tiez brala starsieho no beham dost do kopca a po lese tak sa trapil, ale ako riesenie ked si chce ist clovek zabehat a nema strazenie pre deti je to super. A tiez by som bola rada,keby nasi krpci sportovali . Takze super, xe to syna bavi.
Dievcata, co jedavate pred a po behu? Pripadne ak sye msli niekto vypracovany jedalnicrk hodte onfo, pre inspiraciu, leboam pocit, ze dokola jem to iste. Dik

mracik
8. aug 2012

@kafoditka kľudne môžeš byť aj pretrénovaná. Ako často beháš a ako rýchlo? Tiež som po cca mesiaci mávala také stavy, trochu som ubrala, nebehám už 6 x týždenne, ale 3-4 krát.

@susul no stravu začínam tiež riešiť, mám pocit, že idem trochu do katabolizmu a strácam svaly na nohách. To by som moc nechcela. Po večernom behu som už nezvykla jesť, ale asi začnem. Len ešte netuším čo 🙂

mirka907
8. aug 2012

ahojte baby...tak ja som dnes isla po dlhej dobe behat...cvicim skoro kazdy den, len na behanie je toho casu malo...vacsinou cvicim ked mala zaspi, mam svoju zostavu plus stacionarny bicykel...dnes som ale mala ist potrebu si zabehat a super pocit je to po dlhej dobe....mam take svoje kolecko, je to cca 4,5 km ale nejako mi bolo malo, tak som este 2 km pridala ...nakuknem ku vam castejsie... 😉