Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
ahojte, takže dnes odbehnute 🙂 ...3 +2+2okruhy, pomedzi po 1 okruhu chodza..takže u mna novy rekord.....ale skusala som dychat nosom a vydychovat ustami, kvoli kaslu, co na mna lezie, ale nejako mi to neslo...fucala som ako lokomotiva..ale stale prevlada pozitivna nalada a kebyze som s kamoskou /co je teraz na dovci/ tak urcite dame este 1-2 okruhy...
len my mame daleko okruh, takže mame cca. 20 min.chodze tam a spat a medzitym si odbehneme ovaly
ahojte, no ja beham kazdy druhy den uz asi 2 mesiace a zatial som dala dole 3 kila, tiez som zo zaciatku nevladala ale stale je to lepsie 🙂 myslim ze je to najlepsi sposob ako schudnut a spevnit svalstvo🙂
Super , @patka6 ! Úplne súhlasím!!
@miskap2111 no ved mohlo to byt aj z toho tepla, nevylucujem, mozno som celkovo vycerpana, lebo od 7.8 som mala cca 4 pauzy, inak kazdy den.... avsak ked ja som chcela vyuzit taketo pocasie, lebo viem, ze ked bude liat, alebo mrznut, budem mat problem vobec vyjst z domu, nieto este behat 😨
@mandragora22 , tie 4 pauzy za 2 týždne nie je vobec veľa. A je úplne normálne, že to proste niekedy nebehá! Bude to lepšie! Dnes vyzerá dobre na beh, aspoň tu v BA - pekne sa ochladilo, akurát fúka, ale hlavne neprší. Idem za chvíľu behať, potom na oslavy, tak sa budem môcť dobre najesť bez akýchkoľvek výčitiek. 🙂
@mandragora22 ak chces zlepsit cas, urcite potrebujes nechat telo regenerovat...ja som tiez na zaciatku chcela behat kazdy den ale podla rady "dlhorocnych bezcov" som to obmedzila....napriklad dnes nejdem....dam si nieco ine...A u teba sa mi presne potrvdzuje to, na co ma upozornovali, ze ak to prepalim na zaciatku po urcitej dobe pride unava a namiesto zlepsovania budem stagnovat...a potom pride sklamanie a nechut zo seba a je velmi lahke sa potom na to vykaslat...hlavne ked pride blbe pocasie.....tak si daj pekne 2 dni pauzu a potom chod na pomalych kludnych 5 km a uvidis ako ti to pojde....
tak po 4 dnoch doma a prsi...ale aspon mam vyhovorku, ze nejdem behat. 😎 som dost skantrena hlavne z tej vcerajsej cesty s certami. ale uzili sme si to, aj pocasie vyslo ;)
tak snad sa umudri pocasie a ja vybehnem. uz mi to aj chyba, ale dnes relax ;)
@miskap2111 tak ja musim povedat, ze ako somp risla na SK, tak vobe nebeham 😝 a hned saa to odrkadlio na mojom bruchu je velke ako predtym mozno aj vacsie, je tu tazky vzduch na behanie, bola som raz a ledva som lapala po dychu, v NO bol vzduch vlhky a chladnejsi tak sa mi skvele behalo, no ale polepsim sa
Ahojte kocky 🙂
Boli sme na dovolenke na Kysuciach, teraz cez vikend sme si odskocili do Tatier, dnes sme sa vratili spat k nasim a v utorok sa vraciame spat do BA. Priznam sa, ze tento tyzden som bola behat len dvakrat ☹ Maly mal tri dni horucky, nemohla som sa od neho pohnut, potom tie Tatry.. a veru mi to poriadne chyba 😔 Dnes tu cely den prsi, ak by sa zajtra pocasie umudrilo, k veceru by som chcela vybehnut.. Neskor si vas aj docitam, teraz nestiham, pa zatial 🙂
