icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

tilly
14. aug 2012

@opica 18.8. je tato sobota 😀

susul
14. aug 2012

@opica ja jem tri hodiny pred behom, lebo mne sa tak lepsie beha. Skor si myslim,ze si jedla malo cez den. Ja sa musimcez den kontrolovat, aby som jedla. Niekto tvrdi, ze ked sa nenajes cca hodku pred behom tak to ide zo svalov,ale mne je potom tazko, ale odporucaju napr banan a jogurt.

mamutka
15. aug 2012

jemine baby, sak vas nestihnem docitat 😀 nejak mooc frcite s tou diskusiou 😀 ja sa na to moooozem vykaslat, doslova..... uz treti tyzden kaslem, ale je to lepsie..... a to prislo potom, co som urobila svoj rekord, 6 km za 40 min a uz som sa videla takto o rok na maratone, divaci jasaju, vietor vo vlasoch, krcovity usmev v tvari... a prd.... kasel.... ale alergologicka povedala, ze mozem pomaly uz behat, tak zacinam... a hadajte co... od nuly ☹ skoro som zdochla na 2 km 😠 pluca su este unavene, nevladzem to predychat. no co, motivacia jak hovado: budem vencit svoju astmu aj alergiu a naucim ich po kostole hvizdat 😠 baby vy nemate nijake taketo problemy, uz mam dojem, ze je to sabotaz, ja tak velmi chcem behat a polena sa mi tu hadzu pod nohy.... co polena, cele lesy....... tak ma to strasne bavi 😵 niekto sem hodil link na trening na 10 km, uzasne, dakujem!!! uz to mam vytlacene, slintam, hadam v septembri uz dokvitne vsetko na co mam alergiu, kurna, lebo inac ma porazi....
Behu zdar, uzivajte si to!

mamutka
15. aug 2012

inak, co mate oblecene pri behu? ak ste to neriesili posledne 2 strany, to mi uslo trochu....
take tie tricicka super high-tech sportove po 40 eur ci idete v teplakoch a nejakom pohodlnom tricku?
ja mam aj akoze technicky material, ale normalna bavlna mi robi rovnaky efekt, este mam dakde termo tielko, to vyhrabem a skusim, pouzivala som ho pri noseni maleho v manducke, aj on mal take a boli sme suchi aj v lete, tak to musim najst...

susul
15. aug 2012

@mamutka inak aj ja mam alergiu, sliznica v nose opuchnuta, ale nekaslem, len idem trochu na kyslikovy dlh, ale da sa. Ja beham teraz v tielku z HM je to polyester, 3/4 kratasy tiez z polyesteru s elastanom, ale maju odvetravanie pod kolenami i nad zadkom. Ja sa dost potim a bavlna ma potom chladi, vraj sa odporuca obliekat tak akokeby bolo o desat stuponov viac. Inak Tchibo mava tusim 2x do roka bezecku kolekciu, predpokladam, ze teraz niekedy bude jesenna, mam od nich par veci a som spokojna. Nie je to vypracovane ako nike a adidas, ale na to moje behanie staci, aj tak to leti oblukom do pracky, lebo je to cele mokre.
A pokial ide o zavislost, tak ano aj ja som zavisla, ked nemozem ist behat som zla 😀

mamutka
15. aug 2012

@susul dik za radu, ja som do Tschibo nakukla len par krat a take predrazene prkotiny mali. dam im este sancu 🙂
ja som alergiu dlho podcenovala a brala lieky len ked bolo zle a to bola chyba. posunulo sa to az do pluc, takze nastastie nesoplim, neslzim, ale nanestastie je to ovela nizsie, takze skor opuchaju tie pluca, nie nos. aspon tak dajak mi to dr. vysvetlila. ale co som citala, na astmu je beh dobry, ked clovek tie pluca posilnuje...
tiez som ovela kludnejsia, ked mam vybeh. radost somnou zit, chudak manzel, ked nebeham, zle je...

