Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Baby otázka k tepovej frekvencii a pásmu, v ktorom sa spaluju tuky. Beham vyse polroka, tepovku som nikdy nerieisla...schudla som dost, samozrejme nie len behom ale i upravou stravy k tomu silovymi treningami. Je tu prosím niekto, kto tu tepovku neriešili a ked začal behať podľa nej, tak tuk sa strácal o poznanie rýchlejšie? Ja teda strácam tuk aj tak...a to zarucnene prekracujem to pásmo spalovania - len má zaujíma , či sa mi to oplatí riešiť, či to potom nepojde nahodou rýchlejšie (čo by má dost potešilo🙂) vďaka za názory.
@opica ja som si bola dat zo solidarity k nim beh v case ich startu (bratovho) timu ... A teda ze 12.40 dnes naobed....som myslela ze dusu vyplujem na priamom slnku pri 28 stupnoch...ale trosku mi je aj luto ze sa mi nepodarilo zozbierat bandu...a pre bratov tim som prilis pomala...prilis sa cuchtam 😀
@opica pozeram priebezne vysledky...po 24 useku maju nasi cas 18:54 ...Druhemu timu z ich kategorie uz dali hodinu aj tristvrt....ked to pojde takymto tempom dalej, zas bude brat namysleny 😀 ...ale tak iduuuu....najlepsi tim ma 16:52 .... to su asi 12ti...v tej kategorii ako Vasi, oni su 12ti?
@mirka907 ja ani neviem, ono to je strasne neskoro aktualizovane podla toho, ked posledni dobehnu dany usek. podla man je jedno, kolki budu, len nech dobehnu ;) tak svagrina uz to ma cele za sebou, nakoniec nebezela posledny usek, som to nejak splietla...podla sms vyzerala byt nadena 😀 moznoze o rok ma zlomia...kazdopadne je strasne mile pocut, ako o mne furt rozpravaju 😎
Baby prosim vas ked behavate take pomale tempo, aku mate tepovu frekvenciu? dik
Celkom dobre som sa pobavila na typológií bežcov. Ja som momentálne asi "Hejkal" - ten je opísaný až pod článkom. 🙂 http://www.bezvabeh.cz/clanek/1878-typologie-be...
@rebecca16 no ja som tiez tepovku nikdy neriesila 🙂 behavam asi cca 5 rokov s dvoma pauzami, ked som bola tehotna, ale to som sa velmi rychlo dostala naspat do kondicky. Ked som zacala behavat teraz po druhom porode, (behavala som skoro kazdy den cca 10km) tak to s mojim telom nic nerobilo vobec som nechudla, ale ani nepriberala 🙂 az som sa nasrala a skocila za trenerom, a ten mi zacal vtlkat do hlavy ze zaklad je tep a ze nieje dolezite vyplut dusu pri behani, lebo ak sa neriadim podla tepovky tak telo,pali cukry a nie tuky 🙂 Tak som sa rozhodla, ze ho posluchnem a pojdem podla tepovky, lenze ked som zacala behat (mala som sa drzat okolo 125 ) tak moj sporttreker vkuse pipal a ukazovalo to az okolo 155, takze mi oznamil, ze asi nemam kondicku :( no ostala som pekne zahanbena 🙂 takze teraz uz 2 tyzden dodrziavam 125 pri rychlej chodzi a dnes ked som sa odvazila vaha ukazala konecne po velmi dlhej dobe -2,7kg. Tak mozno na tom nieco bude, jednoznacne pokracujem este dalej a idem naberat kondicku 🙂 🙂 🙂
Ahojte! citam diskusiu, inak ak chcete nejake dietne recepty, a aj zdrave, davam do pozornosti stranku www.fitrecepty.com 🙂 prestudujte, snad najdete nieco, co vas oslovi 🙂 tiez cvicim, a ked aj k tomu jem zdravo, citim sa omnoho lepsie
@zuzkakach ahoj dakujem ti za nazor. Tu tepovku si si pocitala podla nejakeho vzorca? 226-vek a potom 65-70% z maxima? Nieco taketo? No neviem ci neoprasim sporttrster, ked si mi potvrdila, ze to funguje. Mozes este pls pocedat kolko teraz behas...teda chodis? Kolko km a za aky cas ti to vychadza. A mas aj upraveny jedalnicek?
baby, ked pisete o tom chudnuti. man dnes potesila svagrina. nevidela ma asi mesiac a hned, ze som zas schudla...i ked realne ani deko neslo dole ;) potesi to aj tak.
@rebecca16 jj, ako pises. ked mas potrebu, chod sa dat zmerat, len v podstate budes musiet ist vzdy tak pol pol roku, kedze sa meni kondicka a tym padom aj tepova frekvencia..
ja osobne uz asi pol roka nebeham s HRM, proste ma to otravuje, dost "busim" a aj tak som schudla asi 3 kg od januara. kazdopadne, je dobre aspon zo zaciatku vediet, kedy mas dost, aby si si zbytocne extremne nenamahala srdce. ja uz to celom dokazem odhadnut podla dychania. obcas zo srandy vezmem HRM a celkom sa mi to potvrdzuje..