tak vitaj na Slovensku, @opica ! 🙂 Ja som dnes vymakla ranný beh, ked ešte nepršalo. Idealnych 20 stupňov, zamracene, ale bez silnejsieho vetra. Zabehla som presne 10km za 1 hod 5 minút, tep 149. Ten čas sa síce musí ešte zlepšiť, ale celkom to ide. 🙂 Ešte možno pôjdem aj druhú fázu dnes - dcéra má ťahá na 40 minútový beh a celkom sa mi ešte chce ( vytráviť tie koláče a obed po návšteve 🙂 ). Už tu aj prestalo pršať v BA. 🙂
@miskap2111 no ten cas je skvely, mas aj nejake specialne hodiny mne meraju iba tep a km nie, tak ladam nejake lepsie, super,ze mas s kym behat a kde chodis v BA behat nechystas sa na eake preteky mate toho vel a v BA
@bonaquaba , kúpila som si nové hodinky Garmin 100 HR v ženskej verzii. Sú s GPS, merajú presnú vzdialenosť, rýchlosť, tepovú frekvenciu , presný počet spálených kalórii (podľa veku, hmotnosti, ubehnutej vzdialenosti a tepovej frekvencie) a sú perfektné! Stáli síce majland- 159eur, ale v kategórii s GPS sú toto najlacnejšia verzia- prelúskala som celý net kvoli tomu 🙂. Rozmýšľam nad 9km behom 28. 9 - DM run v Bratislave. Ale chcela by som ešte trochu potrénovať - vyhlasovanie výsledkov je presne po hodine od začatie pretekov - tak aby som do tej hodiny aspoň dobehla. 🙂 Relatívne to vyzerá, že asi áno, ale ešte musím zamakať - a uvidím. 🙂 Behávam v BA cca od Eurovea - most Lafranconi, dnes až po Karlovku a naspäť.
@bonaquaba - sú to Garmin 110 HR, nie Garmin 100- nejako mi tá desina vypadla 🙂
@miskap211 sikula. ja sa na ten beh chystam. behat pojdem zajtra, kedze na poli je teraz ciste blato ;) i ked sa zajtra chystam na kurz varenia, tak snad to stihnem. ale to musi muz prist skoro domov...takze uvidime. aspon na chvilu nech vybehnem. pripadne, ak sa zobudim skoro, tak vybehnem o 6. uvidime.
ja mam merac tepu z lidlu a som spokojna a plus na mobile endomondo. len dufam, ze kamosi uz budu objednavat zo sportsdirectu, aby som si pokupila nove oblecenie. to moje letne bezecke tielko uz doziva a o chvilu pojde do kosa.
@opica , mne ten merač tepu z Lidlu odišiel asi po mesiaci 🙂. Proste prestal merať. Tak som sa rozhodla, že radšej zainvestujem do niečoho kvalitnejšieho. Tak dúfam, že tieto Garminy mi vydržia dlho... Už som nešla teraz behať, dcéra si to rozmyslela, tak pôjdeme zajtra ráno, pred robotou.
ja dnes 15km bicykel, inak oddychujem aby som zajtra zabehla co najlepsie....mamka ma narodky, tak neviem kolko sa podari ale zas chcem ist 9-10...ale inak super uspesny vikend...pochvalim sa....v KE sme mali sutaz pri prilezitosti rozsirenia Tesca a hadajte kto nasiel na ulici logo tesca v hodnote 300e?100 uz som darovala ale za 200 sa trhnem a nakupim nam oblecko...
@mirka907 gratulujem!!! Ja som vyhrala jedine tak krájač na pizzu, ktorú aj tak veľmi nejem. 😀
@miskap2111 hehe..vdaka...mne sa teraz celkom dari...vyhrala som za posledne tyzdne 3listky do Aquacity, USB kluc, Bioderma opalovaci pre malu a teraz takto pekne poukazky do Tesca 😉 ....az nechapem...manzel sa smeje, ze som bosorka
@mirka907, tak rýchlo kupuj nejaký tiket, alebo podaj športku či ako sa to teraz volá 😀 ! Asi na tebe sedí šťastena, tak ju dobre vyžmýkaj!! 😀
@miskap2111 nech len pekne stastena vydrzi do 7.9 a budem behat ako strela...to mi bude stacit 😀
tak ja som vcera vecer o 19 tej vybehla, trasa cca 8 km a cas 55 minut. Trochu som zmokla, ale to mne nevadi. Bolo to super na jednej strane siva obloha a dazd a na druhej strane boli ruzove zore.
