icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

barus77
1. apr 2014

dievčatá, pozerám že ste tu samé maratónky, ste dobré... ja vás tu často čítam.... ale ja len začínam, po 500m sa idem povracať :D:D ale chcem sa zlepšovať... po akom čase ste videli na sebe nejaké zlepšenie? Po akom čase ste odbehli 5km v kuse? svaly vládzu, lebo chodím stále do posilky, na schody, na bicykel, ale mám pocit že skôr pľúca nestíhajú, nevládzem už s dychom. máte nejaké triky na to či len vydržať?

janicca
1. apr 2014

baby čafte tak ja mám už 4 deň nútené voľno mám z toho normálne depku že nemožem vybehnúť 😠 😢 cez víkend som sa dávala do kopy po 5 km behu 😝 😀 , dva dni manžel na služobke tak dufam že zajtra už konečne vybehnem lebo začínam byť ako tiger 😠 😀 😀

@barus77 su tu aj amatérky a začiatočníčky 🙂 ako napr.ja začínam cítiť zlepšenie tak po cca 2 mesiacoch všetko pojde len to chce čas 🙂 😵

jasmika
1. apr 2014

juj žienky..tak som si včera kúpila super bežecké botasky reebok za 4 ečka..no neteš sa..a milujem behanie... 😀

romanovic
2. apr 2014

Rannych 10 😉

evelin1986
2. apr 2014

Ahojte bezkyne,tak ja po 5 dnovej pauze opat vybehla,tentokrat pre mna skvelych 6km,ale...prvykrat som bezala s tymi hodinkami a pruser je,ze aj ked sa vliekla ako slimak,tak tepovka stale okolo 170...☹...pomalsie sa mi ist uz fakt nedalo..nechapem to,teda vlastne chapem,ze kondicku len budujem,nemam sportovu minulost atd,ale doteraz som mala pocit,ze bezim dobre,lebo az tak som nefucala,zvladla by som nyslim aj konverzaciu v ramci normy...co s tou tepovkou? ignorovat a behat dalej? alebo jecto zbytocna snaha a neschudnem takto ani gram? viem,ze ideal by bola u mna asi rychla chodza teraz,ale toto ma bavi viac..

barus77
2. apr 2014

@jasmika jeeej to kde majú?

janicca
2. apr 2014

ahojte tak že ja mám za sebou big big študentsku pečať za dva dni som ju dala len sa tak zaprášilo 😀 😠 😎 prajem vám krásny bežecký slnečný deň ..... 😵 dúfam že ja dnes konečne vybehnem 😉

jasmika
2. apr 2014

@barus77 v rakúsku v sekáči 😀 som natrafila

yanni
2. apr 2014

@asmika v sekaci? A to si si kupila "ojazdene"?

jasmika
2. apr 2014

@yanni ano normálka...ja kupujem 99 % v sekáči oblečenie a obuv

yanni
2. apr 2014

@jasmika no ja nikdy. S handrami by som sice problem nemala ale topank nikdy. Kazdy ma inu nohu, chodzu a staci, ze ich mal tyzden obute. A bezecke uz vobec nie. Ja k tomu potrebujem este stabilne, to by som s opotrebovanymi neriskovala.
Ale ved uvidis, mozno sa ti bude super behat v nich 😉

jasmika
2. apr 2014

@yanni no ved som zatiaľ 2 krat bola...ale behalo sa mi veľmi dobre... ja s tym nemam problem..praveže mi to vyhovuje že sú topánky už nosene..pretože mám široké kosti na nohe a tie bolia jak šľak kym roztiahnem nové... a tieto použité sú už voľnejšie.. 😀

yanni
2. apr 2014

@jasmika no tak ked pasuju tak super 😉

laja77
2. apr 2014

po vcerajsku 6km vyklus 🙂

yanni
2. apr 2014

tak ja to mam tiez za sbou. Intervaly fuuuuuuuj Ale aspon je fajne teplo a nefuci.

mirka907
2. apr 2014

Ja uz mam tiez odbehane....Teraz nemam vela moznosti ist behat, iba ked je mala na gymnastike, co mala dnes, tak som od rana tajne dufala, ze mi nic do toho nevbehne, ze sa nebudem musiet vratit do roboty a podobne...a ukradla som si pre seba hodinku...nasla ihrisko hned pri gymnastike ako stvorene na intervaly...tak sa tesim

iconka
2. apr 2014

Ja dnes 10.5km a vsunula som aj intervaly do toho (5 x 100m). Strasne dobre sa mi behalo. Potrebovala som vyvetrat hlavu po praci.

