icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

janinkakvetinka
22. jan 2014

baby, som sa dobre zasmiala...ja pri behu maximálne prdíky...ale to mám ešte málo praxe....inak tuším ma prestáva bolieť členok - šak samozrejme ide sa ochladiť, tak už môžem byť aj fit

miskap2111
22. jan 2014

@yanni a stresy v robote nemáš väčšie v poslednom čase? To zvyčajne nabúrava imunitu.

opica
22. jan 2014

ja dnes nic, vcera volali zo skolky, ze mladsi drhne jak fras, tak som ponho utekala, potom k doktorke. furt nevieme, co mu, tak zajtra odery. den-dva kasle a potom nic, dychanie ciste...tak som teda nestihla ist behat, tak dnes apson pilates...ale ma mrle zeru...klasika, ja ked nebeham najmenej ob den, tak som z toho na prasky 😀

a v KE sm aj ja zazrakom nasla toi toi na 12 km...kosicanky vedia a uz som to tu pisala, bola to moja zachrana a strata asi 5 minut 😎

romanovic
23. jan 2014

Dnes krasny ranny dlhsi beh, vybehla som az 4,30 a na Strkovci sme boli piati. No a svina GPS dnes ani tuk, takze za 1,15 hod. mam v Runkeeperi 0,00 km. Esteze sa mi to nesharuje na facebooku 😀 😀

zutyka
23. jan 2014

Včera k nám pribudol nový člen bežiaci pas, tak začínam aj ja behať. Uvidím či sa mi podarí schudnúť.

marfigirl
23. jan 2014

@romanovic stale mas velky obdiv, tak skoro a dokonca az piati. Este v lete si to viem predstavit, ale v zime, joj nikto by ma nevykopal z postele

miskap2111
23. jan 2014

@romanovic fakt obdiv. kedy ty prosim ta chodis spat? Ja ked nespim aspon 7 hodin, tak sa citim bez energie. 🙂 A chodit spat o 9tej si neviem predstavit.

romanovic
23. jan 2014

@miskap2111 @marfigirl Ale ja mam asi ine spankove potreby ako vacsina populacie. Teraz spim dobre, to znamena, ze do postele idem najneskor do 23,00. Ale mavam obdobia, hlavne v lete, ked spim max 4 hodiny a pamatam leto 2012, to bol uplny extrem - spavala som od 00,00 do 01,30 a bolo mi uplne fasa.
Nemyslim, ze trpim nespavostou, lebo ked lahnem do postele, okamzite som tuha, len proste nepotrebujem 8 hodin spanku. Ale ked tak rozmyslam, raz som tuto zimu spala 9 hodin a potom ma bol muz zobudit, lebo sa bal, ci zijem 😀 😀

marfigirl
23. jan 2014

@romanovic tak to chcem aj ja! to by som tolko veci postihala🙂

iconka
23. jan 2014

Odbehnute, dnes 10.2km, ale trosku uz prituhuje, pridala som jednu vrstvu, ale zbytocne, akurat co mi bolo viac teplo.

miskap2111
23. jan 2014

@romanovic to by sa aj mne zišlo. Ja som kedysi potrebovala až 8hodín, ale trochu som to skresala. 😀
@iconka ja dnes podobná vzdialenosť : 10,1km, ale tempo oveľa iné : 6,20. 😀 Pohoda. Posledný km som išla cca 5.40, ale necítila som sa komfortne. Mne stačí slimačie tempo.

romanovic
23. jan 2014

@miskap2111 Ja po 4-mesacnom trapeni s klbom davam bezne 6,30-6,40 a vobec nedavam obrubniky lavou nohou, bojim sa ho zatazit.

