icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

opica
6. apr 2014

12-ka za mnou, nejak mi neslo, ale zvladla som to. esteze som sa nenechala ukecat na CSOB, by som tam umrela. nejak nemam formu 😒

iconka
6. apr 2014

@opica dnes aj ja horko-tazko 10km, vcera som to asi prehnala na tom biku.

mirka907
6. apr 2014

Ja dnes 16km... V dazdi a vetriku... Ja som mala cely tento tyzden hrozny... A behala som tragicky... Dnes to ako tak slo

gromkaver
6. apr 2014

@iconka
@opica babulky, ako dlho chodite behat? ja som zacala pred mesiacom a zatial dam iba 5km. samozrejme som cakala, ze zacnem "rychlo" chudnut, ale ide to pomalsie ☹,. ale este stale kojim. este otazocku, aku mate priemernu TF? dakujem ,-)

opica
6. apr 2014

@gromkaver ja behavam intenzivne nieco cez dva roky. predtym tiez, len pomedzi to boli dve deti. moja idealna tepovka na sutazi je okolo 165-168, vtedy super vladzem a udycham.
inak sa snazim do 165..idealne pod 160. ale to je moja aerobna zona, cize nie chudnuca
a s chudnutim sa nestresuj, ja som za prvy rok schudla 8 kil a odvtedy ani fn ;)

opica
6. apr 2014

baby, som sa nastvala a idem na toto:
http://runkeeper.com/fitness-class/running-10k/...
uz ma stve,ze pred rokom som bezne behala 10km pod 55 min. a teraz som stastna, ked pod hodinu

ale vidim to na OBROVSKY problem s mojou stravou. si neviem predstavit, ze do polhodiny po treningu nieco zjem, nikdy som to nerobila, len asi telo je uz vystavene

gromkaver
6. apr 2014

@opica no ja som mala dne od 160-170, priemer 156, s vydychanim. ved to, ze som rada, ze aspon kazdy druhy den hned rano idem, ked je este muz doma, potom nie je sanca 🙂... dakujem

iconka
6. apr 2014

@gromkaver Ja beham "UZ" rok. TF som si merala 2x, takze tu ti nejake cisla pisat nejdem. Hlavne pomaly, mas cas.

lalus
6. apr 2014

@gromkaver ja tiež behám mesiac, práve dnes som ukončila štvrtý týždeň, chodím tak 4x do týždňa a od minulej nedele ubehnem tak 5,2 km a aj to nie v jednom kuse. zvládnem bez zastavenia 3,5-4 km potom potrebujem aspoň pár minútovú chôdzu na vydýchanie. ale zlepšuje sa to pomaly každý deň. pred dvoma týždňami som zvládla naraz len 2 km.
takže ak ty po mesiaci zvládneš 5 km, to je podľa mojej mierky super 😅 😎
čo sa týka vzdialenosti, tak pri striedaní chôdze a behu by som zvládla určite aj viac, nie som nejak extrémne unavená či udýchaná po tých 5 km, ale dala som si za cieľ, že najprv skúsim ubehnúť tých 5km vkuse a potom budem zväčšovať vzdialenosť.
ináč ľutujem, že som neprihlásila na ten včerajší minimaratón v BA (4,2km). bála som sa fiaska 😀 😀 😀 ale keď som videla tie výsledné časy, tak som s kľudným svedomím mohla ísť 😉 samozrejme nie vyhrať, ale určite by som nedobehla pol hodinu za davom, ako som sa obávala predtým.

ivana1410
6. apr 2014

@lalus a kam chodis behať ??

elzu
6. apr 2014

@gromkaver Lépe pomaleji než to hned na začátku urvat-jako já...po 3letech "nicnedělání" jsem trhla 5km, protože mi bylo fajn, běželo se mi hezky a měla jsem z toho radost...jenže večer po doběhnutí mě začal bolet postranní kolenní vaz a už týden trpím a neběhám :( takže já (ačkoli se fyzicky cítím na víc a nejsem úplný začátečník) odteď hezky pomalý rozjezd kvůli časem mírně zrezivělé tělesné schránce 🙂 viz tady...
http://www.bezeckaskola.cz/clanek-2811-chuze-ci...

