Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@opica, tak je to fakt pri behu. Na hmotnosti to nie je až tak vidieť, pokiaľ tam nie je nadváha. Ale úbytok v cm je výrazný. Ja som sa už dávno prestala vážiť - to je otročina 🙂. Mojím zásadným meradlom je konfekčná veľkosť a súdny pohľad do zrkadla.. Brucho sa pri behu formuje najlepšie - krásne sa vie vyrysovať. Ale aj zadok sa super formuje - z mojej "rovnej placatej zadnice" som behom vyformovala normálny pevný a guľatý zadok. Stehná môžu byť všeobecne problém- to je veľký sval a kto ich mal aj pred tým svalnaté, nemôže očakávať výrazne zmenšenie. Ale pokiaľ je tam tuk, tak ten určite zlezie. Už som to tu spomínala, že mojej kolegyni radil tréner na veľké stehná práve beh.
@miskap2111 pokial ide o diety a ine veci, tak ja sa tiez obcas sama seba pytam, pteco niekto veri tomu, xe nieco dostane zadarmo bez namahy. Diety su blbost, neda sa zit cely zivot na nejakej diete. Zdrava strava je o inom. Na tomto svete je to dobre vymyslene, rovnovahausi byt, ked chyba nefunguje ziaden system a telo uz vobec nie. Je uzasne co urobi pohyb a zdrava strava so psychikou cloveka.
@susul, absolútny súhlas!! 🙂 Ja som im tam raz aj napísala, že strata hmotnostu z diéty nemôže predsa dlhodobo fungovať, lebo sa tá diéta nedrží celý život (s vynimkami diét zo zdravotných príčin). Aj tú rovnováhu si super vystihla- to je dokonca taká moja životná filozofia, ktorou sa už dlhšie riadim a nie len pri stravovaní, ale úplne pri všetkom. Život je o rovnováhe, na tom je postavený, ale to je na úplne inú diskusiu - v každom prípade vďaka za tento super komentár!! 🙂
@mariankach tak som si ta pridala ;)
@mariankach mne sa to uz tiez stalo,z e mi zblblo (asi kvoli satelitom) a nahralo kratsiu trasu
caute baby, idem si po radu, mozno asi teda 😀
co poviete na toto? mohlo by to mat nejaky vyznam, ked to budem pouzivat pri behu?
http://www.certovskezlavy.sk/786-urychlite-odbu...
dajte vediet, ci niektora nieco take mate, alebo co si o tom myslite? ja osobne si myslim, ze to nemusi byt zle aspon ako ochrana pred prechladnutim na jesen a v zime, ci? 😅 😅 😅
@mandragora22 , ja s týmto nemám skúsenosti a bývam trochu skeptická k takýmto pomôckam. Ale ako ochrana krížov do zimy to asi nemusí byť zlé, aj keď - nebude to tlačiť? Ja teraz nosím ten pás okolo hrudníka na meranie tepu, no prvé dni ma to teda omínalo, a ten pás, čo si našla je ešte oveľa hrubší.Ale nie je to až tak drahé, tak ak skúsiš, tak daj vedieť, ako to funguje! 🙂
@miskap2111 je hrubsi, ale nie je na hrudnik ale nizsie, a tam som aj ja akosi hrubsia 😀 😀 tiez este neviem, ci to skusim, tiez tymto somarinam velmi neverim...
@mandragora22 - nemam to, ale nemusi to byt zle...nasa ucitelka telesnej nam raz spominala, že za davnych 😉 cias si zvykli stehna a pas obalovat sackami...ono je to taky fyzicky proces, drzi to teplo, tak dochadza k rychlejsej tvorbe energie a tym padom sa v tej oblasti nieco deje....
ci to bude mat rapidny ucinok pochybujem, /teda že si das a mas 5 kg doleˇ/, ale pri aktivnom treningu ti to možno da o nejake cm dole viac....
