Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
dofrasa, ja netusim, kolko km zabehnem, nemam to ako zmerat, ale sla som nejaku trasu v pondelok a sla som ju 30 minut. dnes som sla to iste a plus navyse mozno 300 metrov a sla som to 28 minut, takze zrychlujem... asi trochu spomalim a pridam minuty radsej 🙂
@mamutka
@mirka907 juj baby to Vam zavidim, ze decke velkosti, ja mam u nas problem zohnat nieco na seba mam skoro 180 cm, takze pokial ide o sportove veci tak ja nakupujem skor v panskom oddeleni, aj dlhe bezecke gate ma chlapske, lebo damske veci na mne vyzeraju akoby som ich mala po mladsej sestre 😀
@mamutka , ďakujem...
ja mám alergiu na roztoče - no toto leto som mala asi 3 "záchvaty" z upratovania, kedy ma zaleje "sopľavá voda" a cítim to dodnes, že som ešte zanesená - už to mám v dutinách, neskutočne ma boli nad očami (už liečim naparovaním).
Takže ja sa "hávede" vonku nebojím - mna ničí ta "domová" háveď 😠 😠 . A pri zadýchaní sa vonku, cítim hneď priedušky - tak uvidím... Pred behom nachystám čajik... 😉 a možno aj tie dutiny v hlave sa "vytrasú" 😀 . Tiež nemám chuť zľaknúť sa nejakej alergii 😉 , ja to beriem že môj systém ma ERROR 😀 😀 😀 - to je v podstate alergia - chyba v softwari.
@fliacik , no ihrisko máme práveže na druhom konci mesta, ale viem si spraviť okruh pri novostavbách, kde nikto zatiaľ nebude na mna z okna pozerať 😀 . Z domu vidím jeden perfektný kopec, ktorý je pre mna zatiaľ Mont Everestom, je to strašný strmák aj na chôdzu - ale dúfam, že možno ešte kým udrú mrazy tak budem chodiť na beho-chôdzu aj tam.
kočky, tak dnes večer skúsim - ak hlava boľavá dovolí - aspoń trošku... 😉 čauko
@susul no ja mam 177 cm, ale taky pobertak 16 rocny tiez tolko moze mat 😀 z toho som tazila v anglicku, tu som to este neskusila, ale idem na to. napr. boty som uz x krat kupila akoze "panske". Babske mali akurat s ruzovymi kvackami, potom indoorove a potom male cisla 😖 aj s teplakmi dobry napad, skusim 😎
mam teraz trojstvrtove co nedavno mali v Lidly, take tenucke, tie sa mi osvedcili, uz som vynosila aj dlhe od nich. ale tricko by som si chcela kupit take nejake poriadne, co dobre odvetrava
Ahojte zienky prosim Vas upravujete aj jedalnicek ? ci staci vam ked len behate?
ja tiez chodim behavat, no aj do fitka chodim a samozrejme treba upravit stravu, ja sa stravujem podobne ako norbiho update a kilecka idu dolu. 🙂
@tina1711 urcite treba upravit aj jedalnicek, hlavne vecer, resp. tak po 15:00 nejedavat sladke, zemiaky, ryzu, pecivo, sacharidy, banany, pomarance...... najlepsie bielkoviny kombinovat so zeleninkou... ak by si chcela vediet viac, mozem ti poradit este. a vela vela vody pit....
