Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
Ahojte, tak som vyriešila zahadu mojej "svalovky" - s pravdepodobnosťou hraniciacou s istotou to svalovka v pravom zmysle nebola len moje telo jednoducho po tých rokoch zistilo, že sa v ňom aj nejaky základ svalov nachádza
Takze v pohode fungujem, včera síce bez behu, ale dnes sme boli na bicykloch na vylete asi 10 km, z čoho polovica z kopca tak som si potom ešte sla zabehnut 🙂
@mracik juj to som rada, ze si takto pozitivna a hned to aj vyuzijem a poprosim o radu. Pohanka ma taku dost charakteristicku aromu, da sa to zmiernit, tym, ze ju pred varenim parkrat sparim? Mne to osobne nevadi, ale doma mi to potom nechcu jest. Tvoji chlapi v pohode jedia taketo zdrave veci? Manzel ten zje (ale ked sa ho opytam ako mu chutilo, tak skonstatuje, ze to bolo take zdrave - v preklade, ze nic moc 🙂 ), starsi syn ani za svet.
ahojte, chcem sa podakovat za všetky prispevky v tejto teme, čitam vas už dlho a úplne ste ma namotali a namotivovali 🙂 vyčerpali sa mi už všetky výhovorky. tak som aj ja konečne začala s behom...zatial som bola len 3x, ale úplne super, som prekvapena, že to ani tak nebolí....včera som bola 3,5km, sice ešte s prestavkami, ale zvladla som to...ešte chcem aspon trocha upraviť stravu, to mi moc nejde, no ved uvdime
behu zdar 🙂
@riska neboj uprava stravy pride akosi sama od seba, kedze pred behom budes potrebovat enwrgiu bez toho, aby si bola unavena z toho, ze telo travi nejske tazke jedlo, ja som.sa uplne inak zacala divat na svoje telo a uplne prirodzene doslo k zmenam v jedalnicku, ono to fakt cele zacina v hlave. Drzim palce a nech to beha!
@miskap2111 ja som si do tých fór zakázala chodiť, to sa nedá čítať ☹
@susul pohánku jem doma iba ja, na tú som ich akosi nenaučila ☹ ale všetci majú radi pšeno - na slano aj na sladko, pšeničný bulgur - ten je vynikajúci a veľmi rýchlo sa dá pripraviť, na celozrnnú múku si už zvykli dávno, To už im príde normálne. Asi treba hľadať potraviny, ktoré im sadnú a budú chutiť, nútením sa moc dosiahnuť nedá, skôr odpor.
Keď raňajkujeme, večeriame, tak sme ich naučili na zásadu, že za každým sústom chleba ide kúsok zeleniny. Na stole je vždy miska so sušeným ovocím a orechmi, nakrájané štvrtinky z jabĺk. Ale tak samozrejme, že občas aj pizzu objednáme, ja razím zásadu, že všetko s mierou. 🙂
A ešte sa snažím chodiť do obchodu vždy ja, lebo keď ide môj muž, donesie vždy nejakú salámu, šunku, tučné plesňové syry a podobné lahôdky a samozrejme, že najviac z nich zjem vždy ja 😀
@miskap2111
@mracik tak ja som dnes taku kravinu urobila, ze som tam nakukla,len tak zo zvedavosti, ale nemala som to robit, lebo tam az na par vynimiek zdravy sedliacky rozum uplne absentoval. Islo o nejake tabletky na chudnutie, no hruza, cakat, ze si das tabletku a budes sediet na zadku a spadne z teba 10 kil tuku je uz nieco co hranici sci fi alebo nejakej psychiatrickej diagnozy. Ale ked tomu veria, mozno sa im to podari silou vole. 😉
no baby dake recpty?
@dnika2 pohanku robim ako rizoto s brokolicou a karfiolom, ten len sparim a teochu orestujem na cibuli a cesnaku,.pridavam tofu, ale s tou bryndzov to moze byt tiez dobre, ako pisala mracik, to vyskusam najblizsie. Psenicu si uvarim a mam ju v chladnicke a bud si ju miesam s ovocim, jogurtom rano alebo mne chuti aj s mexickoi fazulou od bonduel s tuniakom, vyzera to na divoku kombinaciu, ale mne ro chuti 😀
Ja si robim na ranajky pohankové vlocky zase
@dnika2 ja som neni moc masova, ale nebyvalo tomu vzdy tak 🙂 . Pocas druheho tehu mi prestalo chutit a zatial este mi moc na chut neprislo. Ale jedavam ho, kedze moj muz je masozravec. Doteraz sa smejeme ako sa rozhodol drzat 40 dnovy post pred velkou nocou. Vydrzal 7 dni, stale bol hladny a nic ho nevedelo zasytit. Ale snazim sa, aby sa u nas nejedli udeniny a podobne lahodky. Ale slaninu opecenu nad ohnickom si aj ja rada dam, pripomina mi to detstvo a nase dovolenky v Tatroch 🙂
ahojte zienky 😉
nikdy som do Vasej temy nepisala,obcas citala. behavam pravidelne asi rok, kazde rano cca 5-6 km, vzdy predtym ako som davala starsieho syna do skolky. ale mam otazku - ked som zistila,ze som tehotna, co je asi od 7.tyzdna,tak som prestala behat,doktor povedal,ze by sa to nemalo... ale mne to strasne chyba. doktor mi odporucil jogu 😖 ja potrebujem nieco dynamickejsie a neviem co. poradite? resp. ked niektora z Vas bola tehulka,aky sport ste robili? lebo mne ten beh straaaaaaaasne chyba, je to ako droga 😀
@sisinka76 podľa toho, čo som doteraz naštudovala, pokiaľ si zdravá a doteraz si behala, môžeš aj naďalej.