susul
15. aug 2012

@mamutka no ja to vobec neriesim, ja si to len tak skonstatujem pre seba, ze zase cosi sa deje, lebo som si vsimla, ze to mam na zaciatku jari a teraz ked konci leto a zacina jesen, medzitym nic. Ja neznasam lieky som strasny lajdak, ja mam zase koxatrozu bedrovych klbov, ortoped by ma asi zabil, keby vedel, ze beham, ale ked nebeham a nesportujem tak bolia viac, beriem vyzivove doplnky na klby, aj ked u mna slovo beriem je prisilne, ked si spomeniem si dam 😎 , ale odkedy si merkujem ako beham, aby som skor cupitala nozkami pod seba, tak klop, klop nic neboli.Tak nech sa polepsi nec mozes vybehnut.

misha666
15. aug 2012

cavte zeny... ja tiez beham, trenujem na polmaraton, v pondelok som dala 17km za 1h52min samozrejme bez prestavky 🙂
@mamutka ja mam teplaky original na behanie nike, tricko tiez original na behanie so vsitou podprdou nike (bolo zlacnene z tych 40 na 20 eur tak som si kupila ) a botasky nike+ pegasus mam so snimacom na iphone... tie ma vysli pekne draho ale nelutujem... aeste si beriem so sebou taky pas kde mam 4 dvojdecove flasticky s vodou... 😀

opica
15. aug 2012

@susul ja to viem, len obcas nestiham jest a tak to vyzera, uplne to citim 😠

@mamutka ja mam zvacsa obyc 3/4 gate na cvicenie a mam sportove tricko, bud tielkoidne alebo s rukavmi podla pocasia. ak je zima, tak an to nejake tricko s dlhym rukavom. podla man je dolezite, aby si ten pot neostaval v obleceni (hlavne v tricku), lebo ked je chladno, tak mzoes riadne prechladnut.

ja som vcera bola akurat bicyklovat a musim povedat,ze musim zacat viac striedat tie aerobne sporty. je sice pravda, ze fukalo,ale namakala som sa 25 kg za chrbtom spravodlivo 😎
kazdopadne dnes idem na pilates, cize beh az zajtra.

inak, ja pouzivam na meranie endomondo.a teraz pzoeram, tak najlespiich 5 km mam za 28:18 ;) nuz, nic moc, ale 10 do hodiny by snad mohlo casom padnut ;)

whizzy
15. aug 2012

ahojte, vy ste toho popisali :D
vcera som sa vratila z dovolenky, tam som nebehala a dnes sa mi nejak nechce, tusim ze po vyse tyzdni to bude narocne 😅
Ja teraz beham v 3/4 gate elasticke, nekedy davno kupene ze v nich budem bicyklovat a nic z toho nebolo. A obycko tricko nejake. Ale na zimu nakupim termo.

boska79
15. aug 2012

@opica
Na fb co je probehni svym mestem- ta nike aplikacia, jedna ceska dava 3:43na kilometer... padla mi sanka.... aj som si myslela,ze to dava na biku 🙂 🙂 🙂 🙂 ale vraj nie...

boska79
15. aug 2012

S mojim pohodovym tempom- sa asi zahrabem 😀 s

mamutka
15. aug 2012

@susul no klby, to je parada, ja som po porode mala rozostupenie lonovej spony, ortopedicka povedala, ze to tak 2 roky moze trvat, super, mne sa polepsilo nedavno, vyse 3 roky po porode, ale ako pises, beham tak cupitavo, ziadne velke kroky a naposledy, ked som bezala tych mojich 6 km, mala som strasnu chut dat 8 km, ale som to stopla len koli tomu, ze ci to nezacne na druhy den boliet... a v pohode, iba ten kasel dosiel 😝

susul
15. aug 2012

@mamutka poznas ten pocit, ze na zaciatku ides dusu vyplut, pluca, priedusky horia a zrazu sa to zlomi a bezala by si bez zastavenia? A pokial ide o lekarov, berem to s rezervou, lebo predsalen, ked clovek cvici a vie odhadnut, co jeho telo zvlada a kam ho nepusti, tak sa riadi podla seba. Ako ty psies, bezala by si, ale vies, zeby to nemuselo byt ok, tak skoncis.