ivana1410
6. apr 2014

@janicca
@putney
@mobilka
@mojinecka
@miskap2111 baby chodievaťe behať aj vecer ??? myslím už po tme ...

laja77
6. apr 2014

@opica
@iconka nedelna 10 😀 a dobre sa islo, ale truba som si dala natelnik a tenucku bezecku vetrovku a myslela som, ze zhorim- uplne zaciatocnicka chyba 😀 .

opica
6. apr 2014

@ivana1410 ale ano, v zime som chodila, inak sa nedalo. teraz uz nie, ja nemozem chodit neskoro, potom by som nevedela zaspat z endorfnov a ranny budicek o 5 by bol boj
@laja77 veru. vcera sa moja sestra vychystala v 2 vrstvach, hned som ju schladila. ja uz behavam len v kratkych rukavoch teraz

laja77
6. apr 2014

@opica no ved ja tiez, ale vysla som na dvor, slnko nikde, fukal vietor- pocitovo sa mi zdalo, ze je studeny- tak som si povedala, ze to je aj na bundu a vidis 🙂 , za chvilu vyslo slnko a ja som si zacala v duchu nadavat 😀

iconka
6. apr 2014

@laja77 ja napodobne, sice tielko, ale na to bundicka, neviem na kieho oneho 😀

mirka907
6. apr 2014

@laja77 @iconka u nas bolo 8 stupnov o 10tej ked som sla, dazd a aj co to fuklo...pre mna tricko a sustacka dnes idealne oblecko

yanni
6. apr 2014

@laja77
@iconka no to s tym obliekanim je riadna veda. Muz bol vcera vecer este s detmi na ihrisku a sa vratil po loptu a vravi, ze je kosa, nech si dam dlhe. A ja som si pomyslela, ze co blazni a dala kratke. A dobre som urobila, lebo by som sa tiez uvarila.
Ja dnes nic aj ked som mala ale nejak nevladzem. Doobeda sme bol plavat, decka sa vysantili a ja som si ukradla pol hodinku a trenovala kraulovanie. Fuuuu to je makacka. Tak teraz len tak pomalicky, pokym su vsetci este von, vysavat, prat a tak dookola. Zajtra by mala byt prestavka ale kedze dnes nic, tak to musim dat zajtra. No ja, nejak nic moc.Asi jarna unava. Casy hrozne, na taky riadny beziaci modus nabehne az po 5 km. To je fakt od veci.

nelinqua
6. apr 2014

@gromkaver ja beham tiez len mesiac :/ TF pri takom tom mojom oblubenom tempe mam do 160, ked som sa chcela dostat pod 150 to uz bola skor rychla chodza a teda to ma nebavilo vobec...ale to je indi-vindi 😉 ubehnem teraz 8 km za hodinku...co je dost pomaly...verim ze casom a treningom sa to bude zlepsovat. za mesiac som dala dole 2kg, ale teda neviem kolko docinenia ma s tym beh, kedze som aj zmenila stravu (prestala som jest sladke a snazim sa viac zeleniny a hlavne nenapchavat sa vecer co je pre mna mega tazke)

gromkaver
6. apr 2014

@nelinqua presne, ja som tiez dala 2kg ale som tiez zmenila stravu, vlastne som vylucila zo skrobov zemiaky, ryzu si raz do tyzdna dam, obmedzila som pecivo a ked sacharidy, tak doobeda, necukrim vobec, ale to uz aj 10 rokov, ale obcas si dam sladke, hlavne ku kavicke 🙂 a tiez ked dokojim, tak na mna lezu chute, tak sa snazim si dat iba susene ovocie 🙂. Preto som cakala, ze zhodim viac, kedze som aj stravu zmenila ☹, ale neva, mozno to ide pomaly ale nastalo 🙂. Ja som behavala ze 7,4km/h., ale mala som rychlucTF, tak dnes som skusila iba pomaly, ale tiez by som sa chcela ddostat nizsie na TF, ale to chce asi naozaj trening 🙂....tak drzim palce

symma139
6. apr 2014

Baby , DNES som začala behať,bola som vonku síce len 20min(bola mi zima, asi som bola málo oblečená) najskôr len rýchla chôdza a potom som asi 4x skúsila kúsok zabehnúť a som z toho nejaká vyľakaná, že som moc nevládala, keď tu čítam že dávate niekoľko kilometrov, viem že na prvýkrát asi neodbehnem veľa, ale ako ste na tom boli vy???? 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠 😠

