Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@mandragora22 som na ipade a tu to funguje inak...rano v praci ti pozriem...
@mirka907 , ty si meriaš tepovú frekvenciu? Ak áno, koľko bežne mávaš, keď bežíš 9-10 km?
@miskap2111 nemeram....mam doma hodinky s hrudnym pasom ale vadi mi to...ale mozem pri najblizsom dlhsom behu zmerat...
ja uz v praci...dala som si oddychovku...pomalicky, kludne 5,7 km..dobehla som si do Tesca, nakupila TONU jedla, kedze ja sa po behu neviem dojest a sla do firmy...
@mirka907 OK pockam 🙂
@mandragora22 na mape v lavom dolnom rohu mas take akoze pravitko (pri mierke)...klikni este na to a ked bude zvyraznene mozes zacat klikat po mape....Najprv bod odkial chces vyrazit a potom po uliciach, cestach mozes pridavat dalsie...
@mirka907 super, dakujem! tak aspon priblizne viem, ze za cca 35 minut odbehnem 5 km, aj som to tak odhadovala 🙂
este raz vdaka!!! 🙂
@dnika2 no to je super, u nas je len take drahe, su u nas tri a vsetky take drahe ☹
@miskap2111 ja som vcera nebola, mala som pauzu, dnes idem, no uvidim o kolkej, kedze je vonku ako v pekle... 😝 😝 😝 😀
@lenitta007 neprijemne ☹
@lenitta007 , aj mňa to dnes ešte len čaká. Práve som sa najedla ( obed som nestíhala, tak som teraz do seba zdatne natlačila polievku a druhé 🙂 ), takže pôjdem až o 3 hodinky, aby som to vytrávila a aby uz nebolo az tak horúco, aj ked pod 32 to určite neklesne. No čo uz. Ultramaratónci behajú aj v oveľa väčších horúčavách. 🙂 @mirka907 , ty si to super vyriešila s tým ranným behom!!! Ja zajtra idem určite ráno a chcem dať viac ako hoďku. 🙂 Teším sa z tých mojich nových garminov- sú perfektné (ešte mi aj ukázali, že pri tom predvčerajšom 9km behu som spálila 590kcal, čo je dosť veľa. Tak som si včera dopriala mnou upečený slivkový koláč s posýpkou. 🙂
@miskap2111 mne kalorie ukazuje mob. aplikacia.... pouzivam sportstracker a potom to davam zdielat aj na web...ako nemam sa zatial velmi cim chvalit, lebo cas na km nic moc ale ved bude to snad lepsie a lepsie....Ja zajtra oslava a teda obzerstvo....beh nehrozi, takze v nedelu budem musiet ist na 10tku, nech nemam vycitky:D...
hehe a mna tiez este jeden beh dnes caka.....obehnem letne vypredaje 😀
@mirka907 , tak tento typ behu je fakt najlepši. Poriadne si teda zabehaj 😀 a daj nám vedieť, ak na niečo super natrafíš! 🙂 Ja si idem trochu oddýchnuť po robote a potom si znova zamakám pri behu 🙂
Dobre ranko, bežkyne! Tak ako sa vám darí? @lenitta007 , ako sa ti behalo večer? Mne teda dosť biedne 🙂 - rýchlosť slimáka, ale aspoň hodinka padla ( km radšej ani neprezradím - veľká bieda ). @mirka907 a čo nákupy? 🙂 A kde sú všetky ostatné baby - @susul , @kafoditka , @mandragora22, @bonaquaba , @opica ( tá je myslím v UK, ak si dobre pamätám 🙂 ) a ďalšie nadšenkyne behu? Ako sa baby mávate? Ja idem teraz behať s dcérou. Chcela som dať dlhší beh, ale bolí má achilovka, tak asi musím pribrzdiť v mojom nadšení..
