Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Baby,co behate a kojite,o ktorej hodine chodite behat?co si date na jedlo ked pridete? Dakujem
dnes cez 12 km, počasie dokonalé 😵 , na nízkych tepovkách, tempo pomalé takže 1:30 hod 😉 fajne bolo
@petruska1212 však keď budeš mať maličké bábo, tak sa prispôsobíš jeho biorytmu. 😉
@mracik ja dnes 13km, tiež pomaly- tempo 6.33. Počasie hmla, ale dobre sa bežalo, hoci každý ma predbiehal. 🙂
Dnes vyzeram ako ako kombinacia obrovskej cviklovo-zemiakovej hlavy a granatu, s malilinkymi ocami stracajucimi sa v opuchu, deti sa nahlas smeju pri pohlade na mna a v muzovom pohlade citam obavu, ci mi to takto neostane navzdy.
Buduci tyzden som na skoleni (mimo firmy), dufam, ze tych ludi uz nikdy potom nestretnem a ak stretnem, ze ma nespoznaju... 😀
@romanovic 😀 Ale mne ny teda do smiechu nebolo, keby som bola na tvojom mieste... Ako dlho sa to zvykne hojiť?
@miskap2111 cca 5, max. 7 dni. Kokos, dufam, ze nebudem vynimka s mesiacom.
@romanovic tak nech sa to rýchlo hojí a budeš kočica. Ja by som tiež išla na nejakú takú terapiu (veď predsa už mám po 45ke ) a u mňa by to bolo relatǐvne v pohode, čo sa týka doby liečenia, lebo ja robila z domu, takže kolegovia ma nevidia tak či tak.. Ale ja som strachopud. 🙂
@miskap2111 Ja budem mat za chvilu 44 a tiez som nenasla dlho odvahu, ale kamoska bola a ako dlhorocna bulimicka (byvala!!) mala plet - no strucne - prisernu, zvadnutu, plus tazsia forma akne a teraz vyzera naozaj asi 10x lepsie. Dokonca ide druhykrat.
@romanovic tak daj vedieť, ako ti to pomohlo. Ja mám pleť celkom ok, len samozrejme potrebovala by osviežiť plus nejaké to vyhladenie vrások. 🙂
Ahojte, potrebovala by som poradit. S behanim som zacala skoro pred mesiacom. Dnes som prvykrat bezala s hodinkami. Uz po 100 m mi vyskocil tep nad max tepovu frekvenciu.
Je pravda, ze clovek, ktory zacina s aerobnymi aktivitami ma taky vysoky tep? Bezala som 50 min, chudla som?
Dakujem
Dnes som sa rozhodla pre nieco maximalne pomale a prijemne a tak aj bolo - 12km.
@zoh2011 ahoj...mne sa tiež váha tri týžde nehýbala...ale potom to šloooo za 2,5 mes som dala dole 10 kg-v tom sú zahrnuté aj tie prvé tri týždne, tak len vydrž 🙂
babulky moje, ja som tu radšej ani nechodila...kláti ma choroba....zatiaľ som bez ATB, no čo som bola chorá v decembri, tak z výteru som mala bacila, len ja som sa už čítila dobre, tak som sa nezaujímala o výsledok z výteru...takže teraz ak tam budem mať "chrobáka", tak ma ATB neminú...a to už týždeň a pol nebehám...a ani to v skorej dobe nevidím :(
@iconka má parádne boty
@romanovic bude kočica....mne by sa zišla nejaká procedúra na trvalú depiláciu
...pribudli nové bežkyne 🙂)
super
@nitrankanr mala by si spomaliť, lebo pomalý beh má význam pre bežca začiatočníka a nakoniec aj bežca pokorčilého. Ale nie ani tak kvoli schudnutiu- hoci ma tu niektoré kočky asi zlynčujú 😀.. Inak dnes som čítala dobrý odborný článok o tréningu podľa pulzovej frekvencie (PF) - link je nižšie. V každom prípade sa tam píše aj toto: "Mnohými, hlavne populárnymi časopismi odporúčaná intenzita cvičení pre optimálne spaľovanie tukov je medzi 60 až 70 % PFmax určenej z výpočtu na základe veku. V laboratórnych vyšetreniach bolo však zistené, že optimálna intenzita pre spaľovanie tuku je silne individuálna a pohybuje sa medzi 52 až 92 % skutočnej (nie vypočítanej z akéhokoľvek vzorca) PFmax. Okrem toho strata hmotnosti (a telesného tuku) je závislá od negatívnej energetickej bilancie. To znamená, že za normálnych okolností schudnete, len keď prijmete stravou menej kalórií, ako ich vydáte. Je pritom jedno, aký podiel energie bol vydaný pri telesnéj činnosti z tukov a aký z uhlohydrátov. Veľkosť výdaja energie je daná celkovou prácou, a nie jej intenzitou." Čiže to, či schudneš, nie je závislé, ako rýchlo beháš, ale celkovo koľko kalórii pri tom spáliš (nezávisle od toho, akým metabolizmom) a koľko kalórií príjemeš. Jednoduchá matematika, ktorú sama na sebe veľmi dobre poznám.. 😀
Celý článok je tu: http://www.runforfun.sk/clanky/bezecky-trening-...
