icon

Beh a chudnutie

zuzka2010
20. feb 2012

ake mate skusenosti s behom a chudnutim?chcela by som dnes zacat, potrebujem zhodit najma zo stehien a zadku..

mirka099
21. nov 2012

@zdenka270921 tiez suhlasim s nazorom, ze treba pocuvat svoje telo... ty mozes mesiac po porode zvladat nieco co dakto nezvladne ani po polroku a naopak...

mirka099
21. nov 2012

@opica fu, mne by hned prechladli clenky... raz ma takto boleli par dni 😒

opica
21. nov 2012

@mirka099 ale ja bezne sportujem v akomkolvek pocasi, telo je uz zvyknute, na clenkoch mam ponozky ;) klby si chranim , to je pravda, je velmi nebezpecne, aby prechladli

dnika2
21. nov 2012

@mirka099 ja chodim na beziaci zabehnem cca 55min nvm kolko tu uz fakt bolo mozno aj viac asi dnes si tio pozrem no 6kilometrov a idem tempon 7,3 nie je to moc rychlo ale dala by som aj viac len tep mam potom strasne vysoky 😠 😠

mirka099
21. nov 2012

@dnika2 no veru, ak behas koli chudnutiu tep by si nemala ma velmi vysoky... ale 55 minut je dost, fuu.. to sa nenudis na tom pase? ja mam problem uz aj s antukovym okruhom, kedze na pole nemozem chodit - je tam strasne blato... tie okruhy nie su bohvieco... v prirode je to krajsie, rychlejsie mi to ubehne... pre porovnanie - naposledy som dala rovnych 7 km za 47 minut.

@opica ja si musim chranit aj kosti, nestaci ze si dam hrube ponozky.. v studenom vetre mi to prosto zachladne... som zvedava na mrazy, v mraze som este nebehala...

opica
21. nov 2012

@mirka099 ja mam v mraze jediny problema to je dychanie...ale uz sa zlepsujem, len potom zvacsa beham an kyslikovy dych. snazim sa dychat len nosom

mirka099
21. nov 2012

@opica no a toto si myslim, ze mi nepojde 😒 .. nevedela som si na dychanie nosom zvyknut cele leto.. ale super, ze tebe sa to dari.

dnika2
21. nov 2012

@mirka099 nie dam si sluchadka a idem a teraz zacinat von necchem na jar som si povedala ze pojdem zatial si poklupim postupne veci na to nejake oblecenie a tak,no ja mam tep hrozne vysoky a pritom vldzem mala by som mat 140a mavam pri nizkom tempe fakt idem si ako vladzem mam aj 170 tak ale ono sa to ustali a postupom si zvyknem kamoska bezi dost rychlo ata ma 135 tep 😔

opica
21. nov 2012

@mirka099 neboj, nie vzdy mi to ide, na zaciatlu sa snazim, potom mam taky nakrcnik, pripadne buffa, takze aj to sa da vyuzit. a uz som si vytvorila system dychania "cez jazyk"

niky13
21. nov 2012

@dnika2 inak toto by zaujimala aj mna, mne tiez tak vybieha vysoko tep a preto znizujem rychlost, aby som ho nemala velmi vysoky. Ked beham rychlostou 6,9km, tak mi tep vybehne aj 170, a postupne som zistila, ze ked bezim rychlostou 6,5, tak ho viem udrzat okolo 160. Takze aj ked by som vladala ovela rychlejsie, tak nejdem.
Inak ja som bola aj na zatazovom teste u lekara a tam ma hned vypli, ked mi po 2 minutach vysiel tep na 168. Ze vraj aby ma neporazilo. 😀 Ked som im povedala, ze mi nic nie, ze ja v pohode vydrzim, tak sa o tom nechceli ani bavit a hned ma posielali prec. 😒
Dufam, ze casom sa mi to upravi. Inak beham v zime len na pase, lebo ja som mala vela angin a stale mam dost nachylne hrdlo na zimu, takze do jari len pas. A nuda to nie je, lebo pri tom pozeram telku.

dnika2
21. nov 2012

@niky13 ja mam aj 175 ale neriesim vladzem bezim

niky13
21. nov 2012

@dnika2 hmmm, len aby nas potom niekde nieco nebolelo 😉 Inak mne sa dnes dost tazko behalo, ale dala som 4,2 km za 35 min. tak spokojnost. Len ma nejak boli chrbat, neviem ci z behania, alebo soferovania.

