Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
@mirka907 asi si ako ja - pred 14 rokmi alebo tak! 🙂
@miskap2111 jaj takze obe sme proste super...hehehe.....ale nie naspat k teme....vyssi vek este neznamena automaticky narast kil, vrasok a podobne...Ja sa napr. pohybujem v prostredi IT a to bez pohybu clovek len kysne....velmi vela ludi v mojom okoli zacalo intenzivnejsie prave preto sportovat,,,ale paradoxne az po cca 30tke....
@mirka907 🙂 no tak dobre, poďme k téme 😀 Súhlasím, aj ja to vidím vo svojom okolí- ide to vekom- a možno práve tá usedená robota nás k tomu prirodzene tlačí.. Ale je to aj prirodzený, fyziologický proces - proste dozreli sme 🙂. Naštastie. 🙂
ja dnes nebeham...mm ma 16tku, malej je uz lepsie, tak pojdeme trosku oprasit kreditku do obchodov...ale rande s bicyklom ked mala zaspi uz mam dohodnute
Ja idem behať až popoludní. Moje baby prišli z diskotéky až o 5.00, no tak si možno viete predstaviť, čo som zažívala, takmer celú noc som nespala... Ja si na toto ako matka nikdy nezvyknem, ale to je asi prirodzené. No čo už. Budem tam musieť začať chodiť s nimi. 🙂
jaaaaaj ja by som tak rada vybehla, ale som sama s malym a nema mi kto povarovat ☹ uz druhy tyzden to flakam a stve ma to 😔 zajtra rano idem aj keby co bolo, trebars aj v dazdi..
@miskap2111 ja som nesmierne rada, ze maly ma len 2 roky, lebo uz teraz som prehnane uzkostliva a neviem si predstavit, co bude, ked maly zacne diskotekovat 😕
@kafoditka
@miskap2111 zacitala som sa do temy "Tabletky Weight loss a vaše skúsenosti" a ja z nej nemozem.Upozornila som aj adminov na jednu uzivatelku,ved to nie je normalne aby tu niekto takymto stylom lieky propagoval ...Som zvedava ako sa do mna pustia...
@mirka907 dobre si urobila!! Prečítala som si kúsok tej diskusie a je to úplne jasné!!! A tie baby, je ich totálne nechápem- to je číre zúfalstvo... Aj ja som dnes "prispela" do diskusie "13 dňová diéta" Tiež sa mi nedalo nereagovať na zúfalú otázku jednej dievčiny, že za mesiac chce schudnúť 10kg, aby jej niekto povedal ako... Baby, ja som rada, že my sme tu tak normálne a múdre na tomto fóre.
Kocky ja som necitala ani jednu z vyssie uvedenych knih o behani, ale teda ak pri behu dycham v pohode len nosom tak som v optimalnej aerobnej zone??
ahojte, ono je to fakt srasne tazke s dietami..lahko sa na to skoci ☹ ☹ ..ja som sa este na ziadnu neodhodlala, lebo sa poznam..ja rada jem a neviem sa obmedzit,a lebo jest, co mi nechuti.... ☹ ☹
viem, že ked dam kg dole, tak jedine zmenou jedalnicka..teda menej chcleba /lebo vzdat sa ho uplne nedokazem/, menej sladkosti..tie dokazem ustriehnut, vela pit, hlavne cistej vody a hlavne nejest vecer.. tie vecerene seansy s manzelom, ked deti zaspali..to je asi zabijak....vinko, konacik, pre pohodku, v lete hlavne pivo a kilecka sa lepia len tak..tak...
a pohyb..cvicenie aspon 3x tyzdenne
zatial mam odskusane, že 1 kg do mesiaca dole dam... po menstruacii ide 1 kg dole raz dva, ale druhu polovicu mesiaca o "fixujem" aby sa to kilo nevratilo...tak som schudla 8 kg po 1 porode, to mi stacilo..teraz potrebujem aspon 15..to je minimum a 20 kg by bolo super...
ale co som tym chcela povedat..kamoska nema cas na cvicenie, tak sa dala na vyzivovu poradkynu..za 3 mesiace ma schudnut 15 kg..tyzdenne vraj da aj 2,5 kg...no mne sa to zda dost..akože ma dost obmedzeny jedalnicek, tak som zvedava....ako o dopadne...
ale napr. moj brat schudol za 2 mesiace 10 kg....lenže on stale sportoval, a teraz ako sa rozisiel s frajerkou, tak sportovanie zvysil...bicyklovanie, posilka, florbal, volejbal, plavanie, tenis..do toho menej je.... /hlavne nevyjeda mojim detom cerealie 😀 😀 😀 / a posledne jedlo o 18.00---cisty tvaroh....
