icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

petrusska6
9. feb 2014

Tak sa k vam pridam, sice nebeham preto, aby som schudla, ale preto, ze beh je moja droga, milujem beh, je to moj liek na vsetko 🙂 beham uz roky s prestavkami, momentalne tak poslabsie popri malom dietati, no teraz ked sa pocasie trosku umudrilo, tak vybehnem aj s kocikom aspon tych 4,5 km (nieze by som viac nedala, ale s kocikom bezim po takom fajnom chodniku, ktory proste skonci a musim ist naspat). Cez vikendy, ked mi maleho prizrie priatel, tak sa aj nejaka ta 10tka zadari ked je cas. Tak pekny zvysok vikendu, a nech vam to dobre beha!!

miskap2111
9. feb 2014

Takže na dnes odbehané. Dnes 10 km, ale cieľ bol udržať tep medzi 135-139 max (po dlhom čase som vytiahla HRM 🙂 ). Tempo som musela ešte výrazne spomaliť v porovnaní s tým, čo som doteraz považovala pocitovo za pomalé tempo 🙂 , takže výsledné závratne 😀 tempo 7.49, ale cieľ splnený, čo sa týka tepu a veľmi sa mi to páčilo, takže cez víkendy budem určite praktizovať, ale ešte zvýšim počet km (budúci víkend plánujem aspoň 20km s týmto tepom).

laja77
9. feb 2014

@putney ja chcem dat desat do oktobra 🙂 alebo zeby sa mi to podarilo skor? Baby su tu velmi motivujuce 😝

laja77
9. feb 2014

@miskap2111 ach, ze 20km, to jedine na bicykli zeby som isla 😅 , ale budes mi motivaciou, raz snad zabehnem tolko 🙂

laja77
9. feb 2014

8,2 km dnes, dobre sa mi bezalo 😎

miskap2111
9. feb 2014

@laja77 Ani ja som kedysi neverila, že by som mohla zabehnúť 20km a viac. Ale dá sa to a nie je to vobec ťažké, len treba vydržať a pravideľne behávať. Ja som uź zabehla aj 30km, ale to som vtedy zase precenila svoje sily a zranila som sa. Takže teraz to už beriem trochu inak- radšej pomaly, ale isto. 🙂

laja77
9. feb 2014

@miskap2111 to ano, ja tiez uz behavam niekolko rokov s prestavkami v tehu, ale tak nejako som si zvykla, na tych mojich standardnych 6km a nejako som nerozmyslala, ze skusim viac. Ale ako vas tu citam, tak si vravim, ze preco by som to neskusila- a ono to ide- teda maximum zatial bolo 8,4km, ale na tych 10 si trufam. Len ked si predstavim ze 20, vsak to je dva razy tolko 😕 😀

miskap2111
9. feb 2014

@laja77 tak 10km ti pôjde ľahko a potom stači postupne pridávať. Hlavne nie naraz, lebo tam som ja urobila chybu s tými 30km. Mala som dovtedy odbehnutých len 21km ako najdlhšie vzdialenosť a strašne som si verila, ako to dám. Aj som dala, ale 3 mesiace som takmer nevedela chodiť, nieto ešte behať. 😀

petrusska6
9. feb 2014

@petruska1212 nemam urcenu presnu hodinu, niekedy idem doobedu, niekedy poobede, podla toho, ako mi to dovoli cas a ako je na tom maly. No najradsej chodim rano este pred ranajkami alebo po ranajkach (ranajkujeme ovocie, takze to mi dovoluje ist aj hned po ranajkach bez problemov) proste neriesim cas, a takisto neriesim, co potom na jedlo - podla chuti. Bud po behu ranajky - ovocie, ako som uz spominala, alebo zeleninovy salat na obed, alebo len banan, alebo nic - proste podla chuti. Ale v prvom rade ihned po behu dooplnit tekutiny - cista voda, alebo s citronom. Dojcim na pozadanie, zvacsa chce ist na prsnik ihned po behu - ked sa osprchujem, ale stalo sa, ze ma nepustil do kupelne, kym som nedala mliecko 🙂