@opica beham polroka a nebusim do toho, ani nechcem...som akor pomalsi bezec. teraz davam 10km za 62-65minut. Takze ziadne divociny s vyplazenym jazykom. No aj tak som si ista, ze to pasmo prekracujem...ked vsetci pisu, ze akonahle si zacali sledovat tep, tak presli nieze na pomaly beh ale na chodzu. No poprve neviem si predstavit, ze mam len rychlo chodit. Brrr..ja sa musim prebehnut, aby som z toho mala ten svoj dobry pocit...asi vies o com hovorim🙂 inak ja tiez poznam ludi, ktori tep nikdy neriesili a castym behanim prosto schudli...a to nehovorim o nazoroch, ze na zhadzovacku tukov je podla niektorych zas najucinnejsi intervalovy beh, dalsi, ze hiit trening...tak a teraz sa v tom vyznaj🙂)
@yanni 15 kíl nových handier? To je môj sen 🙂 Keď budeš v KE, tak pri tom Hiltone máš Aupark. Toto by ste aj peši zvládli z Golden Royalu. A ešte väčšia je Optima ( tam viem nachodiť kilometre ) ale tam buď autom smer Rožňava alebo taxík alebo naša MHD č 10. Dávaj bacha, lebo " dve paličky" teda 11 chodí na náš slávny Luník IX. A to by bol iný zážitok 🙂 Som z KE, tak keby si niečo potrebovala, tak sa pýtaj. A na MMM sa chystám, ale povzbudzovať. Dáte mi vaše čísla a budem kričať, aj s deckami a hneď sa bude lepšie behať. Mne bude stačiť tohto roku Velvet run a Košice night run.
@rebecca16 to mi vypocital ten trener, dal mi robit anglicaky to mu ukazalo myslim moje maximum a z toho ako pises 70% , jedalnicek mam upraveny uz od januara a ten som ani nemenila, proste sme sa zhodli na tom, ze strava je ok, pohybu je dost, az nakoniec sme prisli naato, ze az privela 🙂 no uvidime som velmi zvedava ako to dopadne 🙂
@rebecca16 no mozno mi neuveris, ale tiez som sa tomu branila.....ze aka nuda rychla chodza 🙂 ja co uz mam tolko odbehane, mam chodit? ale teraz sa mi to velmi paci 🙂 hlavne po dnesnom vazeni 🙂 nepridem cervena ako rak 🙂 pocas chodze si vybavim telefonaty a rychlo mi to zbehne 🙂 chodim 7 km, co mi trva hodinu. A este som mala prve dni normalne svalovicu na stehnach a lytkach, co sa mi pri behu nestavalo 🙂 no nastastie stale do rana prejde 🙂
@zuzkakach no tak mam za sebou prve ranne chodenie. Citila som sa ako dochodza a normalne som ostatnym bezcom zavidela. Cele to bolo nejake čudne, na mna nezvycajne...rozhodla som sa, dam tomu 2tyzdne. Ak budu zmeny vyraznejsie ako pri behu, pokracujem...ak nie, vraciam sa spat k behu. Tak drz palec, nech ma z toho neporazi. A este sa chcem opytat, ze ci chodia rano nalacno a co jes po. Dik🙂
@rebecca16 ja chodim vtedy ked mi ma kto strazit deti 🙂 do juna som chodila vzdy rano, manzel chodil do prace neskor tak postrazil deti kym som dobehala 🙂 teraz som bola skoro cele prazdniny pri mojich rodicoch aoni chodia doorace skoro rano, tak som chodila az vecer 🙂 Rano som vzdy chodievala na lacno aj ked ma manzel buzeroval, ze vraj sa to nema, no teraz ten trener mi potvrdil, ze behavat rano na lacno je super, cvicit vo fitku rano na lacno urcite nie 🙂 vzdy po kazdom behu a teraz aj chodzi si dam hned banan 🙂 apotom tak do 45 minut protein alebo normalne plnohodnotne jedlo 🙂
@rebecca16 @zuzkakach - ak rozumiete po anglicky, tak sa možno oplatí prečítať si napríklad tento článok (o chudnutí a chodzi vs behu sa píše viac v druhom paragrafe): http://www.dummies.com/how-to/content/busting-t...
@zuzkakach s tým jedlom "po" sme na tom úplne rovnako. Dávam to iste. Dnes som sa o tom chodeni bavila s kamoskou, ktorá robí fitness a potvrdila mi, že tých teórii spalovania je niekoľko a každý tréner si zastáva tu svoju. No a vlastne mi potvrdila aj to, čo sa pise v článku od @miskap2111. Ďakujem ti zaň, ten článok je super🙂 a to, že proste spalim za tu hodinu chodze výrazne menej kalorii ako pri behu. a k chudnutiu dochadza vtedy, ked zvysime výdaj nad príjem kalorii. Neviem no, nejak mi to cele dáva logiku viac...a kedže cm u mna šli dole aj tak, od zajtra opäť návrat k milovanemu behu. Pokúsim sa držať si kludnejsie tempo, no chodza to nebude.

@opica ja som chcela ale nezozbieralo sa nas dost...brat isiel ...bezia 6ti takze ultra...tiez mu vychadza aj posledny usek