Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Ahojte dievčatá,
chcem sa vás opýtať ako je to s behaním a kojením ??? Ešte malého kojím a rada by som začala so sebou niečo robiť...je tu niektorá, ktorá začala s behom/rýchlou chôdzou a kojila???? Neviem aký to bude mať vplyv na mlieko, kojenie...poradíte mi?
Ozaj a ešte čo sa týka vhodnej obuvi.....na čo si mám dať pozor pri výbere???? ďakujem
@lenkasop Ahoj, ja som behala pri oboch detoch cca od 1/2 roka. Chodila som behat vzdy po nakojeni... a uplne v pohode. Samozrejme som nezacala hned behat 5km... 😉
Pojde to, drzim palce!
Este ma napadlo s tym tlakom - vzdy som mala nizsi ako normal, teraz cca 90/60, tep max. 50. Tiez mate taky tep, bezkyne??
@lenkasop http://www.runpedia.sk/n/beh-a-dojcenie tu si precitaj, pise lekar o behani pocas dojcenia. Uplne v pohode. Ja som zacala behat po sestonedeli a malu kojim doteraz (dnes ma presne 14 mesiacov)Kojim pred behom, po behu, ako kedy ako pride a ako sa malej chce, nemala som nikdy najmensi problem. A musim povedat ze si niekedy davam poriadne treningy, vybehy do kopca, intervaly a ani vtedy mala neodmieta mlieko, neboj sa, to su len povery ze sa nesmie atd .. (alebo vyhovorky niektorych mamiciek 🙂
baby, po kolko km menite tenisky?
baby idete niektora na tesco beh pre zivot zajtra? Aspon symbolicky? My sme sa s partiou dohodli ze odbehneme beh pre zivot a este dame potom par km navyse, 3,5km je dost malo na poriadny beh🙂 Ale zasa chcem tam ist, rocne absolvujem desiatky komercnych behov, tak chcem podporit aj ten charitativny 🙂
@opica ked sa rozpadnu, ked ma bolia paty, alebo ked vidim nejake krasne v obchode, ze si ich kupu musim ospravedlnit 😀
Inak teraz som si kupila z ecco biomky
http://shopeu.ecco.com/uk/en/ecco/biom-train_47..., ale s neonovo-zelenou podrazkou, v Martine v ich firemnej predajni, stali tusim 40,-€ (!!!), ani som nevedela preco ich kupujem, len ich bola skoda nechat za tu cenu na policke 😀 a vcera som ich vyskusala na beh - poviem Vam, asi najlepsie topanky, ktore som kedy mala - uplne papucky!!!
Aká značka topánok je vhodná na beh, resp. akú máte a ste spokojná, budem behať v prírode príp. na ihrisku... 🙂
@romanovic ja som praveze na vianoce dostala nove NB a som spokojna. doteraz som mala adidy, ani neviem kolko mali nabehane, ale mala som ich par rokov, pomedzi to 2 deti. ale teraz rozmyslam, ze kedy budem za smenit. moj odhad je,z e zabehnem tak 1200 km rocne, nohy kladiem vraj rovnomerne, tak snad nejake 2 roky vydrzia 😀
tak som dnez zrusila svoju ucast na od tatier k dunaju...
@opica Inak pre mna je takym indikatorom ochodenosti topanok, ze ma zacnu pobolievat ostrohy na patach, tie citim uz od detstva...