grimaska4
21. nov 2012

@niky13
skus si pomerat tep v klude, v pokoji,najradsej rano ked sa zobudis este hned ako vstanes(vecer si uz priprav pulzometer na nocny stolik),ak je pulz vyssi ako 70,to uz je dost nebezpecne,z hladiska roznych srdcovych ochoreni.
Teda ten,kto ma v pokoji vysoky pulz,samozrejme ze mu pri behani vybehne nad 160 ci 170.
Inak dobre trenovany clovek ma pokojovy pulz okolo 40,max 50,ja sa priznam taku dobru hodnotu nemam,ale nemam ani 70,takze som spokojna 😉

opica
21. nov 2012

aha dievcata, co som nasla. ak neviete, co s peniazmi a mate chut: http://www.bubo.sk/poznavacie-zajazdy/spicbergy/

dnika2
21. nov 2012

@niky13 ja som dala dnes 4km za 37min tusim

grimaska4
22. nov 2012

@opica
krasa,ale nato ze cena je bez stravy a bez letiskovych poplatkov to je strasne drahe

niky13
22. nov 2012

@grimaska4 aj som si ho vcera prichystala a dnes som rano zaspala, tak som mala beh do skolky s malym na rukach. 😀 😀 Skusim cez vikend. Vdaka. 😉

opica
22. nov 2012

@grimaska4 akoze, palka to je riadna ;) my sa vzdy nechavame inspirovat ich katalogom a podla toho si urobime dofcu sami...tak moznzoe raz, ked budu decka vacsie a my budeme mat lepsiu kondicku 🙂

dnika2
22. nov 2012

@grimaska4 tak co dnes ides teda varit?

grimaska4
22. nov 2012

@dnika2
preco?
inak nic dietne,plnenu kapustu,tisic rokov som ju nejedla 😉

dnika2
22. nov 2012

@grimaska4 jaj lebo ja nvm mozem si dat 2bilka a zelninu ?na ibed?

grimaska4
22. nov 2012

@dnika2
ak som dobre pochopila 2 bielka a zeleninu,inak mozes si to dat,ale je to ako obed malo,daj si k tomu maso,ci rybu ci morske plody

dnika2
22. nov 2012

@grimaska4 malo?praveze nechcdem uz nic ine k tomu tak dnes si dam zasa asi tu kuracinu uz mi lezie na nervy 😅

grimaska4
22. nov 2012

@dnika2
ved si daj nieco normalne na obed,naco mas chut,cestoviny s niecim ci halusky ci palacinky to je jedno(palacinky mozes robit aj s ovsenych vlociek,ci otrub namiesto muky),a tie bielkoviny so zeleninou si nechaj na veceru,keby som ja mala obedovat kazdy den maso so zeleninou tiez by mi to islo na nervy

dnika2
22. nov 2012

@grimaska4 mala som maso s brokolicou zeleninoui na veceru udeny losos rukola a pradajky zajtra idem na mensiu oslavu tak budeme grilovat

voskovaeva
22. nov 2012

@zuzka2010 na chudnutie je lepsie rychla chvodza nez beh 😉

miskap2111
22. nov 2012

@voskovaeva toto je trošku zovšeobecné tvrdenie, s ktorým sa nedá úplne súhlasiť. Všetko závisí od "vstupných" parametrov- váha, vek, kondícia, zdravotný stav.

grimaska4
22. nov 2012

@voskovaeva
na chudnutie este lepsie ako beh zabera intervalovy trening,striedat rychly beh (sprint) z celej sily ako vladzes min.40 sekund (da sa aj viac ,podla kondicky) a potom par minut normalny beh.inak prechadzka je lepsia pre ludi ,ktori chcu schudnut,maju vysoku nadvahu a v zivote necvicili,alebo ani nepoznali co to prejst nohami pol kilometra

dnika2
23. nov 2012

no tak dnes som sa prekonala budik na 8 a uz o 9 som si bežala dala som 4,60km 😀

mirka907
25. nov 2012

tak dnes som si bola skusit origos dedinsky beh....9.5 km (aj ked mojim hodinkam sa to zdalo menej) a teda ta atmosfera bola super...viac sa mi to asi ratalo ako night run...dovod hlavne ten , ze to bol jeden okruh, uplne neznama trasa, clovek nevedel co ho caka.....sem tam rovinka, potom kopcek.....nebola to masovka....po behu caj, gulas, tombola.......dobre to bolo.....oficialny vysledny cas 54.07