@lenitta007 ahoj tak ja sa stravujem v pohode len chcem vediet ci je to potrebne alebo skor nevyhnutne ja papam len salaty a masko syry a tak no proste zdravo
@tina1711 tak to mas v pohode, to hlavne ti, co velapapaju a skor nezdravsie veci, mastne, sladke a pod, by sa mali toho zriect, ale masko, salatiky a syry su na veceru ako stvorene 🙂 na ranajky odporucam ovsenu kasu (ja si kupujem v lidli Ovitte), ale da sa uvarit aj doma z ovsenych vlociek a mlieka. ma vela vlakniny, sacharidov, ktore ta rano nastartuju a pocas dna ich spalis..... a je super, ked si do nej nakrajas banan.... 🙂
@lenitta007 jeeej aj ja kupujem ovite 😀 je to strasna mnamka niekedy to aj dcerke zozeriem 😀 no vyprazane absolutne nejem ani nepamatam kedy som take mala 😀 inak na ranajky mavam ja iba ovocie.Este sa ta opytam za ako dlho asi tak si spevnim telo?? lebo ako som schudla tak je to na mne ako zelatinka 😀 behavam kazdy den pol hodku
@tina1711 hej hej, ovitte je super 🙂 rychle, chutne a zdrave. ak chces pevnat, je dobre aj par posilnovacich cvikov, najlepsie na strojoch vo fittku, preto ja ekd chodim do fittka, davam si hodku kardio a pol hodinbku stroje na spevnenie. ale da sa aj doma, ak si najdes cvicky na nete, su fajn na fit lopte, na bosu, aj bez naradia sa da. ale ak behas, aj behanim sa spevni cele telo 🙂 ako dlho behas?
@lenitta007 teraz sa nesmej ale 4 dni ale behavala som aj predtym sice mam uz pocit ze sa mi zadok zmensil a od oktobra chcem zas fitko lebo ja mam leto take hekticke a aj cvicim doma podla zory czoborovej a to skapinam
no ked som teraz cez leto nechodila do fittka, lebo stale nieco, dovolenky, oslavy a pod., ale chodim behavat aspon a od septembra idem znovu do posilky 🙂 uvidis, ze aj behanim sa ti spevni telo.....a pol hodinu behas v kuse?
@tina1711 no ked som teraz cez leto nechodila do fittka, lebo stale nieco, dovolenky, oslavy a pod., ale chodim behavat aspon a od septembra idem znovu do posilky uvidis, ze aj behanim sa ti spevni telo.....a pol hodinu behas v kuse?
@lenitta007 hej vkuse a ty behavas ako dlho uz? kolko si dala dole ak smiem vediet? mas uz spevnene?
ja som zacala zase intenzivne cvicit v aprili vo fittku, do konca juna som chodila a teraz jul, august behavam. ale uz vo fittku som chytila dobru kondicku na pase a na kardio strojoch, su tam super stroje, tam tam, rada chodim 🙂 😉 aj ked neni to tak, ako by som chcela , kedze pred tym som mala kondicku na bode mrazu a vydrzala som utekat par metrov ☹ ja som dala 5 kg, aj ked sa to mozno nezda vela, ale ja radsej pomalsie a trvalejsie, lebo rychle chudnutie nie je dobre, to za chvilku mas spat. teraz cez jul, august som trosku polavila aj v jedeni, lebo sme boli na dovolenke a same oslavy sme mali, ale od septembra idem znovu na to na 100% 🙂 😉
Ahojte všetky! 🙂 Včera mi tu udrela do očíí vaša diskusia, tak som - neslušne - čítala vaše rozhovory...Inšpirovali ste ma pozitívnymi ohlasmi natoľko, že som sa dnes odhodlala (včera som čítala neskoro) a bola behať...Som trochu sklamaná, lebo na prvý krát som "vydržala" len 15 minút (aj to som občas musela kráčať, lebo sa ozvali fajčiarske pľúca). Ale snáď sa to časom zlepší... A chcela som sa spýtať @lenitta007 na to stravovanie...Lebo ja jedávam príšerne - to sa musím priznať. A chcem, aby keď už teda idem behávať, tak nech to má efekt...A pre motiváciu by bolo fajn, keby rýchly 😀 ja viem, že si musím počkať, ale nemôžeš mi poradiť nejaké stravovacie tipy, aby to šlo rýchlejšie? Skutočne má ísť z čoho dole! 😖 ďakujem!
