Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
a este uplne vynikajuce je vypit origos sodu ...tu klasicku, v takych tych kovovych flasiach s bombickami...raz som tak v horucave zastala v takej krcme, v nohach 10 km, domov este 5, vonku 32 stupnov, ze dajte mi pit. tak dali....vypila som pol litra na 2 supy a potom sa mi grgalo este 2 hodiny...
@dracik1
@mojinecka
ze aka zaujimava tema o grgani 😀
No ked sme tu take "sikovne" vyhlasujem anketu o tom,ze aku najvacsiu somarinu sme vymysleli v suvislosti s behom. Ja som raz vypila 3 kavy. Druhe bolo velke presso a o taku hodku este Latte. Za take 2 hodiny som sla behat.Podotykam,ze po kave ma vzdy prezenie.Lenze vtedy vo mne tikala casovana bomba. Zistila som to po 2 km behu,ze musim. Chvalabohu po ceste OC ( pre Mirku Galerka) urobila som svoje a spokojna bezkala dalej.Ale to bol len zaciatok..uz v dostatocnej vzdialenosti od domu a OC to prislo opat.Ale uz intenzivnejsie...Tak ja spotena z behu,aj z toho co mi robia creva som stala na ulici s prekrizenymi nohami a cumela akoze na strom.Ludia chodili a cumeli tiez hore,co je tam.Robila som opatrne kroky a ocami priblizovala benzinku v dialke(Tr.SNP pre Mirku).Ked som vosla dnu,teta mi povedala,ze je to len pre klientov alebo za poplatok.Nebola som a prachy nemala.Na drzovku som vbehla na zachod a ....podakovala som sa tete,ktorej spadla sanka a spokojna s vykonom odisla.No uz ma nic neprekvapi som si pomyslela...ale figu. Prisla tretia vlna...co vam poviem moje sfinktery v zadku dostali riadne zabrat,kym som to pomalicky,pomaly odkracala domov.Moj muz si myslel,ze som behala polmaraton..od vtedy peniaze a vreckovky pri sebe...idete damy😀
Ja som robila striptiz na ihrisku, lebo mi bolo treba na WC-ko a v bezeckych zaciatkoch som nemala bezecke oblecenie a musela som si zvliect jednokusovy aerobikovy komplet az k clenkom a v tom zacal ruzinovsky ohnostroj, takze som stala v ohnostroji uplne HOLA s gatami na clenkoch a vedla curajuci bezec (ktoreho som predtym nevidela) na to urcite dodnes spomina 😀
PS. uz som to tu hodila, ale mala som teraz nutkanie sa opatovne prihlasit do sutaze "najvacsie hanby vasho zivota"... 😀 😀
@romanovic @mojinecka 😀 😀 Pekné príhody. Ja mám jedinú príhodu, s vašimi sa to nedá porovnať... Stalo sa to na mojej trase v meste Brugge. Tá trasa, po ktorej behám, je skor taký park, stále plný turistov a bicyklistov a proste keby sa mi tam stalo niečo také, ako vám, tak to by bol riadny prúser. 😀 Ale teda behala som po tom parku a bol to pracovný deň, v novembri, asi okolo 11.00 dopoludnia a pršalo. Tak nebolo až tak veľa ľudí, len sem tam. Ako si tak bežím, tak mi začalo skrúcať črevá, ale toto nebol signál na veľkú, ale len na uvoľnenie "plynov". Tak som sa to snažila nejako zadržať, ale už mi teda nebolo dobre, tak som sa rýchlo rozhliadla, nikde nikoho a tak teda dobre- plyny vyšli von, ale strašne hlasno... A na moje prekvapenie, zrazu sa spoza mňa vynoril bicyklista. Skoro som sa od hanby prepadla, lebo to stopercentne musel počuť- lebo to bola šupa.. Ešte sa aj otočil, tak ja hlava dole a som radšej spomalila, aby len rýchlo ufujazdil preč, lebo som sa hanbila ako taký pes- behajúca panička a také salvy.. 😀
@miskap2111 😀 s tym uvolnovanim plynov je to pri behu veeelmi tazke. Tazko zadrziavat a tazko pustit potichu 😀
No baby to sú hlody. Ako sa mám tváriť v práci, že pracujem, keď sa tu musím rehotať. 🙂
Ja som raz nemala na behanie žiadne krátke elasťáky/sa neoprali/, tak som šlohla mužovi kraťase , čo nosil na volejbal. Ale keďže sa mi vtedy ešte stehienka o seba pekne šúchali a kraťase sa fest vyhŕňali tak som si riadne odrala stehná do krvava. Najhoršie, že som to začala cítiť až tesne po 6 km otočke. Domu ďaleko, behať sa nedalo, tak som tie zvyšné km prešla pomaličky chôdzou a s nožičkami pekne naširoko od seba. No pohľad pre bohov.