miskap2111
23. jan 2014

@romanovic ja tak podobne - po mojom minuloročnom probléme s aduktorom, ani rýchlejšie nechcem ísť, aby som sa znova neodrovnala. Nestojí mi to za to. Na súťaž netrénujem a behám preto, lebo ja robím z domu a beh je vlastne moj jediný pohyb za deň. Inak kysnem ako buchta. 😀 Ale baví ma beh - vlastne to jej jediný pohyb, ktorý fakt že možem. Ešte lyže, ale moj priateľ nelyžuje, tak som ani ja nebola uź 3 roky.

mracik
23. jan 2014

baby, ja bežne behám aj v tempe 8:00 a aj viac. Verte, neverte, naozaj sa to dá. 😀

romanovic
23. jan 2014

@mracik @miskap2111@marfigirl @iconka @dracik1 V zasade si myslim, ze ak nejdeme na sutaz, kazdy ma behat, ako mu to vyhovuje - pre radost.
Ja som napr. sportove drevo, narodila som sa s vyklbenymi nohami, co sa pred 44 rokmi riesilo tak, ze som mala nohy rok v remenoch a druhy som bola v sadre a aby som v kuse nerevala, tak mi davali jest, takze ked mi tu sadru zlozili, vazila som mozno len o trochu menej ako teraz v dospelosti 😀 Nikdy v zivote som neurobila snuru a ked som mala na ZS zabehnut 1500 m, skoro som zomrela 😀 Ale napr. milujem tanec, aj mi to celkom islo, myslim tanecne aerobiky, kroky, atd. Behat som zacala pred 10 rokmi, ked som sa prestahovala do BA, nepoznala som tu ani nohu, v praci som trcala 12-15 hodin denne, spala som tak 15 minut, vypadali mi vlasy a dostala som tazke akne a pochopila som, ze mam regulernu depresiu. Rozmyslala som, ako prist k endorfinom, telocvicna s aerobikom pri tom pracovnom rezime nehrozila, tak som skusila behat....a cca o 1/2 roka som davala 12km, zacala som spat, narastli mi vlasy, zacala som sa citit super v praci....predpokladam, ze podobne variacie na temu "ako som zacala behat" tu ma kazda druha... 😉
Som si ista, ze aj moj bolavy klb je nasledok z detstva, citim oba na striedacku cely zivot, nie v kuse, ale proste sa to zjavuje, trva to nejaky cas a potom sa to strati, viem, ze vazne pripady sa riesia endoprotezami, preto teraz beh nesilim za kazdu cenu, lebo tak nechcem dopadnut. Strasne sa mi paci, ked tu baby @mirka907 @opica @yanni a ostatne hodia obcas aj cas, v dobrom im zavidim, aj ked viem, ze take casy nikdy nedam.
Najvacsi prinos behu v mojom zivote je asi ten, ze z ciela (behat, aby som sa dostala sa z depresie, prip. schudla) sa stala cesta...
Jezis zeny, dala som si pohar cerveneho De Luxe (dnes ma pochvalila sefka v praci 😀 ) a som tu trapne pateticka. No tak uz koncim a na zaver Vam vsetkym tu posielam virtualne objatie. Som rada, ze sme sa tu stretli. (Chyba mi tu smajlik kvetinka a zdvihnuty palec 😉 )

tofik
23. jan 2014

@mracik tak ja verím , ja beham tiež tak. Baví ma to tak čo 😎 A okrem toho mám ešte kopec kg navyše. Ja vlastne iba tak plandám po cesta, ale aspoň som v pohybe 1 až dve hodiny. To sa tiež ráta.

iconka
23. jan 2014

@romanovic Ja keby som nezacala chodit na MK, tak ma asi ani nenapadne nejake tempo riesit a sledovat, to az tu som sa k tomu dopracovala, ked sa sem-tam niekto na tempo spytal 😉 a ked som si to zacala vsimat, tak uz ma to zacalo aj lakat snazit sa bezat rychlejsie. Ale tak zase nie za kazdu cenu. Zdravie mi je prvorade 😉 A ja vlastne este ani nie som bezkyna, nakolko nebeham ani rok a niekde som sa docitala, ze za bezca sa povazuje az taka osoba, ktora beha aspon rok 😉

miskap2111
23. jan 2014

@romanovic super si to napisala!!! Krasa.