@p_etrisha vitaj v chudnuti 🙂 😉 zo zaciatku to nesmies s behanim prehanat a vobec nebud sklamana z 15 minut, je to na zaciatok akurat, ani sa nesnaz behat v kuse celych 15 minut, striedaj s chodzou, postupne predlzuj aj cas aj beh, ale naozaj postupne. telo si musi na to zvyknut, nie hned mu dat sok. na ranajky je dobre si dat nieco sacharidove - napr. ovsena kasa, o ktorej som tu uz pisala, ovocie, chlebik so sunkou a zeleninkou, vajicka a krajec celozrnneho chlebika a pod... medzi obedom a ranajkami je fajn nejake ovocie, alebo biely jogurt, jogurtovy napoj - super je activia napoj, ja mavam obed vacsinou klasika, kedze sa stravujem v praci, no aj tak snazim sa vyhybat bielej muke - nejem knedle, to si vzdy donesiem k jedlu tmavy chlebik namiesto knedle, cestovinny radsej grahamove ako klasicke a nie moc zahustovane omacky a polievky mukou. na olovrant ovocie, zeleninka, jogurt , na veceru sa snaz nejest pecivo, chlieb, nic z muky, ziadne zemiaky, ryzu, na veceru su super zeleninkove salaty s maskom grilovanym, dusenym, varenym, pecenym, ale bez ryze, zemiakov, tiez su supee vajicka + zelenina, ryby + zelenina, tuniak, syry (skor nizkotucne), kuracie masko. a samozrejme vela vela vody, ja vypijem kazdy den minimalne 3 litre cistej vody, ked som vo fittku, tak aj 4-5. uspesne chudnutie a kludne napis 🙂 😉
@susul hehe..celkom zabavne by bolo vidiet ta v 150-158 dievcenskych gatiach :D...ja mam 168 cm, takze na mna detske L, XLje uplne akurat...niektore aj M
dnes som si dala len 5tku, ze trosku zlepsim cas...podarilo sa ale bolo citit, ze som aj utorok aj stredu bola behat ...a hlavne neviem posledne noci spat...neviem ci to je behom alebo cim ale mam strasne vela energie...maly energizer ...beham po byte ako splasena
@lenitta007 wow, ďakujem! Super, že tu na mňa nejdeš nejako tabuľkovsky, ale pekne lopatisticky 🙂 Takto zhruba mám prehľad kedy a čo môžem...Nechcela som napísať úplne, že sklamaná, ale tak dúfala som, že nebudem taký kolík 😀 Bohužiaľ som...Segra beháva už dlho, má dole vyše 10 kg, ale ona bola chudučká a ja ju tu mám denne na očiach, tak sa mi nezdá, že až toľko...Moja váha kolíše + - 5-7kg, ale to na mne ani nevidno, lebo ma je fakt dosť...Mám síce ťažké kosti, ale chcela by som ísť aspoň o 15-20kg dole :-/ Dlhá cesta, ale snáď to (aj s vašou pomocou) pôjde 🙂
@p_etrisha vobec nemas za co, kludne kedykolvek napis, ja neznasam tabulkove veci, nic mi to nehovori 😀 tietź najradsej takto po lopate co jest a co nejest 😀 🤐 neboj, ked budes behavat, tvoj cas behania sa zvysi, aj kondicka , ani nebudes vediet ako.... a ked mas viac kg, poviem, pojde to z teba lahsie..... cim viac kg mas navyse, tym sa lahsie chudne, ako tym, co maju 2 - 3 kg navyse. hlavne, necakaj, ze za tyzden schudnes 5 kg a ani to nechci dosiahnut nejakymi drastickymi dietatamie, lebo o dva tyzdne mas na sebe raz tolko, pekne pomaly, zdravo a bude to na trvalo, uvidis a nevzdavaj sa...... a motivacia je super vec, teda aspon pre mna, lebo ja chodim aj do fittka aj behavat sama a niekedy sa mi samej nechce, ale vzdy sa prekonam a idem..... ak si na FB, najsi si skupinu "osobný tréner Mikle Jozef", je to trener, ktory tam dava super motivujuce fotky (aj ked viem, bihuzial, ze nikdy taka nebudem), ale naozaj motivuju aspon k tomu cviceniu a sportovaniu a su tam aj dobre clanky a tak. uvidis, ze ked upravis stravu a budes behat, pojde to dole ako po masle, len sa nesmies vzdat 🙂 😉 vela vela sil, pevnej vole a trpezlivosti , drzim palceky 😉