mracik
9. feb 2014

@miskap2111 máš úplne rovnaké tempo pri tej frekvencii ako ja 😉
inak vtedy mám pri každom kroku jeden úder srdca, takže sa dostávam do takej meditatívnej nálady, úplne skvelé to je, občas aj zabudnem, kde som a že vôbec bežím 😵

majkapetrisova
9. feb 2014

Chcela by som sa opýtať, dá sa behom schudnúť na prsia? 😀

mirka907
9. feb 2014

@mracik
@miskap2111 zeny ved to je saleny zabijak casu behat takym tempom...na to cas veru nemam ale tipujem ze ak by som chcela udrzat taky tep mam podobne tempo aj ja...ja dnes 17.3km a pocitovo volne ale tep vyssi...urcite to ale ovplyvnuje aj nadcha a vcerajsie 2 hodky cvicenia...testnem sa oddychnuta a zdrava...

mracik
9. feb 2014

@mirka907 no je, ale bez toho sa nedá napredovať. 😉 ale v meste by som to asi nezvládla a do kolečka už vôbec nie 😀
do práce behám v tempe 5:05, už by sa patrilo aj pod 5ku dostať. 😉

mirka907
9. feb 2014

@mracik mne tempo do 6.20-30 nevadi...minuly rok som vobec nechcela behat pomale teraz mi to napr. pride v pohode lebo vidim vdaka tomu zlepsenie...v kombinacii s tempovymi behmi...tempo ako vravis mi zas pride uplne v pohode v lese

putney
9. feb 2014

@laja77 no ako vidim k desinke si ovela blizsie ako ja 😉 takze podla mna uz aj vo februari das - nemusis cakat do oktobra 🙂

nitrankanr
9. feb 2014

@miskap2111 @mracik co pisete tempo, t.j. km/hod?

@miskap2111 Moze byt moja chyba aj to, ze beham hore-dole kopcom a tym mi vyskoci tep na max a potom sa uz neznizi, lebo nema sancu, ked som v pohybe?
Clanok si precitam. Dakujem 🙂

romanovic
9. feb 2014

To, co nosim na krku, prestava vyzerat ako megazemiak, tak zajtra zrejme vybehnem 😀

dracik1
9. feb 2014

ahojte, ja vcera opat 7,4 km, prechod na 10 km je tazsi ako prechod zo 4 km na 7 km ...ale u mna je to nejakym zlym nastavenim, citim, ze by so to dala, ale bud som hladna, alebo najedena moc, grga sa mi, skruca mi creva.....kruci...ale asi je to tym, ze vsetko v pohybe rano robota , potom utekat pre deti, medzi tym nieco zjest, yvvencit deti, prichod domov, povinnosti, cakanie na muza a vybeh 😲

ja som neschudla zatial nic , beham od konca novebmra, citim, ze nohavice su mi trochu volnejsie...ale nic svetaborne 😖

@mracik, prosim ta, ta tvoja meditativna nalada v hladine alfa pri behu je v akom rozpolozeni? nemam ten pulzometer, alebo co to je...je to taky beh akoze udycham nosom, triedim myslienky, tesim sa zo sveta, srdce nebije ako zvon.....?

dracik1
9. feb 2014
dracik1
9. feb 2014

kocky, rozhodla som sa, ze si predsa len kupim bezecke hodiny, lebo ma nebavi stale behat to iste a chcem si merat cas a vzdialenost.....ja som si vybrala tieto: http://www.mall.sk/in-line-treningove-pocitace/... ale predsa len ropzmyslam nad nad hodinkami na principe GPS...lebo na tychto mo pride, ze je narocna kalibracia....predsa inak behavam teraz, ked sa rozhodnem pre nejake sprinty, resp. na jar chcem vyskusat nieco v karpatoch , kocky prosim o radu ake typy mate vy, dakujem

romanovic
9. feb 2014

@dracik1 Baby fachaju na Garminoch, pozri s HR (hrudny pas) a hlavne s GPS
http://www.garmin.sk/forerunner-110-hr_d2463.html
mne sa pacia tieto, mam vo vyhlade, len netusim kedy to bude:
http://www.garmin.sk/forerunner-210-hr-special-...