A otazka na NB - ja som videla len latkove. Sorry za naivnu otazku, ale v zime typu -5-10 stupnov Ti nie je zima na nohy? Lebo to je jeden z dovodov, preco si kupujem len kozene. Ci mas zvlast na leto a na zimu? Ja mavam len jedny a napr. v jarnych mlakach, ked sa mi podari trafit hlboku vodovu jamu (co je na Strkovci standard) mam pocit, ze v kozenych mam o par momentov dlhsie suche nohy...ale samozrejme su chvile, kedy aj ked uz fakt nahlas clapkam, su to neskutocne endorfiny...len potom to cistenie auta je dost otravne... 😉
@romanovic NB je jedna z najlepsich bezeckych topanok. U nas ale nedostat vyssiu triedu tenisiek, ked som ich pred casom zhanala tak mi v obchodoch povedali ze niektore modely nedovazaju, ze sa im to neoplati lebo ich nikto nekupuje...ale cez net sa daju zohnat, stoja ale dost (ale zas nie viac ako kvalitne modely od adidasu alebo asicsu, tak od 150) Teraz si myslim ze situacia je uz ina, uz vela ludi beha a vela z nich si potrpi na dobre tenisky...Je to inak jedna z mala firiem, ktora sa specializuje iba na bezecke tenisky a nevyrabaju tenisky ako napr. adidas od bedbintonu az po baskatebal. Ja na NB nedam dopustit 🙂 aj ked teraz beham v inych, ale v NB som odbehala tisicky kilometrov za tych 11 rokov, co som ich pouzivala (nie jedny samozrejme, ale vzdy ten isty model bezeckej tenisky na dlhe trate a pevne povrchy)
@megba ahoj, tak ja mam beh pre zivot ako prvy ciel 😀 behat len zacinam, tak pre mna to nebude taka malina 😝
zienky idem sa vas spytat, po dnesnych 10 km ma strasne zacala boliet noha.. neviem, asi bedrovy klb sa tam niekde nachadza 😀 pri behu ma neboli, len potom ked kracam..
prejde to, mam spomalit, resp. navstivit nejakeho dr.?
@megba dik za odpoved. Ja seba stale radim medzi "prilezitostnych rekreacnych bezcov" a tam som sa radila, aj ked som behavala denne 12-15km a tym myslim to, ze v regale bezecke topanky som vzdy pozerala len take tie lacnejsie modely, co nesuviselo s peniazmi, ale s mojim videnim samej seba v suvislosti s behom... Pre vysvetlenie: moj muz chodi domov v noci, nemame tu nikoho, takze jediny cas, kedy mozem vybehnut teraz, ked pracujem a kedy som aj mohla vybehnut pocas materskych, bolo skore rano, ked este cela rodina spi. Lenze deti byvali chorlave (desne nocne kasle obcas prichadzajuce aj teraz), obe dlhsie kojene, takze aj ked moj beh mal pravidelnost, nikdy som si to vnutorne neuvedomila, vzdy som to brala tak, ze neviem aka bude noc a ci budem rano vobec schopna vstat, preto to moje videnie seba ako "very very light rekreacneho sportovca", ktoremu stacia prve topanky z policky v obchode...
a nech uz je zajtra....dnes pauza kedze som behala tri dni po sebe ale sobota, nedela je moja!!!!!!!sa tesim tesim tesim...este pripravim novy playlist a bude to ono...kebyze nefukalo, lebo poslednych 10 behov som mala vetrisko, to by som mala uplne vianoce 🙂
ahojte,tak ja sa k vam pridam,zacala som behat len minuly tyzden,snazim sa chodit kazdy den.prve dni som dala 20 minut a stale to zvysujem,vcera som dala 30 minut a dnes uvidime.Chcem schudnut pretoze mam nadvahu,a chcem sa spytat ci je lepsie behat kazdy den a kratsie okolo 30 minut alebo 3 krat do tyzdna na hodinu? ja beham pomaly a striedam to s chodzou,zacalo ma to riadne bavit tak dufam ze my to vydrzi .drzte palce
@romanovic hej su latkove, ale nemam problem. mna v zime oziaba aj v hrubych cizmach. cize si "odtrpim" prvy kilometer a potom uz v pohode. dam si hrubsie ponozky a je. mne by zas vadilo, ze mi noha "nedostatocne dycha", tak pocitovo pre mna. a mlaky neriesim, tenisky rychlo uschnu a veru chodim behavat za kazdeho pocasia.
ja nechcem byt ta hnusna osoba,ale baby, pokial mate vyssiu nadvahu, tak na beh si davajte velky pozor. nie je to idealne na svalstvo. naprv ho treba dostatocne spevnit, pretoze potom si lahko znicite klby a slachy a pravdepodobne budete behat zle, t.j. nespravne drzat telo. mozno by stacila na zaciatok rychla chodza, ale beh je fakt zaberak na pohybovy aparat.

@romanovic Kokso, obdivujem ta! To je uz svetlo o tom case?