@miskap2111 ja som bola vcera tiez hodinku, ale tiez velmi pomale tempo, a musela som si davat castejsie prestavky, nevladala som, neviem preco 😒 😒 dnes ideme na svadbu , pochopitelne behat nejdem 😀 , ale v nedelu idem, tak som zvedava. nech sa dari 😉
@miskap2111 bre rano...malej som nakupila na jesen a sebe klasika nic 😀 Ved to urcite poznate....viac sa vytesujem na detskom ako na damskom.... 😀 Mne to nedalo a mam za sebou 9.13 km ....cas hodina taze nic moc ...ale horuco ako v pekle, bezala som na priamom slnku, mala som dost...
A uz som v startovacej listine na nightrun zapisana.... Niet cesty spat 😀
@miskap2111 akurat peciem slivkovy kolac s orechovou posypkou a spekulujem ako dnes vybehnut a zariadit si logistiku okolo detvakov. Ja som vcera nebehala, bo muz bol so starsim na turistike a vratil sa uplne mrtvy okolo osmej.
A ja som vcera zacala citat knihu Stvoreni pre beh a nevedela som ist spat, tak mam teraz deficit, inak dik za tip, uzasna kniha, uz som si dhlo nerobila v ziadnej knihe poznamky.
@mirka907 jasne, decka uz maju kompelet zimnu vybavu. inak ja beham tych 6 kmcas mam cca 45-50 minut, uz sa tesim na ochladenie, lebo ja tieto tepla celkovo blbo znasam. A pomaly zacnem predlzovat trasu.
Som rada, že ste sa ozvali!! Tak sa lepšie motivujem, keď mám spolubojovníčky! 🙂 Aj pri behu zvyknem nadviazať očný kontakt s inými bežcami a usmiať sa - veď behanie má byť radosť a tá sa predsa super zdieľa!
@lenitta007 , včera bolo strašne teplo - bežala som okolo teplmomera/hodín na nábreží- ešte aj 20.30 bolo 30 stupňov. Dnes ráno to bolo oveľa lepšie - už len 24. Zabehla som len 45 minút, 7 km, tep 149. Ale nechcem si zahrávať s achilovkou a nohami- plantárna fascia nie je až taká sranda a veru nechce sa mi teraz prestať behať, keď som tak dobre rozbehaná. 🙂 Takže musím trochu viac regenerovať a popracovať aj na štýle . 🙂
@susul , áno, je to úžasná kniha!!! Tak ma nabila energiou a chuťou k behu ako nič iné doteraz. Po nej som prelúskala celý internet - keď dočítaš, tak ti potom poviem, čo som tam všetko našla 🙂
@mirka907 - ty si riadna strela!! Vobec nie zle za hodinu cez 9 km! Aj ti/vám závidím to nakupovanie pre deti - moje baby sú už veľké, tak si najradšej nakupujú samé, aj keď darcěkom a handričkám 🙂 z Ameriky sa nikdy nebránia. 🙂 Ale keďže som ich mala skoro (rodila som 22 ročná), tak ešte zvyknú vymetať aj moju skriňu, takže staro sa necítim. 🙂
dobre ranko,ja beham poctivo kazdy den rano zvladnem zhruba tych 10km, pulz tiez nie je nic moc frekvencia medzi 140-149,myslite ze sa to casom zlepsi?mozno ked nebude tak horuco 😝 Ja to stiedam jeden den 50min. a potom 70min.este tento tyzden budem behat rano muz ma volno a potom uz len vecer hm skoda.Av septembry ide maly 1krat do skolky a ja v oktobry do prace tak som zvedava ako to zladim s behanim 😲 Ale uz sa tesim na chladnejsie pocasie vtedy sa mi super beha!Inac moj prcek chce chodit behat so mnou!Stale sa ma pyta, ci som mu kupila topanky na behanie-ma iba 3 rocky 😀tak som ich vcera vytiahla so mnou behat,isli sme k nasim jazeram ,tak prcek stramal na svojom bicykliku predo mnou no mala som co robit za nim taky bol stastny tesil sa ze ho nedodehnem a ze vyhral(pozeral olympiadu behy a teraz doma trenuje sprint a jeho zlate medajly su moje koralky 😀).no stacilo mu 20 min.a uz chudacik nevladal tak potom sa este prechadzal s tatom.Ja tak lutujem je som si hned nekupila kocik s ktorim sa da behat ,som taka tava...no ale co uz mozno pri druhom 😉pozdravujem vas vsetky
Super @alinoko - si makačka! Srdcová frekvencia sa zlepšuje s nabehanými kilometrami a so zlepšením celkovej kondičky. Ja by som tiež mohl viac behať intervalovo - striedať rychly a pomalý beh, respektíve behať do kopca. Ale zatiaľ viac makám na dĺžke - ak sa dá/bude dať, lebo mám strach z tej boľavej achilovky. Tvoj synček ašpiruje na budúceho bežca - ale napokon, všetci sme sa narodili ako bežci, len o tom nevieme( viď kniha Stvorení pre beh), a ten beh nám od mlada znechutili- prevažne v škole. 🙂.
