Beh a chudnutie
ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..
ja som s tchibo bezeckymi vecami maximalne spokojna!!!!!
ahojte, ja som zaciatocnik v behu a vlastne len vikendovnik zatial... ale rada by som si kupila merac tepu... aky je lepsi, s hrudnym pasom, alebo len dotykovy ako hodinky... dakujem, hadam to nie je divna otazka... a tiez sa chcem opytat, ked bude zima, v com chodievate behavat... ja mam zatial funkcne nohavice a tricko a bundu proti vetru, tak cim to doplnit, aby som s tym nemala dovod pak seknut... treba v zime aj ine topanky... 😅 😕
ja zatial len na ovale beham, na skolskom ihrisku, lebo proste volny cas musim maximalne vyuzit, pri 2 detoch je tazke si taky cas ukradnut... hlavne teda, ked tu nemam nikoho z rodiny... inak by to slo lepsie a castejsie isto... aj ja sa chystam na pakupky do tchiba, par veci ma zaujalo... 😎 a dakujem...
Som 4 tyzdne po porode, citim sa vyborne, nic ma neboli, porod bol bezproblemovy a prirodzeny, mam velku potrebu sa hybat, energiu aj cas si viem najst. Nemozem si ale ublizit, kedze som este stale v sestonedeli? Jedna lekarka mi povedala, ze ked sa na to citim, tak pozvolna mozem zacat, druha zase, ze by na mojom mieste pockala min. tych 6 tyzdnov po porode. Tak ja neviem.. jogging v striedani s miernym behom mi nemoze hadam ublizit?!?
@cherryblossomgirl
koniec sestonedelia by si mala jednoznacne pockat,ale to je len moj nazor
@grimaska4 a ake rizika mi realne hrozia?
@cherryblossomgirl keďže tehotenstvom sa väzivá prirodzene stávajú voľnejšími, je pri behaní krátko po pôrode vyššie riziko zranení. Môžeš doma začať cvičiť, hlavne treba spevňovať spodné brucho. A ak máš šatku, parádne sú prechádzky rýchlou chôdzou s drobcom. 😉
A podľa mňa záleží aj na tom, ako a koľko si sa hýbala počas tehu.
ste mi pripomenuli môj zážitok z mladosti- bola som objednaná na masáž a solárko v jednom salóne, chalanisko masér sa ma pýta či chcem chladivú či hrejivú masť- keďže to bolo v zime, jasné, že som si vybrala hrejivú...no a po masáži hor sa do solárka, netušiac, že vydržím až dve minúty- som myslela, že zo mňa koža zlezie ako to páááálilo, ťapa neznalá, utekala som odtiaľ jak s nasolenou riťou :D dnes ma inak manžel takmer násilím odvliekol do Nike a obliekli ma tam od hlavy po päty...tak sa už môžem aspoň tváriť ako bežkyňa :DD som zvedavá hlavne na rozdiel v teniskách , už sa teším na ráno
@cherryblossomgirl ako pise @mracik, vsetko je momentalne povolene, u mna to napr.bolo povolene trochu viac ako sa patri, no a sice som nezacala hned behat, ale sme byvali na 2.posch.bez vytahu. Dovtedy som netusila, ze mam asi daco vrodene s klbami. az postupne vdaka fyz.namahe hned po porode sa to zacalo prejavovat a problemy sa mi tahali potom roky.... behat som mohla zacat az 3,5 roka po porode 🙄 nie je to bezny problem, ale ani ja som to necakala..... este tu chvilu vydrz, ved ti to uleti 😉
dobre ranko, ja som bola behat vcera na ovale a mam novy rekord..odbehla som 6 + 4 okruhy a bez probemov...dokonca som posledne 2 okruhy odbehla pomalym tempom..co som si dovtedy myslela, že sa neda 😉 ..ale da sa....
zajtra ideme k nasim a tam je oval rovno pod nosom, tak chcem ist aj v piatok, aj v sobotu aj v nedelu..len je jarmok u nasich, velka to udalost, tak dufam, že budem mat cas....
inak.hlasim..za 2 mesiace mam dole 6,5 kg a to len sportovanim a miernou upravou stravy..vela pijem..ale 3 litre urcite nedam a menej jem...
a este sa chcem spytat, viacere ste tu spominali Aplikaciu Tracker na mobile..no ja technicky antitalent om ju vcera nasla aj na mojom, ale nenaslo mi satelit..alebo nenapojilo sa..to sa musim prihlasit alebo ako to funguje..??
@cherryblossomgirl asi 3 týždne po pôrode som sa od samej nudy začala liepať po oknách, drhnúť podlahy, chytil ma predveľkonočný rapeľ...celý deň som fičala bez problémov, ale večer ma začalo v bruchu všetko ťahať, šklbať, mala som pocit že ma roztrhne zospodu...akože fakt som sa o seba bála a viac som to neriskovala, to šestonedelie má určite svoj význam, predsa len v tele prebehla veľká zmena, aj keď si to veľa z nás, vďaka bezproblémovému tehu a pôrodu ani neuvedomuje...máš to za pár, tak vydrž a potom hor sa do toho!