mamutka
15. aug 2012

@opica 5 km do pol hodiny je podla mna perfektne. ja som prvu päťku dala za 40 min, ale bolo dost teplo a o tyzden som si dala 6 km za rovnakych 40 min, tak radost velika 😀 manzel bol na mna hrdy 😵

bonaquaba
15. aug 2012

Ahojte babule
uz som tu dlho nebola, nestiham vascitat, behat som bola naposledy v nedelu, ale teraz si davam chvilkovu pauzu, cosatykaoblecka ja mam kratasy alebo obycajne teplaky a tricko klasicke volne, lebo sa mi vtomdobre bezi ale ajpreto,lebo okolo pasa mam igelit, aby lepsie tuky slidole 😀 , ale uz som si kupila trojstvrtvoe gate na behanie a treba mi ktomu triko,ale neviem kedy sa dostanem do nejakeho obchodu,a uz mam konecne hodinky,taksom stastna, zajtra idem vsetko merat km,cas atd, takdam vediet,pekny denprajem

sarafortuna
15. aug 2012

@mamutka
kočky, čítam vás a mna od behu odrádza práve podobný problém ako máš ty - alergia... proste mi ľahko prechladnú priedušky a všetko "ostatné" s tým spojené...
Nie je na to nejaká finta? napr. horúci čaj, ktorý ma bude doma čakať 😕 ... Asi to skúsim aj ja - investovala som do botasiek a zatiaľ som bola behať asi iba 2krát 😒 .
Aj vy ste sa tak dlho "nakopávali"? ja sa stále vyhováram, že keby som aspon psíka mala, keby toto, keby hento....

a ešte otázka - počítate si km... to chodíte na ihrisko, alebo máte krokomer či čo? ako viete koľko km...

opica
15. aug 2012

@mamutka len ja beham uz asi pol roka 🙂 aj v tych horucavach som behavala, ale to bolo obcas o dusu...ale za posledne 2 tzydne som sa celkom vyrazne zlepsila, co am tesi ;)

mirka907
15. aug 2012

ja dnes 7,5 km ale vyrazne som citila, ze sa oteplilo...zlepsila som sa sice o 15sekund na kilometer ale prvu polku sa mi bezalo velmi tazko...
oblecko mam nike: 3/4 kratasy dri fit, tielko a mikina tiez...kupovala som zvlast len nohavice...ostatne som mala, ja take rada nosim....ale padla mi riadne sanka ze za take nike gate pytaju cez 30e, tak som zapla mozog, zla na detske oddelenie kde mali vypredaje a nohavice ma stalo 10,7!!!!! velkost 150-158 na 12-13 rokov...som sa celkom pobavila, ze mi sedia 😀 😀 😀 ....a kupila som este bezecke topanky, tie mam zas juniorske 😀 😀 😀 za 40e...hodinky aj puzdro na mobil na ruku som zdedila po aktivnejsich bezcoch , ktory si kupili take veci, napr.hodinky co uz ti asi aj pocet kvapiek potu spocitaju 😀 ...sudiac podla ceny...ale chystam sa investovat do kvalitnejsieho oblecka....softshell bundy, zopar trik, dlhych elastakov a podobne....ale vsetko jedine za odmenu, ked sa zlepsim

katpetdo
15. aug 2012

ahojte, krpec ma 6m a kojim, myslite, ze ucast na pretekoch a rychly beh by nejak mohli ovplyvnit mlieko? VIem, ze ak budem mat svalovicu, tak sa moze zmenit chut, ale skor ma zaujima tvorba.

Inak dnes som bezala po slnku, co fakt neznasam, ale celkom dobre 7 km -37min. V nedelu som bola super trasu, 8km, a dala som ju za 39min. VElmi ma laka nejaky pretek, uz su to 2 roky, co som na nejakom bola.

fliacik
15. aug 2012

@sarafortuna Ahoj 🙂 Ak chces este len zacat, odporucam bezecky okruh. Tak sa vies kedykolvek rozhodnut, ze mas dost a ist domov, uprostred lesa to nie je take lahke, musis sa este vratit nazad 🙂 Navyse, na okruhu mas dokonalu rovinu, nemusis sa trapit s kopcekmi. Ja som napriklad zacinala s dvomi biednymi koleckami, postupne som pridavala vzdialenost aj rychlost, tesila sa z kazdeho kolecka navyse. Kedze okruh ma 400 metrov, presne som si vedela spocitat, kolko som zabehla. Navyse, ak behavalo viac ludi (najma mladi fesaci), motivovalo ma to k vyssim vykonom 🙂 A ak mas okruh blizko, nie je co riesit. Neskor, ked uz budes behavat bez problemov dlhsie trasy, samo Ta to bude lakat do prirody, kde sa mas na co pozerat, beh nie je stereotypny a vzdialenost si budes merat napr. mobilom alebo specialnymi hodinkami.