iconka
6. apr 2014

Len tak pre zaujimavost pre te co behaju hlavne preto, aby schudli, tak asi vas nepotesim, ale za rok behania sa mi len lytka zvacsili o 5,5cm (svaly) 😉

fra
6. apr 2014

@symma139 tuna hore elzu dala fajn treningový plán http://www.bezeckaskola.cz/clanek-2811-chuze-ci... ... podla mna sa zničiť hned na začiatku nema zmysel a ani si myslieť, že po tyzdni zabehne človek maraton .. ja som začala pred 3/4 rokom, prvych par mesiacov rychlou chodzou hore kopcom a až po tych cca 2 mesiacoch som medzi to začala pridávať beh, dovtedy som fučala a mala dosť vysoky tep aj z chodze (ale mame tu kopce, to preto) ... a až teraz som schopná bežať v kuse tú hodinku, aj to len takým pomalším tempom .. raz som skusila intervalovy trening (30sekund beh ako najrychlejšie viem, 90 sekund pomaly klus, 7-8x za sebou) a skoro som zdochla, takže to si nechavam ked budem mať ešte lepšiu kondíciu

janinkakvetinka
6. apr 2014

uf, babule, ale ste toho popísali, ja som bola chorá prechorá :D...ale v sobotu som si už vybehla...dala som ledva 500 m :DDDD...ale to som behala so synátorom a vysvetlovala som mu techniku dýchania...no a bola som aj dnes, dala som 1 km :DDD len dúfam, že nezačnem byť zas chorá..lebo ma už toto...

nelinqua
6. apr 2014

@symma139 na prvy krat som odbehla asi 300m ;) potom chodza, potom zas trochu beh...
@iconka no s tymi lytkami nesranduj :D uz teraz mam pri vyske 160cm a vahe 60kg take lytka ze si neviem kupit v zime cizmy ktore by som zapla kvoli lytkam... Genetika, ci dedictvo po tatovi :D

katpetdo
6. apr 2014

Ahojte,dlho som tu nebola.v robote bol blazninec a tak som tento tyzden bola behat len 2x po 11km. InAk sa mi posledn tyzdne beha priserne.zacala som pravidelne chodit behat do kopcov,a priznam sa ze bojujem s nimi.navyse somza mesiac probrala takmer 5kg a dost to citim hlavne pri behu.akoby to ani nebolo moje telo.neviem kde sa stala chyba kexze beham uz 50km/tyzden,ale asiza to mozu sladkosti,ktoryxh som pojedla veeeelmi vela.buduci tyzden polmarraton a momentalne budem rada ak ho dobehnem.nech uz tato faza trapenia skonci 🙄

romanovic
7. apr 2014

Dobehnute 😉

yanni
7. apr 2014

@romanovic Ma ani nestvi, ja uz som hodinu v kancli grrrrr Ja sice nie som ranna, ale teraz by sa urcite bezalo super. ani teplo ani zima, slniecko uz svieti juuuuuuj Vecer bude na vykyd.

dracik1
7. apr 2014

ahojte, boze vy ste popisali
@opica, @draik , dakujem za rady, zidu sa mi dost, aby som si poskladala pre seba ten "spravny trening"

@opica, mne chyta gps signal ako kedy, ke je jasno hned, ked je zamracene aj 5 min a v lese mi nechyta vobec....ale napr. v nedelu bolo zamracene a chytil sa do 2 min....

ja v sobotu 7,5 po myjavsko- zahorackych kopcekoch a v nedelu 12 km v Karpatoch s vyslapom na Ciernu skalu, bolo uzasne, naladu mi zlepsili bajkeri, ktori zjazdovali z ciernej skaly - ze kam bezim, ze ci na vlak...haha 😀

gromkaver
7. apr 2014

@iconka ale ty si bola zrejme stihla, na vahe som zatial sla minimum, ale stehna, boky a pas po 3cm ale lytka som si nemerala 🙂 ... zasa mne sa pacia pekne vtpracovane nohy, tak to mas super 😉