icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

opica
26. jan 2014

@mirka907 ty hviezda provokaterska 😀

opica
26. jan 2014

baby, zavidim vam tie tatry ;) aj v kutiku duse citim, ze mi zas bude luto 😎 ale co uz, nie vzdy mozeme mat vsetko, co chceme, nie vzdy sa to da.

ja som tento tyzden zabehla ubohych 20 km, vsak moje 3 kratke behy ani viac nezvladli. dnes sa mi slo strasne tazko. rano bolo fakt mrazivo, ked som si na chvilu dala dole nakrcnik, tak normalne stuhol ako namrzol. ale ved, nie kazdy den slnko svieti. viem minimalne to, ze uz mam 100 km tento mesiac za sebou a snad to tak bude kazdy mesiac. 2014 km to ale istotone nebude, pri gregusovych 3 treningoch za tyzden a tak, ved klasika, nie som jedina 😀

janinkakvetinka
26. jan 2014

baby, včera som aj ja chcela poskúšať asics - ky, bola som v sportdirecte, v A3 sporte, ale ani v jednom túto značku nemali....majú to aspoň v intersporte, alebo exisporte?...aby som šla na istotu

iconka
26. jan 2014

@janinkakvetinka v exisporte maju, dnes som ich tam pozerala

ma.senka
26. jan 2014

ahojte dievcata, nahodou som na vas tu natrafila, pozeram ze riadne vykony podavate 🙂 tiez behavam, ale v zime pomenej kvoli tme 😎 ako to v prac. dnoch riesite? ci nechavate si behy na vikendy?
no a este mam mozno divnu otazku - behavate v pohode po asfalte? ja s tym mam dost problem, zabehnut zabehnem, neviem kolko km, tych 40-60 min dam, ale na druhy den ma strasne bolia klby a kolena 😢 potom musim dat dost dlhu pauzu na regeneraciu ☹ behavam teda na ihrisku (antuke), ale uprimne - to ma moc nebavi ☹ je to otrava behat furt dokolecka 😒 nemate s tym niektora problem? pomoze kvalitna speci bezecka obuv? ci je to bohuzial moj zdravotny problem a riesenie nie je? vdaka za rady a nazory 🙂

natalia13
26. jan 2014

Ahojte ja mam len malu otazočku, zacala som tiez behavat, ale tento tyzden som mala strach zo zimy. Nakolko som niesom zvyknuta. Behala som prvy krat minuly týžden asi 5 krat po 30min. Čo poviete zvladol by to organizmus bez ochorenia dychacích ciest?

mirka907
26. jan 2014

Ked uz to tu @opica spomenula...dovolte baby, aby som Vam predstavila 3 najkrajsie clenky timu Anymo behu OdTatierKDunaju (www.odtatierkdunaju.sk) .... @mracik, @iconka a velmi skromne aj ja😀...Najkrajsie bez debaty preto, lebo sme v time len 3 zeny....zvysnych 6 kusov su chlapi🙂 Verim, ze nam budete drzat palce a tych 345km dame cela banda s usmevom...A babam sa chcem podakovat, ze sa ku mne pridali 🙂 ..Vazim si to a viem ze si to uzijeme.

ma.senka
26. jan 2014

@natalia13 tiez som si tu v diskusii vsimla, ze kocky behaju aj v tychto mrazoch, vcera u nas bolo -10 , nemala by som odvahu. dnes len -3, uz sa dalo.osobne beham do cca -5. kdesi som citala, ze treba v chladnom pcasi dychat vylozene len nosom, nie ustami, ale kocky tu isto budu vediet poradit 😉

ma.senka
26. jan 2014

@mirka907 no teda parada, klobuk dole (pozrela som link, super akcia 🙂 ) a drzim palce vsetkym najkrajsim clenkam timu 🙂 😉

romanovic
27. jan 2014

Nove tenisky - super, pocasie - super, GPS - 1,17 hod., 7,66km = 5,9km/hod....neviem, ci nie je lepsie, ked sa GPS vobec nechyti, ako ked sa chyti v polke a mam v runkeeperi taketo casy.... 😀 😀 😀