@petruska1212 ja uz sice dobry mesiac nekojim, ale plne som sa prisposobila malemu a jeho rezimu. Pevnu hodinu som nemala, isla som ked bol volny cas....v tom je ta vyhoda. Doobedu,poobede tak ako vyslo. Nakojila som a sla. Niekedy som isla az vecer a stavalo sa,ze kym som behala stale nespal a plakal. Tak ja taka spotena ako som bola, som vytiahla cicu a dala...a on neriesil,ze mu mama smrdi a kvapka na neho pot 🙂 Po prichode som myslela hlavne na tekutiny,nie na jedlo. Behas v Michalovciach?
Ja dnes nejakych 8,5 km...niesom uplne fit plus u nas prsi cely den, paradna hmla sadla...tak akurat na chorobu
@petruska1212 ja behavam v roznom case, ale vacsinou to vyjde rano okolo osmej, niekedy az na obed a potom jem dopoloudnia nejake ovocie
@mojinecka nie priamo v michalovciach...na brehu Ondavy. Poznas to tu?
@petruska1212 ja pochadzam z Michaloviec 😉 V lete som tam bola s drobcami na prazdniny a behala som po Masarykovej cca ako je klastor, po Okruznej, na vychod a popri Laborci na Stranany a spat. Ludia tak divne kukali...asi vas tam vela nie je....alebo su nejake lepsie bezecke cesticky? Pozeram,ze uz strihas meter. Prajem bezproblemovy pohodovy porod 🙂
@petruska1212 ja stale kojim, mala ma 8 mesiacov, behavat chodim vo vacsine pripadov ked ju ulozim spat (ona je naucena chodit spavat o siestej). Tiez je v pohode a nikdy jej nevadi, ked ju nakojim aj po behu. nepostrehla som ze by jej mliecko nechutilo - pije vzdy s rovnakym apetitom 🙂
@mojinecka ja nie som priamo z MI. 10 km od michaloviec. Behat som chodila sama,sem-tam sa prida 14 rocna neter,ale kazdy ma ine tempo,kazdemu vyhovuje iny cas lepsie samej
Tak dnes po dvojdnovej prestavke novy "osobak" 😀 😀 😀 4km. A pomalicky zacinam verit ze tych desat v aprili dam 😉
@mojinecka inac ja behavam na hradzi,pri ondave,v meste medzi ludmi by mi to vadilo a sem tam stretnem bezca aj pri ondave.chodi tam starosta behat aj 2policajti 🙂
@petruska1212 tak to mas aj s ochrankou 🙂 Ja som raz sla popri Ondave v Horovciach. Polovnici tam mali nejaku akciu v lese a robila som ocovi spat sofera. Tak som sa tam kdesi motala, ale neviem ci som bola na tvojej trati, ale bolo tam pekne.
ja chodím s kámoškou ale každá si bežíme svojím tempom ale už teraz viem že dlho nevydržím behať do kolečka ako blázon 😀 😀 zajtra skúsim vybehnút inú trasu pojdem sama 😉 tak som na seba zvedavá a keď má to bude držať myslím to behanie tak určite investujem do hodiniek či ako to tu voláte 😅
no a ešte som zabudla napísať že dnes som dala 2,5km asi 20 min to trvalo 😝 😀

@mirka907 Jeden cas som uvazovala o osobnom trenerovi, aj som si s jednym prijemne predbezne skecla, ale ked som mu povedala cas, tak som videla, ako uvazuje, kolko extra si bude pytat 😀 😀