draik
2. apr 2014

@evelin1986
Skúsil by som striedať beh a chôdzu, či to pomôže. Alebo ísť predsa len podľa pocitu.
170 je však veľmi vysoko (najmä, ak maximálka nie je nad 200)

nelinqua
2. apr 2014

@janicca ja tiez uz 3- den doma kvasim a nervujem sa ako je pekne a ja nemozem behat. Kaslem Ako stary hrniec...cakam kedy sa to konecne zlepsi a stale nic:( a aby toho nebolo malo asi som to pekne prepiskla s tym mojim bezeckym odhodlanim:/ clenky ma bolia brutalne aj pri chodzi som zvedava kedy a ci a to vobec zlepsi:(

laja77
3. apr 2014

@nelinqua treba sa dat do poriadku a ono to pojde 🙂 😉

maruskass
3. apr 2014

Ahojte baby, myslite, ze behom sa da zhodit zo spodnych partii? Stacio by mi take 4 kilka, ale z tych spravnych miest 😀
Behat chodim tak dva krat do tyzdna, viac si zatial neviem ukradnut..teda behat je zatial silne slovo 😉
Dakujem!

dracik1
3. apr 2014

@laja77, inak pekne mas nabehane, ja ani neviem, musim sa pozriet
@mirka907, miri u mna je to vecny boj s casom, nasi maju napr. dnes dielnicky.- mohla by som dat kratky beh ALE nasi chcu aby som tam bola, hlavne Kubko, on je taky trochu nesikovnejsi v motorike a dobre mu padne, ked som tam, no co uz 😖

vacsinou sa utrhnem okolo 19h, ked muzik prichadza domov, ....ale BOJ s casom pre seba asi poznaju vsetky zamestnane matky s detmi
@maruskass , behom asi nie, lepsie je zamerat sa na cvicenie problemovych partii, ja beham ccca 4,5 mesiaca a neschudla som nic, nemam sice nadvahu, akurat mam trochu sadielka na zadku a stehnach ako kazda zena

laja77
3. apr 2014

@mirka907 @dracik1 teraz som na MD, ale ked som chodila do prace a chalani boli mensi, chodievali behat so mnou- oni na bicykloch a ja behom 🙂 , vzdy po praci- teda okrem zimy 🙂 , vtedy nie 😀

dracik1
3. apr 2014

este mam otazku, chcela by som si urobit treningovy plan - teda vytlacila som si ho podla milosa skorpila-
2 fazy: ako za 8 tyzdnov dat 10 km za 60 min.....tu som sice skoro pri cieli...ale akosi nemozem zdolat tych 5 minut, ktore mi vyskakuju pri 10km navyse(- cize beham 10 km za 1h 5 min) a este plan ako za 8 tyzdnov behat 10 km za 50 min...myslite, ze je to realne? hlavne ta druha faza, lebo bezat 10 km za 50 min mi pride dost nerealne......teda zatial pre mna....

dracik1
3. apr 2014

@laja77 , asi to zacnem praktizovat aj ja, aspon 1 x tyzdenne, hradza nie je daleko....akurat musime chalanom kupit nove bajky, lebo teraz maju 16tky a veru su im male 😀 ja mam malych obrikov 😀

janka7177
3. apr 2014

@nelinqua Cau, včera som ešte bola behať, bol super čas, podvečer som už cítila horné dých. cesty, takže tiež nútená prestávka. ☹ A pritom vonku je tak krááásne. Snáď v sobotu to už bude o.k. Skoré uzdravenie Ti prajem!

janicca
3. apr 2014

tak ja včera 4 km ľavou zadnou 😝 😀 začiatok boleli strašne lýtka ale som to nejako rozchodila a potom to už šlo 😉 baby bavíte sa o chudnutí že behom to moc nejde teda ja som zatial za tie dva mesiace schudla 6 kg teda lepšie povedané dost mi schudli nohy mala by som zapojiť aj iné partie teda hlavne brucho lebo budem vyzerať ako hruška 😝 😀
@laja77
@dracik1 už sa aj ja teším ako to budem praktizovať so synom keď ja pojdem behom a on na bicykli len teraz by to vyzeralo asi ako keď beží @iconka so psom 😀 😀

opica
3. apr 2014

zeny, kto ide na CSOB maraton? som zvedava, ci sa niektora odhodlala. ja tento rok velmi flakam sutaze a asi to pri tom aj ostane 😎 o tyzden ma caka vieden, chuchuuuuu...to bude srandy 😀

opica
3. apr 2014

@dracik1 treba zaradit intervaly, relaxacny beh...intervaly su fakt top, uvidis zlepsenie

draik
3. apr 2014

@dracik1
Všetko sa dá, keď sa chce. Skok zo 65 na 50 min je však pomerne výrazný a vyžiada si zaradenie šprintov, ako už bolo uvedené. Samozrejme posun závisí od kondície a tréningu - zo začiatku je zlepšovanie výrazné, neskôr to už ide ťažšie. Ja osobne by som sa skôr zameral na budovanie vytrvalosti a z 10 km plánu prešiel na trénovanie polmaratónu.