icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

iconka
3. apr 2014

Ja dnes vyklus nieco cez 10km a zajtra volno. Nejako sa neviem zastavit v poslednej dobe. V tomto pocasi sa fakt dobre beha. Mohlo by zajtra zaprsat 😀

laja77
3. apr 2014

@iconka zajtra nemoze prsat, lebo ja som mala dnes pauzu 😀

iconka
3. apr 2014

@laja77 vsak staci, ked bude u nas, nemusi vsade 😉

laja77
3. apr 2014

@janicca to ja beham sem-tam s vyzlami 😎 , ale ony maju slusne tempo, lepsie ako ja 😀

janicca
4. apr 2014

tak klasika včera odbehnuté 4 km 😉 dali sme to za 30 min neviem či to je dobré alebo zlé no mne to stačí 🙂
@opica tak ja tento rok nejdem 😀 😀 na to si ešte pekne počkám ako sa povie nikdy nehovor nikdy 😉
prajem všetkým pekný víkend 😉 a nech vám to dobré beží na maratóne ktoré ste sa odhodlali 🙂 😵

@laja77 ešte chvílu potrenuješ a budeš stíhať aj vyžlam 😀 😀 😀

laja77
4. apr 2014

6km, ale nesvieti slnko, to preto 😎 @iconka

@janicca 😀 😀 😀 tiez si to tak predstavujem

dracik1
4. apr 2014

ahojte, vcerajsi plan zaradit treningovy beh podla M.škorpila skoncil fiaskom.....akoze bezat tempom 5.00-5.3
0 som vydrzala 500 metrov a nie 4 kilometre 😲

@opica , prosim ta intervaly ako?, napr. 5 x 100 metrov v ramci nejakeho behu? ten beh ma byt aky? relaxacny al. v nejakom konkretnom tempe ? po 100 m sprinte mam dat vyklus - ako dlho?
dakujem
@draik, preco si myslis, ze mam trenovat skor vytrvalost? . Aj ked by to bola v mojom pripade pravda, nakolko nemam ziadnu ambiciu zucastnovat sa pretekov, mne sa paci behat trail a tu sa chcem zlepsovat aby som si zabehla v pohode 20 kilakov v prirode - samozrejme nemam na mysli nejake brutal kopce , prevysenie tak do 600 -700 metrov.....rozlozenych na tych 20 kilakov

dracik1
4. apr 2014

vsetkym, co sa zucastnia CSOB maratonu prajem prijemny pretek 🙂

yanni
4. apr 2014

boooze baby, ani vam nesiel dnes kon? Od samuckeho rana od 5tej skusam a nic. Az teraz. Normalne som uz bola na nervy. Ale aspon som stihla dorobit, co som za cely tyzden nestihala ;-DDDD
Inak ja vcera nejakych ze 13+ km. Vcera malo byt treningove volne, ale kedze dnes nebudem stihat, musim ist vyzdvihnut deti a na nakup, chlop je dnes dlhsie v kancli, tak to ostava vsetko na mne, a o nejakej osmej uuz fakt nebudem mat chut ist behat. Tak ze si dni prehodim. Dnes mal byt taky rychlejsi kratsi beh ale ja trkvas som to nechtiac zmenila na "orientacny". Baby to bolo. ja ze si to hodim cez les, nech sa trosku ochladim a som sa stratila. Z lesa som vysla niekde pri dialnici a teraz co. Tak som tam pobehovala ako splasene kura, nic nenasla, tak rovnakou cestou spät a nakoniec to bolo vyse hodiny, tak to mam uz moj nedelnajsi dlhy pomaly beh. Nejak mi nic nevychadza tento tyzden. Zajtra asi zase nebudem stihat, ideme kupovat vsetkym deckam topanky, no to bude zase kriku. To mame takmer na cely den o program postarane. to bude zase "sranda" grrrrr

Ozaj kto ide do Blavy?

laja77
4. apr 2014

@yanni hej, aj mne chybal kon 😀

yanni
4. apr 2014

@laja77 ;-DDDDDDDDDDDDDDDDDDDD

draik
4. apr 2014

@dracik1
Na to, aby si mohla behať dlhé trate, potrebuješ vytrvalosť. A tú vybuduješ len pomalými behmi s nízkou tepovkou na dlhých tratiach. Platí to o to viac, ak nechceš závodiť, ale behať v teréne s prevýšením. Intervaly sú na zvýšenie rýchlosti, okrem toho unavujú a hlavne začiatočníkov môžu odradiť od pokračovania v tréningu. Netrénovaný bežec má navyše problém s vysokou tepovkou, ktorú pomáhajú znižovať pomalé behy.
Intervaly sa zaraďujú 1x, u trénovanejších 2x do týždňa. Zo začiatku by som volil formát 1,5 km zábeh v pomalom tempe, 5-6x 300-400 metrov šprint (nie úplne na doraz,ale 85-90% TF max) s rovnako dlhým výklusom medzi šprintmi, na záver 1,5 km pomalý beh. Postupne sa dá hrať s predĺžením šprintov, prípadne miernym skrátením výklusu medzi šprintmi.

dracik1
4. apr 2014

@yanni, ja vzdy minimalne 1 x zabludim, ked som v lese 😀

@draik, si zlaticko dakujem...kolko by to malo byt cca nabehanych kilometrov tyzdenne v pomalom tempe - orientacne?

opica
4. apr 2014

@dracik1 nuz, ono to je individualne. su rozne sposoby, najlespie su do kopca, to je ina makacka. kazdopadne treba si urcit podla seba. mzoes robit pyramidu, t.j. povedzme 50,100,200,400,200,100,50 metrov v tepme, medzitym vydychanie. ja robim najcastejsie cca 200 metrove rovinky a medzitym 200 m oddych. zvyknem ich robit minimalne 10. na to je ale super mat hrm, pretoze si vies odregulovat maximalne aj oddychove zony.

mracik
4. apr 2014

dnes ráno rýchlejšia 5ka a teraz večer 11,5km výklus.

