icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

yanni
21. júl 2013

@ewellina hm tazko radit. Zase indi vindi. Znacka jedno. Mala som vselijake. Najspokojnejwia som ales s tymi z tchiba. Totalne lacne len nejakch 15 € za kus ale drzia perfektne. Nic ine mi netreba. Cislo 36. Inak normalne mam 70-75 B. Takze uplne prvu by som na tvojom mieste isla kupovat do sportoveho obchodu. Staci vyskusat si. Nemusis kupovat. Zistic velkost a aj znacku a potom mozes hladat na internete, ci nenajdes lacnejsie.

ewellina
21. júl 2013

@yanni ďakujem. Budem musieť kupovať online, lebo sa mi nedá tak ľahko dostať do mesta.

yanni
21. júl 2013

@ewellina hm. Tak si objednaj viac velkosti ak bude moznost vratit. Co ti nebude pasovat vratis.

Inak baby, prave z 10kilometrovky doklusala. Uff to je hic. To sa uz bez vody takmer neda. Bola somna jazere, som myslela, ze namiesto toho druheho koleckq sa hodim do "vln" aj v celom oblecku 😀 to by mali ludze podivanu 😀

michalag
21. júl 2013

@yanni @sjuz a ako je to vastne s tym tepom, vysvetlite mi to prosim?

sjuz
21. júl 2013

@yanni popravde i ja viem kedy uz idem moc rychlo a kedy pomaly, ale pre dobry pocit to stale nosim. A lepsie ma to nuti, hlavne zo zaciatku ked som striedala chodzu a beh. len potom som prisla na to ze to svoje koliesko 6,3km zvladam v pohode aj bez prestavky a uz tie hodinky nepotrebujem. Ale nosim ich kvoli casu a kaloriam 🙂 ... a ked uz ich mam.

sjuz
21. júl 2013

@michalag Vypocitas si max tepovu frekvenciu:
pre mužov = 220 - vek = maximálna tepová frekvencia
pre ženy = 226 - vek = maximálna tepová frekvencia
No a na spalovanie tuku by si sa mala drzat niekde medzi 60 – 85 % maximálnej tepovej frekvencie. ked budes na viac, tak cvicis kardio na posilnenie srdca, ale spalujes hlavne cukry, a ked nie su v krvi cukry tak cukor zo svalov...

michalag
21. júl 2013

@sjuz a kedy si mam zmerat tep? ci priebezne?
Asi fakt primitivne otazky ale o beh ako taky som sa doteraz az tak nezaujimala

ewellina
22. júl 2013

Dobré ránko, žienky, dnešným dňom som začala s tým behaním. 🙂 Som zvedavá, dokedy mi to vydrží. 😉 Som tri mesiace po pôrode a akosi to zo mňa schádza veľmi pomaly. Myslela som si, že schudnem len kojením, ale zjavne treba tomu trošku pomôcť. 😉 Mám však aj vážnejšie zdravotné dôvody, tak snáď vydržím.
Dnes ráno som bola prvý krát behať, bolo to super. Teraz sa cítim výborne. 😵 😵 😵

opica
22. júl 2013

ahojte dievcata, ozyvam sa zas po dlhsom case.som mimo domu,tak nemam net a v podstate ani chut ist na comp 😀 ale beham poctivo, minimalne kazdy druhy den. kopce mi prospeli, vcera rano som vybehla na 10 s muzom a svagrinou,takze hodinka nam pri kecani velmi rychlo ubehla. chodim aj plavat, vcera sme este boli kus povyletovat,tak som celkom sportovo saturovana.

v sobotu ma caka prvy mini triatlon v zivote, snad sa neutopim 😲 ostatneho sa nebojim, len to plavanie je slabota 😔

sjuz
22. júl 2013

@ewellina aj ja som zacala s cvicenim 3 mesiace po porode 🙂 a citim sa paradne. teraz ma mala 10 mesiacov, ja som na vahe ako pred tehotenstvom, ale to som mala este nadvahu, takze pokracujem a potrebujem este ason 12 kil... Drzim palce.

sjuz
22. júl 2013

@michalag no preto ja mam ten sporttester, ze vlastne stale vidim, kolko ten tep mam...

ewellina
22. júl 2013

@sjuz Beh to spraví, tých 12 kg. Ja by som bola spokojná, keby som zhodila aspoň 7, ale môže byť aj 8-9.

ewellina
22. júl 2013

Baby a ako s tým behom v zime? Beháte aj v zime?

rebecca16
22. júl 2013

Baby otazocka: beham asi polroka. Nie rychlo, ale beham. Prve mesiace 6xtyzdenne, teraz 3-4x tyzdenne, lebo uz aj posilujem. Vzdialenost cca 8-10km. Trva mi to cca hodku. No a problem je, ze sa objavila bolest kolena. Stupnuje sa to. Zo zaciatku prve km nic necitim, ku koncu uz celkom dost.
Chcem to riesit zatial bez lekara. Mate niektora skusenost s bandazou? Uvazujem nad kupou..Pomohlo vam to? Co gelove tablety colavit? Ze vraj bezci zvyknu uzivat a pomaha im to...som vdacna za kazdu radu a slusenost. Pripadne aj info co ine vam pomohlo...vdaka🙂