katasa
23. jan 2014

@romanovic ja behám, teda ak sa to tak dá nazvať len 4tý deň...... nikdy v živote ma to nelákalo... zatiaľ som tomu ani na chuť neprišla 😀 ale už z pocitu, že to dokážem, to robím... dnes sa mi konečne podarilo dať to moje kolečko vkuse!!!! 600m, ale ja sa cítim, jak keby maratón odbehnem 😀 a čas mám dievčence takmer 5min. a nech!!

vďaka za povzbudenie 🙂 letí ti ♥

opica
23. jan 2014

to ja ked hodim taky cas, je to preto,ze sa chcem pochvalit ;) ale uz som aj ja poctivo zacala behavat okolo 6 a viac...je to fajn, lebo v tom tempe som schopna zabehnut relativne vela. kazdopadne ako pisala @mracik, to endomondo je svina, snazi sa clovek dobehnut inych a hlavne, ekd su to chlapi, tak to je v keli 😀

@romanovic presne o tom to je...mat z toho radost

@iconka vsak ty mas take casy na endomonde ;) hehe

a napr @mracik je v tomto uzasna. ona si ide "pomalicky" svojim tempom...ale dava kopce (co je nemam kde a strasne ma to mrzi, to je moj najvacsi handikap) a potom da polmaraton v tempe pod 5 min/km...cize pomale behy su strasne dolezite 😎

iconka
23. jan 2014

@opica a ty mas ake meno na endomonde? Ked vidis ty mna, nech sa aj ja pozriem na teba 😉

janinkakvetinka
23. jan 2014

@romanovic vlastne aj ja som mala po narodení problém s klbom..nemala som ho vyvynutý či čo...a mama má s remaňmi týrala dlhú dobu...za čo som jej teraz vďačná...ale tiež je pravda, že tie moje klby cítim

a ja sa vôbec nehanbím dávať tie svoje smiešne geriatrické časy...ja som rada, keĎ môžem behať, ale idem sa vám pochváliť dnes som dala 6 km

a behala som s bufkou...strašne mi to liezlo na nervy, lebo som mala pocit, že tú handru celú vdýchnem cez nosové dierky až do plúc...potom mi to zas zakrývalo oči..no komédia okolo toho...dúfam, že sa mi za to nos poĎakuje... lebo po včerajšku ma riadne štípe hlbko hlbko v dierkach a soplím....ale som happy :D

mirka907
23. jan 2014

@mracik no ale ty davas to tempo do kopca...co ja si pri tvojich prevyseniach este minutu naviac mozem pripocitat 😉

opica
23. jan 2014

@iconka lucia k

romanovic
24. jan 2014

1,17 hod. - 0,00 km 😀

iconka
24. jan 2014

@opica vsak som si to vcera pozerala a tak som nejako dospela k tomu, ze to budes asi ty 😉

opica
24. jan 2014

@romanovic proste prekonavas vsetky mozne rekordy 😀

marfigirl
24. jan 2014

Ahojte, ja tu teraz casy ani nepisem, lebo sa snazim behat pri pulzoch 135 a to je tempo nad 8. Ale mna to napriklad pri tom tempe moc nebavi, je to pre mna namahavejsie ako ked idem rychlejsie. Ked som isla teraz v nedelu s bratom isli sme okolo 7 a to bolo super a zabehli sme tu istu vzdialenost co behavam tym slimacim tempom, ale bolo to zabavnejsie, ked sme sli rychlejsie.

romanovic
24. jan 2014

@opica Moje GPS v spolupraci so Sony pre mna vytvorili special kategoriu 😀 😀

marfigirl
24. jan 2014

baby a je tu este nejaka vegetarianka okrem mna? len tak pre zaujimavost 🙂