@alinoko nas starsi tiez chce behat, mala som ho minule na bicykli, ale nestihal, ale ako spolocna zabava to bolo super, velmi sa mu pacilo, ked som mu hore kopcom kricala do toho a ked to vytiahlo az hore tak bol na seba hrdy. 🙂
@miskap2111 to s tym behom a skolou suhlasi, mne skola znechutila sport ako taky az do nejakych 16-17 rokov,ako dieta som rychlo rastla a bola dost neohrabana. Mamina si myslela, ze ked ma prihlasi na tanecnu tak sa to zlepsi, to bola moja nocna mora, neznasala som tancovanie a doteraz ho moc nemusim (i ked vsetkych tych tanecnikov s ladnym pohybom obdivujem). Vdaka tomu, ze som bola motovidlo sa mi nedarilo v ziadnom sporte a skola tuto priepast len prehlbovala. Az v puberte som zacala robit truistiku a zistila som, ze ma bavi chodit, nejdem rychlo, ale vydrzim dlho. Potom nasledovali kadejake aqaareobiky, stepareobiky, bicykel, plavanie (to zboznujem stale, len teraz sa mi nechce riskovat plavaren, kym kojim) skratka nasla som si cestu, ale kolektivne hry doteraz moc nemusim, hoci som spolocenska povaha. No a k behu som sa dostala ako slepe kura ku zrnu, potrebovala som sa akosi zbavit pracovneho stresu, tak som vybehla raz a zistila som, ze beh nema nic s behanim na ovale na skolskom ihrisku, ze je to o slobode, klude, pohode a o tom, ze cloveka tesi ako jeho telo pracuje ako napreduje, proste mu to robi radost a potom sa z toho stane zavislost a chce behat viac, castejsie a dalej...Ked niekomu poviem, ze beham a ze ma to bavi, tak prva reakcia je vzdy taka :"beh neznasam, ani v skole som ho neznasala", par ludi, co beh v skole neznasalo vybehlo so mnou a sami zhodnotili, ze to je o inom.