@miskap2111 s knihou finisujem, inak cca mesiac dozadu som skusala five fingers boty, problem obut, ale pocitovo to bolo fajn, len si neviem predstavit v tom bezat, ale to co sa pise o behu na boso ma svoju logiku, ja uz som sa stretla aj s radou, ze zo zaciatku je dobre behat doma na koberci naboso a kontrolovat si dopad chodidla a drzanie tela. Akurat som bola v tej knihe prekvapena informaciou, ze emil zatopek skoncil v uranovych baniach, pokial ma pamat neklame tak musel robit manualne, ale robil tusim vrtara. Inak muzov kolega ho zazil este u vojska a hovoril, ze on bol sialenec, ze vselico na sebe skusal, napr., ze sa nadychol, zadrzal dych a behal az do odpadnutia, po prebrati sa otrepal a znova sbehal 🙂
@susul , mňa tá kniha úplne fascinovala. Ja som nikdy pred tým nezažila tak prirodzený pocit pri hocijakom inom športe a to lyžujem od 3 rokov - čo som aj považovala za najlepší šport, kým som nezačala behať, spolu s plávaním. Akokeby sa vo mne ozvalo to niečo, s čím sme sa narodili, čo nám je proste dané, tak ako láska. 🙂 Tá kniha mi veľa vysvetlila ( neviem, či už si prešla aj tú evololučno- anatomicko-antropologickú časť). Aj mňa láka kúpiť si 5fingers-ky. Čítala som tiež v augustovom Run recenzie na ne- jedna tehotná bežkyňa- redaktorka Runu myslím, v nich dokonca zabehla Pražský maratón, príjemne prekvapená výsledkom a rýchlou regenráciou. Ja mám všeobecne problém s našľapovaním a technikou- dupem ako kôň 🙂 a mám ploché nohy. 🙂 Ja vždy po behu cítim pichavé bolesti v lýtkach a achilovku a keď zle a dlho behám, tak ani neviem poriadne potom chodiť. Ale po prečítaní knihy sa snažím meniť štýl, behať ľahšie, kratšie kroky, vystretá, kolená pri seba a viac dvíhať, jemne zakopávať.. A celkom sa mi to aj niekedy darí, ale behanie vo 5fingerskách by mi možno trochu pomohlo, ale nie na betóne- možno to skúsim na páse...
Ja som dnes behala ráno- len 45 minút, niečo tesne pod 7km. Zajtra pôjdem zase trochu dlhší beh. Ja teraz behám každý deň a vždy sa na to veľmi teším. Ale aspoň striedam dlhšie a pomalšie behy, s takými trošinku svižnejśimi a kratšími ( tj 45 minútovými).
@miskap2111
@susul baby o akej knihe sa bavite? nechce sa mi hladat dozadu. stvoreni pre beh? tu chcem kupit manzovi na meniny (a potom si ja aj ja precitam, 2 v 1 haha) on tiez behava 🙂 inak mozem potvrdit, ze po case sa da v pohode dlho bezat aj na vyssej tepovke. ja som v piatok behala 1,19h a priemer som mlala 154 tepov, max 177, to so objavila v blate medvediu stopu 😠 inac, nohy by mi bezali, s tymi nemam nejako problem ale trapi ma asi tak po 30 min pichanie v pravom boku. v lavom to vraj znamena, ze sa zmrsti slezina aby do obehu vypudila viac krvi (som niekde citala) to som mala v zaciatkoch. ale teraz ma picha pod pravym rebrom, dost bodava bolest to je. ked si dam pauzu, tak to prejde ale ked zacnem, tak znova. tak som to skusila rozbehat a islo to, len druhy den som mala akoby svalovku na bruchu.
a este sa mi stava, ze po dobehani citim vo vlastnom dychu (pri vydychu nosom) amoniak. co to je? z rozpadu bielkovin - katabolizmus by to mal byt amoniak, ako cukrovkari, nie? mate to tiez niekto?