romanovic
27. jan 2014

@ma.senka @natalia13 v mraze do cca -10 sa v pohode da.
Pred 2 rokmi, ked boli take velke mrazy, som sa take jedno pekne vikendove rano vyviezla na Strkovec autom, doma na dverach mame na stene velku meteostanicu, v aute mam teplomer, ani na jedno som sa nepozrela, pridem na Strkovec - total ticho, ani psickari, proste nic. Tak som dala jedno kolecko a cely cas som mala divny pocit, nevedala som ho blizsie charakterizovat, len ze divny. Prisla som k autu, pozrela konecne na teplomer, ktory ukazoval -15, pochopila som "divny pocit", nastartovala a isla domov... 😀 😀

putney
27. jan 2014

@mirka907 aj moj "skoro" muz ide behat na OTKD 😉 My ho s detmi pojdeme cakat do ciela, vyzera to byt perfektna akcia. Drzim palce kocky, hlavne nech vyjde pocasie 🙂

putney
27. jan 2014

@ma.senka Ahoj, ja som vymenila adidasy za mizuno a odvtedy na asfalte nemam problem, fat skvely pocit, ked si ich obujem, ale zase ja teraz behavam kratsie vzdialenosti.............takze radsej nebudem mudrovat 😀 😀 😀 A samoska, ze kazdy si bude obhajovat tie "svoje" tenisky 😉

zuzica219
27. jan 2014

ahoj ak môžem tak sa prídám k téme.beh je super vec na kondičku ale aj chudnutie z celého tela pretože zapájaš všetky svaly.mne sa podarilo pred 2 rokmi behom síce v posilke na bežiacom páse zhodiť za 5 mesiacov 13 kg.chodila som 3x do týždna a kardio som mala tak hodinku super pocit.

marfigirl
27. jan 2014

@natalia13 ja dycham vylucne nosom teraz. Cize stale rovnake pomale tempo. Ani ja nie som zvyknuta na taku zimu, ved doteraz bolo teplo....a citim sa v pohode, dokonca mna ta zima bavi, ale iba vecer, rano by som nevyliezla ako romanovic 🙂

mracik
27. jan 2014

ja dnes tiež do práce a hádam aj z práce pôjdem 😀 no aspoň čosi

zoh2011
27. jan 2014

ahojte baby, tak ja som vcera bola 1x behat a bolo to hrozne na moje dychacie cesty ale rozhodla som sa ist do toho a do leta dat dole 5 kg 😀 ale moja kondicka je uplne uboha - zabehla som 2,26 km a skoro ma vystrelo , dufam ze ked budem postupne pridavat bude to lepsie 😉

trpezliva
27. jan 2014

@petruska1212 ahoj, ja som po troch cisarskych, po prvom som zacala behat cca. mesiac po porode, po druhom a tretom som pockala po sestonedeli. teraz uz beham pravidelne, tak 5x do tyzdna, niekedy s kocikom, cez vikendy sama.
vidim, ze je tu vela sportujucich mamiciek. to je super 🙂 . mozno sa aj na pretekoch uvidime, zatial som mimo formy, ale v plane mam Devin BA aj 10km na BA maratone. budem rada, ak sa k osobaku priblizim aspon na 8minut. kde su tie casy, ked som behala 36min. 😎 😒

a inac v tejto zime sa da v pohode trenovat, hlavne dobru ciapku a rukavice. dnes mi bolo aj teplo.

mracik
27. jan 2014

@trpezliva fíha, ty už máš tri deti? 😅 ty si aj maratóny behávala, že?

@zoh2011 hlavne treba spomaliť 😉 aj keď sa ti možno zdá, že už si teraz pomalá, určite spomaľ aspoň o tretinu.

opica
27. jan 2014

ja tiez odporucam v tejto zime dychat cez nos. super na tom je to,ze vtedy si neskutocne vytrenujes krvny obeh. moj muz to robieva celu zimu. tempo mava vtedy okolo 6 min/km a ked zacne jar a preteky, tak zacne davat ;) ja som schopna udychat nosom nadychy, ale vydychujem ustami 😒 kazdopadne u nas konecne trosku nasnezilo, snad to vydrzi dozajtra, ked sa hotujem zas vybehnut ;)

opica
27. jan 2014

@mracik inak, ja ked vidim tvoje vykony na endomonde, tak ta obdivujem. ja to proste nezvladam. ked idem v tempe okolo 6.30, uz sa idem zblaznit. ale ked uz KONECNE budem mat zas HRM, tak sa snad budem viac drzat. len este som ho furt nebola nikde vyskusat. inak, rozhodla som sa pre 210 hr, tak uvidime...