lenže on je iny pripad, podla mna to mal zimne sadlo, neusadene este poriadne..ved slobodny, bezdetny, 27 rokov..kondicka OK, tak niekomu sa chudne
@kafoditka ja som "Neležme, bežme" tiež nečítala, ale mám ju vyhliadnutú, lebo je metodická a trochu dá organizáciu do toho môjho "hurá" behu. 🙂 Ale na základe mojich amatérskych poznatkov, aj aeróbna zóna má svoje "zóny". Ak ti teraz nejde o nejaký sofistikovaný tréning, tak sa dá povedať, že keď dýchaš nosom a so zavretými ústami, ideš tempom, ktoré ti pomôže navýšiť počet nabehaných kilometrov. V každom prípade, nad určitý počet nabehaných kilometrov, možeš 1-2x do týzďna skúšať už spomínaný intervalový tréning, kedy časť tvojej trasy budeš bežať rýchlešie a časť v aeróbnej zóne, na striedačku. Ide o to, aby si nebehala stále rovnako po určitom čase, lebo vtedy dochádza k stagnácií. Ja si myslím, že ty keď už v pohode zabehneš tých 7-8 km, môžeš už aj pomaly zaraďovať dni, keď pojdeš občas rýchlejšie a občas pomalšie. A tým zvyšovať celkovú výdrž a rýchlosť.
@mima595 vo svojej podstate, schudnúť sa dá aj celkom rýchlo a väčšinou, ak je strava založená len na bielkovinách, tak úbytky hmotnosti bývajú naozaj rapídne (známy efekt Dukanovej diéty). Horšie je to ale potom, keď človek prestane diétu držať a vráti sa k svojím predchádzajúcim návykom. A tam sa potom začína ten začarovaný kruh. Fakt držím palce tej tvojej kamoške. Ak necvičí, tak bude musieť naozaj zapracovať na tom, aby po 3 mesiacoch zotrvala v návykoch, ktoré získa tou diétou.. Tvoj brácho ide na to lepšie a šport dokáže teda veľa, hlavne keď je strava dobre upravená a ešte má výhodu, že je to muž - oni netrpia našimi hormonálnymi výkyvmi, ani väčšinou nie sú poznačení predchádzajúcimi diétami, tak im to ide trochu ľahšie.. No a hlavne držím palce nám, ktoré ideme na to bez nejakých šokujúcich extrémov a stále som presvedčená, že naša skupina by tu v chudnutí porazila v dlhodobom meradle všetky tie ostatné, ktoré sú len na nejakých diétach, resp. ešte horšie - tabletkách. Baby, vydržime a do roka sa tu ideme pochváliť našimi fotkami! 🙂
@miskap2111 Dakujem Miska 🙂 no ja by som chcela este tyzden behavat "mojim" tempon tych 8km, lebo teraz to uz druhy tyzden flakam, tak aby som sa dostala do formy, ze to odbehnem s lahkostou 😉 potom budem skusat menit rychlost pri behu, tusim sa tym aj lepsie spaluje a chudne, tak uvidim, co to so mnou urobi.. inak zatial nevidim ziadne zmeny ☹ tak ale co by som chcela, ked si nestrazim stravu, ze ano 🙄
inak baby @miskap2111 @mirka907 @sunnysummer nedate si fotku do pasu? 😉
idem ja s malym na spacirku, sice poprcha, ale do dazda sme vyzbrojeni 😎 pa zatial
@miskap2111 - ano, ale podla mna nie je dolezite schudnut,a le vahu udrzat..to je problem!!!!
ako moj muz vravi, nie je problem prestat fajcit, ja som už prestal asi 1000x.... 😠
podla mna, ako si už pisala, a vacsine analyticky zmyslajucich zien je o aj jasne..plati rovnica..mensi prijem + vyssi vydaj a celkova hmotnost ide dole
a ked sa pritom doddrzi zopar zasad..ako vela pit cistej vody, + ovocie doobeda a zelenina poobede..efekt niekde bude..u niekoho vyssi, u niekoho nizsi...
ja som len zvedava a dufam teda, že mi ten elan pre sportovanie vydrzi..zatial, kym si nenajdem pracu, to vidim realne..deti pojdu do skolky, tak na u 1 hodinu plavania, rprip. posilky doobedu si cas musim najst
@kafoditka podľa mňa v pohode- behaj tak, ako ťa to baví. Tak vydržíš pri tejto aktivite dlho, lebo ti nebude spôsobovať "muky", ale požitok. 🙂. Ja teraz, keď behám s hodinkami, tak vyslovene vidím, že keď idem za hranicu "komfortu", tak bežím v anaerobnej zóne. Čiže behaj si kľudne pomaly a rýchlejšie behy zaraďuj intuitivne - keď budeš mať proste dobrý deň a budeš vládať, tak si trochu pobehni rýchlejšie. Toto sa normálne radí v literatúre - minule som niekde čítala, že jeden chalan sa pýtal trénera, či dokáže zabehnút maratón aj bez hodiniek a merania tepovky atd a ten mu povedal že hej, nech len samozrejme buduje počet nabehaných kilometrov, nech intuitivne zaraďuje rýchlejšie tempá atď...