@p_etrisha a este toto na FB Cesta k novému telu, pridaj sa do skupiny , su tam fakt super rady 🙂 😉
@lenitta007 nasla som, dakujem 🙂 necakam nejake mega tempo, ale proste, ked budem behavat a jest lepsie a ja neviem tyzden, dva sa NIC neudeje, tak ma to prirodzene nastve a demotivuje...Ale tak snad to tak nebude 😀
@p_etrisha no to uvidis nie vysledky, ale urcite zmeny... teraz sa odvaz a potom az tak za tyzden, urcite nie kazdy den. pojde to neboooj, keby nieco, kludne napis 🙂 😉
@lenitta007 Budem ta bombardovaaat 🙂
v pohode 🙂 😉 mozme sa motivovat 😉
@p_etrisha ahoj, ja som mala prvy den tiez len 15-minutovy, bola som cervena ako rak (predstav si, ze to bolo minuly utorok, cize len pred 9 dnami), ledva som dychala, hotovo-koniec... a to mam cca 72 kg. nevzdavala som to a dala som na dobre rady tuto bab, ktore to ovladaju. na druhy den som uz bezala podstatne pomalsie a dala som 30 minut, bola som na tom "zdravotne" rovnako ako prvy den, ale bezala som dlhsie a pomalsie. len som sa tak "čvachtala". dnes, bola som 8.den behat, beham 32 minut a pomerne rychlo, cize sa to podstatne zlepsilo, treba len pomalicky zacat. ja davam zatial 30 minut behu, doma si dam este cviky. 120 opakovani na brucho, cca 60 na zadok a stehna a asi 60 na ruky a ramena, samozrejme, ze to striedam, nedavam ich naraz na jednu partiu. a co sa tyka jedla, po behu uz len pijem, pripadne si dam paradajku so syrom, alebo vajce, proste som vyhodila moj oblubeny pollitrak kakaa a chlieb, bez ktorych som si akosi nevedela predstavit vecernu 21.hodinu predtym 😀 😀 😀 😀 ale teraz, ked bezim, tak sa tak vytrasiem, ze mi nejak ani nechuti. a uz ked zaskvrka v bruchu, tak ta paradajka, syr, pripadne vajce mi uplne stacia na zahnanie hladu..
akurat dnes som trochu zhresila, pred chvilou som mala kusok cokolady, dala som si takych 6 malych kociek, ale mam dost, akosi som si odvykla. to len preto, aby mi nechybala, ked ju nebudem jest niekolko tyzdnov 😅 😅 😅 😉 😉
@mandragora22 ja som byvala na tom podobne 🙂 😀 😀 hehe... ale ked vidim , klko driny treba vynalozit pre ubytok par kalorii, tiez som si odvykla vecer od jedla... chvalabohu... dam si vzdy nejake jablcko, alebo nieco... dnes po behu dve kysle uhorky 😀 mala som chut , hehe 🙂 inak v tom behu si sa teda dobre zlepsila na to, ze behas 9 dni, klobuk dolu 😉 😵
@lenitta007 dakujem, sama sa cudujem 😅 😅 ako netusim, kolko km ubehnem, urcite menej, nez tuto bezkyne odbornicky, ale hlavne je, ze sama na sebe citim podstatne zlepsenie situacie. a jablko vraj obsahuje tiez kopec cukru, pozor na to 😅 😅 😅 😀

@katpetdo maly ma 10mesiacov, beham od jeho 6mesiaca a s mliekom v pohode. Mozno keby som videla pri kojeni, ze sa mu cosi nezds tak by som ubrala. Ale uvidis podla situacie.