cashmon
22. júl 2013

@rebecca16 Ahoj, ja som aktivny triatlonista, beham polmaratony aj maratony a podla mna je problem v zlej technike behu alebo slabom osvaleni kolienka, skus si pohladat co je to beh cez spicku, pretoze pravdepodobne behas cez patu a tvoje koleno trpi narazmi od betonu. Takisto odporucam robit sem tam drepy, aby si posilnila okolie kolena (je to fajn aj na zadok :D) Moja rada je teda zlepsit/zmenit techniku, takisto skus behat radsej po lese alebo trave ak behas len po betone resp. asfalte a samozrejme ak mas topanocky uz dlhsie tie iste, mozno by sa hodilo poobzerat po novych. Topanka by mala oddychovat po kazdom behu aspon den, takze ak behas dva dni po sebe idealne je ist s druhym parom, ak mas len jedny nevadi, skus skontrolovat ci nie je uz podrazka velmi zodrata. Bezna zivotnost topanok je 500km. Ak mas velmi tenku podrazku skus si najst boticky s hrubsou na pate co pomoze tlmit naraze pri behu cez patu alebo si daj hrubsie funkcne ponozky 🙂 Dufam ze nieco z toho zaberie a bolest kolena pominie raz dva 🙂

rebecca16
22. júl 2013

@cashmon ako som pisala v prispevku, robim aj posilnovanie. Zhodou okolnosti drepy pri silovom treningu nevynechavam...pri nich ma sice koleno neboli, ale "puka" mi v nom. Ked beham, tak 90% je beh na pase. Von chodim len vynimocne. Momentalne si to nemozem dovolit, kedze trenujem v case synovho spanku a som s nim sama v tom case. Dakujem za radu...pozriem sa na ten beh cez spicku. Mozno prave to by mohlo pomoct🙂

cashmon
22. júl 2013

@rebecca16 Skus pozriet toto video 🙂

https://www.youtube.com/watch?v=90cHm9UO9bs

hlavne od piatej minuty.. Ide o to ze pri dopade na patu sa ti vsetka sila vracia do nohy a naraz ide do kolena, ked behas "cez spicku" noha funguje ako pruzina a teda sila odrazu laicky povedane nejde proti tebe ale s tebou 🙂

yanni
22. júl 2013

@ewellina samozrejme aj v zime. Aj pri minus 20. Ziadny problem. Len trosku palia pluca.

iviatko
22. júl 2013

baby, uz sa dlho odhodlavam, dnes som si v lidli kupila tricka a zajtra rano chcem skusit ist behat, snad sa dokopem vstat do siedmej 🙂 co pocuvate pri behani?

ewellina
22. júl 2013

@iviatko vtáčiky 😉

iviatko
22. júl 2013

@ewellina to by mi nestacilo 🙂

ewellina
22. júl 2013

@iviatko 🙂

katpetdo
22. júl 2013

@ewellina v zime je to vacsia sranda. nie je zle pocasie, len zle oblecenie 🙂.

dnes sa mi po velmi dlhej dobe bezalo uplne super, necitila som ziadne tahanie v nohe a dokonca aj relativne rychlo 8km za 38min. Isla som o 11, cely cas po slnku a vobec mi to nevadilo. V sobotu som bola 12km rano o 8 a myslela som, ze zomriem z tepla.

@iviatko aj ja som nakupovala v lidli. dokonca som si kupila tu suknu na behanie a bezalo sa mi lepsie ako v trenkach. nepocuvam hudbu.

yanni
22. júl 2013

@iviatko ja tiez nic nepocuvam.muz mi aj naladoval ipod ale mne to len liezlo na nervy.

megba
22. júl 2013

@yanni Ja si veru tiez uz nesledujem tepy a pod.. tiez to uz mam za sebou 🙂 mozno ked sa raz fakt budem poctivo pripravovat na maraton ale inak neee. Bravam si hodinky so sebou na sutaze, lebo ja mam Polar a keby som nemala ten hrudny pas tak mi tie hodinky nacitaju tep niekoho kto okolo mna prebehne a ma pas na sebe a potom sa mi to cele rozhadze a uz som v kybli, stratia sa mi aj stopky aj cas aj vsetko ostatne. Takze kvoli tomu to mam na sebe. Inak mne niekedy uz len ten adrenalin na starte sposobi, ze mam tep 150 🙂 A to som sa este ani nerozbehla 🙂

yanni
23. júl 2013

@megba mna ten pas len rozculoval. To je ako droga, stale som kuk na hodinky. Tak som ho pekne krasne zabalila a trci niekde doma. Ale hodinky mam stale, aj treningovo. Len tak proforma a na meranie casu a km. Chudnut nechudnem, tak kalorie nesledujem. Ale meria to. No nech meria. Inak mne bez problemov funguju aj bez pasu. Mam Garmin. A muz ma tiez Garmin ale iny model a ten zase pas pouziva a ked behame nahodou spolu, tak sa nerusime. Upps merania sa nerusia 😀

romanovic
23. júl 2013

Dnes 10,57 km od 4,15, GPS funguje, ani tenisky ma netlacili, zivot je bajecny!! 😀
@ewellina Jasne, aj v zime. Nebeham iba ked je vela neodhrabaneho snehu - nemozem si dovolit vyvrtnut alebo zlomit nohu...

yanni
23. júl 2013

@romanovic to si bola o 4:15 hod. behat? 😕 😨

ververka
23. júl 2013

@iviatko ja si stahujem rozne songy co sa mi pacia a v takom audio softe si zmenim tempo vsetkych na 160 BPM (uderov za minutu). Udava mi to tempo behu a lepsie sa mi tak beha. A beham tak, ze mam sluchatko len v jednom uchu, pretoze nemam rada situacie, ze neviem co sa okolo mna deje (cyklisti a pod).

ewellina
23. júl 2013

@iviatko Tak ako? Bola si dnes?