inak ahojte, ja vas zdravim z kupelov..zatial je u vyborne /lebo je tu aj MM/ 🙂 ...behat som bola iba raz, ale zase som bola v posilke, plavat a na bicykli a na trampoline mam odskakane už asi na pol roka dopredu
tak neviem, ako to bude tu s behanim..mozno budem behavat popri kolobezkujucich sa detoch, ale ked ono je to v kuse "mami, mami" a ja ked "dychcim" tak nemam cas este odpovedat na nich 😀 😀 😀
tak ja mam dnes svoju 9,5 za sebou...ale nerv, lebo sa mi vypol tracker cca v 6tom-6,5 km....takze nemam cas kolko to trvalo....som bola strasne nahnevana....zvysok 3,2 km som s restartovanym trackerom dobehla za 19 min...ale mam dost..do polnoci som robila a potom kazdu chvilku som bola v noci pri malej, co jej je zle a rano na 6tu budik lebo ATB jej bolo treba dat...
Ahojte, tak ja sa hlasim uz z BA 😵
Dnes mam za sebou 7km, prve 4km straaasne trapenie 😖 😖 😖 nohy ako z olova, citila som sa ako stokilova, dokonca ma boleli pistaly 😕 potom to slo uz lepsie, ale po navrate domov mi prislo zle, zalial ma pot, cierne smuhy pred ocami 🙄 dala som si rychlo 3 glgy koly a predychala to. Hmmm asi som to po tyzdni pauzy prepiskla...
@miskap2111 tyzdenne beham tak v priemere 35-40km. A dlhsie ako 10km som bezala len raz. zatial su to vacsinou 7-10km trasy. Aj ja by som chcela raz maraton konecne odbehnut, ale kym kojim a stavam x-krat v noci, tak asi nie. Hlavne mne to neda ist ho len odbehnut, ale by som chcela torchu potom aj natrenovat. Inak polmaraton sa v pohode da bez nejakeho extra treningu. JA som pred 2 rokmi odbehla a to som rok behavala tyzdenne iba 20km.
@opica no uvidim, ako sa budem citit, ked sa budem prihlasovat.
Ja sa hlasim odbehla som moju standartnu streku o 10 minut rychlejsie 😨 jupi tak to pomalicky ide na to ze som sa do toho pustila len pred 2tyzdnami 🙂 ja beham este zajtra, potom 2 dni pauza ma byt strasne pocasie,to sa mi hodi inac by som chcela behat kazdy den,ale vsimla som si,ze je lepsie mat aj pauzu 1,2 dni medzi behanim potom vladzem viac teda aspon ja 🙂ja som za tie 2tyzdne co som sa dobehania znovu pustila zhodila az 1kg 😀 no ale zato mam nenej cm na stehnacha v pase takze super!inac ja som vecer teraz viac unavena a idem skor spat-neviem ci je to z toho ranneho behu?uvidim ake to bude na buduci tyzden,to musim behat 😒 uz vecer koli robote a malemu.
inac ja si musim kupit nove boty moje su uz po 2 rokoch kaput!predtym som mala Asicsky super dlho som ich mala teraz mam New balance su onicom.tak rozmyslam ci si nekupim Nike FREE RUN alebo ASICS GEL-HYPER33 .Oni su akoze super lahke a nas v nich pocit ze behas na boso.len neviem do akeho terenu su? a ked pride chladnejsie pocko nabudem ich mat vpredu mokre?predsa zda sa mi ta latka vpredu tenka.Inac ja mam s tym stale na jesen,zimu problem-prebehnem po trave a uz man vpedu na botaske mokro 🙄 Vy nie?