Ahojte, kedze som sa dostala do stagnacie, zmenila som moje behanie (podla malej cervenej knizky o behani)
3-4 krat do tyzdna davam moju trasu, ktora mi trvala rovnych 40 minut, ale snazim sa co najrychlejsie, dostala som sa uz na 37,5 minut... Nie je to bohvieco ale zrychlujem sa 🙂
ako som snzim dat aj rychlost, vidim ze sa mi zlepsuje aj kondicka.... raz za tyzden sa snazim dat dlhy beh na vytrvalost, a dnes som dala 63 minut 🙂
Bavi ma to takto o moc viac....
ahoj, ja beham uz cca dva roky, je to super sport, aktivita pri ktorej poriadne vypnem, drzim palce v zaciatkoch
@cherryblossomgirl jj opatrne, lebo aj ked sa ty citis fit este nie si, ja som po prvom tehotenstve isla na spinning po 5t, sice som tam skoro odpadla ale sak nie som daka babovka 😀 a je pravda ze som chodila cvicit este do 5m, potom uz dieta protestovalo, teraz (2x) som dospinnovala v 2m, od 6doma lezak na rizikovom, porodila som vyskocila jak lasicka, ze zijemeeee, no..... telicko 27r a 35r je kus ine 😀 😀 😀 , zasa som zacala so spinningom az po 3m, lebo mam doma ciciaka co bezomna nevydrzala. Ale ja ked som si myslela ze som ok a fyzicky zdatna, naozaj dobre a to viem posudit az teraz mi zostalo asi po 5m od porodu, ked mi zacali aj nove vlasy rast, nejak som spevnela sama od seba, proste novy clovek. Podla mna si este naspidovana z pocitu ze si porodila, prezila a podme chytat mamuty. ALe opatrne !!!
a este ma napadlo ze vtedy som nekojila, teraz ano... a je to ine, dieta si zcucne svoje
no a a ostatnym stav mojho kolena: hmm bola som v lekarni pre kojace sa neodporuca nic, kaslem na to dala som si daco z muzovych a ibalgin, v MF pisali v poslednom 10/2012 ze zrejme mam natiahnutu kolennu slachu ci co, ibalgin by mal pomoct, tak sa kurirujem a mazem thajskou mastou ( aj taku mame 😀) a pomaha, za 2dni koleno OK, este mu dam 1-2dni a pojdem ho zasa rozhegat. po vasej diskusii som tu skyntala po byte v snahe zistit ako naslapujem,a na paty ani neviem, to sa ako da? nevadi hlavne ze stupam na tu cast pod prstami a ako niekto pisal na vonkaju cast chodidla, heh ale aby toho nebolo malo som chcela byt za caju tak som si dala stekle a skoro som si vyvrtla clenok, OMG, malo mam tak si pridam, ne?
dobre, baby, pochopila som, dakujem 😎
@eeffka ze porodila, prezila a podme chytat mamuty 😀 dobre 😎
mna noha dakde pri bedrovom klbe omina, mazem thajskou mastou a hlcem MSM, ale teda neviem.... skusim asi vecer cupkat trochu. nechce sa mi dalsi tyzden, dva cakat ci to ustupi, ci to mam rozhybat ci co.
ako ma nedavno rozculovalo, ze davam po veceroch len 5 km a par krat 8 a teraz co by som ja za to dala 😔
inak, ja som vcera spachala objednavku sport.veci v Tchibo 😵 dufam, ze mi to naozaj sadne, podla tabulky mi to vychadzalo na M-ko, este aby sa nepovedalo, tak mlady muz dostane spodky a boxerky a k tomu sarkana, ten sa mi lubil. Dufam, ze mi uznaju aj ten kupon na 4,95 E. co mi poslali po registracii, neviem ako to tam chodi, ale tie vecicky sa mi fakt pacili.
@mirka099 tento postup sa mi tiez pozdava, uz aby ma noha posluchala. lebo ja som inak taky slimak, len planujem, ze na rychlosti popracujem
ozaj, dievcata, kolko ma oval na skolskom ihrisku, aby som vedela, cca kolko vlastne zabehnem... 😕
@mandragora22 tu si este? ked uz nemusis tak nam nepridas nejake odborne clanky??? 😅 😀 😀 😀 par dni som tu nebola a uz ta nevidim...

@miskap2111 ja si tam kupujem kazdy rok veci na beh, bicykel, turistiku, lyze - kvalita moze konkurovat Adidas ci Nike. Kedysi som nevahala dat za tricko Nike aj 70 EUR, dnes si myslim, ze je to zbytocne. Nechcem robit Tchibo reklamu, nedaju mi zlavu 😀 , len mozem doporucit, ze ja som spokojna a tie ceny zasa nie su take zle. 😉