mirka907
15. aug 2012

@fliacik
@sarafortuna mna beh v bezeckom kruhu neskutocne deprimoval...ale neskutocne...stacilo raz a dost... to som radsej sla do prirody a striedala beh a chodzu...ale asi uz na 3krat som bola schopna zabehnut 3 a potom hned 5 km bez zastavenia...

mamutka
15. aug 2012

@sarafortuna ahoj, veru ten horuci caj doma davam po behu 🙂 beries lieky? lebo neliecena alergia prejde do astmy, potom to budes mat tazsie. potom uz nepuchne nos, ale pluca, zjednodusene povedane. ak je zrovna sezona tvojich alergenov, nemusis sa nutit, teraz fici palina, moja kamoska 🙄 ale ako mi povedala alergologicka - pokial chodite do prace, na nakup - tak ci tak musite von, dychate to.... tomu sa nevyhnete..... vraj behat mozem, kym ma to nenuti viac kaslat alebo co.
a zacni behat velmi velmi pomaly - nebudes dychat nejak vyraznejsie ako pri rychlej chodzi, co ti pri alergii dobre padne a pri pomalickom behu spalujes dobre tuky. inak ja mam za sebou mesiace velmi rychlej chodze - 20 min denne, niekedy 2 krat, to je tiez dobre.
behavat som zacinala v lese, nikto nevidel to pociatocne trapenie 😅 ale bezpecnejsie sa citim na skolskom ovale, len musim mat muzicku, inak by som od nudy urobila len par koleciek.... hudba ma pohana
aj ja som to odkladala, ale ked uz som zacala, bolo to nejskor tazke, ale vedela som ze rychlo pride zlom.... po par behoch to zacalo byt potesenim a drogou 😀 tak sa drz a zacni hod aj zajtra 😉

mamutka
15. aug 2012

inak baby, dnes som sla do toho, skusit co to da, kasel doma neskutocny, ale vonku pohoda, dala som si po dlhej pauze 5 km, sice za 38 min, ale radost velika, tesim sa 😵

mamutka
15. aug 2012

@mirka907 toto sme dakedy robili v anglicku, sme kupovali oblecenie na tie ich prerastene pobertalne decka, nam to bolo dobre a stalo to menej... zeby som skusila zase? 😀

mirka907
15. aug 2012

@mamutka jasne treba, budes milo prekvapena....ja uz teraz len tak budem kupovat....este som si v A3 vybavila karticku na zlavy (plati na kazdy nakup), tak radost nakupovat....ale ako som pisala, ja budem nakupovat teraz za odmenu.,...ma to viac motivuje

mamutka
15. aug 2012

@sarafortuna este ma napadlo, ak lahko prechladnes - aj preto som zacala behat, lebo pri alergii je sliznica oslabena, vsetko co slo okolo som chytila, aj lahko prechladla.... ale som vela citala, ako sportom posilnene pluca vela zvladnu aj pri alergii a astme. tak som si povedala, ze dost, uz ma nebudu obmedzovat, treba ich posilnit, sice pomalicky, postupne, ale nech sa to uz vylepsi... sak minulu jar som nemohla ani dychat vecer, som do 2 rano sedela na gauci a cakala, kedy od unavy odkvecnem a nebudem uz vnimat, ze takmer nedycham.... o toto uz fakt nestojim a preto beham. po konzultacii s alergologickou a s tabletkami, ale tie pojdu dufam coskoro do historie 🙂

mamutka
15. aug 2012

@mirka907 takze nabuduce ked najdem v sportovych regaloch zenske co si skusaju decke veci, tak to bude tato nasa partia, ze 😀

mirka907
15. aug 2012

@mamutka hehe, tak nejak 😀