icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

kafoditka
1. sep 2012

@mariankach manzel aky vtipalek 😀 mm chodi do prace na 9tu, cize ja ked chcem ist behat tak jedine rano a najneskor o 7:30... ale akurat od pondelka zacina na nove smeny, tak som zvedava, ako mu to vyjde a tym padom ako budem behavat ja..

mariankach
1. sep 2012

@mirka907 a ja som si spomenula na moj prvy beh. Bolo to v roku 2006, v septembri, kedy ma kamaratka trenerka vytiahla na Vodne dielo ze: len po najblizsiu jedlu...az na taky maly detail, prva jedla bola asi po 2km 😀. Skoro som dusu vyplula a este doteraz si spominam, ze stehna sa mi triasli ako huspenina, ale taka 2 hodiny z chladnicky vytiahnuta 😀. No, ale nemala som na vyber, 75kg a citila som sa ako jelito 😀.
Teraz som take..jelitecko, ale dufam, ze zanedlho budem kaprik.

kafoditka
1. sep 2012

Ok, tak este chvilu vydrzme ci sa niektora neprida a potom to zamkneme 😉 inak ja sa strasne tesim uz na chladnejsie pocasie, mne sa vtedy ovela lepsie beha a dokonca ja lubim beh aj v zime 😵 a ked uz ste tu spominali, ze si rady robite radost novymi vecami na beh, tak aj ja som si urobila a kupila si bundu na chladnejsie pocasie 🙂 este mam vyhliadnute dlhe sport leginy v H&M v podobnej farbe, tak ich pojdem kupit, vsak musim ladit, no nie? 😀 😎

miskap2111
1. sep 2012

No baby, nemáte to to jednoduché!! Držím palce!!!

mariankach
1. sep 2012

@kafoditka moj robi 3 dni v tyzdni, 2 ma volno a potom mava nocne a sviatky a take. Tiez zboznujem behat rano, to som vzdycky davala v nedelu rano cele vodne, aj cosi navyse. Cez tyzden hned sup - po robote o pol4 2x, niekedy az 3x..uzasne sa precistila hlava a domov som prisla bez tabuliek v mozgu 😀.
No, on berie moju rolu matky velmi dokladne, az prilis..ale tak vsak mala uz ma skoro 8 mesiacov, tak uz sa chcem rozkyvat 😠 .

mirka907
1. sep 2012

@kafoditka no mne manzel robi kolotoc a furt inak...ale mam babky v pohotovosti...tak aspon to...baby ja zacinam byt nervozna z toho night runu....ja len nechcem byt ta,co ani odovzdavanie cien nestihne, bo furt bude behat...musim to dat sakra!!!!

mariankach
1. sep 2012

@kafoditka pekneeeeeeeeeeeeee dobra inspiracia. Ja by som si mala kupit okrem behacich tenisiek aj halovky nove, lebo stare uz som chudiatka totalne rozbila- po zumbe a squashi.
A o tej zime mi ani nevraaaaaaaaav, az mi tak dusa pistala minuly rok, ked ja ako velryba som kukala von oknom..ja som behavala ale len tak do -5°C, ked bolo zimsie, uz mi nebolo dobre, spotila som sa a bola mi zima.

mariankach
1. sep 2012

@mirka907 das to..neboj!!!

kafoditka
1. sep 2012

@mariankach pozri, treba mu povedat "spokojna mamina = spokojne dieta = v konecnom dosledku spokojny chlap" 😉

dnika2
1. sep 2012

aky mte tep pri behu?

mariankach
1. sep 2012

@kafoditka vsak ja mu to stale vravim 😲 .

miskap2111
1. sep 2012

@mirka907 dáš to!!! Veď ty si tu naša hviezda a pretekárska priekopníčka! Bežíš aj za nás, aby si nám potom mohla radiť nejaké dobré stratégie a taktiky! Hlavne sa ty neboj a choď v kľude!! Ty máš hodinky na meranie HR?

kafoditka
1. sep 2012

@mirka907 vsetky ti tu budeme drzat paste a napokon nie je dolezite vyhrat, ale zucastnit sa 😉 aj keby si dobehla do ciela posledna, no a co? podstatne je, ze si sa na to odhodlala a dala to!

kafoditka
1. sep 2012

@dnika2 neviem... bezim tak, aby som to udychala v pohode spravila mojich 8 km 😉

dnika2
1. sep 2012

@kafoditka no ono by si mala mat tep podla tvojho veku ja by som mala mat 130 pri cardio 160 ale to mam pri rychlej chpodzi pri behu mam vyse 180 ☹

miskap2111
1. sep 2012

@dnika2 keď idem dlhší beh (9-12km zatiaľ ), tak sa snažím držať si to maximálne asi na 70%-75% z maximálu- ale keďže som ja postaršia 🙂, u mňa je to tých 149-155. Keď idem intervaly ( občas, ale len keď sa mi veľmi chce 🙂 ), idem aj do anaeróbnej zóny počas rýchlejsIeho tempa.