trpezliva
27. jan 2014

@mracik len jeden maraton. Zatial 🙂. 3:13. Aj to na manzelove meno.a bez vacsej pripravy.zranil sa tesne pred a uz mal zaplayene startovne.tak nam bolo luto penazi.

mracik
27. jan 2014

@opica no už som vo fáze, že sa to nehanbím na endomonde zverejniť. 😉 kedy ti prídu garminky?

ma.senka
27. jan 2014

ahojte kocky
@putney ahoj, diky za nazor, co znamena v tvojom pripade "kratsie vzdialenosti" ? 😉 ked vas tu citam vidim, ze som totalny bezecky analfabet 😀 hanbim sa, ale zas ma motivujete 😎 ked som tu kdesi napisala, ze v mrazoch dychat nosom, uz som sa zacala hanbit, co za traposiny pisem 😀 ale vydychla som si, ked @opica napisala, ze treba dychat nosom 😀
maratony vam kocky zavidim a hlavne obdivujem.
mne nejde nejako o chudnutie, vahu mam v norme (no zo 2 kg dole nezaskodia, to dakedy dam) skor ide o kondiciu, posilky ma nebavia kvoli tomu prepotenemu vzduchu 😝
kocky, ktore mate deti, (@opica @putney @trpezliva) vediete ich tiez nejako k behaniu? chcela by som to so synom na jar nejako sklbit, aby zacal sportovat so mnou, nemyslim ani tak ze by mal behavat, ma 5 rokov, skor tak on bike ja beh, robievate to niektora...?
a este mi povedzte kdeze to na slovensku snezi? ja som v ziline a tu ani vlocka... 😎 mozno na kopcoch v dialke cosi vidno, ale v meste nic... 🙄

janinkakvetinka
27. jan 2014

baby, ja dnes zas 6 km...a po čerstvom sniežiku...a mala som so sebou synátora...ten sa hral so snehom a ja som bežkala 🙂

zoh2011
27. jan 2014

@mracik spomal? ved ja sa az hanbim ako pomaly bezim. Kvoli chudnutiu je lepsie spomalit?

putney
27. jan 2014

@ma.senka no ja zatial behavam tak 2,5km, tento tyzden idem zvysovat na 3 - takze to su kratke vzdialenosti - musim sa trosku rozbehat.
Nas Kubko bude mat teraz 4 roky a kedze nas tatino behava aj na zavodoch, tak pokial je tam aj detsky beh, tak sme zacali prihlasovat aj jeho 🙂 Velmi ho to bavi, dokonca uz bol raz aj na stupni vitazov 😀 😀 😀 Teraz uz je nahlaseny na detskom behu pocas bratislavskeho maratonu - chceme sa zucastnit vsetci - ja na desinke (uvidime ci dovtedy natrenujem 😉 ), Tomas ide na polmaraton, Kubko na detsky beh a Kristinku chceme dat na lezunov. A chodime s nim aj trenovat z casu na cas, bud ja alebo moj muz, ked dobehneme, tak dame taky maly vyklus s nim.
Inak ja mam bezecke podujatia straaaasne rada, je tam vzdy dobra atmoska, hlavne na tych menej komercnych. Vzdy povzbudzujeme s Kubom ako divi. SOm rada ze ho to bavi a myslim ze je dolezite, aby vedel, ze aj my sa hybeme.

opica
27. jan 2014

@ma.senka nas starsi ma 4.5 a strasne chce ;) u nas je jeden problem a to,ze vacsinu sutazi ideme obaja, takze je to trosku o drzku. ale ako pise @putney, tak najma v lete, ked jeden beha a druhy "babysittuje", tak aj pobehneme spolu. najuzasnejsi je, ked si da muzove trenky a HRM a ideme ;) tento rok by som chcela oboch (mladsi ma 2.5) a kamoskinho syna prihlasit na VW run and fun stafetu, tak uvidime. ale uz mu to tiez slubujeme, ze pojde na sutaz, tak som zvedava 😀

opica
27. jan 2014

@zoh2011 presne tak, kup si nejaky monitor tepu a hned budes vediet na com si. na chudnutie by si mala ist pri velmi nizkych tepoch...ked budes bezat pri vysokom tepe, kustik sice schudnes,a le akurat si vybudujes kondicku, co ako druhotny ciel nie je zle, ale ak chces schudnut, tak treba pri nizkom

opica
27. jan 2014

@mracik este som neobjednala. nemam cas si ich ist riadne okuknut a vyskusat. zas ked dam za ne 200 eur, nech uz to mam apson v oku ;)