Dievčatá , tak aj ja tom mám dnes za sebou. Chcela som dať povodne len 10km, ale keď som bola na 5km a mala som sa otočiť naspäť, tak som si povedala, že sa mi dobre beží a že idem na hodinku a pol. Ale som sa trochu precenila, hlavne teda som spravila ráno chybu- išla som dosť nesokoro behať -o 9.00 a bez raňajok a neviem, či som dobre pila, takže po 1hod 20 minút mi teda už nebolo ktovieako, pery suché, už som len prekladala nohu cez nohu, tak som to stopla. Bolo to 12,5 km. Nabudúce musím ísť dlhú trasu skôr a dať si aspoň banán, ak idem pláovať dlhšie ako hodinu a 20 minút. Ale inak bolo super!!! 🙂
@alinoko , tie tenisky, čo navodzujú "behanie na boso", sú skôr na mäkšie povrchy, čiže ak beháš stále po asfalte, tak ja by som si ich striedala.. Síce teraz som čítala recenziu na "5fingersky" (tiež sú ako behanie na boso), v časopise "Run" ( už som to spomínala)- tehotná redaktorka v nich zabehla v pohode maratón, ale tiež ich má len ako doplnkové boty. Inak mňa tiež veľmi lákajú, ale nedá sa naraz všetko, keď chcem kupovať zimné oblečko na behanie. 🙂 Ja v daždi behávam v iných botách, takých starších teniskách, aby som si veľmi nezničila moje ASICSy. 🙂
@alinoko nad nike free run som uvazovala ale bavila som sa s bezcom, co ich ma hovoril, ze za tie prach nestali, navyse, sa do podrazky strasne zachytava spina a na udrzbu nic moc. Ja mam asics gel, model presne neviem, ale je to taka stredna trieda, su v pohode.
@miskap2111 inak citala som, ze na skusku behania naboso pouzivaju aj tie topanky do vody, spodok je taka makka guma a vrch neopren, ja to asi skusim, z nejakej dovolenky ich este mame doma. Lebo ked som skusala techniku naboso na koberci, tak skustocne som si vsimla, ze ta noha sa sprava inak, ako v bote, tak ako to popisuje autor stvovreni pre beh. I ked tazko hodnotit, ci to nie je len nova modna vlna, ako kedysi odrpuzene bezecke boty, ale kto nevyskusa ten nevie.
Este na margo tem na chudnutie, mne vdzy vycari usmev na perach, chcem schudnut 10 kg za dva mesiace. Ja som horko tazko oddrela za 4 mesiace 4 kila, ale brucho mam stale taken nic moc, no koza a tuk, co Vam budem hovorit.
@mandragora22 ja som behala zo zaciatku so stahujucim pasom, predsalen dve sekcie, brucho ako zelatina, svaly mlandrave a mozem povedat, ze na chudnutie to nejaky efekt nemalo, ale aspon ma to nutilo drzat chrbat vystrety. Neviem sice posudit ake je to pevne, ale za tie prachy, to mozno za skusku stoji 😉
@susul , ja som čítala na nete veľa článkov po prečítaní Stvorení pre beh. Tá kniha vyvolala bežecký ošiaľ v Amerike a samozrejme, všetci sa chceli stretnúť s Caballom Blancom a pomaly všetci začal behať vo "Free" teniskách, prípadne akýchkoľvek, ktoré imitujú beh na boso. No mnoho z nich si privodilo typické bežecké zranenia - plantárne fascie, únavovú zlomeniny atď.. Ja verím v rovnováhu 🙂, takže všetko má svoje pre a proti, asi treba nájsť vo všetkom ten správny "pomer". Nakoniec, mnohé z nás tu behajú po asfalte, ktorí naši predkovia, ani Tarahumarovia, nepoznali. Ale aj tak som úplne presvedčená, že tento beh na boso nám môže ukázať a naučiť lepšiu a správnejšiu techniku behu. Idem to aj ja vyskúšať na tom koberci a neoprénových botách - dík za typ 🙂. A ešte - možno si už aj na nete čítala, že Caballo Blanco v apríli tohto roku zomrel - pri tom , čom mal najradšej - pri behu. Po pive mu zistili, že zomrel na idiopatickú kardiomyopatiu (ochorenie srdca ), čo samozrejme vyvolalo polemiky, či to nebolo následkom extrémneho behania, veď je známe, že 10 percent extrémnych bežcov trpí na dilatácie pravej srdcovej komory... Na druhej strane, a to všetci vieme, beh má nekonečné množstvo benefitov pre ľudské zdravie.. Opäť je to teda o tej nami spomínanej rovnováhe. 🙂