iconka
9. feb 2014

@dracik1 pekne video, ja si motivacne pozeram toto:

https://www.youtube.com/watch?v=GIumIfjp3rs

a psychicky sa pripravujem 😉

draik
9. feb 2014

@dracik1
Treba si rozmyslieť, či sa chceš behu venovať dlhodobo. V tom prípade sa oplatí investovať do lepšie vybaveného prístroja (GPS a pulzometer sú zo začiatku základ). Spomínané Garminy nie sú zlá voľba (mám aj ja), ale pozor na typ hrudného pásu - sú na fórach sťažnosti, že blbne. Mne sa stávalo, že vykazovaná tepovka po cca 3/4 hodine behu z ničoho nič začala postupne klesať a ustálila sa na čísle 38 (reálne bola okolo 150). Aj teraz, zvlásť pri nosení jedného konkrétneho trička, sa stáva, že prvých 5-10 min ukazuje nesprávne hodnoty. Odôvodňujú to tým, že tzv. umelé tričká vyvolávajú statickú elektrinu, čo vplýva na meranie tepu.
Pohyb je len jeden prostriedok k chudnutiu, navyše je potrebné nehať na tepovke do 70% maxima. Veľmi veľa závisí od stravy.

dracik1
9. feb 2014

@romanovic, MM studoval kalibracny navod na tie Sigmy, no nejake zlozite....pozerala som Garminy, http://www.garmin.sk/forerunner-10-black-red_d3... by snad stacili, nemeraju sice vyskove rozdiely, ale ved pozriem do mapy 😀 ....co poviete?

dracik1
9. feb 2014

@draik, dakujem, ja toho asi moc nenachudnem lebo pri 180 cm mam 61 kg, behat som zacala z dovodu spevnenia postavy, vyvetrania hlavy a hlavne udrzania kondicie, tepovky mi zatial nic nehovoria a beham tak aby som mala z toho radost, aby som to udychala a nedychcala ako vol v lete
a 220 eur sa mi zda dost za hodinky, narodeniny a vsetky sviatky az koncom roka 😀 aj keby sa zisli napr. pri turistike, bezkovani, skialpe, len bohuzial mame ine rodinne priority a 100 eciek navyse
je mi momentalne ale stale ja bude dost vela....

dracik1
9. feb 2014

mozno sa Vam zdam smiesna ale zubami nechtami nechcem telefon, do ktoreho sa daju stiahnut aplikacie na meranie vzdialenosti

romanovic
9. feb 2014

@dracik1
No nam sa toho nakopilo tiez dost, takze hodinky isli na koniec radu, ale ved snivat mozem, ci? 😉
Ja si od zajtra mozem zobrat novy telefon, lebo tuzim po telefone, ktoremu funguje GPS, ktory denne 10x nezamrzne, ktory sa nevypina sam od seba, ktory ked mi niekto vola, tak si to aj mozem prevziat, atd... 😀
Ale funkcne GPS je na vrchnych prieckach.
Preco sa tak branis takemu telefonu?? Zvyk? Princip?

laja77
9. feb 2014

@dracik1 ja mam 7rocnu Nokiu 😀 😀 😀 a behavam s Garminom v ruke 😉

dracik1
9. feb 2014

@romanovic, nepotrebujem....v praci som na nete bez obmedzenia, doma tiez, pracovny telefon mam tiez jednoduchy na preposielanie mejlov a citanie posty staci.....na sukromnom nepotrebujem nic extra....MM mi priniesol Garmin z roboty ale vazi asi kilo 😀

mracik
9. feb 2014

@dracik1 presne taky beh to je 🙂 a tiez mam momentalne 7 rocnu nokiu.

Dnes 11.5 km, zajtra volno, len plavecky trening. 😉