@sunnysummer , áno, je to kniha Stvorení pre beh! Vrelo odporúčam všetkým! Ja by som to dala ako povinné čítanie (už som to tu spomínala). 🙂
Čo sa týka pichania v boku - veľmi dôležité je dýchanie!!! Skús skutočne vydychovať úplne na doraz- ja na jeden nádych robím akokeby 2 výdychy- skutočne vydýchnuť všetko. Veľmi mi to pomáha. Ako dobre dýcham, už má v boku nepichalo strašne dlho. Ďalšia príčina môže byť plný žalúdok- ja nikdy nejdem behať najedená- max 2,5 hod pred behom väčšie jedlo, tak hodinku pred jedlom maximálne nejaký skutočne ľahučký snack - banán, jogurt.. Ale pijem aj pol hodinu aj menej pred behom- aj pol litra tekutín- to mi nevadí, práve naopak.
Acetón v dychu- nemáš v sebe žiadne sacharidy ( ak teda nie si diabetička). Nie si na nejakej diéte? Určite potom pred behom banán, kontroluj si spotrebu sacharidov- pri nedostalu sacharidov pri dlhších tréningoch a behoch môžeš ísť dokonca až do "Wall", kedy vyčerpáš celú zásobu glykogénu a už ďalej nespravíš ani krok! Asi by si celkovo mala pridať sacharidy do stravy - hlavne vločky, celozrnne cestoviny.. A daj si skontrolovať prípadne krv, ak máš pocit, že ješ veľa sacharidov a stále cítiš acetón v dychu aj mimo behu.
@sunnysummer , neviem, či čítaš po anglicky, ale keď bežíš na doraz so sacharidmi, tak toto je super článok! : http://www.marathonguide.com/training/articles/... Ide o behanie pri nižších tepových frekvenciách, kedy sa energia preferenčne získava zo spaľovania mastých kyselín a menej zo spaľovania sacharidov. Ale treba to organizmus "naučiť" a zvýšiť počet mitochondrií. Tak vlastne organizmus potom bežci na dlhé trate nedostávajú do sacharidového deficitu, respektíve, dokážu ho lepšie regulovať. Nie je to ľahké, lebo človek musí nabehať fakt veľa kilometrov a prísne sa sledovať..
ahojte, o chvilocku smer chorvatsko, bezecke tenisky zbalene, takze dufam , ze aspon kazdy druhy den sa pojdem prebehnut 😉 🙂 majte sa tu pekne, do behania , priatelia ... o tyzden som tu..pa 🙂 😉
Závidim @lenitta007 🙂 !! V tom najlepšom!! Super si zabehaj a zaplávaj a oddýchni!!
@miskap2111 vau, dakujem pekne. no jem teraz menej cukrov ale nevylucila som ich uplne. ja ale citim amoniak, nie aceton, ale aj amoniak vznika pri rozpade bielkovn tusim. no budem musiet dat pozor na stravu aj to dychanie teda... a knihu kupim urcite, uz sa tesim, asi mu u darujem v predstihu 🙂
@lenitta007 peknu dovolenku! my mame v plane HR od 2.9. ale ma sa ochladit, tak neviem. chceme ist na makarsku rivieru - zivogosce, tam by sa aj dalo co to zabehnut 😉

@mandragora22 , nič si z toho nerob - v týchto teplotách sa fakt zle beží. Už sa má ochladiť, tak bude lepšie. Snáď. Kým nezačne liať a kosiť 🙂.. Mňa zase celý deň bolí ľavá achilovka a pichá v pravom lýtku - no proste kalika... 😀 Neviem ako dám zajtra ten môj dlhší beh.