Čo sa týka fotky - možno nejakú hodím pre priateľov, len si musím ešte doplniť databázu. 🙂
Idem teraz behať, tak zatial pekné popoludnie! 🙂
ja by som tiez suhlasila, ak by ste ju zamkli 🙂
babyyyy, rano som mala brutalnu nadchu, ale aj tak som pomakala do robotarne, poobede pospala a teraz vecer som hodinu a pol odmakala, az som bola riadne spotena - mm ako som pisala isiel zas na nocnu, takze miesto behu som tu mrchu nadchu vynicila aspon riadnou zumbou a kardiom, ufff 😀.
Ale zajtra ak uz bude nejake jedle pocasie, vybehla by som dat aspon moje zaciatocne 4.
Do Vianoc by som chcela zmastit 5 bez totalneho zadychania, ale nie som si ista, ci bude mm ochotny mi postrazit malu, ja dufam, ze hej... 😉.
@mariankach ja si pamatam svoj prvy beh....to som kolabovala po 300 metroch a cuduj sa svete na 4-5ty krat som dala 5tku...sice pomalu ale bez chodenia a bez toho aby volali pohotovost...zrejme mi pomohlo pravidelne niekolkorocne cvicenie predtym, no ale ako citam tak cvicis aj ty, tak do vianoc das aj ovela viac, uvidis...
A k zamknutiu ...mne sa na jednej strane paci, ze sa tu objavuju nove tvare....vsak aj ja som sa pridala az na nejakej 10tej strane a dost ma tato tema nakopla....takze mozno nas prave cita viac nam podobnym, ktore spolu nakopneme k serioznemu behu...na druhej strane verejne temy, kde pravidelne prispievam rada nemam, nemam pocit volnosti a v sukromke by som sa viac odviazala 😀 ...zaver: 51% sukromka, 49% verejna
@mariankach , súhlasím s Mirkou!!! Určite dáš oveľa viac do Vianoc! Zajtra bude pekne!!! Teším sa aj ja! Ráno si pôjdem zabehať a potom opekačka!! 🙂
@mariankach a co by manzel nepostrazil malu, ved to, ze ides behat, robis aj pre neho 😎 jednak sa behom ukludnis, vyvetras hlavu, takze prides mila a usmiata, nabita energiou na cely den 😎
Drzim palce a verim, ze do Vianoc to bude aj viac ako 5km a s prehladom 😉 😉 😉
@mirka907 ja som pred tehu behavala tyc 10 az 15km 3x tyzdenne+posilku u Mozolaniho na Vlkoch som davala, a do konca prveho trimestra 5km tak zvolna - joggingovo...takze cosi nejake..5-6 rokov behu mam uz za sebou. Pri malej som zacala behavat tie 3-4km asi tak 2mesiace dozadu, lenze dost mi to kolidovalo s pracou a vsetkym - mame velky dom, ktory vyzaduje dost makanie, takze som prestala. Ale schudla som vtedy paradne - zo 71 na 65, ale asi som aj sla na to prirychlo - dost som zmenila stravu.
Takze teraz idem na to pomalsie, zas som vyslapla na 68, ale dufam, ze zas dosiahnem mojich 59kg.
@kafoditka dik, vsak som mu aj volala, ze ako dosiahnem, aby kazdy vecer ma na hodku a pol nechal pocvicit 😀 a on ze...daj mi 5 EUR do vacku a pojdem do krcmy 😀 hahahahaaa... -
no, on je tak...aj ked chodim do prace, berie to ako moj volny cas, takze som vlastne minule zistila, ze ziaden "volny" cas, resp. cas len pre mna nemam - vsade chodim s malou.
Skoda, ze nie je svetlo apson tak do 22:00, to by bolo super, mala mi chodi spinkavat o tej 19:00-19:30 pravidelne.
Ja som 50 na 50!! 😀 Ešte chvíľočku pobudujme "databázu" a kto vydrží behať s nami až do prvých naozajstných "pľuští "(do októbra) ten pôjde s nami do sukromky. Čo vy na to?

@miskap2111 ja si budem po 40tke hovorit....Mirka zlata, aspon dusu mas peknu 😀 😀 😀 ale nie kecam, ja som nahodou velmi mila, pekna , sympaticka a HLAVNE skromna 😀 😠