Ja som si dnes dala desinku, ale ked to tu tak spominate, tak to u mna je doooooooost casty problem s tym WC. Uz som to to parkrat spominala, stava sa mi to a mna ked to chyti, tak ja musim hned a zaraz u mna nehrozi, ze este chvilku vydrzim. Naposledy sa mi to stalo teraz v sobotu v Piestanoch na nabrezi, kde chodia cykliskti, korculiari, vencia tam psov, bezci tam behaju, proste taka promenada okolo Slnavy a wc nikde (aspon o tom neviem). Najhorsie, ze ani kricky, ani nic, uz ma poty oblievali, no co vam budem hovorit. Nastastie nebolo dobre pocasie, tak tam nebolo tolko ludi co tam zvykne byvat za pekneho pocasia. Pockala som, kym sa vzdiali rodinka so psom a dalsia partia na lavicke bola dufam aspon taka slepa ako ja, no hamba nehamba, gate dole a vsak reku, ked sa tam moze vytoto pes tak mozem aj ja. No hamba mi, ale nedalo sa inak. Toto sa mi stava casto, ale lepsi sa to. A raz sa mi to stalo v lete, to som sla behat o piatej rano a akurat som bola na poli a hovorim si, tu mozem, kto by to co robil o takom case, tak si kvocim, ze pohoda a naraz okolo mna taky jeep s chlapmi a ja hned pri ceste, tam zasadena len soja, takze mna bolo krasne vidno a to taka cesta na priehradu, tak museli ist pomaly, no krasny vyhlad mali na moj zadok...ajajaj 😝 (nastastie ja bez papierovych vreckoviek ani na krok)
Zeny, som na plavarni s mladsou, rodicia nadsene sleduju deti v bazene a ja sa tu smejem ako pako. Esteze to vtom plieskani vody nepocut 😀
konečne prvá desinka v tomto roku, konečne.
Bežala som z práce, doma som len prehodila batoh cez bráničku a bežala ďalej. Keby som ju bola otvorila, už by som dobehala. 😀
ktoru aplikaciu pouzivate pri behu (kludne aj na iny druh sportu) v telefone?
Ja dnes 9km bez prihod 🙂 .
Ahojte babule,
tak sa hlasim z lazaretu 😠 Uz mame takmer koniec januara a ja som este ani raz nevybehla. Neviem ako nazbieram tych 2014 km 😠 Vkuse som chora, prejde hradlo, zacne kasel, prejde kasel, zacne boliet hrdlo ale brutalne. Teraz pre zmenu oboje naraz. Uz mam vybrate dvojo antibiotik, dalsie odmietam, uz viac chemie fakt nepotrebiuem. Nik nechape, preco som na skapatie, krv v poriadku, tak sa neda nic zistit. Vonku sa uz bojim aj dychat, aby mi to nezaslo na hrdlo. Nastastie je tu relativne teplo, ziadne minusove teploty, tak sa to ako tak da. Muz ma uz dotiahol aj do sauny, aj do takej specialnej komory, co by mala pomoct na dychacie cesty a prd. Bylinne vanove kupele tiez nepomahaju. Ale aspon sa Kneipp potesi, ze mi "chuti" jeho kupelna sol 😉
Mna to uz fakt nebavi.
Ale inak fungujem normalne, robota, domacnost atd. Momentalne sa s muzom striedavo pretekame v sluzobkach, kto viac a kto dalej. Teraz je prave v Marseille, ja zase buduci tyzden cely v nejakom zapadakove, tak ze chlapska domacnost, to asi aj buda vyhori 😀
Inak super kakackove pribehy. Ja mam tiez jeden. Inak v tomto az take velke problemy nemam, zatial ma to chytilo trikrat. Raz som odbehla len 5 km a som sa so stisnutym zadkom vracala rychlostou svetla domov, raz na dlhsom behu ma to chytilo na nejakom 10. km ale stisla ritusu a este odbehla domov dalsich 7 km. Normalne ma to preslo. Ale bolo teplo a nemala som tekutiny, kedze ja si nic nenosim so sebou, tak telo si bralo tekutiny zo vsadial. Ale najlepsi zazitok je z jedneho polmaratonu. Na 15. km ma to chytilo ale ja hrdinka, na hajzliak nie, kedze som nechcela stracat cas. Do konca som uz ani nepila len bezala ako duracelka a so stisnutym zadkom. V cieli ma nic ine nezaujimalo len zachod. Samozrejme pri toi toi rady, tak som zbehla do metra na verejne. Tam tiez rada, ale isla rychlejsie. Zeny, to ste mali vidiet tu sra....Obsr....som cely zachod. Smraaaad. Fuuuuuj. Hanbaaaa. Po som este ako tak poriadila wecko, minula cely papier a ked som vysla, tak nevinne vravim zenskym v rade, ze nech si zapchaju nos, ze je tam strasny smrad. A jedna zenska, zlata to dusa vravi, ze ved to vsade zapacha, ze len rychlo von na vzduch utekat. keby ta vedela 😀 😀 😀 😀 😀
@yanni 😀 😀 dobra príhoda! A lieč sa!
@miskap2111 dakujem. no liecim sa ale uz fakt neviem, co mam do seba pchat. nic nepomaha ☹
ja dnes len 7 km... 😀 ale aspon nieco...ako si tak utekam, ze idem spravit pre manzelika fotku, nech ma krajsi den v praci...zrazu zo zadu taky chlapec so psikom canecorso...krasny, ale skoro som sa pototo, ked uslintany sa na mna vrhol... 😀 v tom chlapec, prestan cezar, prestan...ja hovorim, v pohodicke, ja som zvyknuta, ja mam 2 labradorky...a tak sme sa chvilku bavili o hafanoch kym som nastelovala fotak, a on zrazu, a nemohla by si mi dat na seba mobil? 😀 pozeram nanho...a hovorim, ale ja som vydata a len tak cisla nedavam... 😵 on az bordovy, a hovori...to nic, vyzerala si na 17 😀 a uz ho nebolo 😀 pekny vecer

Skvely ranny beh v dazdi. Len svina GPS, ale chytilo sa skor ako minule, takze mi dalo 11,23 min. 😀