@susul , ja som tiež nikdy až tak nepreferovala organizovaný tréning- moja mama ma prihlásila na gymnastiku - no katastrofa 🙂, potom som začala chodiť do plaveckého oddielu - mala som 5 rokov a že vraj som bola talentovaná, ale tie ich drastické metódy mi to znechutili, tak som si postavila hlavu a jednoducho ma museli oddtiaľ zobrať preč - našťastie plávanie mám stále rada. V škole som bola dobrá na krátke trate, ale keď má učiteľka chcela poslať na súťaž, tak som sa rozplakala - beh som proste neznášala. Metodika vyúčby telesnej výchovy je/bola dosť zlá.. Nikto zatiaľ neprišiel na to, že beh je ako každý iný šport- ak dieťa/ študent dovtedy nebehal, tak asi behať nevie. Tak ako s lyžovaním- na lyžiarskom výcviku nepostavia predsa všetky deti na jeden strmý kopec a kážu im ho zjazdiť dolu. Proste ak niekto nevie lyžovať, ide automaticky do družstva nelyžiarov. A tak by to malo byť aj s behom. Kto proste nikdy poriadne nebehal, neodbehne hneď 1500 m ako bežec, ani iné trate. Pamätám si, že mne sa dvíhal vždy žalúdok, keď sme išli behať 1500 vku a väčšina báb mala aj tak ospravedlnenie od rodičov. No proste celé zle... A beh je pri tom náš najprirodzenejší pohyb, len je nutné, aby nám ho pomohli skôr objaviť. A možno by potom bolo aj menej obezity, ľudia by žili zdravšie a spokojnejsie...
@miskap2111 ahoj, aj vsetky ostatne, ja som mala vcera oddychovy den.. teda oddychovy... mala som rekreacnu hodinku na bicykli 😀 😀 dnes pojdem asi behat, ale teraz som taka plna z obeda, ze netusim, ci vobec niekam pojdem, stale je u nas horuco, zajtra ma prist ochladenie, aspon na nieco to bude dobre 😅
ahojte, citam si vas priebezne a tiež sa k vam chcem pridat..ja som iež ten prototyp antibehaveho cloveka..proste ak som mala zabehnut dlhsi usek, tak mi bolo zle a beh som nenavidela...
skor som preferovala spinningy, a aerobiky a tak...a kedze som sa zase raz rozhodla schudnut, 😉 ..tak som na letnych prazdninach u nasich zbehla na skolske ihrisko /presvedcil ma bracho, že je tam kopec zien, co beha..a cuduj sa svete/ to je najnovsie korzo..beha tam vela zien aj muzov, rozne postavy...tak som sa do toho pustila..sice na zaciatku viac nez rekreacne..3 okruhy behu striedavo s 3 okruhmi chodze..ale to mi nevadilo, som bola na seba hrda, že aspon 1 okruh som zvladla v celku..a tak postupne som sa po 3 tyzdnoch dopracovala k 4 okruhom v celku a po 1 okruhu chodze este pridam 2 okruhy..ja viem, že sa to s vasimi vykonmi neda ani porovnat, ale ja mam taky vyborny pocit pri srdiecku, že sa normalne na beh tesim...predpokladam, že za dalsi mesiac by som mohla odbehnut viac 😉 ...
teraz vsak idem na 3 tyzdne do kupelov, tak hadam sa odhodlam behat aj po asfalte....drzte mi prsty 😉
@mima595 , vitaj medzi nami. 🙂 Len sa neboj, všetky sme tak začínali ako ty a postupne sa zlepšujeme. Na behu je to super, že čím viac beháš, tým viac sa ti to páči a s tým idú stále nové ciele. Takže len vytrvalosť! 🙂 A neboj, vzájomne sa tu všetky povzbudzujeme a ide nám to potom jedna radosť! Ešte raz vitaj! 🙂
@miskap2111 - diky za privitanie..prave preto som napisala, aby som mala vonkajsiu podporu 🙂 🙂 ..chodime behat spolu s kamoskou, ale ona este tento rok konci 5. rocnik vysky, takže casu nebude mat nazvys...ale teraz sa chystam odbehnut svoj diel 🙂
@mima595 , tak príjemné behanie! A daj vedieť, ako to išlo! 🙂
@miskap2111 no inak ja som mala dnes inu krizu.... uff, ale napokon som dala tych 34 minut, ale s akym fucanim!!! skoro ako prve dni behu 😝 😝 😝 😅

@miskap2111 ja nie....mala som rande s manzelom...dcerku mam u babky...ale zajtra o 5tej budik a rychlo behom do prace....trasa aka mi pride ....nejdem ale rovno do prace nech je to viac ako 5 km