A pozerám, že môj obľúbený autor vydáva novú knihu. http://www.martinus.sk/?uItem=162713
Bude sa mi ťažko odolávať. 😝 😅

draik
4. apr 2014

@dracik1
O tom sa vedie dlhá debata. Je dobré si to prispôsobiť podľa seba , kondície, únavy a pod. Pomalé a pomalšie behy však mali tvoriť podstatnú časť tréningu. Ja behávam okolo 70 km týždenne, z toho sú pomalé a pomalšie behy vrátane výklusov a zábehov cca 50 km pri tepovke okolo 140.

tofik
4. apr 2014

@mracik ja som včera neodolala a už je objednaná. Samozrejme ešte tri ďaľšie. No možem ja šetriť 😒

mirka907
5. apr 2014

@mracik
@iconka "kamoska" do partie 😉

iconka
5. apr 2014

@mirka907 pekna 🙂 mas tam aj cervenu ledku? Ja mam 3biele a jednu cervenu.

mirka907
5. apr 2014

@iconka nie nema..aspon teda myslim..ma 2intenzity svietenia, blikanie a niekolko poloh nastavenia...strasne lahka...nasi mi kupili...a brat teraz doniesol pas na vodu aj so 4mi flaskami..paradny je....nemam ho uplne napevno, budem ho musiet mierne upravit ale mensie velkosti vraj nemaju....to ale nevadi, hlavne ze som viac menej vybavena..

opica
5. apr 2014

baby, co mate garmin, ako dlho sa vam chyta GPS? ide ma slahnut, posledne 3 behy najprv 3 minuty stepujem pred domom, potom sa na to vykaslem a aj tak sa chyti az po 2-3 minutach, cca 500 metroch...

dala som si intervaly so sestrou dnes, ale po celodennom vylete vo viedni s mamou to bolo slabsie ;)

opica
5. apr 2014

@mirka907 mirka, vsetko najlepsie k meninam!!! 🙂

iconka
5. apr 2014

@mirka907 ja som uz vybavena, nakolko pitie pocas behu mi vadi, tak o to to mam lahsie ;) A ozaj, vsetko najlepsie ;)

iconka
5. apr 2014

@opica ako kedy, ale zvycajne takmer hned. Vsimla som si, ze ked ich zapnem uz doma, tak to trva dlhsie, ked pockam a zapnem az vonku, tak bud tak do minutky, alebo obcas tak do troch, ale to len vynimocne.

yanni
5. apr 2014

@opica mne zväcsa do par sekund ako vyjdem z domu. Ale uz bolo aj 200-300 metrov.

@mirka907 ja tiez pocas treningovych behov nepijem a na sutaziach su waterpointy, takze tam si tiez nic netrepem okrem 1-2 gelov v gatiach.

Inak ja mam odbehnute, decka uz chrnia, dom vyupratovany, tretia pracka este perie ala ja uz sa vyvalujem v posteli 😀 uz sa plazi aj chlop ku mne. Co ten asi chce? 😀 😕 😀 😕 to bol dnes den. S tromi detmi ist vsetkym kupovat topanky nikomu neoeporucam 😕 🙄 😠
Ide ma roztrhnut, pojedla som zvysky z vecere po detoch a normalne nevladzem.

mirka907
5. apr 2014

@iconka
@opica vdaka...zuzi ja sa nechcem v lete obmedzovat na kratke vzdialenosti ....chceme chodit behat aj okruhy a cyklotrasy pri KE..co je tak 15+km a to bez vody uz nepojde pri 25 stupnoch

opica
5. apr 2014

baby, idem sa este s niecim pochvalit 😀 uz TYZDEN som nevypila ani kvapku alkoholu...ze aka som na seba hrda! 😀 😀 😀 😎

yanni
5. apr 2014

@mirka907 fakt nevydrzis. Ja to bezne 17-18 km v lete bez vody. Ale kazda sme ina. Ja som sa na ctym nejak nikdy nezamyslala. Ja casto aj tak sointanne, ze idem ken na pol hodinku a skoncim pri 13 km 😀 hlave ked macas nenahana.

iconka
5. apr 2014

@opica ty si aka dobra, ja prave pijem druhy strik 🙂 Ale tak ja zvycajne len cez vikend ;)

@mirka907 tak to hej, ja som to myslela len na otkd 😉 Ja som si kupila bezecky batoh, ale zatial nebola prilezitost skusit, naposledy mi ho niesol Majo na biku 🙂

iconka
5. apr 2014

@yanni ty si ako ja, ja tiez vzdy bez vody a pohoda, mne cokolvek navyse ide brutalne na nervy. Dnes som videla jednu zenu behat a nieco niesla, asi flasu a teda normalne som ju lutovala, ze ako s tym moze bezat.