@susul - málo to byť "po pitve mu zistili" , nie "po pive mu zistili" 😀 Jaj tento môj iPad! 🙂
@miskap2111 ale pobavila som sa 😀
ja tiez obcas pisem z telefonu a mam blbu klavesnicu, tak mam veela preklepov
ahojte kočeny, tiež somzačala trochu behať, ale len tak pre seba, svojím tempom, svoju dĺžku ako mi tovyhovuje - a je to super, ale ako tu čítam vy ste tu už iné profíčky......kadejaké pomôcky - tie krokometre, pulzmetre....super tenisky.....chcem sa spýtať ako to riešite v chladnom až zimnom počasí - asi vo fitku?????či????? všetkým držím palce 🙂
75janka - vitaj v našom bežeckom klube. 🙂 A nič sa neboj, asi tak za mesiac pravidelného behu budeš už aj ty tu s nami riešiť tracery, merače pulzu, tenisky, atďˇ.. To je prirodzená evolúcia bežca. 🙂 Niektoré z báb tu behajú aj v zime vonku - ja som vždy behala len vo fitku, ale túto zimu idem na to, pokiaľ to nebude nejaký strašný extrém! 🙂 Tak si budeme všetky držať palce, lebo slniečko a príjemná teplote priam láka von. Uvidíme, keď začne riadne liať, fúkať, snežiť! To bude len skúška vytrvalosti! 🙂
@miskap2111 inak mne sa rozum zastavuje z tejto temy....https://www.modrykonik.sk/forum/chcem-schudnut/tabletky-na-chudnutie-caralluma-2/ zapojila by som sa ,no nechcem rypat....
konecneee...dnes prva deska pod hodinu,taka som na seba hrda 😀
@mirka907 , to teda aj mne!! Ja nechápem tie dievčatá / ženy. To je úplné zúfalstvo. Najhoršie je to, že aj keď by im tam človek napísal svoj názor a skúsenosti, tak aj tak to nevezmú. Ale človek sa učí najlepšie na vlastných chybách. Aspoň niekedy. 🙂 Ale mňa totálne zaráža hocijaká diéta, ak nie je zo zdravotných dôvodov. Čo by som za to teraz dala, keby som v minulosti neblbla a nerozhasila si kompletne metabolizmus. Vlastne, dobre sa mi stalo- už mi nič nepomáhalo, tak som začala behať a super mi je! 🙂
@opica, gratulujem k perfektnému výkonu. Teraz ti to zlepšovanie pôjde ako na páse. Tá 10tka pod hodinku je podľa mňa taky "break point" - kto toto už dosiahne, tak už vie ako na to!! Super!!!
Baby a ešte jedna novinka! 🙂 Bola som dnes v Auparku a našla som tam super zľavy v Adidase! Kúpila som si super bežeckú mikinu, zlacnenú na 24 EUR z nejakých 50eur a ešte aj takú super bundu- maximálna odolnosť voči vetru a dážďu - zlacnená zo 100 EUR na necelých 50!! Tak som sa plesla po vrecku a už som vybavená na jesť a zimu. Termo prádlo mám lyžiarske, tak ak bude treba, tak aj to použijem. Ešte mi chýbajú nepremokavé gate- mám len také obyčajné šušťáky, ale uvidíme! No a ešte musím vybaviť dcéru. 🙂
@miskap2111 super super....mna na behani bavi aj to, ze si nakupim pekne veci....viem, je to divny ciel ale proste ja sa musim dobre citit a vtedy aj podam lepsi vykon....nie som ale zas typ, ako to moj boss z belgicka nazval, ze dressed up actresses and not runners...zaujima ma vykon a teda nie len vyzor pri behu ale aj kvalita veci, ktora ma vykon podporit.......inak five fingersy...moj brat ich mal , konkretne vibram five fingersy (brat zabehol uz par maratonov), pisal k nim aj recenziu a nula bodov podla neho...zle sa mu v nich behalo, tazko sa obuvali a proste povedal ze v nich behat urcite nebude...
a ja sa tesim na dalsiu vyplatu....bude po night rune a chystam sa do seba investovat za odmenu po mojej prvej sutazi...ale samozrejme nesmiem ist na hanbu sveta....bo to potom ani na ulicu nevidem 😀 😀 😀

@opica hm, kukam, ze mi endomondo nedalo cestu spat - bezala som z hotela popri mori do Fermy a po hlavnej spat.