mariankach
1. sep 2012

@dnika2 zalezi od veku, ja som sa v posilke snazila tak do tych 130 pre efektivitu. Pri behu presne ako @kafoditka udycham a som v pohode - takym tempom behavam. Tych 180 sa mi zda vela...

mirka907
1. sep 2012

@miskap2111 mam hodinky s hrudnym pasom, len ich nepouzivam...meraju HR, cas ale su bez gps....takze pouzivam mobil....ale chcem garminy...len je to na mna velka polozka teraz

mracik
1. sep 2012

@dnika2 ja behám základ na 135, vtedy mám rýchlosť 8km/hod. Ale začínala som na rýchlosti 4km/hod. 😝 Bolo to strašne ťažké, behať tak pomaly, ale vymakala som si aspoň techniku. 😉 Fakt stojí za to spomaliť, vyskúšaj to. Keď to prestriedaš so šprintami, tak budeš mať aj pocit, že si si čosi odtrénovala.
Také tie behy nadoraz pri 180 môžeš zaradiť max. raz do týždňa. Veľmi sa pri tom vyčerpáva glykogén a trvá aj tri dni, kým sa opäť doplní. Ak by si tak behala často, riskuješ pretrénovanie.

miskap2111
1. sep 2012

@mariankach - do toho fóra Mira Veselého som aj prispela! Ak si zroluješ dolu celú diskusiu, nájdete môj príspevok (od Michaela), 11.8. a aj odpoveď Mira Veselého. 🙂

miskap2111
1. sep 2012

@mirka907 nevadí! Keď si vieš ustriehnuť také tempo "akurát", tak je to fajn. Ono že vraj pri pretekoch sa vie človek "odstaviť" na nasadení príliš vysokého tempa.. Ale to asi vieš takéto pikošky ! 🙂

mirka907
1. sep 2012

@miskap2111 jojo jasne....len ja nechcem bezat tak, ze sa budem furt kontrolovat....ja som zas v rune citala, ze idealne beha kazdy zacinajuci bezec, lebo beha intuitivne a ze roznym kombinovanim technik z jedneho zdroja,druheho a podobne si nepomaha, prave naopak...Ja tento rok mam ciel behat pre radost.....od buduceho roku idem na to seriozne a chcem dat polmaratan pod 2 hodiny...

dnika2
1. sep 2012

@mracik ja skor robim chodzu teraz aj rychlu tep mam 130-160 ked pobehnem mam uz 180 tak radsej chodzou dufam ze sa vytrenuje a budem mat pri behu tych 130-160 😒 ja idem tak 5-6km za hodinu chodzoiun aj viac

miskap2111
1. sep 2012

@mirka907 absolútny súhlas! A super že bežíš ten pretek, lebo tvoje postrehy a zážitky budú pre nás to naj, keďže sme tu všetky na veľmi podobnej úrovni - aspoň teda v tom, že sme klasickí "virgin" bežci, nezaťažení dlhodobými návykmi.

mariankach
1. sep 2012

@miskap2111 pekneeee, precitala som....🙂

gudulo
1. sep 2012

Ahojte baby, môžem sa pridať k Vám? Ja síce ešte nebeham, ale chystám sa uz dlhšie začať 🙂 tak dúfam, že takéto verejne bonznutie ma konečne nakopne a začnem, pretože vyhovoriť sa hľadajú ľahko, ale pohľad do zrkadla je hrozny ☹ a do diet sa uz pustiť nechcem, tie veľký význam nemajú
Dúfam, že mi pomozete radami a skúsenosťami 😉

mirka907
1. sep 2012

@gudulo joj vitaj medzi nami...rada pocujem tieto slova ohladne diet....jasne ze sa mozes pridat...tesime sa na tvoje info o tom ako ti to ide a kludne sa pytaj...vsetky sme tu ako to
@miskap2111 nazvala "virgin"bezci, takze sme na tom rovnako....

whizzy
2. sep 2012

@dnika2 A aky mas pokojovy tep? Bo ja mam do 80 a pri intenzivnom behu mi to vybehne tak do 170, to uz musim spomalit. Tak moj ciel nie je schudnut, ale popravit pokojovy tep 😔
A mam obrovsku krizu, som tu aj davnejsie trosku pisala ale z behania pekne dlho nic, tak som na seba nastvana 🙄