Len...
1. nesmieš zvyšovať výkon - radšej trochu spomaliť, ideálne by bolo behať s pulzmetrom na optimálke
2. dať si veľký pozor na podsadenie panvy, to si môžeš nacvičiť hoc aj na tej jóge. Je to fakt veľmi dôležité, ja som si pri treťom tehu nadmerným pohybom pri vysadenej panve dopomohla až k symfyzolýze, teda k rozídeniu panvových kostí.
3. pri akomkoľvek dyskomforte treba ubrať, alebo prestať.
Ak sa aj napriek tomu bojíš behať, skús rýchlu chôdzu s nordic walking paličkami 😉
Ja osobne som nikdy počas tehu nebehala, vlastne ani mimo tehu až doteraz 😅 , ale plávala som, bežkovala, chodila na túry (väčšinou s paličkami)...
Dievčence, ja som mala včera asi krízu, alebo neviem ako to nazvať - behám už viac ako 3 mesiace, dokázala som zabehnúť 8 km za 50 minút, no včera som nevládala ani 5 km, nohy ako z olova, lapala som po dychu, no hrôza ☹ - dnes si dám len rekreačných 5 km, zajtra vyskúšam 7 km a potom si dám dva dni pauzu - chystáme sa do Tatier, takže nech načerpám sily pred túrou na Chopok 🙂
@mracik gratulujem k ubúdajúcim cm 🙂 - mne sa postava pekne formuje, no na váhe rapídny úbytok nevidím 😒 - čo ma teda štve, rada by som sa zbavila nadbytočných kg, ktoré sa na mňa nalepili v tomto poslednom nevydarenom tehu
@mracik behám pri pulze 140 - čo si myslím, že je ešte ok a behám väčšinou 4x do týždňa - ono ja viem, že dôležitejší je úbytok cm, no mňa aj tých pár kíl štve - ono ja ani teraz nemám nadváhu - BMI mám v norme, pri výške 164 cm, 59 kg, no pred potratom som mala 55kg a k tým sa chcem dopracovať
joj aj ja by som cchela behat ale mam privysoky tep ak len chodzu davam mam tep okolo 140 dnes su to 3tyzdne co chodim do posilky 😉
@dnika2 ak ti mozem napisat ako som zacala ja a pomoze ti to budem rada. Povedz si trasu, ktoru chces behavat, prejdi ju sviznym krokom, postupne si to rozclen na etapy, kde bezis a kde kracas. Dolezite je drzanie tela, neoredklanaj sa, nedvihaj ramena k hlave, pri prvom ta bude boliet chrbat a s velkou pravdepodobnostou aj bedrove klby, pri druhom, budes mat stuhnuty krk. Snaz sa bezat uvolnene, vsimaj si ako behaju ludia, ktorym to ide, ako kladu nohym drzia telo, ako maju ruky, ako naslapuju. Ak si nebudes vediet odkontrolovat drzanie, spomal. drzim palce, nech ta beh chyti 😉

@dnika2 jednoducho choď takou rýchlosťou, aby si mala tep cca 140 (predpokladám, že máš niečo cez 20 rokov.) Vôbec nevadí, ak to bude aj 5km za hod. Jednoducho je tvoja kondička teraz na takej úrovni, tak to treba prijať a nebojovať s tým. Dobré by bolo vydržať aspoň 40 min, ideálne aj hodinku.
Uvidíš, pôjde to hore. Ja som behala prvý týždeň 4km/hod, to som sa len obzerala, či ma niekto nevidí, hanbila som sa ako pes, 😀 potom dlho, dlho 6km/hod, teraz 8km/hod. To zvýšenie rýchlosti vždy prišlo skokom, nie postupne.
A prečo chodíš do fitka? Teraz sa behá vonku úplne fantasticky 😵
ak chceš chudnúť behaním, na dukanovu diétu sa vykašli, musíš prijímať aj sacharidy, lebo inak budeš unavená a zachvíľu ťa to omrzí. Ja jedávam na raňajky obrovskú misku sparených ovsených vločiek s jogurtom, banánom, jablkom tvarohom, orechami, vždy inú kombináciu...Na obed väčšinou kombináciu obilnina/strukovina so zeleninou, alebo cestoviny s chudým mäsom... a na večeru donedávna zeleninový šalát so syrom, tuniakom, vajcom...ale teraz som pridala aj tie sacharidy. Pomedzi to stále niečo jem, aj obed jem na dva-tri krát. 😀